24 Aralık 2015, Perşembe 15:06:25

3. havalimanına yapılacak kule belli oldu

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı.
  • kelek bir sey... lale'den baska herseye benzemis.
  • Ne seçilirse seçilsin, buradaki herbirinden güzide uzmanlarımız ve expertlerimizin bir kısmı beğenmeyecekti illaki.. O yüzden, laf kalabalığı yapmayın, gayet de hoş içlerindeki en güzeli seçilmiş işte. Hayırlı olsun
  • bir önceki yorumumda "fallik bir objeye benziyor" demek isterken yazım hatası yapmış "fallil" demişim, anlaşılmayabileceği nedeniyle düzeltme gereği duydum. Kusura bakmayın
  • Artık suriyeliler yatmaya gelirler
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • 2. bir yorum yapma gereği duydum. Tamam şimdi daha iyi oturdu, Charlie Sheen'in başrolünü oynadığı "The Arrival" filmindeki, bacakları dizlerinden ters tarafa kırılarak yürüyen uzaylıları andırıyor. Biraz da mikrofon gibi :) haydi hayırlısı. Ne diyelim, seçmişler artık..
  • Kule operatörü olayına takıldım. O nedir? Kulede iş makinesi mi kullanıyor arkadaşlar? Hava trafik kontrolörü demek istiyorsunuz sanırım. Daha işin adını söyleyemeden yaptığımız usullere laf atıyorsunuz. Biz icao kurallarını uygulasak Türkiyede havacılık tekler. O yüzden biraz saygılı olun. Heathrow da olan teknolojik sistemler Türkiye de var mı? Veya ATC'lere gösterilen sosyal ve ekonomik haklar? Keşke bunları da söyleseydiniz. Neyse
  • Üçüzler Limana başarılar diler.
  • kimin yaptırdığı ne için yaptırdığı o bu şu ilgilendirmiyor. Çok güzel bir kule olacağı belli başarılı bir çalışma tebrikler..
  • ay Çok beğendim, laleleri severim. hayata mutluluk ve renk verir. iyi mesayeler

İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için dünyanın alanında önemli isimlerinin katıldığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. Yarışmayı ‘lale’ figüründen esinlenerek tasarladığı çalışmasıyla AECOM ve Pininfarina kazandı.
İGA’nın, İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ için dünyanın önde gelen tasarımcılarını davet ederek başlattığı konsept tasarım yarışması sonuçlandı. İstanbul Yeni Havalimanı’nın ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni dünyanın alanında önemli firmalarından olan AECOM ve Pininfarina tasarlayacak.

Kulenin esin kaynağı lale çiçeği

İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katacağını belirtti. Akçayoğlu, “Dünyanın en büyük havacılık merkezi projelerinden biri olarak kabul gören ve Türkiye’nin uluslararası havacılık sektöründeki rolünü zirveye taşıyacak olan İstanbul Yeni Havalimanı’nın en önemli unsurlarından biri olan ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’nin tasarımını, açtığımız uluslararası bir yarışmayla belirlemek istedik. Bu alanda dünyanın önemli firmaları yarışmaya birbirinden değerli tasarımlarıyla katıldı. Zorlu bir seçim sürecinden sonra AECOM ve Pininfarina’nın ‘lale’ çiçeğinden esinlenerek tasarladığı konsept kule tasarımını seçtik. Kulenin yapımına önümüzdeki yılın Mayıs ayında başlayacağız. ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ni 2017 yılının Ekim ayında tamamlamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

AECOM ve Pininfarina’nın otomotiv ve havacılık tasarımında kullanılan aerodinamik biçimleri çağrıştıran tasarımı, yeni havalimanını kullanacak tüm yolcuların görebileceği eliptik bir kule içeriyor. Kule, yüz yıllardır İstanbul’un simgesi haline gelen ve Türk tarihinde kültürel öneme sahip lale figüründen esinlenerek tasarlandı.

AECOM’un Avrupa, Ortadoğu, Hindistan ve Afrika mimarlık ofisleri Genel Müdürü Jennifer Dixon konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Bu yarışma için Pininfarina’nın dinamizm ve romantizmi harmanlayan ve otomotiv tasarımından esinlenen mimari üslubuyla AECOM’un havacılık mimarisi alanındaki yeteneğini birleştirmek istedik. AECOM ve Pininfarina ekibi Avrupa ile Asya’yı birbirine bağlayan kavşakta modern hava yolculuğuna dair heyecan ve ışıltıyı alevlendirecek hem estetik hem de son derece işlevsel bir çalışma ortaya koydu.”

‘Saf ve anıtsal estetiği inovasyonla harmanladık’

AECOM Küresel Havacılık Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Direktörü Bernardo Gogna yarışmadaki birinciliğe dair şunları söyledi: “Bu yarışmada farklı bir tasarım sektörünün uzmanlığıyla AECOM’un şirket için mimarlık ve mühendislik yeteneklerini birleştirmeyi amaçladık. Hedefimiz Pininfarina’nın gelenek ve zanaâtten beslenen değerlerini havacılık dünyasına taşımaktı. Böylelikle saf ve anıtsal bir estetiği gerçek inovasyonla harmanladığımız bir çalışma elde ettik.”

Pininfarina’nın Yönetim Kurulu Başkanı Paolo Pininfarina, “İstanbul Yeni Havalimanı için yapılacak ‘Hava Trafik Kontrol Kulesi’ İstanbul’un simgesi olmaya aday anıtsal bir yapı. Tüm diğer projelerimizde olduğu gibi bu projede de ortağımızın tasarım kimliğini yansıtan bir fikir geliştirirken yeni bir estetik bakış açısı oluşturmak istedik. Otomobilden, süper yatlara, lüks ürünlerden mobilyaya uzanan 85 yıllık tasarım tecrübemizin verdiği imkânları, dünya çapında gerçekleştirdiğimiz projelerle elde ettiğimiz mimarlık bilgisiyle benzersiz biçimde harmanlayarak kendine özgü bir karaktere sahip, teknolojik olarak gelişmiş bir yapı ortaya koyduk” diye konuştu.



3. havalimanına yapılacak kule belli oldu

Yorumlar Tüm Yorumlar (74)

meric ~ 8 yıl önce
kelek bir sey... lale'den baska herseye benzemis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı olsun ~ 8 yıl önce
Ne seçilirse seçilsin, buradaki herbirinden güzide uzmanlarımız ve expertlerimizin bir kısmı beğenmeyecekti illaki.. O yüzden, laf kalabalığı yapmayın, gayet de hoş içlerindeki en güzeli seçilmiş işte. Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fallik ~ 8 yıl önce
bir önceki yorumumda "fallik bir objeye benziyor" demek isterken yazım hatası yapmış "fallil" demişim, anlaşılmayabileceği nedeniyle düzeltme gereği duydum. Kusura bakmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Suriyeliler ~ 8 yıl önce
Artık suriyeliler yatmaya gelirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arrival ~ 8 yıl önce
2. bir yorum yapma gereği duydum. Tamam şimdi daha iyi oturdu, Charlie Sheen'in başrolünü oynadığı "The Arrival" filmindeki, bacakları dizlerinden ters tarafa kırılarak yürüyen uzaylıları andırıyor. Biraz da mikrofon gibi :) haydi hayırlısı. Ne diyelim, seçmişler artık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
apptwr ~ 8 yıl önce
Kule operatörü olayına takıldım. O nedir? Kulede iş makinesi mi kullanıyor arkadaşlar? Hava trafik kontrolörü demek istiyorsunuz sanırım. Daha işin adını söyleyemeden yaptığımız usullere laf atıyorsunuz. Biz icao kurallarını uygulasak Türkiyede havacılık tekler. O yüzden biraz saygılı olun. Heathrow da olan teknolojik sistemler Türkiye de var mı? Veya ATC'lere gösterilen sosyal ve ekonomik haklar? Keşke bunları da söyleseydiniz. Neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hale&Jale&Lale ~ 8 yıl önce
Üçüzler Limana başarılar diler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
lale ~ 8 yıl önce
kimin yaptırdığı ne için yaptırdığı o bu şu ilgilendirmiyor. Çok güzel bir kule olacağı belli başarılı bir çalışma tebrikler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pınar ~ 8 yıl önce
ay Çok beğendim, laleleri severim. hayata mutluluk ve renk verir. iyi mesayeler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000