14 Haziran 2013, Cuma 17:30:50

305 KİŞİDE YENİ GELİŞMELER

Türk Hava Yolları’nda geçen yıl işten çıkarıldıktan sonra işe iade kararları Yargıtay tarafından onanan 10 kişiye tazminatları verildi. Peki bunun anlamı ne?
  • calış ve allah güvenirim konusuyla kompopisyon araştır
  • BURDA PROVAKATORLUK YEVMIYESI KAC PARA KARDEŞ? BIZDE YAPALIM KONTENJAN VARSA
  • Arkadaşlar öncelikle herkes şöyle bir yanlışa düşüyor. 305i bir bütün olarak algılıyorsunuz.Bu hatalı bir tezdir. 305 içinde 5 farklı grup var bu gruplar arasında 1 sene boyunca kandırılmayı göze almayıp ve sonucun ne olacağı önceden tahmin edip ona göre önlemini alan insanlar vardı. Bu insanlar hiç bir zaman işe alınırız diye umutlanmadı ve beklemedi onlar yeniden ekmek peşine düştüler. Umutlanan insanlar havaalanının önünde sendikanın arkasında oturan insanlardı. Ama hem işveren hemde sendika hep 305 üzerinden nemalandı.Bu nedenle; bütün tepkiler hep 305e yapıldı. Şu an herşey bitti. SENDİKA İÇİN SON SINAV ŞU AN BAŞLIYOR. DAVALARINI AVUKAT VE MAHKEME MASRAFLARINI SENDİKANIN ÜSTLENMESİ ŞARTIYLA SENDİKA AVUKATLARINA VEREN 305 İÇİNDEKİ ARKADAŞLARIN TAZMİNATLARINDA YAPILACAK YADA YAPILMAYACAK OLAN KESİNTİLER SENDİKANIN NE KADAR DÜRÜST OLDUĞUNU NE KADAR SÖZÜNDE DURABİLDİĞİNİ GÖSTERECEK. Bu son karar ile çalışan arkadaşlar bir problem halinde nasıl hareket edeceklerini planlasınlar.
  • işsiz kalacaklarını sanmam sendika onlara bir yer ayarlar yada ayarlayacaktır mutlaka. belki THY de aldıklarını başka hiçbir yerde alamayabilirler ama yinede insanların işsiz kalması (üstelik tek yaptıkları da sendikanın isteğini yapmak olmasına rağmen) iyi birşey değil. sendikanın onları yalnız bırakacağını sanmıyorum.
  • THY iş akdi fesh edilen çalışanı tazminatını verip işe son verir bu daha çnce böyle olduğu gibi şimdide böyle olacaktır işine son verilen THY de tekrar çalışamaz...
  • Bu ödenen tazminatlar hissedarlarin hakkı değil mi? Usulune uygun işten çıkarma yapmayıpta şirketi tazminat öder duruma düşüren görevliler ne olacak?
  • Bunu 1000 kez yazdik ! THY asla vikardigini geri almaz defik ama nafile! Sevinip durdu yada bos vaatlerle sevindirildi umutlandirildi garipler!! Nerde peki sizi eyleme goturenler?? Nerde umut verenler? Nerde sizi issiz birakanlar?? Nerde aycin aga?? Ise iade almaniz demek ise geti slacsksiniz demek degildir! Sadece isverenin size odeyecegi tazminati arttutir dedik ama anlamadiniz! Zaten arkadadinin ustune tukuren kufreden hakaret edenlerin ki etmeyenleri tenzih ederim geri donme hakki olmamaliydi. Asil burda kurunun yaninda yasta yandi. Yazik. Aycin ve sendika kina bulur artik!
  • bu arkadaşlar içeride kuruş bile kalsa thy ye tekrar dava açsınlar. haklarıdır. sultan tayyip ve arkadaşı hamdi topçu bir sürü insanı ekmeğinden etti. ben olsam gece yatağa girdiğimde vicdan azabından uyuyamazdım. bunlar nasıl uyuyor anlamıyorum. gerçi anlıyorum da neyse.
  • şimdiki türk hükümetinin hukuku demokrasiyi kafasına göre yorumlaması va kararları uluslararası camiada dikkatle izleniyor ve gerekli uyarılar türk hükümetine yapılıyor bundan sonrası yaptırım gelir ülke bizim hukuk evrensel evrensel kurallar hepimiz ve insanlık için ve bunlar kolay kazanılmış kazanımlar değildir aynı havacılık gibi insan hakları ve hukuk tarihi kanla yazılmıştır !
  • dhmi şimdilik thy den adil en azından mahkeme kararlarını uyguluyor

Türk Hava Yolları’nda 24. Dönem toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ana maddelerinden biri olan ‘305 kişinin işe iadesinin sağlanması’ konusunda önemli gelişmeler yaşandı. THY’de grevin başlamasının en önemli nedenlerinden biri olarak gösterilen 305 konusunda Yargıtay işe iade kararlarını ard arda onarken, gözler işe iade kararı verilen çalışanların işe başlayıp başlamayacağına çevrildi.

THY bu konuda çok önemli bir karar aldı ve Yargıtay tarafından işe iade kararları onanan 10 kişinin tazminatlarını verdi. Uzmanlar, THY’nin işe iade hakkı kazanan kişilere tazminat ödenmesinin işe başlatmama kararı niteliğinde olabileceğini kaydederken, bu durumun THY’nin 305 kişi konusunda geri adım atmadığı şeklinde yorumlandı.

THY’nin, sözkonusu 10 kişi için kıdem, ihbar, işe iade, işsizlik sigortasi ve toplu iş sözleşmesi tazminatı gibi ayrı ayrı tazminat kalemlerinden hangilerini ödediği konusunda bilgi edinilemedi.  

©AirportHaber ÖZEL

305 KİŞİDE YENİ GELİŞMELER

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

talha ~ 9 yıl önce
calış ve allah güvenirim konusuyla kompopisyon araştır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 11 yıl önce
BURDA PROVAKATORLUK YEVMIYESI KAC PARA KARDEŞ? BIZDE YAPALIM KONTENJAN VARSA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Arkadaşlar öncelikle herkes şöyle bir yanlışa düşüyor. 305i bir bütün olarak algılıyorsunuz.Bu hatalı bir tezdir. 305 içinde 5 farklı grup var bu gruplar arasında 1 sene boyunca kandırılmayı göze almayıp ve sonucun ne olacağı önceden tahmin edip ona göre önlemini alan insanlar vardı. Bu insanlar hiç bir zaman işe alınırız diye umutlanmadı ve beklemedi onlar yeniden ekmek peşine düştüler. Umutlanan insanlar havaalanının önünde sendikanın arkasında oturan insanlardı. Ama hem işveren hemde sendika hep 305 üzerinden nemalandı.Bu nedenle; bütün tepkiler hep 305e yapıldı. Şu an herşey bitti. SENDİKA İÇİN SON SINAV ŞU AN BAŞLIYOR. DAVALARINI AVUKAT VE MAHKEME MASRAFLARINI SENDİKANIN ÜSTLENMESİ ŞARTIYLA SENDİKA AVUKATLARINA VEREN 305 İÇİNDEKİ ARKADAŞLARIN TAZMİNATLARINDA YAPILACAK YADA YAPILMAYACAK OLAN KESİNTİLER SENDİKANIN NE KADAR DÜRÜST OLDUĞUNU NE KADAR SÖZÜNDE DURABİLDİĞİNİ GÖSTERECEK. Bu son karar ile çalışan arkadaşlar bir problem halinde nasıl hareket edeceklerini planlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alone ~ 11 yıl önce
işsiz kalacaklarını sanmam sendika onlara bir yer ayarlar yada ayarlayacaktır mutlaka. belki THY de aldıklarını başka hiçbir yerde alamayabilirler ama yinede insanların işsiz kalması (üstelik tek yaptıkları da sendikanın isteğini yapmak olmasına rağmen) iyi birşey değil. sendikanın onları yalnız bırakacağını sanmıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tarafsız ~ 11 yıl önce
THY iş akdi fesh edilen çalışanı tazminatını verip işe son verir bu daha çnce böyle olduğu gibi şimdide böyle olacaktır işine son verilen THY de tekrar çalışamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Sen ne kadar mutlu olmuşsundur şimdi.
Tazminat bedeli ~ 11 yıl önce
Bu ödenen tazminatlar hissedarlarin hakkı değil mi? Usulune uygun işten çıkarma yapmayıpta şirketi tazminat öder duruma düşüren görevliler ne olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cevap ~ 11 yıl önce
çünkü onlar namaz kılıyor, onlara bir şey olmaz..
Anadolu KARTALI ~ 11 yıl önce
Arkadaşım namazı niyazı karıştırma lütfen bu ülkede kullanılan sadece din değil Atatürk, Milliyeçilik, Kominizm, Alevilik vb bir çok şeyde menfii olarak insanlar tarafından kullanılıyor. Objektif olacaksan hepsini yaz olamayacaksan hİçbirini yazma. Çünkü dinini bu durumların içine girmeden gerçekten kalben ve iyi niyetiyle kendi halinde yaşayan insanlarda var.
Nolduuu?? ~ 11 yıl önce
Bunu 1000 kez yazdik ! THY asla vikardigini geri almaz defik ama nafile! Sevinip durdu yada bos vaatlerle sevindirildi umutlandirildi garipler!! Nerde peki sizi eyleme goturenler?? Nerde umut verenler? Nerde sizi issiz birakanlar?? Nerde aycin aga?? Ise iade almaniz demek ise geti slacsksiniz demek degildir! Sadece isverenin size odeyecegi tazminati arttutir dedik ama anlamadiniz! Zaten arkadadinin ustune tukuren kufreden hakaret edenlerin ki etmeyenleri tenzih ederim geri donme hakki olmamaliydi. Asil burda kurunun yaninda yasta yandi. Yazik. Aycin ve sendika kina bulur artik!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kuruş ~ 11 yıl önce
bu arkadaşlar içeride kuruş bile kalsa thy ye tekrar dava açsınlar. haklarıdır. sultan tayyip ve arkadaşı hamdi topçu bir sürü insanı ekmeğinden etti. ben olsam gece yatağa girdiğimde vicdan azabından uyuyamazdım. bunlar nasıl uyuyor anlamıyorum. gerçi anlıyorum da neyse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
provakatör kuruş ~ 11 yıl önce
o 305 önce mağdur ettikleri yolculardan özür dilesinelr. Arkadaşlarına ağıza alınmayacak küfürler hakaretler tehdit mesajları...Siz gece yatağınıza girdiğinizde nasıl uyuyorsunuz? Yoksa gece değilde gündüz mü uyuyorsunu????
demokrasi ~ 11 yıl önce
şimdiki türk hükümetinin hukuku demokrasiyi kafasına göre yorumlaması va kararları uluslararası camiada dikkatle izleniyor ve gerekli uyarılar türk hükümetine yapılıyor bundan sonrası yaptırım gelir ülke bizim hukuk evrensel evrensel kurallar hepimiz ve insanlık için ve bunlar kolay kazanılmış kazanımlar değildir aynı havacılık gibi insan hakları ve hukuk tarihi kanla yazılmıştır !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dhmi ~ 11 yıl önce
dhmi şimdilik thy den adil en azından mahkeme kararlarını uyguluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000