28 Ekim 2015, Çarşamba 12:45:27

3D yazıcılarla uçak parçası üretildi

Sanayi ve askeri alanlar başta olmak üzere pek çok sahada parça üretmek amacıyla kullanılan 3 boyutlu yazıcılar (3D) havacılık alanına da girmeye başladı.
  • Hakan Hocam, sizi tebrik ediyorum... ülkemize böyle bir imkanı kazandırdığınız için teşekkürler... Başarılarınızın devamını diliyorum... mehmet pekel
  • Hakan arkadaşım, güzel Haberlerinle Mutlu oldum. İlk uçağını birlikte uçururuz.
  • Sadece Havacılık Sektörü için değil, bir çok sektörün vizyonunu genişletecek bir başarı. Yolun açık olsun, başarılar dilerim.

Sanayi ve askeri alanlar başta olmak üzere pek çok sahada parça üretmek amacıyla kullanılan 3 boyutlu yazıcılar (3D) havacılık alanına da girmeye başladı. Airbus A350 XWB binden fazla 3d yazıcıda üretilmiş parça kullanıyor.

Ankara’da 3D yazıcı üreten bir firma, model gösteri uçakları ile havadan görüntü çekimi yapabilen küçük multikopterlere parça üreterek kullanıma sundu.

ODTÜ Havacılık Mühendisliği bölümünü bitirdikten sonra 3D yazıcılar üzerine çalışmalar yürüten Hakan Ertan, akrobasi uçuşları yapan model uçaklar ile havadan görüntü çekebilen multikopterler için parça üretmeyi başardı. Havacılık alanına öteden beri özel ilgi duyduğunu belirten teknoloji firması Emesys’nin Genel Müdürü Hakan Ertan, kendi 3D yazıcıları tarafından üretilen parçaların havacılık alanında kullanılmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Sağlamlık ve güvenin maksimum düzeyde ön plana çıktığı havacılık alanına girerek neler yapabileceklerini ortaya koymak istediklerini aktaran Hakan Ertan “Sağlam plastikten ürettiğimiz parçalar son derece dayanıklı ve hafif. 3D yazıcılar sayesinde zamandan ve enerjiden büyük bir kazanç sağlıyoruz” dedi.

“En Büyük Hayalim; 3D Yazıcılar İle Ürettiğim Uçakla Gökyüzünde Süzülmek”

Havacılık sektöründe maliyetlerin bir hayli yüksek olduğunu hatırlatan Hakan Ertan, “Söz konusu imalat sistemi sayesinde, havacılıkta ekonomik üretim dönemi başladı. Tamamen yerli olarak ürettiğimiz 3D yazıcılar sayesinde; uçakların tüm parçalarını yapabiliriz. Ben bir uçak mühendisiyim ve en büyük hayalim, parçalarını kendimin ürettiği bir uçakla gökyüzünde süzülmek. 3D teknolojisi tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de her geçen gün gelişiyor.  Ülke olarak son 100 yıldır hemen her teknolojik yeniliği atladık. 3D yazıcılarla teknoloji yarışında artık biz de varız diyebiliriz. Yaklaşık 2 yıl süren AR-GE çalışmaları sonucunda 3D4E markasıyla ürettiğimiz yazıcılarımız 3gen’le evlerin, 4gen’le ise kurumsal firmaların vazgeçilmezi olmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

3D yazıcılarla uçak parçası üretildi

Yorumlar

MEHMET PEKEL ~ 8 yıl önce
Hakan Hocam, sizi tebrik ediyorum... ülkemize böyle bir imkanı kazandırdığınız için teşekkürler... Başarılarınızın devamını diliyorum... mehmet pekel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 8 yıl önce
Hakan arkadaşım, güzel Haberlerinle Mutlu oldum. İlk uçağını birlikte uçururuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erol Yücel ~ 8 yıl önce
Sadece Havacılık Sektörü için değil, bir çok sektörün vizyonunu genişletecek bir başarı. Yolun açık olsun, başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Ne 3d yazıcısı diyarbakırda 3 gündür y. Manifestosu veremiyorlar normal yazıcı yok diye:)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000