01 Temmuz 2013, Pazartesi 15:00:49

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME!

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay'a bugün başvuracaklarını açıkladı...
  • Yeni havalimanına karşı çıkan arkadaşlar lütfen Almanya'nın niye bu kadar karşı olduğunu ve franfurt hava limanının Avrupa'daki stratejik konumunu bir incelesinler. Hatta coğrafik olanakta incelesinler sonra eleştirsinler. Almanya'nın hemen hemen bütün hava limanları ormanların içindedir. Tamam doğa önemli ama yenileri dikilir bir şekilde telafi edilir ama bu yatırımlar yapılmazsa yıllar sonra niye bizde yok biz niye şunu yapmamışız biz niye bunu yapmamışız diye boş boş konuşuruz. Şu an yaptığımız gibi . Halbuki bu işler 30 sene önce yapılmış olmalıydı . Biraz sağ duyu lütfen.
  • CHP' yi kınayan arkadaşlar, kendinize bir sorun bakalım. Bu iktidarın kaç girişimi Danıştay' da iptal edildi ve neden. Diyelim ki CHP her iyi şeye karşı, eğer iktidar işleri düzgün, dürüst ve ahlaklı bir şekilde yürütse Danıştay iptal edebilir mi ? Eğer sen ben yaptım oldu dersen, halka hesap vermekten kaçarsan, milletin gözü önünde her gün daha da zenginleşirsen, adama hesabını sorarlar. Size sadece bir örnek : TOKİ' nin bütün işlemlerinin özel bir kanunla Sayıştay denetimi dışında tutulduğunu biliyor musunuz ? neden acaba ???
  • Kardesim eski havalimani yetmiyorsa oraya kucuk bir tane yapar kapasite dagitirsin. Olmadi digerlerini gelistirirsin. Amac AHL'nin arsasina AVM/rezidans dikmek. Basimizdakiler devlet adami dehil muteahhit cunku. Utanmadan CHP diyorsunuz bir de hala. Agaclari kesen bicen AKP, golleri dolduran, Durusu golune su tasiyan derelerin yatagiyla ugrasan AKP. Ihalenin her turlu kanunu ve sarti ile oldu bitti mantigiyla ugrasan AKP sonra gordugu yanlisa yanlis diyip yargiya basvurunca suclu olan CHP. Sizin gibi yapip yanlisi gorunca rant ugruna baslarini mi cevirsinler? Bir de zenginlesecegiz ayaklariniz yok mu ona tam hastayim. O ihaleyi alan grupta yine asgari ucretle is bulacaksin, kafani calistir biraz. Asgari ucret 10 yilda 4 katina cikmisti di mi, pardon. (Ekmek de 5 katina cikti bilginiz olsun bu arada)
  • Yorumları okuyunca kimlerin kimlere oy verdiğini daha iyi anlıyorum. Konuyu iktidar muhalefet ilişkisine dayandıran zihniyetin vereceği oylarla iktidara gelen partiden daha da fazla birşey beklememek lazım. Ne acı. Ülkemizin haline bakın. ÇED raporunun bile bazıları için hiç bir önemi yok. Ülkeyi ne kadar sevdikleri belli. Umarım bu karanlık kafalar bir gün aydınlanır da gerçeği görebilme yetisini kazanır.
  • Gezi parkı müdavimlerinin istekleri arasında 3. havalimanının derhal durdurulmasıda vardı bu konu abbasağa parkında hergün tartışılıyor çevre adına sevindirici ekonomi adına halkın bu olaya üzülmesine anlam veremiyorum ülkenin ekonomisi kalkınmasından falan bahsetmiş soruyorum üçüncü havalimanı senin cebine kaç kuruş sokacak
  • Yeni havaalanı ihtiyacı eski havaalanını kapatarak karşılanırsa bunun adı resmen çakallıktır. Atatürk havaalanının yerine yapılacak projeler ile rant sağlamak kesinlikle ilk vr tek amaçları...Ayrıca Atatürk ismini de yok edecekler bilginize ...
  • ÇED raporunda, ihalede usulsüzlük var ise iptal edilmesi gerekir. Hukuku, çevreyi savunmak ne zaman kötü birşey oldu da klasik CHP diyorsunuz? AHL'nin yetmediği bir gerçek ama eğer bir usulsuzluk veya çevreye çok zarar verici bir durum varsa başka alternatifler düşünülür. AHL genişleyebilir veya başka bir bölge düşünülebilir.
  • O degilde grevci vatandaslar olayi kendilerine bagladi ya cok komik, abd deki istifalar da sizin greviniz yuzunden dimi ;))
  • Ne kadar memleket düşmanı var bu ülkede. Bir adım dahi ileri gitmesini istemiyorlar. AHL de lodos esince hepsi şarlar iş birşey yapmaya gelince hepsi engeller. Allah ım hepimize akıl ver.
  • Uç noktalarda değerlendirmeyelim.Bakalım ne çıkacak.Havalimanı yapılsın. Buna kimsenin itirazı olmamalı.Ancak yapılacağı yer konusu önemli... ORGİ havaalanı gibi kanal istanbuldan cıkan toprağı karadenizi doldurup havalimanını karadenize yapın. İmkansız değil ... Dünyada birçok örneği var.Çevreye zarar vermeden bu iş imkanlar dahilinde...Bu arada 3. köprüde yanından geçecek.Bir taşla 3 kuş.Yorumlarınızı merak ediyor ve bekliyorum...

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay'a başvuracaklarını söyledi.

Projeye ilişkin ihale aşamasında birçok hukuka aykırılıklar tespit edildiğini iddia eden Erdoğdu, Borsa Gündem'de yer alan habere göre; ÇED raporlarına dikkat çekerek: "Mart 2013 tarihli ÇED raporunda göl ve gölet olarak belirtilen alanlar Nisan ayındaki raporda su birikintisi olarak gösterilmiştir. Mart ayındaki ÇED raporunda proje alanında 2 milyon 513 bin 341 ağaç olduğu, bu ağaçların 657 bin 950'sinin kesilmesinin zaruri olduğu kalan 1 milyon 855 bin 391 ağacın ise taşınabileceği ifade edilmiştir. Nisan ayındaki ÇED raporunda bununla ilgili bilgi bulunmamaktadır. 1 milyon 855 bin ağacın taşınması fiilen ve teknik olarak mümkün değildir. ÇED raporu tutarsız, bilimsel gerçeklere aykırı verilerle doludur. Ayrıca yapılan ihaleyle alakalı Rekabet Kanuna da aykırılıklar tespit ettik. İhalenin 3996 sayılı kanunda belirtilen ihale usullerini ve ihale ilkelerine uyulmadan yapıldığıdır. İhale sırasında yöntem değiştirilmiştir. Ve ihale bu şekilde yürütülmüştür.

Bu projenin hayata geçirilmesinden sonra özellikle İstanbul'da geriye dönülmez çevresel bir felaket doğacağı ve rasyonel olmayan bu projelere milyarlarca Euro kaynak aktarılacağı düşüncesiyle 3. Havalimanı ihalesinin iptali için Danıştay'a dava dilekçesi hazırladık. Bugün Danıştay'a bu dava dilekçesini sunacağız." dedi.

3. HAVALİMANINDA FLAŞ GELİŞME!

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Aviator ~ 11 yıl önce
Yeni havalimanına karşı çıkan arkadaşlar lütfen Almanya'nın niye bu kadar karşı olduğunu ve franfurt hava limanının Avrupa'daki stratejik konumunu bir incelesinler. Hatta coğrafik olanakta incelesinler sonra eleştirsinler. Almanya'nın hemen hemen bütün hava limanları ormanların içindedir. Tamam doğa önemli ama yenileri dikilir bir şekilde telafi edilir ama bu yatırımlar yapılmazsa yıllar sonra niye bizde yok biz niye şunu yapmamışız biz niye bunu yapmamışız diye boş boş konuşuruz. Şu an yaptığımız gibi . Halbuki bu işler 30 sene önce yapılmış olmalıydı . Biraz sağ duyu lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çapulll ~ 11 yıl önce
CHP' yi kınayan arkadaşlar, kendinize bir sorun bakalım. Bu iktidarın kaç girişimi Danıştay' da iptal edildi ve neden. Diyelim ki CHP her iyi şeye karşı, eğer iktidar işleri düzgün, dürüst ve ahlaklı bir şekilde yürütse Danıştay iptal edebilir mi ? Eğer sen ben yaptım oldu dersen, halka hesap vermekten kaçarsan, milletin gözü önünde her gün daha da zenginleşirsen, adama hesabını sorarlar. Size sadece bir örnek : TOKİ' nin bütün işlemlerinin özel bir kanunla Sayıştay denetimi dışında tutulduğunu biliyor musunuz ? neden acaba ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hala zihniyet diyor ~ 11 yıl önce
Kardesim eski havalimani yetmiyorsa oraya kucuk bir tane yapar kapasite dagitirsin. Olmadi digerlerini gelistirirsin. Amac AHL'nin arsasina AVM/rezidans dikmek. Basimizdakiler devlet adami dehil muteahhit cunku. Utanmadan CHP diyorsunuz bir de hala. Agaclari kesen bicen AKP, golleri dolduran, Durusu golune su tasiyan derelerin yatagiyla ugrasan AKP. Ihalenin her turlu kanunu ve sarti ile oldu bitti mantigiyla ugrasan AKP sonra gordugu yanlisa yanlis diyip yargiya basvurunca suclu olan CHP. Sizin gibi yapip yanlisi gorunca rant ugruna baslarini mi cevirsinler? Bir de zenginlesecegiz ayaklariniz yok mu ona tam hastayim. O ihaleyi alan grupta yine asgari ucretle is bulacaksin, kafani calistir biraz. Asgari ucret 10 yilda 4 katina cikmisti di mi, pardon. (Ekmek de 5 katina cikti bilginiz olsun bu arada)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BirBilen ~ 11 yıl önce
AHL aynen kalacak ve bolgesel ucuslara devam edilecek,askeriyenin arazisi ise park yapilacak.Her ucagin 20-45 dakika hold yaptigi bir yerde maliyetlerin nerelere vardigini dusunebiliyormusunuz?Uc tane agac icin ulkeyi yagmalayanlar onlarca sehit icin killarini bile kipirdatmadilar kimi kandiriyorsunuz?Koc ve sabanci universiterleri icin agac katilamlari yapidiginda neredeydiniz?
bence isim ~ 11 yıl önce
bence isimde onları rahatsız eden bir şey var ve o isimli yapıları teker teker yok edecekler.
cokbilen ~ 11 yıl önce
Hold yapmasin diye her havayoluna pist acalim bari. Saniyor musunuz ki o havalimani olunca hold olmayacak? Sabihaya yonlendir ucusların bir kismini. THY ucak alip buyuyecek diye havalimani aciyoruz. Ayrica demogojinize cevap olarak; Koc ve sabancı universiteleri icin agac katliami yapilirken itiraz edilmemiş olması şimdiki agac katliamini hakli mi cikariyor? Bu mu mantiginizin şakülü? Biz yoktuk diyelim siz neredeydiniz? Onlarca sehit icin siz neredeydiniz? Once kendi kapinizin onunu temizleyin sonra soru sormaya hakkiniz olur belki.
Zihniyet ~ 11 yıl önce
Yorumları okuyunca kimlerin kimlere oy verdiğini daha iyi anlıyorum. Konuyu iktidar muhalefet ilişkisine dayandıran zihniyetin vereceği oylarla iktidara gelen partiden daha da fazla birşey beklememek lazım. Ne acı. Ülkemizin haline bakın. ÇED raporunun bile bazıları için hiç bir önemi yok. Ülkeyi ne kadar sevdikleri belli. Umarım bu karanlık kafalar bir gün aydınlanır da gerçeği görebilme yetisini kazanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAKSİM DAYANIŞMASI ~ 11 yıl önce
Gezi parkı müdavimlerinin istekleri arasında 3. havalimanının derhal durdurulmasıda vardı bu konu abbasağa parkında hergün tartışılıyor çevre adına sevindirici ekonomi adına halkın bu olaya üzülmesine anlam veremiyorum ülkenin ekonomisi kalkınmasından falan bahsetmiş soruyorum üçüncü havalimanı senin cebine kaç kuruş sokacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Yeni havaalanı ihtiyacı eski havaalanını kapatarak karşılanırsa bunun adı resmen çakallıktır. Atatürk havaalanının yerine yapılacak projeler ile rant sağlamak kesinlikle ilk vr tek amaçları...Ayrıca Atatürk ismini de yok edecekler bilginize ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klasik CHP Diyenler ~ 11 yıl önce
ÇED raporunda, ihalede usulsüzlük var ise iptal edilmesi gerekir. Hukuku, çevreyi savunmak ne zaman kötü birşey oldu da klasik CHP diyorsunuz? AHL'nin yetmediği bir gerçek ama eğer bir usulsuzluk veya çevreye çok zarar verici bir durum varsa başka alternatifler düşünülür. AHL genişleyebilir veya başka bir bölge düşünülebilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geri chp ~ 11 yıl önce
AHL nasıl genişleyecek?? biraz usturuplu at bari. evet klasik gerici CHP kafası. 90 yıldır olduğu gibi...aynı kafa
Genişler ~ 11 yıl önce
Yeni havalimanına harcayacağın para ile kamulaştırma yapar 4. pisti de park pozisyonunu da yaparsın. Terminal genişletmek için alan zaten mevcut. En olmadı denizi doldurur yine pist yaparsın. Yeter ki istensin genişletmek.
Grev ~ 11 yıl önce
O degilde grevci vatandaslar olayi kendilerine bagladi ya cok komik, abd deki istifalar da sizin greviniz yuzunden dimi ;))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karşıyım karşı ~ 11 yıl önce
Ne kadar memleket düşmanı var bu ülkede. Bir adım dahi ileri gitmesini istemiyorlar. AHL de lodos esince hepsi şarlar iş birşey yapmaya gelince hepsi engeller. Allah ım hepimize akıl ver.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
maho ~ 11 yıl önce
Uç noktalarda değerlendirmeyelim.Bakalım ne çıkacak.Havalimanı yapılsın. Buna kimsenin itirazı olmamalı.Ancak yapılacağı yer konusu önemli... ORGİ havaalanı gibi kanal istanbuldan cıkan toprağı karadenizi doldurup havalimanını karadenize yapın. İmkansız değil ... Dünyada birçok örneği var.Çevreye zarar vermeden bu iş imkanlar dahilinde...Bu arada 3. köprüde yanından geçecek.Bir taşla 3 kuş.Yorumlarınızı merak ediyor ve bekliyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000