23 Haziran 2014, Pazartesi 09:25:39

3. HAVALİMANINA ÖZEL SİSTEM HAZIRLANDI

3. havalimanı için 'eko sistemi koruma planı' hazırlandı. Kuşların göç yolları ve çıkan toprak bile düşünüldü.
  • günah çıkarmayı boşver şimdi. tayiib orayı rant için istiyor, havaalanı hikaye. dünyaya rezil olduk bu kadar ağaç kesilir mi böyle korunmuş bir ortamda!
  • Istanbul un kuzeyi orman batisi tarim arazisi corlu havalimanini buyutup geri kalan parayla istanbul-corlu arasi hizli ulasim yapmak mi mantikli 25 milyar € yu bulacak bir yatirimla yeni bir havalimani yapmak mi. Ormanin geri donusu yok thy buyusun bende istiyorum ama batiya buyumesi taraftariyim
  • Hepsi hikaye geçin bunları geçin işinize nasıl gelecekse öyle yapacaksınız kimseyi kandırmayın ve göz boyamaya kalkışmayın aklı başında her insan neyin ne olduğunun farkında NOKTAAA
  • İki yıl çalışacak dokuz bilim adamı hangi meslekten ve kimler olacak?
  • Ne şamın şekeri ne arabın yüzü...
  • Nedir bu arap sevgisi ? Anlamakta zorlanıyorum. Soma olayında hangi arap ülkesi arayıp sordu ?
  • o bölgeye dünyanın en büyük mezarlığı yapılsın heryer yemyeşil olur.
  • Örnek'e ; Nedir bu sizin Araplara kininiz,düşmanlığınız? Kardeşim bu havaalanının ne kadar gerekli olduğunu 5 yaşında çocuklar bile görebilirken,sizler burada çıkan her 3. havalimanı haberi altına olumsuzluklar sıralayıp,uçuk-saçık teorik sebepler uydurma çabası içindesiniz.Bu hava limanının yapılmasında bazı Avrupa ülkeleri oldukça rahatsız oldu ,oluyor,peki siz neden rahatsız oluyorsunuz ? Bırakın şu düşmanlıkları,sevin kardeşim sevin insanları ; Arabı,Çinliyi,Koreliyi,Zenciyi,Norveçliyi,İtalyanı,Faslıyı sevin,Unutmayın Dünya Sevgi ile güzelleşir,kinle ve düşmanlıkla değil.
  • Ulaştırma Bakanı bir açıklamasında ' inşaattan dolayı ne kadar ağacın zarar göreceğini bilemiyoruz' demişti. Bu durumda neye göre 5 kat fazla ağaç dikilecek? Yersen. Bir arkadaşda Frankfurt'u örnek vermiş. Evet belki yapılabilir ki ağaç değil eko sistem olarak bakmak lazım. Fakat insana, hayvana değer verilmeyen bir yerde kim takar doğayı.
  • Temel ormanda ağaç keserken bir grup tarafından "doğanın dengesini bozuyorsun!!!" diye dayak yerken ellerinden kurtulup hızla köye doğru kaçmaya başlamış. Yolda Dursunla karşılaşınca arkadaşı sormuş: Ula Temel seni neden dövdüler?" Temel cevap vermiş : Uşağım ben de bilemedum ki, ne Doğan'ı tanırim ne yengesunu !!!" Kıssadan hisse bunlar da böyle...

3. havalimanı için 'eko sistemi koruma planı' hazırlandı. Kuşların göç yolları ve çıkan toprak bile düşünüldü.

İstanbul'a yapılacak üçüncü havaalanı sebebiyle çevrenin zarar görmemesi için ilginç tedbirler alınıyor. İnşaat alanındaki ağaçlardan taşınması uygun olanların taşınacağını, kesilenlerin yerine ise en az beş katı ağaç dikileceğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, alınan tedbirleri şöyle sıraladı: "Alanda biyolojik çeşitlilik tespiti yapılacak. Endemik, nadir ve nesli tehlike altında olabilecek türlerin tespiti halinde bunlar uygun habitatlara taşınacak. İnşaat çalışmaları sırasında özellikle sıyrılan toprağın, rehabilitasyonu yapılıncaya kadar korunması sağlanacak. Kuşların göç yolu olarak kullandığı bu bölgeye radarlar kurulacak. 9 bilim adamı 2 yıl boyunca bu kapsamda kuş göçlerini izleyecek. Kışlama ve beslenme alanları tespit edilecek. Kuşların uçuş yüksekliği, tür ve birey sayıları tespit edilerek; uçak uçuşlarına olabilecek her türlü etki ile kuşların korunması için, varsa alınacak ilave tedbirler değerlendirilecek."

İnşaat sürecinde yöreye özgü tohumlarının mutlaka toplanacağını ve gen bankalarında saklanacağını belirten Eroğlu, şöyle devam etti: “Yöreye özgü bu hassas türler, tohum veya fide olarak ekolojik özellikleri yakın olan alanlara taşınacak. Bu fidelerin hayatta kalmasının izleneceği de taahhüt altına alındı. İlk etapta 90 bin kardelen, 6 bin de zambak soğanı başka uygun yerlere taşındı. Diğer bitki türleriyle ilgili çalışmalar devam ediyor.” Bakan Eroğlu, havaalanının yüzey suları veya yer altı suları açısından bir mahzuru olmadığını da söyledi. (Türkiye)

3. HAVALİMANINA ÖZEL SİSTEM HAZIRLANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

allah affetsin! ~ 10 yıl önce
günah çıkarmayı boşver şimdi. tayiib orayı rant için istiyor, havaalanı hikaye. dünyaya rezil olduk bu kadar ağaç kesilir mi böyle korunmuş bir ortamda!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Istanbul un kuzeyi orman batisi tarim arazisi corlu havalimanini buyutup geri kalan parayla istanbul-corlu arasi hizli ulasim yapmak mi mantikli 25 milyar € yu bulacak bir yatirimla yeni bir havalimani yapmak mi. Ormanin geri donusu yok thy buyusun bende istiyorum ama batiya buyumesi taraftariyim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hepsi hikaye geçin bunları geçin işinize nasıl gelecekse öyle yapacaksınız kimseyi kandırmayın ve göz boyamaya kalkışmayın aklı başında her insan neyin ne olduğunun farkında NOKTAAA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
İki yıl çalışacak dokuz bilim adamı hangi meslekten ve kimler olacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne şamın şekeri ne arabın yüzü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Merak ~ 10 yıl önce
Nedir bu arap sevgisi ? Anlamakta zorlanıyorum. Soma olayında hangi arap ülkesi arayıp sordu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İNSANLARI SEV ~ 10 yıl önce
Sevgi tüm insanlara,Anlamayacak bir şey yok ,İnsanlara sırf milliyetlerinden dolayı düşmanmı olalım, kinmi tutalım.Bırakın yahu bu safsata işleri !!
her canlı....... ~ 10 yıl önce
o bölgeye dünyanın en büyük mezarlığı yapılsın heryer yemyeşil olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÖRNEK'E ~ 10 yıl önce
Örnek'e ; Nedir bu sizin Araplara kininiz,düşmanlığınız? Kardeşim bu havaalanının ne kadar gerekli olduğunu 5 yaşında çocuklar bile görebilirken,sizler burada çıkan her 3. havalimanı haberi altına olumsuzluklar sıralayıp,uçuk-saçık teorik sebepler uydurma çabası içindesiniz.Bu hava limanının yapılmasında bazı Avrupa ülkeleri oldukça rahatsız oldu ,oluyor,peki siz neden rahatsız oluyorsunuz ? Bırakın şu düşmanlıkları,sevin kardeşim sevin insanları ; Arabı,Çinliyi,Koreliyi,Zenciyi,Norveçliyi,İtalyanı,Faslıyı sevin,Unutmayın Dünya Sevgi ile güzelleşir,kinle ve düşmanlıkla değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ulaştırma Bakanı bir açıklamasında ' inşaattan dolayı ne kadar ağacın zarar göreceğini bilemiyoruz' demişti. Bu durumda neye göre 5 kat fazla ağaç dikilecek? Yersen. Bir arkadaşda Frankfurt'u örnek vermiş. Evet belki yapılabilir ki ağaç değil eko sistem olarak bakmak lazım. Fakat insana, hayvana değer verilmeyen bir yerde kim takar doğayı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arif ~ 10 yıl önce
Temel ormanda ağaç keserken bir grup tarafından "doğanın dengesini bozuyorsun!!!" diye dayak yerken ellerinden kurtulup hızla köye doğru kaçmaya başlamış. Yolda Dursunla karşılaşınca arkadaşı sormuş: Ula Temel seni neden dövdüler?" Temel cevap vermiş : Uşağım ben de bilemedum ki, ne Doğan'ı tanırim ne yengesunu !!!" Kıssadan hisse bunlar da böyle...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğan ~ 10 yıl önce
İstanbul'da barajlar neden dolmuyor diye sormazsanız Doğan'ın yengesiyle yakında tanışırsınız merak etmeyin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000