18 Şubat 2013, Pazartesi 15:21:36

3 YILLIK RÖTARLA GELEN MUTLU SON!

Awacs uçaklarında kriz aşıldı. İsrail, Türk hava sahasında Türkiye'nin etkinliğini büyük ölçüde artıracak uçaklara monte edilecek elektronik harp cihazlarını Türkiye'ye yolladı.
  • sen kendine format attırsan iyi olur bee yaaa
  • çok ilginç insanlar var,sanki awacs sistemlerini amerika veya israilden başka yapan ülke varmış gibi yorumlar yazılmış.adamlar teknolojilerini geliştirmişler dünyaya pazarlıyorlar ve bu yılların birikimi sonucu olan birşey, peki bizim sanayideki devrimimiz ne zaman gerçek anlamıyla başladı? nerden baksan 10-15 senedir.adamların teknoloji birikimi 100-150 yıllık bizimki 10-15 yıllık,gel de burdan yak o zaman.
  • 10 yıl öncesine ait teknoloji için yapılmış anlaşma, şimdi versen ne olur 1o yıl geri kalmış teknoloji vesselam
  • komedi resmen awacs uçağı amerikadan ,elektronik harp cihazları israil den buyur burda yak....vah ülkem vahhh...hani teknolojide çağ atlamıştık hani uçak yapıyorduk yemeyin vatandaşııı komik oluyorsunuz
  • israil yazilima 'sehven' baska seyler yuklemis olmasin. bakarsin devir doner.
  • Büyük ülkesin Türkiye. İsrail'i dize getirdin !
  • Israil'den gelen alet gordugunu Israil'e de bildirir, haberiniz olmaz. Yaptiklari chip'lerin icine boyle ikincil fonksiyonlar koymak cok da zor degil. Bu radarin Israil ucaklarinida gozliyebilecegi supheli.
  • HAVELSAN genel müdürüne 16 yıl hapis verildikten sonra, hiç bir mühendisi bu sistemlerin yazılımlarının millilestirilmesinde çalıştıramazsınız.
  • sakın bu ucakların sıstemlerıne dokunmayın bır gun sızıde ıntıhat etmiş bulabilirler aman diyim!!!!!!!!!!!!!!

Cihazların montajı önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Türkiye 'nin ABD'den aldığı havadan uyarı ve kontrol sisteminde mutlu sona yaklaşıldı. İsrail Awacs uçaklarına monte edilecek elektronik harp cihazlarını nihayet Türkiye'ye yolladı.


Türkiye havadan erken ihbar ve kontrol uçağı kapsamında ABD'li bir firmadan 4 uçak ve 1 yer destek sistemi satın aldı. Sözleşme 2003'te yürürlüğe girdi. Awacs uçakları gövdelerinde taşıdıkları özel radar sistemleri ile her türlü hava aracını anında tespit edebilme özelliğine sahip.

Türkiye bu sistem ile hava sahasının etkinliğini önemli ölçüde artırmayı planlıyordu. Ancak olmadı. Bu uçaklara entegre edilecek elektronik harp cihazlarının ihalesini İsrail almıştı.

Mavi Marmara olayının ardından İsrail, cihazları teslim etmedi. Ancak bu tutumdan geçtiğimiz ay geri adım atıldı. 1 buçuk milyar dolarlık Barış Kartalı projesi kapsamında alınan Awacs'ların elektronik destek sistemi Türkiye'ye teslim edildi.

Ekipmanlar TAI tesislerinde...

Uçaklara entegrasyon ise önümüzdeki günlerde tamamlanacak. Türk Hava Kuvvetleri, proje kapsamında alınan uçaklardan halen faydalanamıyor. Entegrasyonun ilerleyen günlerde tamamlanması planlanıyor. Ancak proje daha şimdiden 3 yıl gecikmiş durumda.

3 YILLIK RÖTARLA GELEN MUTLU SON!

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

awacs a cvp ~ 11 yıl önce
sen kendine format attırsan iyi olur bee yaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
awacs ~ 11 yıl önce
çok ilginç insanlar var,sanki awacs sistemlerini amerika veya israilden başka yapan ülke varmış gibi yorumlar yazılmış.adamlar teknolojilerini geliştirmişler dünyaya pazarlıyorlar ve bu yılların birikimi sonucu olan birşey, peki bizim sanayideki devrimimiz ne zaman gerçek anlamıyla başladı? nerden baksan 10-15 senedir.adamların teknoloji birikimi 100-150 yıllık bizimki 10-15 yıllık,gel de burdan yak o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2003-2013 ~ 11 yıl önce
10 yıl öncesine ait teknoloji için yapılmış anlaşma, şimdi versen ne olur 1o yıl geri kalmış teknoloji vesselam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zxc ~ 11 yıl önce
komedi resmen awacs uçağı amerikadan ,elektronik harp cihazları israil den buyur burda yak....vah ülkem vahhh...hani teknolojide çağ atlamıştık hani uçak yapıyorduk yemeyin vatandaşııı komik oluyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 11 yıl önce
israil yazilima 'sehven' baska seyler yuklemis olmasin. bakarsin devir doner.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Süper güç ~ 11 yıl önce
Büyük ülkesin Türkiye. İsrail'i dize getirdin !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Israil ~ 11 yıl önce
Israil'den gelen alet gordugunu Israil'e de bildirir, haberiniz olmaz. Yaptiklari chip'lerin icine boyle ikincil fonksiyonlar koymak cok da zor degil. Bu radarin Israil ucaklarinida gozliyebilecegi supheli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tolga hoca ~ 11 yıl önce
HAVELSAN genel müdürüne 16 yıl hapis verildikten sonra, hiç bir mühendisi bu sistemlerin yazılımlarının millilestirilmesinde çalıştıramazsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muhendislere ~ 11 yıl önce
sakın bu ucakların sıstemlerıne dokunmayın bır gun sızıde ıntıhat etmiş bulabilirler aman diyim!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000