01 Şubat 2016, Pazartesi 13:11:56

3. havalimanında kuş tehlikesi var mı?

İstanbul’un kuzeyinde yer alacak Üçüncü Havalimanı için hazırlıklar devam ediyor. Alanla ilgili kafalardaki en büyük soru işaretlerinden biri kuşların göç yollarının uçak iniş kalkışını nasıl etkileyeceği.
  • goodmorning - gutentag- gut falan filan , hep söylendi şimdi ne değişti. hayvanların su içtiği su havzalarını yok edeceksiniz bunun adı nedir bilin bakalım.
  • nedir bu cehape zihniyetinden çektiğimiz ya.kuşlar başka yere gitsinler,yermi yok onlara.biride yazmış yok yale üniversitesiymişmiş neymiş diye kardeşim onlar paralelci,.bu havalimanını istemeyenler yaleye bu yazıları yazdırıyorlar.inanmayın ,siz reise inanın.
  • Bu yıl yapılan Davos zirvesinde ülkemiz Çevre Hassasiyeti konusunda 10 üzerinden 0,1 uan alarak 60 ülke arasında 59uncu oldu.Yale Üniversitesi Çevre Performası- Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Endeksinde ise 100 üzerinden 22,5 puan alarak 180 ülke arasında 177inci olduk.Biraz daha betona önem verirsek dünya birinciliğimiz garanti.Limak-Cengiz İnşaat gibi şirketlere önem vermeliyiz onlar bizi birinciliğe taşıyacaklar.Haa bu arada bu yazıyı yazan bendeniz iktidar partisinin üyesiyim sakın ha CHP zihniyetli diye yazmayın.
  • artık bülbül ötmüyor...
  • Bilimsel raporlara ve Allahın canlılara verdiği o yeteneği anlamamaya çalışmak ve düşünmemek çok yanlıştır. Bu kuşlar eğer o bölgenin canlısıysa habitatı değiştirmek ilahi iradeye de karışmak olur
  • Sormaya gerek yok bunu herkes biliyor bal gibi var.
  • insallah yoktur. onlara kiyilmaz :(
  • iyi de maden ocakları çalışırken ormanları dogayı katlederken neden çevreciler hiç sesini çıkarmadı ,acaba madenciler karınlarınımı doyuruyordu kimbilir
  • "Ayrıca havalimanı çevresinde kuşların barınabileceği sulak alanlar ve ağaçların oluşmaması konusunda çalışmalar yürütülecek."(!!!) Şu cümle bile nasıl bir barbar sürüsü olduğumuzun kanıtıdır aslında. Ama eninde sonunda doğa kazanacak ve intikamı çok acı olacak...
  • o havalimanı bitti ben gecen gördüm bizim milli uçak deneme uçuşlarına bile başlamış, hüloooo

İstanbul’un kuzeyinde yer alacak Üçüncü Havalimanı için hazırlıklar devam ediyor. Alanla ilgili kafalardaki en büyük soru işaretlerinden biri kuşların göç yollarının uçak iniş kalkışını nasıl etkileyeceği. Konuyla ilgili olarak Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kuşların göç yolları için sinyal sistemi hakkında bir bilgi olmadığı belirtildi. Öte yandan kuşların bölgede barınmaması için sulak alanlar ve ağaçların havalimanı civarında oluşmaması için çalışma yapılacağı bildirildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun 3. Havalimanı hakkında verdiği verdiği soru önergesi Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından yanıtlandı. Sonu önergesine verilen yanıtta, kuşların geçiş güzergahlarının iki sene boyunca uzman bir ekibin gözlemiyle belirlendiği ifade edildi.

İşte soru önergesinde yer alan bilgiler:

Alandaki kuş çarpma risklerinin inşaat ve işletme sırasında hesaplanacak.

Üçüncü havalimanındaki kuş hareketlerinin tesisi yapacak firma tarafından uzman bir ekibe hazırlatılatılacak.

Uzman ekip kuşların göç yollarını izlerken Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen havalimanındaki hareketleri de göz önüne alacak.

Kuş gözlem raporları 6 aylık periyotlar halinde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne sunulacak ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün görüşü alınacak.

Bakanlık gerek görülmesi halinde havalimanına işletme ruhsatı verilmeden önce kuş gözlem radarı kurulmasını istenebilecek.

Ayrıca havalimanı çevresinde kuşların barınabileceği sulak alanlar ve ağaçların oluşmaması konusunda çalışmalar yürütülecek.

Bakanlık kuşların göç yollarının değiştirilmesi için sinyaller kullanılıp kullanılmayacağı yönündeki soruya, “Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) bünyesinde kuş mücadele hizmetleri kapsamında, sinyaller kullanılarak kuşların rotasını değiştirecek bir sisteme ilişkin herhangi bir bilgi bulunmamaktadır” yanıtını verdi. (Hürriyet)

3. havalimanında kuş tehlikesi var mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

günaydın, ~ 8 yıl önce
goodmorning - gutentag- gut falan filan , hep söylendi şimdi ne değişti. hayvanların su içtiği su havzalarını yok edeceksiniz bunun adı nedir bilin bakalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeşilmiş ~ 8 yıl önce
nedir bu cehape zihniyetinden çektiğimiz ya.kuşlar başka yere gitsinler,yermi yok onlara.biride yazmış yok yale üniversitesiymişmiş neymiş diye kardeşim onlar paralelci,.bu havalimanını istemeyenler yaleye bu yazıları yazdırıyorlar.inanmayın ,siz reise inanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
binbir ~ 8 yıl önce
helal be abi.daha geçen gün bizim evin arkasına 100 metrekare park yaptılar.3 alet koydular.bizim yola,havalanına ihyacımız var yeşile yok.
sonunda ~ 8 yıl önce
sonunda türkiye gerçeklerini içeren bir yorum gördüm şurada. bence belgrad ormanı traşlanarak yeni havalimanı oraya yapılmalıydı ama buraya da şükür. zengin olduk sayesinde.
cpt63 ~ 8 yıl önce
Bu yıl yapılan Davos zirvesinde ülkemiz Çevre Hassasiyeti konusunda 10 üzerinden 0,1 uan alarak 60 ülke arasında 59uncu oldu.Yale Üniversitesi Çevre Performası- Doğa ve Yaban Hayatı Koruma Endeksinde ise 100 üzerinden 22,5 puan alarak 180 ülke arasında 177inci olduk.Biraz daha betona önem verirsek dünya birinciliğimiz garanti.Limak-Cengiz İnşaat gibi şirketlere önem vermeliyiz onlar bizi birinciliğe taşıyacaklar.Haa bu arada bu yazıyı yazan bendeniz iktidar partisinin üyesiyim sakın ha CHP zihniyetli diye yazmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihniyet ~ 8 yıl önce
Zihniyetin bir önemi yok. Bu felaketi anlayamayan beyinlerin önemi var. Bu yapılanları bir marifet görüp, dünyanın en büyük havalimanı telaşına düşen ezik zihniyet hepsinden kötü. 3. Dünya ülkesi olmanın verdiği zavallılık başka birşey değil.
bülbül ~ 8 yıl önce
artık bülbül ötmüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 8 yıl önce
Bilimsel raporlara ve Allahın canlılara verdiği o yeteneği anlamamaya çalışmak ve düşünmemek çok yanlıştır. Bu kuşlar eğer o bölgenin canlısıysa habitatı değiştirmek ilahi iradeye de karışmak olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Sormaya gerek yok bunu herkes biliyor bal gibi var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pinar ~ 8 yıl önce
insallah yoktur. onlara kiyilmaz :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pinara ~ 8 yıl önce
yine empati hiç şaşırmadım
misafir ~ 8 yıl önce
iyi de maden ocakları çalışırken ormanları dogayı katlederken neden çevreciler hiç sesini çıkarmadı ,acaba madenciler karınlarınımı doyuruyordu kimbilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kafa ~ 8 yıl önce
İşte ülkeyi bu hale getiren zihniyet bu. Bazen inanmakta zorlanıyorum valla
... ~ 8 yıl önce
"Ayrıca havalimanı çevresinde kuşların barınabileceği sulak alanlar ve ağaçların oluşmaması konusunda çalışmalar yürütülecek."(!!!) Şu cümle bile nasıl bir barbar sürüsü olduğumuzun kanıtıdır aslında. Ama eninde sonunda doğa kazanacak ve intikamı çok acı olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitti ~ 8 yıl önce
o havalimanı bitti ben gecen gördüm bizim milli uçak deneme uçuşlarına bile başlamış, hüloooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000