25 Temmuz 2017, Salı 16:37:25

3. havalimanına teklif yağıyor!

3.Havalimanı'nda bulunan kiralık alanlara Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Orta Doğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor.
  • farklı kıtalarda bir sürü ülke ve onlarca havalimanı gördüm bizim havalimanları kadar yiyecek-içecekte kazıkçısını görmedim. eskiden bahane "yolcu az kiralar fazla" idi..şimdi yolcu salonlar sığmıyor uçuşlar ona keza arttı ama gel gör Atatürk havalimanında 1 simit 1 çay 8 TL. SEKİZ TÜRK LİRASI...yuhh artık !! yenisinde da nasıl olacağını kestirmek zor değil..valla ben kendi adıma helal etmiyorum yazık bu millete..
  • Yahu yeni havalimanı türkiyenin havalimanı. Baska bir ülkeden bahsetmiyoruz. Sizler nasıl insanlarsınız. Türkiye için iyi birşey yapılmaya calısılıyor. Bu köstek olmak ne için ? Yapmayın bunu.
  • Teklif çok, buyurun havuza.. O gazeteleri kanalları destek için yapılan havuz bitiyor.. Biraz daha kova ile su lazım
  • İstiyoruz. Personele göre uygun fiyatlı alanlar istiyoruz. Acız reiz açççç
  • Keskin sirke kupune zarar. Tecrubesizlik ve basarisizligin havacilikdaki soyadi. Nereye hangi havayolunu getiriyorsunuz? AHL de yer yok, slot yok, yolcularim terminalden gecemiyor diyen bir tek havalimani soylesene? Sabiha 2. Pist bitince, 3. Havalimani da yetismese AHL aynen devam eder, Big Elephant nedir bi bak Keskin, biraz havacilikla ilgili seyler oku, Teskilat binasinda girmedigin oda yok.
  • İGA nın derdi Yurtdışından kredi bulmak. Finansmanı Türk Devlet Bankalarına yıktılar. Onlar tükendi. Taze para lazım. Yurtdışından bir enayi bulur muyuz diye bakıyorlar. 10 günde bir böyle gereksiz ve anlamsız haberler ile karşılaşacağız. Kreditörler işin kendisine değil, işi yapana yapıyorlar. İşden biraz anlayan!!!???? Limak vardı, Onuna ortaklıktan attılar ( Kağıt üzerinde mecburiyetten duruyor ). Bana kaba inşaat devam ederken asansör ve yürüyen merdiven montajı nasıl yapılıyor onu anlatsınlar.
  • ICAO kodu ne olacak acaba?
  • Sayın Keskin sektöre uzak olduğundan dolayı bazı şeylerin farkında değil. Türkiyeye uçmayan havayollları Atatürk havalimanı küçük diye değil güvenlikten gelmiyorlar. O meydandan yer alanlar o kiraları nasıl ödeyecek ? 90 milyon yolcu turizm bu kadar dibe vurmuşken nasıl elde edilecek ? Bir çok havayolu sefer sayılarını azaltırken Atatürke ilave 30 milyon ilave yolcu hangi seferlerle yapılacak ? Orada ki yeme içme fiyatlarını düşünebiliyor musunuz ? Böyle büyük işletmeleri profesyonel yöneticilere vermek lazım. Siyasilere değil.
  • Ya o değilde Sabiha Gökçen havalimanı nin pis ve temizlenmeyen tuvaletlerine çare istiyoruz...lütfen hijyenik ve temiz tuvalet...SAW....Please!!!
  • Keske param yetsede ufak bi cafe acsam - ama babalar buna izin vermez

İGA Havalimanı İşletmesi AŞ İcra Kurulu Başkanı Hüseyin Keskin, İstanbul Yeni Havalimanı'nda 53 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme içme, 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu belirterek, "Kiralanabilir alanlar için Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Orta Doğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor. Sadece kiralanabilir alanlarla ilgili değil, diğer tüm iş kolları ile alakalı yurt içinden ve dışından çok ilgi görüyoruz." dedi.

Hüseyin Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanı işletmesi tarafındaki görüşmelerin çok iyi ve yoğun gittiğini, özellikle referandum sonrası güzel neticeler almaya başladıklarını söyledi.

Havalimanı inşaatının yüzde 55'inin tamamlandığını hatırlatan Keskin, "Bu ilerlemeyi ve işletme tarafında hazırlanan sözleşmeleri, onları koruyacak maddeleri görünce, talep daha da artıyor." dedi.

"Yeme içme ile alakalı ihaleyi bitirdik"

Keskin, havalimanında duty free, yeme içme ve perakende olmak üzere 3 bölüm bulunduğunu, 53 bin metrekaresi duty free, 32 bin metrekaresi yeme içme ve 15 bin metrekaresi perakende alanı olmak üzere toplam 100 bin metrekarenin üzerinde kiralanabilir alan olduğunu bildirdi.

Duty free anlaşmasını daha önce yaptıklarını belirten Keskin, yeme içme ile alakalı ihaleyi bitirdiklerini, sözleşme maddelerinde ilerleme sağlandığını ve sözleşmenin yakında yapılacağını söyledi.

Atatürk Havalimanı'ndan, 2021'in başına kadar Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve mevcut işletmeci ile sözleşmesi olan 108 firmanın büyük kısmından da talep geldiğini aktaran Keskin, bunlarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve herhangi bir sıkıntı olmadığını vurguladı.

"Keşke Türkiye'de olsa' denilen markalar gelecek"

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Keskin, perakende tarafında 10 metrekareden küçük bağımsız birim kiralaması yapılmadığını belirterek, "İstanbul Yeni Havalimanı'nın kiralanabilir alanları için Rusya'dan Amerika'ya, Avrupa'dan Uzak Doğu'ya, Orta Doğu'ya kadar tüm dünyadan teklif yağıyor. Çok teklif alıyoruz. Sadece kiralanabilir alanlarla ilgili değil, diğer tüm iş kolları ile alakalı yurt içinden ve dışından gerçekten çok ilgi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Toplam kiralanabilir alanların yarısından fazlasını kiraladıklarını bildiren Keskin, "Burada Türkiye'de ilk defa ticaret yapacak uluslararası markalar bulunacak. Birçoğu anlaşmaya bağlandı. Şu anda duty free alanında 400'e yakın yerli ve yabancı firmanın yer alabileceğini söyleyebilirim. Yeme içme alanında da 'keşke Türkiye'de de olsa' denilen çok sayıda markayı görebileceğiz." şeklinde konuştu.

"Hedef, 46 hava yolu şirketi sayısını 100'e çıkarmak"

Hüseyin Keskin, şu anda Atatürk Havalimanı'nda 46 hava yolu şirketinin operasyon yaptığını, İstanbul Yeni Havalimanı'nda hedeflerinin 100 şirkete ulaşmak olduğunu söyledi. Buradan 350 destinasyona uçuş yapılacağını bildiren Keskin, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.

Uzak Doğu'dan Avrupa'ya, ABD'den Türk Cumhuriyetler'e kadar görüşmelerin devam ettiğini, en büyük ilk 10 hava yolu şirketinden Türkiye'ye uçanlar ile görüştüklerini ve ön protokol imzaladıklarını anlatan Keskin, gerek uçuş gerekse alan kiralama konusunda şirketlerin kendilerine ulaştığını, ulaşmayanlar ile irtibat kurduklarını, görüşmelerin sürdüğünü bildirdi.

3. havalimanına teklif yağıyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Flyman ~ 7 yıl önce
farklı kıtalarda bir sürü ülke ve onlarca havalimanı gördüm bizim havalimanları kadar yiyecek-içecekte kazıkçısını görmedim. eskiden bahane "yolcu az kiralar fazla" idi..şimdi yolcu salonlar sığmıyor uçuşlar ona keza arttı ama gel gör Atatürk havalimanında 1 simit 1 çay 8 TL. SEKİZ TÜRK LİRASI...yuhh artık !! yenisinde da nasıl olacağını kestirmek zor değil..valla ben kendi adıma helal etmiyorum yazık bu millete..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyman ~ 7 yıl önce
Haklısınız..Ama bence disarisida havaalanin içinden farklı değil. Temel gidalar Herşeyimiz pahalı maşallah çok kaliteli olduğu için. .
Istanbullu ~ 5 yıl önce
2019 4 ay itibari ile 3.havlaninda bir tek simit 11 lira.
Türkiye için ~ 7 yıl önce
Yahu yeni havalimanı türkiyenin havalimanı. Baska bir ülkeden bahsetmiyoruz. Sizler nasıl insanlarsınız. Türkiye için iyi birşey yapılmaya calısılıyor. Bu köstek olmak ne için ? Yapmayın bunu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi de ~ 7 yıl önce
Ülkemiz için acilen yapılması gereken çok daha önemli başka şeyler var onlar nerede? Kaliteli eğitim,sağlık, herkese eşitlik,adalet,adam gibi hak,hukuk ve kanunların konulup uygulanması gibi. Her iş torpille yapılıyor sömürü, haksızlık,adaletsizlik,suç almış yürümüş,ithalatta rekor kırılıyor,dünyada gelire göre en pahalı araba,benzin,elektrik,doğalgaz, et,dolaylı vergiler vs burada ve bütçe hep eksi olduğu için emlak vergisi tam 10 kat arttiriliyor daha sayayım mı? Havaalanı yaparak mı bunları düzelteceğiz? Asıl sen nasıl insansın ki millete nasıl insanlarsınız diye soruyorsun !
Havuzcu ~ 7 yıl önce
Teklif çok, buyurun havuza.. O gazeteleri kanalları destek için yapılan havuz bitiyor.. Biraz daha kova ile su lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bim ~ 7 yıl önce
İstiyoruz. Personele göre uygun fiyatlı alanlar istiyoruz. Acız reiz açççç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keskin sirke2 ~ 7 yıl önce
Keskin sirke kupune zarar. Tecrubesizlik ve basarisizligin havacilikdaki soyadi. Nereye hangi havayolunu getiriyorsunuz? AHL de yer yok, slot yok, yolcularim terminalden gecemiyor diyen bir tek havalimani soylesene? Sabiha 2. Pist bitince, 3. Havalimani da yetismese AHL aynen devam eder, Big Elephant nedir bi bak Keskin, biraz havacilikla ilgili seyler oku, Teskilat binasinda girmedigin oda yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 7 yıl önce
İGA nın derdi Yurtdışından kredi bulmak. Finansmanı Türk Devlet Bankalarına yıktılar. Onlar tükendi. Taze para lazım. Yurtdışından bir enayi bulur muyuz diye bakıyorlar. 10 günde bir böyle gereksiz ve anlamsız haberler ile karşılaşacağız. Kreditörler işin kendisine değil, işi yapana yapıyorlar. İşden biraz anlayan!!!???? Limak vardı, Onuna ortaklıktan attılar ( Kağıt üzerinde mecburiyetten duruyor ). Bana kaba inşaat devam ederken asansör ve yürüyen merdiven montajı nasıl yapılıyor onu anlatsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan ~ 7 yıl önce
Anlatayım Erhan bey,Asansör vede özellikle yürüyen merdiven, yürüyen yol, kaba inşaat denilen, kolon& kriş ve döşemelrin üzerine geldiği için kaba inşaat devam ederken bu montajlar nasıl yapılıyor tabiri mühendislik anlamında şansız bir soru olmuş. Yani KABA nın bir parçası olan kriş imalatı devam ederken üzerine yürüyen merdiven zaten koyamazsınız. Diğer taraftan, mekanik montajı yapılan herbir merdiven vs, ince işlerin tozundan falan etklenmesin diye komple kapatılıyor. Yürüyen bant lar mesela, pitine konan her bir ünitenin üzeri komple kapatılıyor tünel şeklinde böylece teknisyenler sonlandırma işlerini bu korumanın içinde yapıyorlar.Başka merak ettiğiniz bişey varsa yardımcı olunur.
Erhan ~ 7 yıl önce
Doğan Bey bilginiz için teşekkür ederim.
ICAO ~ 7 yıl önce
ICAO kodu ne olacak acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli olmuş ~ 7 yıl önce
LTRT
Keskin Sirke ~ 7 yıl önce
Sayın Keskin sektöre uzak olduğundan dolayı bazı şeylerin farkında değil. Türkiyeye uçmayan havayollları Atatürk havalimanı küçük diye değil güvenlikten gelmiyorlar. O meydandan yer alanlar o kiraları nasıl ödeyecek ? 90 milyon yolcu turizm bu kadar dibe vurmuşken nasıl elde edilecek ? Bir çok havayolu sefer sayılarını azaltırken Atatürke ilave 30 milyon ilave yolcu hangi seferlerle yapılacak ? Orada ki yeme içme fiyatlarını düşünebiliyor musunuz ? Böyle büyük işletmeleri profesyonel yöneticilere vermek lazım. Siyasilere değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sektörün profesyoneli ~ 7 yıl önce
Hadi gel seni alalim o koltuğa. Sendeki bu potansiyeli kacirmamak lazım. Bu tecrübe ile bu ülkede durman hata zaten. Sektör sensiz bir hiç. Sakın bırakma bizi diycem ama bu bilgi , bu tecrübe, bu donanım ile seni bize birakmazlar. Helal olsun sana ya adam gibi adamsin. Yada seni nasa ya mi gondersek mr. Experience
Ek ~ 7 yıl önce
Bakalim hep birlikte gorucez.
Sektörün profes ~ 7 yıl önce
Keskin sirkenin yazısını yazmak için uzman olmak gerekmiyor. Bunlar basit gerçekler. Siz anlayamadınız herhalde. Kime sorsan aynı şeyleri söylüyor zaten. Sektöre uzak kalmayın bence.
Efes ~ 7 yıl önce
Ya o değilde Sabiha Gökçen havalimanı nin pis ve temizlenmeyen tuvaletlerine çare istiyoruz...lütfen hijyenik ve temiz tuvalet...SAW....Please!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Keske ~ 7 yıl önce
Keske param yetsede ufak bi cafe acsam - ama babalar buna izin vermez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Godfather ~ 7 yıl önce
Babalara gelme sakın!
para ~ 7 yıl önce
Para varmı para para ozaman babalar bişey demez. .

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000