01 Mart 2015, Pazar 10:55:49

3. HAVALİMANI'NA GİREN KEÇİLERE CEZA!

Arnavutköy'de yapımı devam eden 3. havalimanı arazisine giren keçilerin sahibine 7 bin lira ceza kesildi. Suçlamaları kabul etmeyen keçilerin sahibi, "Hayvanlarımızı otlatacak yer kalmadı. Dışarı çıkaramadığım için yarısı öldü. Ormanları kepçeler katlediyor, bizim keçilere ceza yağıyor." diyerek isyan etti.
  • Malesef oralardaki arsalar Akp yandaşları tarafından alındı,hemde en değerli noktalarda,buna 3.köprüde dahil...10yıl içinde istanbul çine dönecek:) bu hükümet fakiri sevmez zengin olmak lazım
  • Yeni Türkiye'ye hoş geldiniz... AKP iktidarında köylü, işçi değil Ali Ağaoğlu ve benzeri yalakalar baştacı edilmekte ve kapitalizmin en vahşi hali yaşanmakta... Bunu birde Müslüman olduklarını idda eden ve halka bugüne kadar haklarının hep yendiğini söyleyen bir iktidar yapmakta... Inşallah bunlar birgün görülüp asıl yapılanlar açığa çıkar...
  • sakın o üçüncü havalimanı arazisi diye osmanlının altınlarını talan ediyor olmasınlar
  • Ak oylar verip karalar bağlamayın, yakında yanınızda büyük siteler yapılacak, ne fırsatlar çıkacak, yeni Türkiyede hayvancılık, tarım öldü zaten, yaşasın rantcılık !
  • planlama ve program eksikliği. madem bu köylülülerin geçim kaynağı bu şekilde ve proje buna kazma vuracaktı nasıl proje safhası planlanıyorsa bu köylülerle tek tek görüşülüp taşınmaları ya da iş alternatifleri sunulmalı. 3. havalimanı projesini desteklemediğimden değil, kesinlikle destekliyorum uzun safhada istanbul, türkiye ve hatta o köylüler için büyük faydaları olacak bi proje. planlama, program eksikliği.
  • Münferit olarak bu olaydan bahsedip hafiyelik yapmayacağım. Zaten gidip konuşan anlatmış. Diyeceğimi de herkes biliyor ama yalakalarin savuracağı zırvalar kadar doğrular da zikredilmeye devam etsin diye koyuyorum. Bugün devlet hangi vatandaşlık haklarınımızı güvence altında tutmaya devam ediyor? Hangisi kaldı? Oranın artık yerlisi olmuş taşının toprağının ormanının parçası olmuş canını sevdiğim köylü kardeş sen kimsin? Önemli olan heryerde ve öncelikle rant. Eğer bitmek tükenmek bilmeyen pastanın yenmesi için elinden gelen herşeyi yaparsan, varlığını beyefendinin varlığına armağan edersen eğer şanslıysan sadece kıç değil de belki biraz krema da yalayabilirsin. Yoksa haşa itiraz ne haddine de biraz sesin çıkarsa yatacak koğuş ya da en azından sürülecek yer seçerken bulursun kendini. Bunu istediğin şekilde pazarlayabilirsin. İster ileri demokrasi de, ister Türkiye 2023'te zirveye koşuyor diye paketleyip Bakara ile yuttur. Epeydir en öncelikli olan bu, gerisi teferruat ve başka yalanlar oluyor.
  • 3. Havalimani temel atma acilisnda hepsi oradaydi. Medeniyet geldi diye alkisliyorlardi.
  • Kimse küçükbaş/büyükbaş hayvancılığı önemsemiyor tabii, yap 3.'yü ne de olsa hayvancılık dediğin ne ki? Tamam havalimanı yapmak önemli ama burda bi şekilde geçimini sürdüren insanlara karışılmamalı ya da o insanlara da kolaylıklar sağlanmalı.
  • Hatırlatmak isterim ki burası 3. Dünya ülkesi bu olaylar normal, bu sadece basına yansıyan olay bir de yansımayanlar, türkiye'de 1. Sınıf yapılan iş sadece havacılık sektörü bence ve bazı büyük holdingler iyi biz türkler herşeyi hakediyoruz geçmişte yaşanan olayları farklı aktörlerle tekrar bu ülke yaşıyor ama nesiller farklı
  • 3ncu Havalimanı inşaatına gittim gördüm ordaki köylü tedirgin. Akpınar koy kahvesine gittim oturdum esnafla konusmaya basladim.çay içtim. Ordaki millette aynen bunu söylemişti hayvanları otlatmak için yer bulamıyor hala geldik demişti. Bende dedim ki efendim bu kadar geniş alanda nasıl olur da yer bulamazsınız dedim oda şu cevabı verdi. Geniş alan var fakat hayvanları otlayacak ot birakmadilar dedi. Bu çoban beyefendiyi de haklı görüyorum. Adam ne yapsın.

Arnavutköy'de yapımı devam eden 3. havalimanı arazisine giren keçilerin sahibine 7 bin lira ceza kesildi. Suçlamaları kabul etmeyen keçilerin sahibi, "Hayvanlarımızı otlatacak yer kalmadı. Dışarı çıkaramadığım için yarısı öldü. Ormanları kepçeler katlediyor, bizim keçilere ceza yağıyor." diyerek isyan etti.

İstanbul'un kuzey bölgelerinde azalan ormanlık araziler, bölgede çiftçilik yapan köylüleri mağdur ediyor. Havalimanı ve otoyol inşaatları nedeniyle azalan meralar, köylülere yetmiyor. Akpınar Köyü'nden 3. havalimanı arazisine giren hayvanların sahiplerine ise ceza yağıyor.

Mandalara cezanın ardından şimdi de keçiler gündeme geldi. Ceza yiyen köylülerden biri de Rifat Akın. Ormancıların 7 bin lira ceza yazdığını söyleyen Akın, "Burası havalimanı için ayrılmıştı. Hayvanlarımız otluyordu. Çünkü terk edilmişti. Havalimanının sınırını değişince buraya ormancılar yeniden gelmeye, ceza yazmaya başladılar. Bir tane çam fotoğrafıyla mandacıya da inekçiye de koyuncuya da aynı cezayı yazıyor. Benim keçilerin uzaktan fotoğrafını çekmişler." dedi.

Cezanın Aralık'ta kesildiğini belirten Akın, " 'Senin keçiler çamlığa girdi' dediler. Fotoğrafta, çam olmadığına dair her şey var. Kanıt var ama ispat edemiyoruz. Çünkü onlar ormancı. Cezayı yazdılar mı bir daha geri dönüşü yok. Hayvanlarımızı dışarı salamıyoruz, otlatamıyoruz. Ormanları o kepçeler katlediyor, köküyle çıkartıyor atıyor. Keçi girdiği zaman da ceza yazıyorlar." diye konuştu.

'KEÇİLERİ ORMAN ŞEFLİĞİNE BAĞIŞLAYACAĞIM'

Cezayı ödeyemeyeceğini belirten Akın, şöyle devam etti: "Hayvanlarım öldü. 90 keçiden 55 tane kaldı. Hastalıklarla uğraşıyoruz. Bu sene çok kötü oldu. Komple götüreceğim orman şefliğine vereceğim keçileri. Başka çarem yok. Hibe edeceğim onlara. Bakma durumumuz yok. Her yerde ceza. Kimse hayvanlarını salamıyor Akpınar bölgesinde."

Ceza makbuzunda keçilerinin kaç tane ağaç yediğine dair hiçbir şey yazmadığını belirten Akın, "Zaten orada çam yoktu. Ormancı yazdığı zaman tamam. Keşif getirsinler. Gelsinler şu hali görsünler. Hayvancıların halini." ifadelerini kullandı.

Orman Bölge Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen Akın, "Tellerin içine girdimi yasak dedi. Anlamayız diyor. Fidan ekilmedi deyince de, 'Kemer'den Akpınar'a gidene kadar ceza yazarım' dedi. Cezayı ödeyemem." şeklinde konuştu.

Akın, keçilerine kesilen 6 bin 858 lira cezayı ödeyemezse tazminat davası açılacak. (Zaman)

3. HAVALİMANI'NA GİREN KEÇİLERE CEZA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

.... ~ 9 yıl önce
Malesef oralardaki arsalar Akp yandaşları tarafından alındı,hemde en değerli noktalarda,buna 3.köprüde dahil...10yıl içinde istanbul çine dönecek:) bu hükümet fakiri sevmez zengin olmak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yeni Türkiye'ye hoş geldiniz... AKP iktidarında köylü, işçi değil Ali Ağaoğlu ve benzeri yalakalar baştacı edilmekte ve kapitalizmin en vahşi hali yaşanmakta... Bunu birde Müslüman olduklarını idda eden ve halka bugüne kadar haklarının hep yendiğini söyleyen bir iktidar yapmakta... Inşallah bunlar birgün görülüp asıl yapılanlar açığa çıkar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fuat a ~ 9 yıl önce
sakın o üçüncü havalimanı arazisi diye osmanlının altınlarını talan ediyor olmasınlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağlama gül beya ~ 9 yıl önce
Ak oylar verip karalar bağlamayın, yakında yanınızda büyük siteler yapılacak, ne fırsatlar çıkacak, yeni Türkiyede hayvancılık, tarım öldü zaten, yaşasın rantcılık !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plan ~ 9 yıl önce
planlama ve program eksikliği. madem bu köylülülerin geçim kaynağı bu şekilde ve proje buna kazma vuracaktı nasıl proje safhası planlanıyorsa bu köylülerle tek tek görüşülüp taşınmaları ya da iş alternatifleri sunulmalı. 3. havalimanı projesini desteklemediğimden değil, kesinlikle destekliyorum uzun safhada istanbul, türkiye ve hatta o köylüler için büyük faydaları olacak bi proje. planlama, program eksikliği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Münferit olarak bu olaydan bahsedip hafiyelik yapmayacağım. Zaten gidip konuşan anlatmış. Diyeceğimi de herkes biliyor ama yalakalarin savuracağı zırvalar kadar doğrular da zikredilmeye devam etsin diye koyuyorum. Bugün devlet hangi vatandaşlık haklarınımızı güvence altında tutmaya devam ediyor? Hangisi kaldı? Oranın artık yerlisi olmuş taşının toprağının ormanının parçası olmuş canını sevdiğim köylü kardeş sen kimsin? Önemli olan heryerde ve öncelikle rant. Eğer bitmek tükenmek bilmeyen pastanın yenmesi için elinden gelen herşeyi yaparsan, varlığını beyefendinin varlığına armağan edersen eğer şanslıysan sadece kıç değil de belki biraz krema da yalayabilirsin. Yoksa haşa itiraz ne haddine de biraz sesin çıkarsa yatacak koğuş ya da en azından sürülecek yer seçerken bulursun kendini. Bunu istediğin şekilde pazarlayabilirsin. İster ileri demokrasi de, ister Türkiye 2023'te zirveye koşuyor diye paketleyip Bakara ile yuttur. Epeydir en öncelikli olan bu, gerisi teferruat ve başka yalanlar oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
3. Havalimani temel atma acilisnda hepsi oradaydi. Medeniyet geldi diye alkisliyorlardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Disqus İstiyoruz ~ 9 yıl önce
Kimse küçükbaş/büyükbaş hayvancılığı önemsemiyor tabii, yap 3.'yü ne de olsa hayvancılık dediğin ne ki? Tamam havalimanı yapmak önemli ama burda bi şekilde geçimini sürdüren insanlara karışılmamalı ya da o insanlara da kolaylıklar sağlanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.B ~ 9 yıl önce
Hatırlatmak isterim ki burası 3. Dünya ülkesi bu olaylar normal, bu sadece basına yansıyan olay bir de yansımayanlar, türkiye'de 1. Sınıf yapılan iş sadece havacılık sektörü bence ve bazı büyük holdingler iyi biz türkler herşeyi hakediyoruz geçmişte yaşanan olayları farklı aktörlerle tekrar bu ülke yaşıyor ama nesiller farklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
3ncu Havalimanı inşaatına gittim gördüm ordaki köylü tedirgin. Akpınar koy kahvesine gittim oturdum esnafla konusmaya basladim.çay içtim. Ordaki millette aynen bunu söylemişti hayvanları otlatmak için yer bulamıyor hala geldik demişti. Bende dedim ki efendim bu kadar geniş alanda nasıl olur da yer bulamazsınız dedim oda şu cevabı verdi. Geniş alan var fakat hayvanları otlayacak ot birakmadilar dedi. Bu çoban beyefendiyi de haklı görüyorum. Adam ne yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000