28 Kasım 2017, Salı 15:30:00

3. havalimanının kodları belli oldu

Gelecek yıl açılışı yapılması planlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı için uluslararası kodlar belli oldu.
  • IST in geçtiğini görmek mutluluk verici
  • Çomar in sight..
  • İstanbulu feth eden bu büyük padişah ve diğer padişahlar neden birilerine sürekli batıyor. Yoksa sizlerin o feth edilenlerle bir alakanızmı var da kuyruğunuz acıyor.
  • en doğrusu fatih sultan mehmed olması istanbula mührünü kazımış büyük kumandan atatürkünden tüm milleitimizide atası ve hiçbir kesimin aleyhinde konuşamadığı ender bir isim
  • Atatürk ismini unutturmak
  • IST okey de, ATATÜRK'e ne oldu? FM çok da iç açıcı değil, zira Fatih Mehmet'i andırıyor. İstemiyoruz.

Gelecek yıl açılışı yapılması planlanan İstanbul Üçüncü Havalimanı için uluslararası kodlar belli oldu. Havalimanı, Uluslararası Havayolu Taşıyıcıları Birliği (IATA) kodu olarak halen Atatürk Havalimanı´nın kullandığı IST kodunu aldı. Havalimanının Uluslararası Sivil Havacılık Organizasyonu (ICAO) kodu ile LTFM olarak belirlendi

IATA´nın belirlediği ve üç harften oluşan kodlar, tüm biletme, uçuş bilgi işlemlerinde kullanılıyor. Halen Atatürk Havalimanı´nın kullandığı IST´in yeni havalimanına verilmesiyle geçiş sırasında herhangi bir teknik sorunun yaşanmaması hedefleniyor. Ayrıca IST, İstanbul´u temsil etmesi de yeni havalimanının tanıtılmasına olumlu katkı sağlayacak.

LTFM KULLANILACAK

Yeni havalimanında kullanılacak ikinci kod olan LTFM ise ICAO yani Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü kodu. Burada ise dört harften oluşan kodlar kullanılıyor. Havalimanına çekilen uçuş planları başta olmak üzere bu kod ICAO nezdinde tüm dünyaya bildiriliyor. İstanbul´un yeni havalimanının ICAO kodu LTFM. Yani L harf, Türkiye´nin içinde bulunduğu bölgeyi, T Türkiye´yi ifade ediyor.

SİMÜLASYON ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), yeni havalimanına geçişin hızlandırılması ve hava trafiğinin aksaksız sürdürülmesi için çalışmalar gerçekleştiriyor. Bu konuyla ilgili gelişmeler hakkında bilgi veren DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak, simülasyonun toplam 8 hafta süreceğini açıkladı:

"Geçtiğimiz ekim ayında başlayan ve Ocak 2018´e kadar planlanan toplam 8 hafta sürecek simülasyonlarda, Hava Trafik Kontrol Personelinin tamamen yenilenen Hava Sahasına adaptasyonu hedefleniyor. Dördüncü haftasına giren ve Uluslararası düzeyde ilgi gösterilen simülasyonlara, bugüne kadar Avrupa´daki muhtelif hava seyrüsefer hizmet sağlayıcıları tarafından ziyaretler düzenlendi"

3. havalimanının kodları belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

YESSS ~ 6 yıl önce
IST in geçtiğini görmek mutluluk verici

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çomar guden ~ 6 yıl önce
Çomar in sight..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergun ~ 6 yıl önce
İstanbulu feth eden bu büyük padişah ve diğer padişahlar neden birilerine sürekli batıyor. Yoksa sizlerin o feth edilenlerle bir alakanızmı var da kuyruğunuz acıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fsmh ~ 6 yıl önce
en doğrusu fatih sultan mehmed olması istanbula mührünü kazımış büyük kumandan atatürkünden tüm milleitimizide atası ve hiçbir kesimin aleyhinde konuşamadığı ender bir isim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Amaç ~ 6 yıl önce
Atatürk ismini unutturmak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Don't Forget ~ 6 yıl önce
Atatürk ismi mevcut limanda devam edecek....
IST ~ 6 yıl önce
IST okey de, ATATÜRK'e ne oldu? FM çok da iç açıcı değil, zira Fatih Mehmet'i andırıyor. İstemiyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimin Torunu ~ 6 yıl önce
Fatih Sultan Mehmet içini açmıyormuş. Senin içini Konstantin açardı herhalde.
FM ~ 6 yıl önce
FM isteriz neden olmasın? oda geçmiş ecdadımız
Ist ~ 6 yıl önce
LTBA çok mu açıklayıcı :))) BA Neyi anlam ifade ediyor?
Torun ecdat ~ 6 yıl önce
Şu torun ecdat muhabbetini bırakın artık padişahların soyu ecdadı belli kayıt altında türk milletinin yüzde 98 inin osmanlının soyuyla alakası yok kafanıza sokun artık
. ~ 6 yıl önce
İçimizi açmanın da ötesinde zevk bile veriyor
Geçmiş ~ 6 yıl önce
Olsun . Abd de kanada da bu olaylardan her gün 10 larca oluyo haberlere yansımıyo diye bilmiyoruz iniş emniyetli mi ewet herkes iyi mi ewet o zaman kimse kimseye çamur atmasın .
Havalimanı ~ 6 yıl önce
Zihniyete bak otur ağla.
devlet ~ 6 yıl önce
atatürkü koruma kanunu fatih sultan mehmedide koruru atatürkün de atası olan bu büyük kumandana karşı ifadenden ötürü özür dile
B777 ~ 6 yıl önce
Osmanlı Türk değildir
Foroz ~ 6 yıl önce
Osmanlı Türk değildir diyen Malkafaların kafasınaiyice girsin diye yazıyorum yoksa herkes Osmanlı’nın Türk oğlu Türk olduğunu bilir. 1-)Osmanlı Oğuz Türklerinin Kayı boyundandır 2-) Osmanlı’nın Ertuğrul Gazi Süleyman Şah ve daha öncesi dahil tüm atalarının Türk olduğu tarihi olarak ve tarihçiler tarafından şüphesiz olarak tesbit edilmiştir.Senin gibi Osmanlı düşmanları hariç soyduzlardan başka itiraz eden de yok. Sayabiliyorsan İki üç dedeni say bakalım kökenin ne çıkıyor biz de görelim ne mal olduğunu.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000