30 Kasım 2011, Çarşamba 07:15:22

3 PUMA'YI DAHA BÜNYESİNE KATTI

Tayvan, üç adet EC225 Super Puma arama-kurtarma helikopterini daha hava kuvvetleri bünyesine kattı...
Donanmasına büyük önem veren Tayvan, hava kuvvetlerini güçlendirmeye devam ediyor. Tayvan Hava Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, EC-225 modeli Super Puma helikopterinin dünyanın en büyük helikopter üreticilerinden Eurocopter firmasından teslim alındığı bildirildi. Arama ve kurtarma görevlerinde kullanılmak üzere satın alınan Super Pumaların özellikle Tayvan'ın dağlık bölgelerinde hava ambulans olarak kullanılacağı kaydedildi. Olumsuz hava şartlarında hizmet verebilecek donanıma sahip helikopterlerin gece de çok rahat kullanılabileceğine dikkat çekiliyor. 
 
Öte yandan 24 yolcu kapasiteli Super Pumalar, hastaların titreşimden etkilenmemesi için özel bir pervane tasarımına sahip olduğu ifade ediliyor. Hareket edebilen sedyeler, yaşam izleme üniteleri ve otomatik uçuş kontrol sistemleri ile donatılan Super Pumaların, acil durumlar için tasarlanmış çok özel bir helikopter olduğu belirtiliyor. 
 
Eurocopter firması 1998 yılından beri EC-225 modeli arama-kurtarma helikopteri üretiyor. Tayvan'ın aldığı üç adet helikopterin maliyetinin ise 110 milyon doları buluyor. (Show Haber)
3 PUMA'YI DAHA BÜNYESİNE KATTI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000