05 Temmuz 2010, Pazartesi 08:27:46

3 milyar Dolarlık yeni havalimanı hizmete açıldı

Yıllık 34 milyon yolcu kapasiteli Indira Gandhi Uluslararası Havalimanı'nın tanıtımı başbakan Manmohan Singh tarafından özel bir törenle yapıldı. Yeni havalimanı, 14 Temmuz'da uluslararası yolcu trafiğine açılacak.
Singh, diğer ülkelerdeki benzer projelerin ancak 60 ayda tamamlanabildiğini, bu havaalanıyla yeni küresel değerlendirme ölçütü oluşturduklarını ve ülkedeki altyapı eksikliğini giderme azmini bir kere daha gösterdiklerini belirtti

Başbakan, aynı zamanda havaalanı projesinin kamu-özel sektör ortaklığına çok iyi bir örnek olduğunu ve bu tür uygulamaların Hindistan'daki büyük çaplı altyapı projeleri için en ideal yöntem kabul edildiğini söyledi.

Gelecek ekim ayında gerçekleştirilecek Milletler Topluluğu (Commonwealth) Oyunları'na hazırlık aşamasında tamamlanan terminal, 4 kilometre karelik bir alanı kaplıyor. Terminalde 90'ın üzerinde yürüyen merdiven ve 78 hava köprüsü bulunuyor. İnşaatında 40 binden fazla işçinin çalıştığı proje, Haydarabad ve Bangalor havaalanlarının ardından ülkedeki üçüncü modern havacılık tesisi kabul ediliyor.

İnşaatı yapan Hintli GMR Grup, Hindistan Havaalanları Otoritesi, Alman Fraport ve Malezya Havaalanları Holdingi'nden oluşan konsorsiyuma göre Yeni Delhi Havaalanı, Hindistan'ın İngiltere'den 1947 yılında bağımsızlığını kazanmasından bu yana ülkede yapılan en büyük kamu binası olma özelliğini de taşıyor.

Havacılık yetkilileri, Çin ve Japonya'nın ardından Asya'nın en büyük ekonomisi Hindistan'daki altyapı eksikliğine dikkat çekiyor.

Altyapıdaki yetersizlikler ülke ekonomisinin gelişmesinin önündeki en büyük engellerden biri kabul ediliyor. Hindistan hava yolcu trafiği aynı zamanda dünyada en hızlı artışı gösterirken yolcu sayısının önümüzdeki beş yıl içinde ikiye katlanması bekleniyor.

Sivil havacılık yetkililerine göre de havacılık sektörüne 2020 yılına kadar 120 milyar dolarlık yatırım yapılacak.
3 milyar Dolarlık yeni havalimanı hizmete açıldı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000