25 Kasım 2015, Çarşamba 08:40:02

3. havalimanında kargo şehri uygulaması

İstanbul Yeni Havalimanı'nda oluşturulacak 'kargo şehri' konsepti Türkiye'de alanında ilk olacak.
  • Zihniyet degismedikce, altindan sehir yapsan ise yaramaz.. bina buyur, alan buyur, yonetici ofisleri daha da buyur ama isler yine de yurumez.. hadi bakalim.
  • Bu proje Bu haliyle Tam bir çöp ve israf 40.ya Söylüyoruz....3. Havalimanı değil 200 milyon yolcu kapasiteli/8 pist li/4 apronlu/ 550 park yerli ve 280 Körüklü yeni bir havalimanı yapılmasını ve su anki Atatürk Havalimanını Kapatıp oraya tasımasını 2007 den beri biz söylüyoruz ....Dinleyen Kim _?
  • Devreye girdiğinde, Atatürk' le paralel çalışacak mı?
  • He, doğrudur çok büyük olacakmış
  • Bu 3. Cu hava alani bir seye benzeyecegini ben sahsen hic inanmiyorum. Mimari sekil guzel degil Dubai. Yi ornek alsinlar .
  • 10 yıl sonra açılır.
  • Yahu genel havacılık, kargo derken yolcu trafiklerine yine yer kalmayacak galiba, iyisi mi 4. Havaalanı da beraber yapılsın yolcu uçakları yine kapasite darlığına düşmesin. Koca koca adamlar bir de kargo şehri oluşturacaklarmış. O havaalanını elma armut taşınsın diye mi yapıyorlar oraya. Herşey bitti, tüm yolcu uçaklarının ihtiyaçları karşılandı bir kargo eksik kalmıştı. Gidin başka yerden uçun kardeşim, gidin yüksekovaya, adanaya, antepe, maraşa ığdıra, karsa ,erzuruma..... Gidin bir sürü havaalanı var kullanılmayan oralara kargo ülkesi yapın, ne işiniz var yeni havaaalnında.
  • hava kargoculugu acil taşınması gereken şeyler için olmalı.normal kargolar esasında deniz ve demiryolu taşımacılığı yapılmalı . böylece taşınan yük miktarına göre karbon salınımı en aza indirgenir.
  • Bismilallah
  • Soner Beyin İGA bünyesinde olması 3. Havalimanı için büyük bir fırsattır. THY ailesi olarak sizi seviyoruz başkanım. THY'deki başarınız orda da daim olsun İnşallah.

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Soner Akkurt, "İstanbul Yeni Havalimanı'nda oluşturduğumuz 'kargo şehri' konsepti Türkiye'de alanında ilk olacak" dedi.

Akkurt, Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD) 33. Olağan Genel Kurulu'nda, İstanbul Yeni Havalimanı'nın lojistik sektörüne etkilerine ilişkin bilgiler verdi.

Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 2018'in ilk çeyreğinde hizmete gireceğini anımsatan Akkurt, üzerinde çalıştıkları "kargo şehri" konseptinin Türkiye'de ilk defa uygulanacak yenilikler getireceğini anlattı.

Akkurt, şunları kaydetti:

"Proje devreye alındığında 1,5 milyon metrekare alan üzerinde lojistik sektörüyle ilgili tüm birimler aynı alanda bulunacak. Özel kargo uçakları için park alanları bulunacak. Yeni oluşturduğumuz 'kargo şehri' konsepti, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çok farklı olarak bir kargo merkezi yapısı çıkaracak ortaya. Tesisimiz sektöre birçok kolaylık getireceği gibi bu yapılan tesis Türkiye'de alanında ilk olacak."

Akkurt, havalimanı inşaatının zemin çalışmaları kapsamında zorlu iş süreçlerini geride bıraktıklarını söyledi.

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirten Akkurt, havalimanının tamamı hizmete girdiğinde dünyanın en büyüğü olan Atlanta Havalimanı'ndan daha büyük olacağını aktardı.

"Kargo şehri" Atatürk Havalimanı'ndaki kargo alanının 14 katı büyüklüğünde

Akkurt, toplam 5 paralel pisti bulunacak projenin, bu yönüyle de dünyada emsalsiz olduğunu vurgulayarak, "Yeni Havalimanı'nda ortaya çıkacak 'kargo şehri' Atatürk Havalimanı'ndaki kargo alanının 14 katı büyüklüğünde. Bir ucundan diğer ucu 2 kilometrelik bir alanı ifade ediyor" bilgilerini verdi.

Yeni Havalimanı açıldığında, Atatürk Havalimanı'nın tarifeli uçak seferlerine kapatılacağını anımsatan Akkurt, yapımı süren havalimanının sürekli artan kapasiteyle hizmet vereceğini dile getirdi.

Toplam 100 bin metrekare duty-free alanıyla dünya havayolu yolcularına hizmet vereceklerini ifade eden Akkurt, projenin toplam alanının 76 milyon metrekare olduğunu anlattı.

Akkurt, İGA'nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile imzaladığı anlaşma gereği kesmek zorunda olduğu ağaç sayısı kadar ağaç dikeceğini söyledi.

Kuşların hareketleriyle ilgili özel bir sistem geliştirdiklerini de aktaran Akkurt, kuşların göçlerine göre uçak hareketlerini kontrol edeceklerini belirtti.

"Altyapı projeleriyle beraber büyüyoruz"

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Erkeskin de sektörün son yıllarda Türkiye'de artan altyapı yatırımlarından pozitif etkilendiğine dikkati çekerek, "Altyapı projeleriyle beraber büyüyoruz" dedi.

UTİKAD'ın Yeni Havalimanı'nı sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Erkeskin, UTİKAD Yönetim Kurulu olarak ilk ziyaretlerini önümüzdeki günlerde İGA Havalimanı İşletmesi'ne yapacaklarını da sözlerine ekledi.

3. havalimanında kargo şehri uygulaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

altin semer ~ 8 yıl önce
Zihniyet degismedikce, altindan sehir yapsan ise yaramaz.. bina buyur, alan buyur, yonetici ofisleri daha da buyur ama isler yine de yurumez.. hadi bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 8 yıl önce
Bu proje Bu haliyle Tam bir çöp ve israf 40.ya Söylüyoruz....3. Havalimanı değil 200 milyon yolcu kapasiteli/8 pist li/4 apronlu/ 550 park yerli ve 280 Körüklü yeni bir havalimanı yapılmasını ve su anki Atatürk Havalimanını Kapatıp oraya tasımasını 2007 den beri biz söylüyoruz ....Dinleyen Kim _?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paralel operasyon ~ 8 yıl önce
Devreye girdiğinde, Atatürk' le paralel çalışacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum bilge ~ 8 yıl önce
He, doğrudur çok büyük olacakmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Bu 3. Cu hava alani bir seye benzeyecegini ben sahsen hic inanmiyorum. Mimari sekil guzel degil Dubai. Yi ornek alsinlar .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tbtgnd ~ 8 yıl önce
10 yıl sonra açılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasbin ~ 8 yıl önce
Yahu genel havacılık, kargo derken yolcu trafiklerine yine yer kalmayacak galiba, iyisi mi 4. Havaalanı da beraber yapılsın yolcu uçakları yine kapasite darlığına düşmesin. Koca koca adamlar bir de kargo şehri oluşturacaklarmış. O havaalanını elma armut taşınsın diye mi yapıyorlar oraya. Herşey bitti, tüm yolcu uçaklarının ihtiyaçları karşılandı bir kargo eksik kalmıştı. Gidin başka yerden uçun kardeşim, gidin yüksekovaya, adanaya, antepe, maraşa ığdıra, karsa ,erzuruma..... Gidin bir sürü havaalanı var kullanılmayan oralara kargo ülkesi yapın, ne işiniz var yeni havaaalnında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cambodian ~ 8 yıl önce
havacılıktan anlamadığın açıkça ortada, sus konuşma diyeceğim, keyfimiz kaçacak
kadir ~ 8 yıl önce
hava kargoculugu acil taşınması gereken şeyler için olmalı.normal kargolar esasında deniz ve demiryolu taşımacılığı yapılmalı . böylece taşınan yük miktarına göre karbon salınımı en aza indirgenir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haydi ~ 8 yıl önce
Bismilallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Soner Bey ~ 8 yıl önce
Soner Beyin İGA bünyesinde olması 3. Havalimanı için büyük bir fırsattır. THY ailesi olarak sizi seviyoruz başkanım. THY'deki başarınız orda da daim olsun İnşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000