12 Ekim 2017, Perşembe 08:51:59

385 yıl sonra Hezarfen gibi uçacak

Ekstrem sporcu Cengiz Koçak, Hezarfen Ahmet Çelebi’den 385 yıl sonra Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçmayı deneyecek.
  • HEZARFEN AHMET CELEBI UCARAK (SÜZÜLEREK) INMISTIR. BU YAPILAN ISE ANKARA VEYA IZMIRDEKI PARASUT KULELERINDEN 10 YASINDAKI COCUKLARIN YAPTIGI ATLAYISLARDAN FARKSIZ.TEK FARKI BURDAN ATLAMAK ICIN IZIN ALABILMEK.YINE ABARTILI BİR MEDYATİKLİK DENEMESİ
  • Hezarfen'in uçuşu ile yegane kayıt Evliya Çelebi'nin Seyehatnâme'sidir. O da %100 güvenilir bir kaynak değildir. İnşallah bu efsaneye inanıp bu işe balıklama dalmaz da oturur önce bir hesabını-kitabını yapar. Yoksa efsane olacağım derken gazetelere 3.sayfa haberi olur.
  • Bu Hezarfen Çelebi'nin yapmış olduğu uçuşunun unutulmadigini göstermektir..çok iyi bekliyoruz insAllah
  • Sadece rivayet, hic bir bilimsel kanit yok. O ruzgarda o kanatlarla(!) O mesafeyi suzulerek ucma konusunda hic bir bilimsel calisma yok.havacilik hesap kitap isidir.rivayetler yada efsaneler isi degil.sporcumuz ve organizasyonun oncelikle bu isin yapilabilecegini kanitlamasi gerekir.
  • Hadi inşallah
Ekstrem sporcu Cengiz Koçak, Hezarfen Ahmet Çelebi’den 385 yıl sonra Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçmayı deneyecek.

Galata Kulesi’nden Üsküdar’a uçuş yıllar sonra bir kez daha gerçek oluyor.

Milliyet gaztesinde yer alan habere göre, European Outdoor Film Tour tarafından düzenlenecek etkinlikler kapsamında ekstrem sporcusu Cengiz Koçak, 28 Ekim’de Galata’dan Üsküdar’a uçarak gidecek.

Serbest atlayış olarak bilinen ‘base jump’ ustası Koçak, kanat çırparken birçok ülke de uçuşu canlı yayınlayacak.

Hezarfen Ahmet Çelebi, 1632 yılında kanat takarak Galata Kulesi’nden Üsküdar’ın Doğancılar bölgesine kadar uçtuğu rivayet edilir.

 

385 yıl sonra Hezarfen gibi uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

UCMAK ILE PATATES CUVALI GIBI DUSMEK ARASINDAKI FARK ~ 5 yıl önce
HEZARFEN AHMET CELEBI UCARAK (SÜZÜLEREK) INMISTIR. BU YAPILAN ISE ANKARA VEYA IZMIRDEKI PARASUT KULELERINDEN 10 YASINDAKI COCUKLARIN YAPTIGI ATLAYISLARDAN FARKSIZ.TEK FARKI BURDAN ATLAMAK ICIN IZIN ALABILMEK.YINE ABARTILI BİR MEDYATİKLİK DENEMESİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 6 yıl önce
Hezarfen'in uçuşu ile yegane kayıt Evliya Çelebi'nin Seyehatnâme'sidir. O da %100 güvenilir bir kaynak değildir. İnşallah bu efsaneye inanıp bu işe balıklama dalmaz da oturur önce bir hesabını-kitabını yapar. Yoksa efsane olacağım derken gazetelere 3.sayfa haberi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nihat g. ~ 6 yıl önce
Bu Hezarfen Çelebi'nin yapmış olduğu uçuşunun unutulmadigini göstermektir..çok iyi bekliyoruz insAllah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uc ~ 6 yıl önce
Sadece rivayet, hic bir bilimsel kanit yok. O ruzgarda o kanatlarla(!) O mesafeyi suzulerek ucma konusunda hic bir bilimsel calisma yok.havacilik hesap kitap isidir.rivayetler yada efsaneler isi degil.sporcumuz ve organizasyonun oncelikle bu isin yapilabilecegini kanitlamasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boş ~ 6 yıl önce
Boş konuşma bence bi senmi biliyon rivayet olduğunu.
pekala olabilir ~ 6 yıl önce
Hazerfenin yaptığı iddia edilen uçuş bir tür ilkel delta kanat türü bir araçla yapılmış olmalı. Çok zor ve imkansız bir şey değildir. Ev yapımı onlarca delta kanat projesi bulabilirsiniz internette. Hazerfen, çok merak edip zaman ayırdıysa ilkel bir örneğini başarmış olabilir. Bu olayı önemli kılan ayrıntı, yüzyıllar önce ilk kez bu olayı düşünmüş ve başarmış olabileceği ihtimalidir. Kendi tarihini ve geçmişini küçümsemek bize has bir eziklik ve acizliktir maalesef. Bizim muhteşem ve gurur duyulacak bir tarihimiz var. Her şeyi ön yargı ile inkar etmemek gerekir.
Cevabı yazana ~ 6 yıl önce
Bugün yelkanat dediğin aracı üretmek için ve uçurmayı öğrenmek için ne kadar bilgi gerekiyor? Daha önce örneği olmayan bir kanat yapsan Galata'dan mı atlarsın yoksa bir yamaca mı gidersin? Ayrıca üsküdar nere galata nere. Amcam manşı geçer gibi daha ilk uçuşunda üsküdara gitmiş. Mantıklı mı bu? Ben ezik mi oluyorum buna inanmayıp sorguladığım için. Neresinden tutsan bu hikaye elinde kalır. O dönem havacılık yoksa bir gelişim tablosu olması gerek. Direk atla oradan üsküdar yap. Üç kuruşa beş köfte. Bizim de bir şıh vardı uçarak Mekke'ye gider namaz kılardı. Kesin bilgi.
Kara ~ 6 yıl önce
Hazerfenin kanatları yapıp hemen Galataya gittiğini nereden biliyorsunuz belki oda sizin söylediğiniz gibi bir yamaca gitmiştir, belki önce denemeler yapmıştır, bu işi başaracağına kesin olarak kanaat getirdiğinde de Galataya gidip ünlü uçuşunu yapmıştır. Olaylar kafanızda kurguladığınız gibi olmamış olabilir.
Kara'ya ~ 6 yıl önce
Hala inanmak istersen, safsan, devam et. Mucizelerle, hurafelerle yaşa.
Adem Erol ~ 6 yıl önce
Hadi inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000