28 Mart 2012, Çarşamba 08:18:53

"4 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK"

Brüksel’de düzenlenen ve yüksek profil sahibi 100’den fazla Avrupa Parlamentosu üyesi, siyasete yön verenler ve endüstri sözcülerinin katılımı ile gerçekleştirilen Airbus Günü 2012’de Avrupa havacılık ve uzay sanayinin sorunları ele alındı.
Airbus Strateji ve Gelecek Programlar Başkanı Christian Scherer; “Airbus tam anlamıyla Avrupalı bir şirket ve Avrupa’nın bir arada çalışınca ne kadar başarılı olabileceğinin de somut bir kanıtı. Zorlu ekonomik koşullara rağmen bu sene araştırma ve geliştirme çalışmalarına 2 milyar Euro yatırım yapacağız. Ayrıca 2012 yılında 4 bin yeni ve nitelikli çalışana kendi bünyemizde ve daha fazlasına da tedarikçilerimiz aracılığıyla istihdam sağlayacağız” diye konuştu.

Airbus İletişim ve Halkla İlişkiler Başkanı Rainer Ohler ise konuşmasında; “Geçtiğimiz 10 senede havacılık yalnızca yüzde 3 yakıt artışı ile yüzde 45 büyüme gösterdi. Bu da endüstrimizin “yeşilleşme” çabasının ciddiyetinin bir göstergesidir. Avrupa Birliği ve yerel yönetimler de bu amaca sahip çıkmalı ve “Tek Avrupa Hava Sahası” konusunda ilerleme kaydetmeli ve Avrupa’nın eskimiş hava trafik yönetim sisteminin modernize edilmesi konusunda çalışmalılar. Bu çalışmalar Avrupa’nın havacılıktan kaynaklanan Co2 emisyonunu yüzde 10 oranında düşürecektir” dedi.

Airbus Ar-Ge çalışmaları gaz ve ses emisyonunu düşürme alanında odaklanıyor. Airbus küresel havacılık endüstrisinin hedeflerini (2020’ye kadar her sene yakıt verimliliğini yüzde 1.5 iyileştirmek, 2020’ye kadar karbon emisyonunu iyileştirmek ve 2050 yılında 2005’e oranla yüzde 50 daha düşük emisyon rakamlarına ulaşmak) karşılamaya kendisini adamış durumda.
"4 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDECEK"

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000