22 Mayıs 2013, Çarşamba 12:21:02

305 KİŞİYE ŞOK HABER!

Havacılık sektöründe grev yasağı getirilmesini öngören yasa teklifine karşı yapılan eylemden sonra işten çıkarılan 305 kişinin yargı süreci devam ederken, çoğunluğun aksine Yargıtay 26 kişi hakkında şok bir karar verdi. İşte ayrıntılar...
  • kuvveti....
  • Artık bizim adımızla prim yapmayı bırakın.Bilen bilmeyen herkes burada yorum yapıyor ortalık yol gecen hanına döndü.Atilay Ayçin'e THY de bu iste parmağı olan herkese ve burada bilip bilmeden bizim günahımıza giren herkese haklarım haram zıkkım olsun.Bizlerin vebalini ödemeden can çekişmeden bu dünyadan gitmeyin.Zira öbür Dünya'da hesaplaşmamız daha uzun sürecek.Ölmeyecekmis gibi yaşayıp atıp tutanlara ve bize bu zulmü yapanlara duyurulur.
  • bu kadar bilgi kirliği olduğu bir yerde doğru bilgiye ulaşmak ne üzücüdür ki çok zor. okumayan, araştırmayan, sorgulamayan bir kitlenin yanlış bilgi ile yönlendirilmesi kolay olur. neden böyle sadece bir rakam vereceğim, kitap okuma alışkanlığı almanya da %42 bizde %3, gazete okuma oranı ise onlarda %63 bizde %5, basılan gazete ise orada 50 milyonbizde ise 5 milyon, diyeceğim o dur ki, okumadan olmaz, tahsil cehaleti alır ... biz birbirimize olan saygıyı ve sevgiyi ancak böyle kazanabiliriz...biat değil sorgulama olacak ki, karşımızdakini de anlayabilelim. şurada yazılanları gördükçe bir insan olarak inanın kahroluyorum. bize ne oldu böyle. esenlikle kalın.
  • Hamdi bey açıklayacak iş bitecek.Atilay ayçin düşecek.15. Bin kişi imzalanmasını istiyor.Durmak yok,yola devam inşanllah.
  • Yeni sendika kurulsun bence.Boylece aycin agadan kurtuluruz.
  • Grev kiriciyim diye gururla soleyen beyni calismayan zaad.allah nasip ederde sen o haktan yararlanamazsin insallah belanin belasini bulursun!serefden yoksun parayla kendine deger bicmis insan olamayacak kadar zavalli sen
  • Atilay bitti,okeye donuyor
  • Yargitayin gerekceli karari henuz bilinmiyorken(esas yada usul)yapilan yorumlar komik oluyor.Yargitay ise iade kararini bozdugu takdirde tekrar yargilama yapilir.Ikinci yargilama sonucu alinan karar tekrar yargitaya gider.
  • bi grev kirici olarak su haberi okuduktan sonra sendkianin gazina gelip de greve katilmadigima bir kez daha mutlu oldum. katilanlarin sonu da belli... sirket hala size donme sansi taniyo arkadaslar bence fakir edebiyatini birakin ve derhan kart okutmaya gidin zararin neresinden donseniz kardir malesef bu ulkeyi siz degistiremezsiniz olan issiz kaldiginizla mahkemelerin red verdigiyle kaldiginizla olur... son 1 saatinizi iyi degerlendirin derim ben...
  • Boş günümde atıldım çok akıllısın ya.Bununda cevabını versene.Ayrıca şirket neye göre belirledi 2000 kişi arasından.Google'a gir katılanların ve şu anda uçuşta olanların resimlerini göreceksin.Onlar neden atılmadı?Cevap ver.Boş boş konuşup adamın asabını bozma ya!

AKP Milletvekili Metin Külünk’ün önerisiyle meclise sunulan havacılık sektöründe grev yasağı getirilmesine ilişkin teklife karşı eylem yapan ve sonrasında THY tarafından işten çıkarılan 305 kişinin yargı süreci devam ediyor.

Bilirkişi raporuna göre, haksız yere işten atıldıkları vurgulanan 305 kişinin tamamına yakını işe iade kararı alırken Yargıtay süreci sonrası 39 kişinin işe iadesi onaylandı. Ancak Airporthaber’e gelen son bilgilere göre, Yargıtay, 305 kişiden 26’sının işe iade kararını bozdu.

Kararın içeriğine ilişkin kesin bilgi edinilemezken, Yargıtay’ın 26 kişinin dosyasını usulden mi esastan mı bozduğu konusunda net bilgi bulunmuyor.

26 kişinin işe iade kararının bozulmasından sonra diğer işe iade davalarının nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor.

Airporthaber.com ÖZEL

305 KİŞİYE ŞOK HABER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (100)

takunya ~ 11 yıl önce
kuvveti....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakimlere ~ 11 yıl önce
Sn. Hakimlerimiz. Sizler adaleti sağlayanlarsınız ve sakın ha birilerinin ricası veya yönlendirmesi ile çalışanların haklarını ezdirmeyiniz. Öbür tarafısakın unutmayınız. Ruzi mahşerde kaçacak delik bulamazsınız Alimallah..
305 ten ~ 11 yıl önce
Artık bizim adımızla prim yapmayı bırakın.Bilen bilmeyen herkes burada yorum yapıyor ortalık yol gecen hanına döndü.Atilay Ayçin'e THY de bu iste parmağı olan herkese ve burada bilip bilmeden bizim günahımıza giren herkese haklarım haram zıkkım olsun.Bizlerin vebalini ödemeden can çekişmeden bu dünyadan gitmeyin.Zira öbür Dünya'da hesaplaşmamız daha uzun sürecek.Ölmeyecekmis gibi yaşayıp atıp tutanlara ve bize bu zulmü yapanlara duyurulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oran ~ 11 yıl önce
bu kadar bilgi kirliği olduğu bir yerde doğru bilgiye ulaşmak ne üzücüdür ki çok zor. okumayan, araştırmayan, sorgulamayan bir kitlenin yanlış bilgi ile yönlendirilmesi kolay olur. neden böyle sadece bir rakam vereceğim, kitap okuma alışkanlığı almanya da %42 bizde %3, gazete okuma oranı ise onlarda %63 bizde %5, basılan gazete ise orada 50 milyonbizde ise 5 milyon, diyeceğim o dur ki, okumadan olmaz, tahsil cehaleti alır ... biz birbirimize olan saygıyı ve sevgiyi ancak böyle kazanabiliriz...biat değil sorgulama olacak ki, karşımızdakini de anlayabilelim. şurada yazılanları gördükçe bir insan olarak inanın kahroluyorum. bize ne oldu böyle. esenlikle kalın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rt ~ 11 yıl önce
Hamdi bey açıklayacak iş bitecek.Atilay ayçin düşecek.15. Bin kişi imzalanmasını istiyor.Durmak yok,yola devam inşanllah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz ~ 11 yıl önce
Yeni sendika kurulsun bence.Boylece aycin agadan kurtuluruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gokhan ~ 11 yıl önce
Grev kiriciyim diye gururla soleyen beyni calismayan zaad.allah nasip ederde sen o haktan yararlanamazsin insallah belanin belasini bulursun!serefden yoksun parayla kendine deger bicmis insan olamayacak kadar zavalli sen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baska bir yorumcu ~ 11 yıl önce
uslup ve ahlak gorunusu itibariyle zeka seviyenizi cok guzel ortaya koymussunuz. koyunluga devam Gokhan Bey..
Gokhan'a ~ 11 yıl önce
bana göre üslubunuz cevap yazılacak bir seviyenin bayağı bir altında olmasına rağmen kafamı kurcalayan şu soruyu size yönlendirmek istiyorum: greve katılmayan insanlara şerefsiz (ve/veya onursuz) demenin yanısıra katılmamaya sebep olarak sadece parayı söyleyip kategorize ediyorsunuz. "thy çalışanları muhteşem maaş alıyorlar, neden greve gidiyorlar ki" diyen insanlardan seviye olarak bir farkınız olduğunu düşünüyor musunuz? bunu açıkçası çok merak ediyorum.
ali ~ 11 yıl önce
ayiptir,,, konusmaniza dikkat edermisiniz...
rt ~ 11 yıl önce
Atilay bitti,okeye donuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
o bence tas ariyor. ortada da tas bitmek uzere.
bır baskası ~ 11 yıl önce
o adam 80 lerdekı kavga yontemı ve grevde halay cekererek bır yere varılıcagını sanıyor. 21. yy global dunyada yasıyoruz .. sendika ilk basta gosterge gosterdı.one gectigini sandı. sendıkaya guvenmeyen thy personelı de cıft okeyı atilayın kafasına vurdu. yenilen pehlivan gurese doymaz hesabı ıdolojık kurgusuna devam edıyor.. olayın ozetı bu:)
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yargitayin gerekceli karari henuz bilinmiyorken(esas yada usul)yapilan yorumlar komik oluyor.Yargitay ise iade kararini bozdugu takdirde tekrar yargilama yapilir.Ikinci yargilama sonucu alinan karar tekrar yargitaya gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilave ~ 11 yıl önce
mahkeme kararı üzerindeki tazminat miktarı için bile eğer itiraz bu yönde ise karar bozulabilir. maddi hatanın düzeltilmesi konusu ile alakalı da olabilir, bunda bir şey yok, süreç böyle işler, arkadaş yazmış işte. karar bozuldu deyince hemen bir umutsuzluk aklınıza getirmeyin, işe iadeyi onarda tazminatı onamaz, hatalı bulur falan.
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Ayrıca kararı bozduktan sonra iş emsal davasına dönüştürelebilir bu açılan dava ile yine herşey aynı yola çıkar. Yani her türlü arkadaşlar bu mahkemeyi kazanıp bu süreç içindede faiz işleyeceği için daha fazla tazminat alabilir. Zaten şu olayda bile çalışanın ne kadar eğitim seviyesinin düşük olduğunu ve çoğunun hukuki haklarından bihaber olduğunu görüyoruz. Çok para kazanmanın insanların cehaletini almadığını bir kez daha görmüş oluyoruz.
son sans ~ 11 yıl önce
bi grev kirici olarak su haberi okuduktan sonra sendkianin gazina gelip de greve katilmadigima bir kez daha mutlu oldum. katilanlarin sonu da belli... sirket hala size donme sansi taniyo arkadaslar bence fakir edebiyatini birakin ve derhan kart okutmaya gidin zararin neresinden donseniz kardir malesef bu ulkeyi siz degistiremezsiniz olan issiz kaldiginizla mahkemelerin red verdigiyle kaldiginizla olur... son 1 saatinizi iyi degerlendirin derim ben...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
ya sanamı kaldı cengaver bana akıl vermek,,sen ne güzel işte gidip çalışmışsın,sna bişey olmaz nasılsa keyfine bak,
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Hamdi Topçu'nun odasındanmı yazıyorsun. Sen Böyle Yazınca nediyor sana Aferim oğlum / kızım iyi yazdın valla helal olsunmu diyor. Yoksa isini cismini bile bilmiyormu. Bırakta herkes istediğini yapsın.
Son sansa ~ 11 yıl önce
Kiralik ucaklari var ya bu sirketin kiralik insanlari da var senin gibi ve bazi kontrol kabin amirleri gibi O.H gibi,necektiniz be thy nin yonetiminin pacasinin dibinde onuru dusure dusure
Soru'ya ~ 11 yıl önce
Boş günümde atıldım çok akıllısın ya.Bununda cevabını versene.Ayrıca şirket neye göre belirledi 2000 kişi arasından.Google'a gir katılanların ve şu anda uçuşta olanların resimlerini göreceksin.Onlar neden atılmadı?Cevap ver.Boş boş konuşup adamın asabını bozma ya!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000