26 Ekim 2016, Çarşamba 14:35:46

3. havalimanında kule heyecanı

Açıldığında dünyanın en büyüklerinden biri olacak İstanbul'un 3. havalimanında kulenin de temeli atılıyor.
  • 3. Havalimaninin dunyanin en buyugu olacagi hikayesine artik bir son verelim. Gerceklerle hic uyusmuyor. Ilk fazi acildiginda 90 milyon yolcu/yil kapasitesi olacak. Bu 2018de. Simdi 2018'de Dubai, Atlanta, Shanghai, Bejing, ve Doha havaalanlarina bir bakin. Istanbul bunlarin hepsinin gerisinde kalacak.
  • keskin muthis yahuuu
  • Kulenin özelliklerinden kimse bahsetmemişmi? Boy kaç metre,fore kazıklar kaç tane,kaç metre vs.
  • Eyy Almanya o kulenin ne anlama geldiğini sen biliyorsun,dünyaca markaların olabilir trilyon euro rezervin olabilir ama bak bizim kulemize var..senin ürettiğin o uçağın hiç ama hiç kıymeti yok bizim kulemiz olmasa o uçağın da anlamı yok...İtalya bizi kıskansın bizim makarnalarımız onların makarnalarından cok daha güzeldi çok tüketiliyor
  • 20 milyon değil 2015'i 28.112.438 yolcuyla kapattı
  • bu kuleyi hem almanya hemde kongo çok kıskanıyor
  • Bu kadar yatırımı gıda ve hayvacılık sektöründe yapsaydık şimdi dünyanın nerdeyse en pahalı ve kalitesiz ürünlerini tüketmek zorunda olmazdık. Ama ne var bizim dünyanın en büyük havalimanı bizde İki dakika temiz havada yürüyerek bir yere gitmek imkansız toz toprak araçlar yayalar şatış alanları olmuş kafe restoran bahçesi haline gelen bu yerlerde yürümek imkansız 3.havalimanımız hayırlı uğurlu olsun Sayılarımla
  • Günde 16 hava trafik kontrolörü mü? Koca kule 16 kişi için yapılmıyodur heralde...
  • orhanı görmeseydik iyiydi ama kıyıdan köşeden de olsa hemen resme girmiş. bi bırakmadı dhmi'yi rahat. dhmi personeli de rahat edemedi bu yüzden....
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Açıldığında dünyanın en büyüklerinden biri olacak İstanbul'un 3. havalimanında kulenin de temeli atılıyor.

Yapımına hızla devam edilen 3. havalimanında bugün ayrı bir heyecan daha yaşanıyor. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın katılımı kulenin temel atma töreni gerçekleştiriliyor.

Bakan Arslan temel atma töreni öncesinde kule inşaatını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Temel atma töreni öncesinde açıklamalar yapan Bakan Arslan, projenin prestijine dikkat çekti. Arslan; '3. havalimanının değeri ile kıyaslandığında değeri düşük ancak prestiji büyük bir projenin temelini atıyoruz. Çünkü ortasından dünya havacılığı havalanacak. Ayrıca günde 16 hava trafik kontrolörü arkadaşımızın ger türlü ihtiyacını da karşılayacak bir kule olacak.

Türk Havacılığı 2003 yılından sonra 35 milyon yolcudan 180 milyon yolcu sayısına çıkmıştır. Sadece Atatürk Havalimanı 61 milyon yolcuya hizmet veriyor. Zaten Atatürk Havalimanı'na her sene bir şeyler kattık ancak daha fazla büyüme imkanı kalmadı. Sabiha Gökçen Havalimanı yapılırken de 'niye yapılıyor' diyenler olmuştu. Bugün 20 milyon yolcuya hizmet veriyor.

Tabi bu havalimanını yaparken geçmişte yapılan hataları yapmamak ve gelecek 50 yılı kurtarmak adına bir proje yapmamız gerekiyordu. Bunu düşünerek planlamamızı yaptık. Bugün memnuniyetle görüyorum ki 76 milyon metrekarelik bir havalimanından bahsediyoruz. Yıllık yolcu kapasitesi açısından Atlanta'yı da geçmiş olacak. 

İlk pistin 2800 metrelik asfaltı da dökülmüş durumda. Daha sonra diğer pistler de ortaya çıkacak. Arkadaşlarımız burada 3 ayda bir Atatürk Barajı kadar iş yapıyorlar.

Atatürk Havalimanı günde ortalama 1300 uçağa hizmet veriyor. Biz burada sadece birinci fazda 2000 uçağa hizmet vereceğiz. 

Şu anda 20 bin kişi çalışıyor burada. Bir bataklığı kurutarak bir prestij projesi ortaya çıkarıldı. Önümüzdeki yıl çalışan sayısı 30 bini bulacak. Bu da 30 bin eve aş gideceği anlamına geliyor. Ben buradaki tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. 

Tabi Türk Hava Yolları'na önemli bir görev düşüyor. Hazırlıklarını yaparak 26 Şubat 2018'de buraya hazır olarak gelmeli.

Kulenin tekrar hayırlı olmasını diliyorum' dedi.


























3. havalimanında kule heyecanı

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

Selim ~ 7 yıl önce
3. Havalimaninin dunyanin en buyugu olacagi hikayesine artik bir son verelim. Gerceklerle hic uyusmuyor. Ilk fazi acildiginda 90 milyon yolcu/yil kapasitesi olacak. Bu 2018de. Simdi 2018'de Dubai, Atlanta, Shanghai, Bejing, ve Doha havaalanlarina bir bakin. Istanbul bunlarin hepsinin gerisinde kalacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
keskin ~ 7 yıl önce
keskin muthis yahuuu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Towerİst ~ 7 yıl önce
Kulenin özelliklerinden kimse bahsetmemişmi? Boy kaç metre,fore kazıklar kaç tane,kaç metre vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COOR. ~ 7 yıl önce
Google a yazın bi' zahmet. Hep hazır! siz isteyin birisi yazsın. Ülkece en büyük sıkıntımızın çok güzel bir misalisiniz.
Kıskanan ~ 7 yıl önce
Eyy Almanya o kulenin ne anlama geldiğini sen biliyorsun,dünyaca markaların olabilir trilyon euro rezervin olabilir ama bak bizim kulemize var..senin ürettiğin o uçağın hiç ama hiç kıymeti yok bizim kulemiz olmasa o uçağın da anlamı yok...İtalya bizi kıskansın bizim makarnalarımız onların makarnalarından cok daha güzeldi çok tüketiliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAW ~ 7 yıl önce
20 milyon değil 2015'i 28.112.438 yolcuyla kapattı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kıskanç ~ 7 yıl önce
bu kuleyi hem almanya hemde kongo çok kıskanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok uçan ~ 7 yıl önce
Bu kadar yatırımı gıda ve hayvacılık sektöründe yapsaydık şimdi dünyanın nerdeyse en pahalı ve kalitesiz ürünlerini tüketmek zorunda olmazdık. Ama ne var bizim dünyanın en büyük havalimanı bizde İki dakika temiz havada yürüyerek bir yere gitmek imkansız toz toprak araçlar yayalar şatış alanları olmuş kafe restoran bahçesi haline gelen bu yerlerde yürümek imkansız 3.havalimanımız hayırlı uğurlu olsun Sayılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selim ~ 7 yıl önce
Ama bu iste daha cok para, komisyon var.
Bu kadar az kişi? ~ 7 yıl önce
Günde 16 hava trafik kontrolörü mü? Koca kule 16 kişi için yapılmıyodur heralde...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dhmi personeli ~ 7 yıl önce
orhanı görmeseydik iyiydi ama kıyıdan köşeden de olsa hemen resme girmiş. bi bırakmadı dhmi'yi rahat. dhmi personeli de rahat edemedi bu yüzden....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kule ~ 7 yıl önce
çekemiyorsan devletten talep ette bir anten de senin için taksınlar yeni kuleye.
Bahtsızlık ~ 7 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tama da ~ 7 yıl önce
Milletin a....na koyan adam demek hangi eleştiri sınırlarını aştı. Bakanın o adamın elinden plaket alarak Kar^s'lılara ayıp ettiğini söylemenin nesi günah nesi yasak oluyor onu anlayamadık.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000