15 Ekim 2012, Pazartesi 08:16:01

38 BİN 700 METREDEN ATLADI!

Avusturyalı hava dalışçısı Felix Baumgartner, balonla en yükseğe çıkan ve en yüksek mesafeden serbest dalış gerçekleştiren insan oldu.
  • AİRPORT İLK HABER YAPTIĞINDA AYLAR ÖNCE , ŞÖYLE YORUM YAPMIŞTIM " BAŞARDIĞINI ÖĞRENDİĞİNİZDE HİÇ ŞAŞIRMAYIN " . EVET BAŞARDI . TÜRK HAVACILARI OLARAK SENİ KUTLARIZ FELİX . BU ARADA MİLLİ SERBEST PARAŞÜTÇÜ KÜRŞAT BİLGİN DE SÜRPRİZ YAPARSA ŞAŞIRMAYIN HEMDE O YAŞINDA. ŞİMDİDEN YAZIYORUM.
  • Aynisini thy kaptanlari da yapsa ya..??kabin olarak cok korkuyoruz kaptanlarla ucarken..

İlk olarak Pazartesi günü yapılması amaçlanan ancak şiddetli rüzgar nedeniyle ertelenen tarihi atlayış, beklenenden de yüksek bir noktadan gerçekleşti.

Baumgartner, helyum dolu balonun taşıdığı hava kapsülüyle yaptığı yaklaşık 2.5 saat süren tırmanışın ardından, TSİ 21.15’te stratosferden, yani atmosferin 50 km mesafeli ikinci katmanından Dünya’ya atladı.

Baumgartner, insan bünyesini daha önce hiç maruz kalmadığı şartlarda en son teknoloji ve aylar süren çalışmanın birleşmesiyle üç rekora birden imza attı.

Baumgartner, ilk olarak 38.700 metre yüksekliğe çıkarak, balonla yerden en yüksek mesafeye tırmanan insan unvanını kazandı.

‘Korkusuz Felix’ lakaplı Baumgartner, kapsülden yaptığı atlayışla, en yüksek mesafeden serbest dalış yapan insan oldu ve 52 yıl önce Joe Kittinger’in yaptığı 31 km mesafeli atlayışı tarihe gömdü.



38 BİN 700 METREDEN ATLADI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Z.GÖK THSF-ANTALYA ~ 11 yıl önce
AİRPORT İLK HABER YAPTIĞINDA AYLAR ÖNCE , ŞÖYLE YORUM YAPMIŞTIM " BAŞARDIĞINI ÖĞRENDİĞİNİZDE HİÇ ŞAŞIRMAYIN " . EVET BAŞARDI . TÜRK HAVACILARI OLARAK SENİ KUTLARIZ FELİX . BU ARADA MİLLİ SERBEST PARAŞÜTÇÜ KÜRŞAT BİLGİN DE SÜRPRİZ YAPARSA ŞAŞIRMAYIN HEMDE O YAŞINDA. ŞİMDİDEN YAZIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O YORUM ~ 11 yıl önce
Misafir 26 Şubat 2012, Pazar 16:44:16 KİŞİLİĞİ BU İŞİ YAPMAK İÇİN YETERLİ VE ÖTESİ DA VAR SÜPER DENEYİMLİ. TEKNİK OLARAKTA 52 LERE ORANLA KAT KAT ÖTEDEYİZ İNSANOĞLU OLARAK. BALONU TAMAM SA YARIN DUYARIZ HABERİ OKURUZ YAPTI BAŞARDI DİYE.
Cabib crew ~ 11 yıl önce
Aynisini thy kaptanlari da yapsa ya..??kabin olarak cok korkuyoruz kaptanlarla ucarken..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cockpit ~ 11 yıl önce
uçma o zaman =)
yolcu ~ 11 yıl önce
ben de korktum...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000