23 Temmuz 2010, Cuma 08:27:10

357 MİLYON DOLAR ÇÖPE Mİ ATILACAK?

Türk kıyılarını havadan kontrol etmek amacı ile başlatılan 400 milyon dolarlık Meltem-2 projesi sıkıntılı günler yaşıyor.
  • Casa uçakları Türkiye ye atılan en büyük kazıklardandaır. Nezih Tavlaş ın CASA OLAYI isimli kitabını bir okuyun bakalım nasıl ihale edilmiş.
  • Bu işleri sorgulayacak bir milletvekili yok mu? yazıklar olsun. hiç bir işe yaramayacak uçaklar için paralarımız çarçur oluyor.
  • Askeriye ihaleleri hep eskiden kendi yapardı.Eskiye dönük ihaleleri araştırın altından neler çıkacak.Milyarlarca dolar harcanıp kullanılamayan denizaltılar bilr görmeniz mümkün.Bu uçak ihaleside aynen bunun gibi bir şey.neyseki şimdi İhaleler askere bırakılmadı.Savunma bakanlığından 2 sivil uzmanla askeriyeden 2 uzman katılıyor. askerin isteği incelenip karar veriliyor.İki kurum arasındada oto kontrol oluyor ülke menfaatleri bu şekilde korunmuş oluyor.Sorgusuz sualsiz bir kuruma bu işi devretmek doğru olmaz

Yaklaşık 8 yıllık gecikme ile teslimatta ciddi bir gecikmeye giren projenin geleceği ağustosta ele alınacak. Proje iptal olursa 357 milyon dolarlık benzer projeler de tartışma konusu olacak.

9 adet nakliye uçağı

Resmi adı Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Deniz Karakol Uçağı Projesi olan Meltem projesinde ilk olarak 9 adet CN-235 tipi hafif nakliye uçağı, 147 milyon dolara satın alındı. Uçaklardan üçü, Sahil Güvenlik Komutanlığı envanterine dahil edildi. Bu satın alma sırasında takvimler 1998’i gösteriyordu. Uçakların satın alınmasına Meltem-I projesi adı verildi. Sıra uçakları karakol görevi yapacak şekilde donatmaya geldiğinde sistem mühendisliği yapan Thales firması ile anlaşma yapıldı. Sistemin uçaklara yerleştirilmesi projesine ise Meltem-II adı verildi. Proje bedeli 390 milyon dolar olarak belirlendi. Ancak bugüne kadar önemli bir gelişme sağlanamadı.

İtalya’dan yeni uçak

Bu sırada ilginç bir gelişme oldu. Deniz Kuvvetleri bu kez İtalya’dan ATR-72 adlı bir başka model uçaktan 10 adet satın aldı. 220 milyon dolar ödenen ATR-72’lerin içine de aynı donanım konulacak. Ancak o zaman CN-235 uçaklarının Meltem projesi kapsamında ne olacağı ise tam bir muamma halini alacak.

357 MİLYON DOLAR ÇÖPE Mİ ATILACAK?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Casa uçakları Türkiye ye atılan en büyük kazıklardandaır. Nezih Tavlaş ın CASA OLAYI isimli kitabını bir okuyun bakalım nasıl ihale edilmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işleri sorgulayacak bir milletvekili yok mu? yazıklar olsun. hiç bir işe yaramayacak uçaklar için paralarımız çarçur oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Askeriye ihaleleri hep eskiden kendi yapardı.Eskiye dönük ihaleleri araştırın altından neler çıkacak.Milyarlarca dolar harcanıp kullanılamayan denizaltılar bilr görmeniz mümkün.Bu uçak ihaleside aynen bunun gibi bir şey.neyseki şimdi İhaleler askere bırakılmadı.Savunma bakanlığından 2 sivil uzmanla askeriyeden 2 uzman katılıyor. askerin isteği incelenip karar veriliyor.İki kurum arasındada oto kontrol oluyor ülke menfaatleri bu şekilde korunmuş oluyor.Sorgusuz sualsiz bir kuruma bu işi devretmek doğru olmaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000