03 Haziran 2016, Cuma 10:10:29

3. havalimanında Alman tartışması!

Almanya parlamentosunun dün yaptığı oylamayla 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı 'soykırım' olarak kabul etmesi, akıllara 3. havalimanı için yapılan anlaşmayı getirdi.
  • Öncelikle yerli üretim yapan arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Böyle bi firma olduğunu öğrendiğimde çok gururlandım ve çabalarının taktir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yorumların bi kısmını okudum bazılarını hayretle karşıladım, kendine bu kadar düşman millet olamaz. Bu karalama yazıları yazanların neden böyle şeyler yazdığını okurken-düşünürken, insan başka şeyler düşünmeden edemiyor. Siyasi çekişmelerin arkasına gizlenmiş karlar mı var acaba ! Hey size söylüyorum ! Bu seferde kendinizi değil içinde yaşadığınız HALKI düşünün. Emin olun daha fazla kazanacak, daha fazla kazandıracaksınız. Küçük hesapların değil büyük düşüncelerin peşinde olun. Bu davranışlarınızla kendi boğazınızı sıkıyorsunuz.
  • bu 3. dunyanin en buyuk havalimanini kimler yapiyor turkler peki yerli kopruleri kimler yapiyor turkler bu d.bakira gecen gittim gordum camli mis gibi eee nie yapamasin turk syn cumhurbaskanimiz nedemisti ozellikle yerli kullanilsin insallah sozlerini tutarlar hele bide bu soykirimdan sonra yinede almanlara tercih varsa ben bu iste illegal yol var derim...zaten duydugumuza gore dhmi icinde ve yeni havaalani santiyenin icinde almanlara calisan kostebekler mevcut ne kaadar cok para o kadar is tam terdi olsaydi acaba turklere verirlermiydi bu kopru ihalesini....
  • Yanlislik oldu uzur dilerim. Markel Zamanin bir kismini turkiyede geciriyor 90. Milyon turkiye cumhuriyeti. Sozunu geciremedi Markele , 15 milyon ermeni Sozde soykirim diye bize kafa tutuyor, soykirim diye bir olay yok. Ben annemden. Dedemden Dinledim , ermeniler. Elazigda. Bingolde. Tuncelide. Turklerle. Cok guze komsuluk yapiyorlarmis Beraber. Yasiyorlarmis Soy kirim. Diye bir sey Yok turkler tarihler boyunca ne soykirim nede irkcilik yapmaz TURK. Lerin sanina yakismaz. Atalarimiz nereye gitmisse adalet ve kultur goturmustur. Alman parlamentosu. Sozde soykirim. Kabul etti. Ermenilere. Cok hemde cok. Buyuk fatura cikti bundan sonra ne yapacaklar, .
  • Markel. Her ay. Turkiyeye geliyor neden yetkililer bu kadar yetersiz kaldilar. 15 milyon ermeni 90
  • tamam köprüleri daha iyi ya da aynı kalitede yapan varsa onlara yaptıralım. asansörleri, yürüyen bantları da almanlar yerine otis yapsın. o da tamam. hamburg merkezli heinemann ile duty free anlaşmasını ne yapacağız... onu da atü'ye yaptıralım... mesele şu; dört kolumuzdan bağlanmışız dışarıya arkadaş... bunu değiştirmemiz gerek, bunun için çalışmamız, yaşamamız gerek. dünya'dan bir patenti olmadan giden mühendis gözlerini yumarken ben ülkem için ne yaptım diye sormalı.
  • almanlıktan aldığım başka tadi hiçbir şeyden alamadım...
  • arkadas nasil bir ulkede yasiyoruz her sey menfaat uzerine kurulu bi memleket olmus yerli dururken yabancilar ozelliklede almanlari terchi etmek ne kadar kotu yaziklar olsun cok uzuldum sonrada niye yerli yapilmiyor diyorlar yazik yazik ....yerli uretim icin evet diyorum insallah
  • BENİM ÜLKEMDE YOLCU KÖRÜKLERİ İMALATI YAPILIRKEN NEDEN ZATEN ALMAN FİRMASINA BU İHALE VERİLİR BUNUDA ANLAMAK ZOR.BIRAKIN YERLİ KAZANSİN GELİŞTİRSİN YETER AVRUPALIYI DOYURDUĞUMUZ.ARTIK HERŞEYİ YAPABİLECEK EĞİTİMLİ İNSANLARIMIZ VAR.
  • NEDEN HER SEFERİNDE İŞİ TARİHÇİLERE BİRAKIYORUZ DENİYOR.İŞİ TARİHÇİLER HALLETSEYDİ BU DURUMLARA GELMEZDİK.HERŞEY POLİTİKAYLA DÖNÜYOR BİZDE ARTIK POLİTİK YOLDAN HALLETMELİ GEREKEN DERSİ VERMELİYİZ.ÖNCE BU TİP OLAYLAR OLUYOR SONRA BİZ SAVUNMAYA ÇIKIYORUZ.CEPHEYİ KAYBETMEDEN ÖNCE SAVUNACAKSIN Kİ ZAFER ELDE EDESİN.BUNU TÜM POLİTİKACILAR DİNLESİN.ÜLKEDE HERKES CUMHURBAŞKANI İLE UĞRAŞIRKEN ELİN OĞLU İŞ BİTİRİYO BİZ KOTUK DAVASINA ÜLKEYİ SATIYORUZ HALA BUNUN BİLİNCİNDE DEĞİLLER.TÜRKE TÜRKTEN BAŞKA DOST YOK BUNU HERKES BİLMELİ ANLAMALI ONA GÖRE DAVRANMALI U Y A N T Ü R K İ Y E U Y A N.ELELE VERİP VATANI SAVUNALIM KALKINDIRALIM.SÜREKLİ BİRİLERİ BİRİLERİNE ÇAMUR ATIYOR.BİR ATASÖZÜMÜZ DERKİ(B.KLUDA SİDİKLİYE LAF ATIYOR)ANLAYANA.
  • ÜLKELERİN ARTIK SICAK SAVAŞ YERİNE BİRBİRİYLE EKONOMİK DARBOĞAZA İTEREK İNTİKAM ALDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ.ŞİMDİ ÇANLAR ONLAR İÇİN ÇALMAYA BAŞLADI HAVALİMANI İHALESİNDEN ONLARI SİLEREK EN BUYUK CEZAYI VERELİM TÜM İHALELERDEN ALMAN FİRMALARINI İPTAL EDELİM ANLASINLAR.TARİHTE OLMAYAN BİRSEYİN KABULUNU BİZDEN İSTEYEMEZLER.SAVAŞ ESNASINDA İNSANLARIN YER DEĞİŞTİRMESİ ESNASINDA OLAN BİR ŞEY İÇİN BİZDEN ÖNCE ÖZÜR SONRA TOPRAK TALEP EDECEKLER.TARİHTE KENDİLERİ NE KADAR MASUMKİ BİZDEN BUNU İSTİYORLAR.TÜRK MİLLETİNİ ERMENİ ÇETECİLER KATLETTİ ASIL AFYONDAN BAŞLAYARAK VE SONRA TÜM HERYERE YAYILDI.BUNLARI GÖRMEZDEN GELİP SADECE TÜRKLER KATLİAM YAPTI DEMEK YANLIŞ.ÜLKEDE BUNCA TARİHÇİ VAR POLİTİKACI VAR.BİRİLERİDE ÇIKIP DÜNYA KAMUOYU ÖNÜNDE BUNU ANLATMIYOR.

Almanya parlamentosunun dün yaptığı oylamayla 1915 olaylarıyla ilgili tasarıyı 'soykırım' olarak kabul etmesi,  akıllara 3. havalimanı için yapılan anlaşmayı getirdi.

Dünyanın en büyük meydanlarından biri olacak 3. havalimanının yapımı sürerken, kulislerde Alman firma thyssenkrupp ile yapılan ön anlaşma sorgulanmaya başladı.

Yetkililer havalimanı yolcu köprüleri için Alman şirket ile iyi niyet anlaşması yapmış ancak nihai anlaşma henüz imzalanmamıştı. Almanya'da tasarının 'soykırım' olarak tanınmasının ardından söz konusu anlaşmanın yeniden gözden geçirilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Türkiye'nin resmi makamlarla Almanya'ya gösterdiği tepkinin ardından dünyanın en yoğun havalimanlarından biri olacak 3. havalimanı için de benzer tepkilerin gösterilmesi ve Alman firma ile anlaşmanın tamamlanmaması gerektiği sektörde hakim bir görüş olarak dile getiriliyor.

3. HAVALİMANINA YERLİ VURGUSU

Geçtiğimiz günlerde açıklamalarda bulunan İGA Havalimanları CEO'su Yusuf Akçayoğlu, havalimanı inşaatında ve sonrasındaki süreçlerde kendilerini zorlasa, dezavantajlı olsa dahi yerli ürünleri kullanmak istediklerini ve bu konudaki niyetlerinin ciddi olduğunu ifade etmişti.

Yaşanan gelişmeler sonrası thyssenkrupp ile anlaşmanın tamamlanıp tamamlanmayacağı henüz netlik kazanmazken, yerli firmalara yönelmenin de mümkün olabileceği tahmin ediliyor.

3. havalimanının yapımının tamamlanmasıyla 165 yolcu köprülü kapasite ile hizmet vermesi planlanıyor.

©AirportHaber

3. havalimanında Alman tartışması!

Yorumlar Tüm Yorumlar (92)

Halk ~ 8 yıl önce
Öncelikle yerli üretim yapan arkadaşları canı gönülden kutluyorum. Böyle bi firma olduğunu öğrendiğimde çok gururlandım ve çabalarının taktir edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yorumların bi kısmını okudum bazılarını hayretle karşıladım, kendine bu kadar düşman millet olamaz. Bu karalama yazıları yazanların neden böyle şeyler yazdığını okurken-düşünürken, insan başka şeyler düşünmeden edemiyor. Siyasi çekişmelerin arkasına gizlenmiş karlar mı var acaba ! Hey size söylüyorum ! Bu seferde kendinizi değil içinde yaşadığınız HALKI düşünün. Emin olun daha fazla kazanacak, daha fazla kazandıracaksınız. Küçük hesapların değil büyük düşüncelerin peşinde olun. Bu davranışlarınızla kendi boğazınızı sıkıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
teyyare ~ 8 yıl önce
bu 3. dunyanin en buyuk havalimanini kimler yapiyor turkler peki yerli kopruleri kimler yapiyor turkler bu d.bakira gecen gittim gordum camli mis gibi eee nie yapamasin turk syn cumhurbaskanimiz nedemisti ozellikle yerli kullanilsin insallah sozlerini tutarlar hele bide bu soykirimdan sonra yinede almanlara tercih varsa ben bu iste illegal yol var derim...zaten duydugumuza gore dhmi icinde ve yeni havaalani santiyenin icinde almanlara calisan kostebekler mevcut ne kaadar cok para o kadar is tam terdi olsaydi acaba turklere verirlermiydi bu kopru ihalesini....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakan ~ 8 yıl önce
Tam tersi olaydı Türk'lere verırlerdı kesin
Siyaset ~ 8 yıl önce
Yanlislik oldu uzur dilerim. Markel Zamanin bir kismini turkiyede geciriyor 90. Milyon turkiye cumhuriyeti. Sozunu geciremedi Markele , 15 milyon ermeni Sozde soykirim diye bize kafa tutuyor, soykirim diye bir olay yok. Ben annemden. Dedemden Dinledim , ermeniler. Elazigda. Bingolde. Tuncelide. Turklerle. Cok guze komsuluk yapiyorlarmis Beraber. Yasiyorlarmis Soy kirim. Diye bir sey Yok turkler tarihler boyunca ne soykirim nede irkcilik yapmaz TURK. Lerin sanina yakismaz. Atalarimiz nereye gitmisse adalet ve kultur goturmustur. Alman parlamentosu. Sozde soykirim. Kabul etti. Ermenilere. Cok hemde cok. Buyuk fatura cikti bundan sonra ne yapacaklar, .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyaset ~ 8 yıl önce
Markel. Her ay. Turkiyeye geliyor neden yetkililer bu kadar yetersiz kaldilar. 15 milyon ermeni 90

Yanıtla

Kalan karakter 1000
imanlı nesli ~ 8 yıl önce
tamam köprüleri daha iyi ya da aynı kalitede yapan varsa onlara yaptıralım. asansörleri, yürüyen bantları da almanlar yerine otis yapsın. o da tamam. hamburg merkezli heinemann ile duty free anlaşmasını ne yapacağız... onu da atü'ye yaptıralım... mesele şu; dört kolumuzdan bağlanmışız dışarıya arkadaş... bunu değiştirmemiz gerek, bunun için çalışmamız, yaşamamız gerek. dünya'dan bir patenti olmadan giden mühendis gözlerini yumarken ben ülkem için ne yaptım diye sormalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ih bin ih bin ~ 8 yıl önce
almanlıktan aldığım başka tadi hiçbir şeyden alamadım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 8 yıl önce
ih bin değil kardes ich bin olacak sen galiba Almanya yı ihmal ettin bu aralar.
vay beee ~ 8 yıl önce
arkadas nasil bir ulkede yasiyoruz her sey menfaat uzerine kurulu bi memleket olmus yerli dururken yabancilar ozelliklede almanlari terchi etmek ne kadar kotu yaziklar olsun cok uzuldum sonrada niye yerli yapilmiyor diyorlar yazik yazik ....yerli uretim icin evet diyorum insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANSEVER ~ 8 yıl önce
BENİM ÜLKEMDE YOLCU KÖRÜKLERİ İMALATI YAPILIRKEN NEDEN ZATEN ALMAN FİRMASINA BU İHALE VERİLİR BUNUDA ANLAMAK ZOR.BIRAKIN YERLİ KAZANSİN GELİŞTİRSİN YETER AVRUPALIYI DOYURDUĞUMUZ.ARTIK HERŞEYİ YAPABİLECEK EĞİTİMLİ İNSANLARIMIZ VAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANSEVER ~ 8 yıl önce
NEDEN HER SEFERİNDE İŞİ TARİHÇİLERE BİRAKIYORUZ DENİYOR.İŞİ TARİHÇİLER HALLETSEYDİ BU DURUMLARA GELMEZDİK.HERŞEY POLİTİKAYLA DÖNÜYOR BİZDE ARTIK POLİTİK YOLDAN HALLETMELİ GEREKEN DERSİ VERMELİYİZ.ÖNCE BU TİP OLAYLAR OLUYOR SONRA BİZ SAVUNMAYA ÇIKIYORUZ.CEPHEYİ KAYBETMEDEN ÖNCE SAVUNACAKSIN Kİ ZAFER ELDE EDESİN.BUNU TÜM POLİTİKACILAR DİNLESİN.ÜLKEDE HERKES CUMHURBAŞKANI İLE UĞRAŞIRKEN ELİN OĞLU İŞ BİTİRİYO BİZ KOTUK DAVASINA ÜLKEYİ SATIYORUZ HALA BUNUN BİLİNCİNDE DEĞİLLER.TÜRKE TÜRKTEN BAŞKA DOST YOK BUNU HERKES BİLMELİ ANLAMALI ONA GÖRE DAVRANMALI U Y A N T Ü R K İ Y E U Y A N.ELELE VERİP VATANI SAVUNALIM KALKINDIRALIM.SÜREKLİ BİRİLERİ BİRİLERİNE ÇAMUR ATIYOR.BİR ATASÖZÜMÜZ DERKİ(B.KLUDA SİDİKLİYE LAF ATIYOR)ANLAYANA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VATANSEVER ~ 8 yıl önce
ÜLKELERİN ARTIK SICAK SAVAŞ YERİNE BİRBİRİYLE EKONOMİK DARBOĞAZA İTEREK İNTİKAM ALDIĞI BİR DÖNEMDEYİZ.ŞİMDİ ÇANLAR ONLAR İÇİN ÇALMAYA BAŞLADI HAVALİMANI İHALESİNDEN ONLARI SİLEREK EN BUYUK CEZAYI VERELİM TÜM İHALELERDEN ALMAN FİRMALARINI İPTAL EDELİM ANLASINLAR.TARİHTE OLMAYAN BİRSEYİN KABULUNU BİZDEN İSTEYEMEZLER.SAVAŞ ESNASINDA İNSANLARIN YER DEĞİŞTİRMESİ ESNASINDA OLAN BİR ŞEY İÇİN BİZDEN ÖNCE ÖZÜR SONRA TOPRAK TALEP EDECEKLER.TARİHTE KENDİLERİ NE KADAR MASUMKİ BİZDEN BUNU İSTİYORLAR.TÜRK MİLLETİNİ ERMENİ ÇETECİLER KATLETTİ ASIL AFYONDAN BAŞLAYARAK VE SONRA TÜM HERYERE YAYILDI.BUNLARI GÖRMEZDEN GELİP SADECE TÜRKLER KATLİAM YAPTI DEMEK YANLIŞ.ÜLKEDE BUNCA TARİHÇİ VAR POLİTİKACI VAR.BİRİLERİDE ÇIKIP DÜNYA KAMUOYU ÖNÜNDE BUNU ANLATMIYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000