11 Şubat 2010, Perşembe 13:34:52

300 pilotun işine son verilecek

Dünyanın önde gelen kargo şirketlerinden UPS, geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığı açıklamada, şirket bünyesindeki en az 300 pilotun işten çıkarılacağını duyurdu.
  • Pilotlar Turk sirketlerle anlasmaya baslamıslar bile simdiden yaz sesozunda pilot sikintisi yok.
  • kaptan pilot işsiz kalmaz alternatifi yok cunku
  • Yabancı pilot temin kısa sürede sorunu çözüyormuş gibi görünebilir ancak bir süre sonra uçuş ekipleri arasında CRM sorunu başgösterebilir. Ayrıca bu pilotlar ülkelerinde iş imkanı buldukları anda hiç tereddüt etmeden ülkelerine dönecekler bizde yeni eleman yetiştirmediğimiz için bügünkü pilot açığı misliyle ortaya çıkacaktır.
  • bence hepsi bizim line larda iş yapar bu pilotların hem tecrübeliler hemde yabancı dilleri iyi...bizim pilotlara ite kalka ingilizce ögretecegine bu pilotları işe alırız daha uygun olur....
  • Bir arastiriniz kac tane iletisim Fakültesi vardir.Buralari egittigi genclere verilecek calisma imkani nedir?Türkiye'de okumak isteyenmi cok,yoksa okutmak isteyen ebeveynmi cok?Almanya'da öncelik meslek egitimine verilir.Yani Altin bilezige,sonra da,Meslegin üst kademelerine.UPS bu isten cikarmalarina sebep olan bana göre Tarifeli Yolcu ucaklarinin kargo kapasitesini kullanarak,masrafi azaltmaktir.Buda bir ekonomik hesaptir.
  • Beceriksizler. Nereden çıkardınız ekonomik durgunluğu. Yok öyle bir şey, teğet geçmiş işte. Sizin yöneticilerinzde iş yok.
  • BRE THY YÖNETİCİLERİ; elinizde " 18.000 SAAT BOEİNG UÇUŞ TECRUBESİ " OLAN ONLARCA BOEİNG KAPTANI VARKEN,NE OLAKİ ELİN NEYÜDÜĞÜ BELİRSİZ YABANCI KAPTANLARININ PEŞİNE DÜŞERSİNİZ..? Hakkaniyetinden zerre kadar şüphe etmediğim YNT.KRL.BŞKSn.H.TOPÇU ya sormak isteriz ; "Tip Değiştirme Yaşı " (Binlerce HAŞA.) Ayet-i Kerime midir ki,DEĞİŞTİRİLEMEZ....Geçmişte yapılan Adaletsizlikleri durdurmak size kalıyor..
  • Ülkemizde haketme anlayışı diye birşey yok. Sen yıllarca oku eczacı ol sonra birisi çıksın "markette ilaç sattıracağım" desin. Ben yıllarımı vermişim bu hakkı elde etmek için bilseydim market açardım demez mi eczacı. Ben veteriner hekimim ve yasak olmasına rağmen veteriner ilaç kasaplarda bile satılıyor. kanun var uygulayan yok. Ülkemizde yabancı veteriner hekimlerin çalışması yasak fakat hayır kurumu adı altında çalışıyorlar. Yabancı ülkeler fakülte kontenjanını ihtiyaç doğrultusunda sınırlandırıyor ve kendi vatandaşı başka ülkede okusa dahi meslek örgütlerine almıyorlar. Bu mantıkla pilotlarımız da işsiz kalır, doktorumuz da, mühendisimiz de. Çin'de bir milyar insan var, sadece malları ile değil işgücüyle de istila edebilirler bu gidiş
  • Sen merak etme, dışarıdaki Dispatch 3, 4 bin eu aldığından buraya gelmez/getiremezler. Ancak o veya bu şirketin kurslarında yetişen, lisansız, bilgisiz, ucuz kişileri alır . !!!
  • :))))))))))

Edinilen bilgilere göre 170 pilotun Mayıs ayında, kalan 130 pilotun ise Temmuz ayı sonuna kadar işten çıkarılması planlanıyor.

Öte yandan ekonomik durgunluğun şirketin kargo hacmini düşürdüğü belirtilirken, 2010’un ilk yarısının da sıkıntılı geçeceğinin altı çizildi.

300 pilotun işine son verilecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 14 yıl önce
Pilotlar Turk sirketlerle anlasmaya baslamıslar bile simdiden yaz sesozunda pilot sikintisi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kaptan pilot işsiz kalmaz alternatifi yok cunku

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yabancı pilot temin kısa sürede sorunu çözüyormuş gibi görünebilir ancak bir süre sonra uçuş ekipleri arasında CRM sorunu başgösterebilir. Ayrıca bu pilotlar ülkelerinde iş imkanı buldukları anda hiç tereddüt etmeden ülkelerine dönecekler bizde yeni eleman yetiştirmediğimiz için bügünkü pilot açığı misliyle ortaya çıkacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bence hepsi bizim line larda iş yapar bu pilotların hem tecrübeliler hemde yabancı dilleri iyi...bizim pilotlara ite kalka ingilizce ögretecegine bu pilotları işe alırız daha uygun olur....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir arastiriniz kac tane iletisim Fakültesi vardir.Buralari egittigi genclere verilecek calisma imkani nedir?Türkiye'de okumak isteyenmi cok,yoksa okutmak isteyen ebeveynmi cok?Almanya'da öncelik meslek egitimine verilir.Yani Altin bilezige,sonra da,Meslegin üst kademelerine.UPS bu isten cikarmalarina sebep olan bana göre Tarifeli Yolcu ucaklarinin kargo kapasitesini kullanarak,masrafi azaltmaktir.Buda bir ekonomik hesaptir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Beceriksizler. Nereden çıkardınız ekonomik durgunluğu. Yok öyle bir şey, teğet geçmiş işte. Sizin yöneticilerinzde iş yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BRE THY YÖNETİCİLERİ; elinizde " 18.000 SAAT BOEİNG UÇUŞ TECRUBESİ " OLAN ONLARCA BOEİNG KAPTANI VARKEN,NE OLAKİ ELİN NEYÜDÜĞÜ BELİRSİZ YABANCI KAPTANLARININ PEŞİNE DÜŞERSİNİZ..? Hakkaniyetinden zerre kadar şüphe etmediğim YNT.KRL.BŞKSn.H.TOPÇU ya sormak isteriz ; "Tip Değiştirme Yaşı " (Binlerce HAŞA.) Ayet-i Kerime midir ki,DEĞİŞTİRİLEMEZ....Geçmişte yapılan Adaletsizlikleri durdurmak size kalıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülkemizde haketme anlayışı diye birşey yok. Sen yıllarca oku eczacı ol sonra birisi çıksın "markette ilaç sattıracağım" desin. Ben yıllarımı vermişim bu hakkı elde etmek için bilseydim market açardım demez mi eczacı. Ben veteriner hekimim ve yasak olmasına rağmen veteriner ilaç kasaplarda bile satılıyor. kanun var uygulayan yok. Ülkemizde yabancı veteriner hekimlerin çalışması yasak fakat hayır kurumu adı altında çalışıyorlar. Yabancı ülkeler fakülte kontenjanını ihtiyaç doğrultusunda sınırlandırıyor ve kendi vatandaşı başka ülkede okusa dahi meslek örgütlerine almıyorlar. Bu mantıkla pilotlarımız da işsiz kalır, doktorumuz da, mühendisimiz de. Çin'de bir milyar insan var, sadece malları ile değil işgücüyle de istila edebilirler bu gidiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen merak etme, dışarıdaki Dispatch 3, 4 bin eu aldığından buraya gelmez/getiremezler. Ancak o veya bu şirketin kurslarında yetişen, lisansız, bilgisiz, ucuz kişileri alır . !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
:))))))))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000