13 Şubat 2018, Salı 19:29:45

3. Havalimanı'nda '400 ölüm'e bakanlıktan açıklama geldi

3. Havalimanı inşaatıyla ilgili "400 işçinin ölümü gizlendi" ididasına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan açıklama geldi.
  • Fitne amacı güden Böyle yalanlara inanan gerizekalılar var :)
  • sabiha da park pozisyonları arttırma inşaatında işçi bir kardeşimiz dikkatsizlikten hafriyat aracının altında kaldı,komşu inşaattan düşen bir kardeşimiz vefat etti..örnekler çoğaltılabilir...ölüm heryerde ama dikkat ve denetimler ile azaltılabilr mi EVET...OLAYI SİYASİ RANTA ÇEVİRMEK ÜLKEDE Kİ BU DAR BOĞAZDA HAİNLİKTİR...ÖPTÜM
  • bu haberi çabucak gerilere iten editör ! sana zahmet tekrar ana sayfaya geri koy , uzunca bir süre orda tut vede mesajlarımızı yayınla , vakit ayırıyor bişiler yazıyoruz yayınlanmıyor ! daha bi dikkat daha bi özen lütfen !
  • Hafriyat kamyonu mu,morg hafiyesi mi?
  • Buraya dikkat..!! """İlgili teftişlerde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği organizasyonu, sağlık ve güvenlik planı, iç denetim mekanizması, eğitim faaliyetleri, iş-izin prosedürleri, alt işveren-asıl işveren koordinasyonu başlıklı hususlar incelenmiş, belirlenen öncelikli konular ele alınarak teftişlere devam edilmiştir. Bununla birlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 563 iş güvenliği uzmanı ile 293 sağlık personeli sahada görev yapmaktadır.""" Hatirlarmisiniz Soma da 300 madenci ölmeden önce de hertürlü kontrol ve önlemlerin alindigi denetimlerin yapildigi, tüm arac ve gereclerin test edildigi rapor edilmisti.
  • Askermiş işçi miş halk mış !!!! Yeterki seçimleri alsınlar !!! Bunun vebalini bunlar veriçek ama yazık insançıklara Allah nur içinde yatırsın
  • bu işin fıtratında var...
  • "... sgk verilerine gore ...". Eminim tum olumler kaza raporuyla sgk ya bildirilmistir. Eminim..
  • Bence öyle bir projede 20 günde 1 kişi olabilir.Allah rahmet eylesin.
  • Yinede işcilerimizin kimse burnunun kanadığını istemez . Hepsini yüce Allah ım korusun . En değerli emek alın teri işci emeğidir hepsine kolay gelsin işlerinde başarılar diliyorum yeni havalimanımızda hayırlısıyla onların değerli emekleriyle açılır vatana millete hayırlı olur

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın organlarında İstanbul’da yapımı devam eden üçüncü havalimanı inşaatına yönelik “Hafriyat kamyonu şoförü anlattı: 400 işçinin ölümü gizlendi” başlıklı haberlere yer verilmiştir. İlgili haber üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla açıklama yapılmasının yararlı olacağı değerlendirilmiştir.

“İGA Havalimanları İnşaatı Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi”nin yürüttüğü 3. Havalimanı İnşaatında, çalışmaların başladığı Mayıs 2015 tarihinden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu verilerine göre sağlık sorunları ve trafik kazası vakalarının da yer aldığı olaylarda 27 emekçimiz hayatını kaybetmiştir.

İlgili projenin başladığı tarihten itibaren görevlendirilen Bakanlığımız İş Müfettişleri, 3,5 milyon metrekare büyüklüğünde ve 30.000’i aşkın çalışan bulunan inşaat sahasında denetim faaliyetlerini aralıksız sürdürmektedir.

"Kamuoyundan saklanmasının mümkün olmadığı ortadadır."

İlgili teftişlerde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği organizasyonu, sağlık ve güvenlik planı, iç denetim mekanizması, eğitim faaliyetleri, iş-izin prosedürleri, alt işveren-asıl işveren koordinasyonu başlıklı hususlar incelenmiş, belirlenen öncelikli konular ele alınarak teftişlere devam edilmiştir.

Bununla birlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 563 iş güvenliği uzmanı ile 293 sağlık personeli sahada görev yapmaktadır.

Mevzuat ve uygulamalar gereği söz konusu iddiaların, kamuoyundan saklanmasının mümkün olmadığı ortadadır. Çalışma hayatı gibi hassas bir alanda ve iş kazaları gibi insan hayatının söz konusu olduğu konularda, doğruluktan uzak iddialar ile kamuoyunun yanıltılmaya çalışılmasının basın etiğinden ve sorumluluk anlayışından uzak bir davranış olduğunu hatırlatırız. Bu mesnetsiz iddialar sebebiyle aynı zamanda söz konusu sahada çalışan 30 bini aşkın emekçimiz ve aileleri de töhmet altında bırakılmaktadır. Gerçeği yansıtmayan bu tür haberlerin çalışma barışımıza faydadan çok zarar getirdiğini özellikle vurgulayarak, asılsız ve ispatsız iddialarla algı oluşturma gayretinde bulunanları kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.

3. Havalimanı'nda '400 ölüm'e bakanlıktan açıklama geldi

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Tahir ~ 6 yıl önce
Fitne amacı güden Böyle yalanlara inanan gerizekalılar var :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahir ~ 6 yıl önce
İnananlar değil, okuyup araştıranlar var. Yani medeni insanlar
havacı ~ 6 yıl önce
sabiha da park pozisyonları arttırma inşaatında işçi bir kardeşimiz dikkatsizlikten hafriyat aracının altında kaldı,komşu inşaattan düşen bir kardeşimiz vefat etti..örnekler çoğaltılabilir...ölüm heryerde ama dikkat ve denetimler ile azaltılabilr mi EVET...OLAYI SİYASİ RANTA ÇEVİRMEK ÜLKEDE Kİ BU DAR BOĞAZDA HAİNLİKTİR...ÖPTÜM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 6 yıl önce
bu haberi çabucak gerilere iten editör ! sana zahmet tekrar ana sayfaya geri koy , uzunca bir süre orda tut vede mesajlarımızı yayınla , vakit ayırıyor bişiler yazıyoruz yayınlanmıyor ! daha bi dikkat daha bi özen lütfen !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şoför ~ 6 yıl önce
Hafriyat kamyonu mu,morg hafiyesi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güven ~ 6 yıl önce
Buraya dikkat..!! """İlgili teftişlerde iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği organizasyonu, sağlık ve güvenlik planı, iç denetim mekanizması, eğitim faaliyetleri, iş-izin prosedürleri, alt işveren-asıl işveren koordinasyonu başlıklı hususlar incelenmiş, belirlenen öncelikli konular ele alınarak teftişlere devam edilmiştir. Bununla birlikte, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu gereği, 563 iş güvenliği uzmanı ile 293 sağlık personeli sahada görev yapmaktadır.""" Hatirlarmisiniz Soma da 300 madenci ölmeden önce de hertürlü kontrol ve önlemlerin alindigi denetimlerin yapildigi, tüm arac ve gereclerin test edildigi rapor edilmisti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşçi ~ 6 yıl önce
Askermiş işçi miş halk mış !!!! Yeterki seçimleri alsınlar !!! Bunun vebalini bunlar veriçek ama yazık insançıklara Allah nur içinde yatırsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ölmek ~ 6 yıl önce
bu işin fıtratında var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SGK ~ 6 yıl önce
"... sgk verilerine gore ...". Eminim tum olumler kaza raporuyla sgk ya bildirilmistir. Eminim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı işçiler ~ 6 yıl önce
Yabancı işçiler de dahil mi bu sayiya? Yabancı işçilerin ölümü de raporlanıyor mu? Yoksa nasıl olsa arkasıni arayan olmaz tabutla gönder mi yapılıyor?
. ~ 6 yıl önce
Bence öyle bir projede 20 günde 1 kişi olabilir.Allah rahmet eylesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun Yok ~ 6 yıl önce
Sen veya yakınlarından birisi de o kişilerin içerisinde olursa ben ce de bir sorun yok.
....... ~ 6 yıl önce
Yinede işcilerimizin kimse burnunun kanadığını istemez . Hepsini yüce Allah ım korusun . En değerli emek alın teri işci emeğidir hepsine kolay gelsin işlerinde başarılar diliyorum yeni havalimanımızda hayırlısıyla onların değerli emekleriyle açılır vatana millete hayırlı olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Avrupalı ~ 6 yıl önce
Amin İNŞALLAH yakında Rabbim o günüde gösterecek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000