02 Mart 2013, Cumartesi 08:13:45

37 HAVALİMANI SATIŞA ÇIKIYOR

Yunanistan’da özelleştirilmesi planlanan havalimanları için Mart ayı sonuna kadar ihalelerin açılması bekleniyor.
  • yunan halkının vergileri ile kurulmuş alanlar milyarlarca euro karşılığı satılıyor. sanırm o milyarlarca euronun sahipleri gerizekalı? zarar eden "şeye" milyar euro kim verir ki? yada çok akıllı 10 koyup 12 yada 14 alacak? tabii ki ikincisi milyar euro döküyorlar ama milyarlarca da kazanacaklar. peki kimin sırtından? yunan halkının elbette. yıllarca çalış didin ardından özelleştirilsin sırtından zengin daha da zengin olsun.

Yunanistan Özelleştirme İdaresi (TAİPED) yönetimi dün TAİPED’in danışmanları ile bir araya gelerek havalimanları konusunda önerilen özelleştirme programı ile ilgili bilgi edindi. Elde edinilen bilgilere göre taşradaki havalimanları iki gruba ayrılarak yatırımcıların önüne sunulacak. TAİPED’in elinde şu anda 37 havalimanı bulunurken, bunlardan 22’si büyük ticari öneme sahip.

Memorandum, yılın ilk çeyreğinde havalimanları ile ilgili özelleştirme sürecinin başlatılmasını öngörüyor. Ancak Kalkınma Bakanlığı havalimanları ile ilgili yeni çalışma ve idare düzenlemesi konusunda hazırlıklarını henüz tamamlamış değil.

Elde edinilen bilgilere göre Yunanistan geneli özelleştirilecek büyük havalimanlarının idare hakkı 50 yıllığına özel yatırımcılara verilecek. Bununla birlikte havalimanlarından gelecekte elde edilecek kârlarda kamu da hak sahibi olacak. İmzalanacak anlaşmalarda ihaleyi kazanacak yatırımcıların havalimanlarının altyapılarını geliştirme ve çağdaşlaştırma için yatırım yapmaları da öngörülecek.

37 havalimanı için 240 milyon Euro’luk yatırım yapılması beklenirken, Fransız Vinci ve Çin Fosun şirketleri de Yunanistan’daki havalimanları ile ilgilenen şirketler arasında yer alıyor.

37 HAVALİMANI SATIŞA ÇIKIYOR

Yorumlar

tyler ~ 11 yıl önce
yunan halkının vergileri ile kurulmuş alanlar milyarlarca euro karşılığı satılıyor. sanırm o milyarlarca euronun sahipleri gerizekalı? zarar eden "şeye" milyar euro kim verir ki? yada çok akıllı 10 koyup 12 yada 14 alacak? tabii ki ikincisi milyar euro döküyorlar ama milyarlarca da kazanacaklar. peki kimin sırtından? yunan halkının elbette. yıllarca çalış didin ardından özelleştirilsin sırtından zengin daha da zengin olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000