26 Eylül 2016, Pazartesi 12:13:10

3. havalimanına 250 havayolu uçacak

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul'un yeni havalimanına 250 ayrı havayolu şirketi uçacak.
  • Herşeyden önce ulaşımı iyi olmalı. Hızlı metro yapılmalı.
  • 3. Havalimanına inip de şehire (İstanbul'a) gelecek olan yolcu bagajlarının raylı sistemle taşınması teknik olarak mümkün değil. Dünya'da bunun uygulandığı bir sistem bildiğim kadarıyla yok. Zaten güvenlik açısından da son derece sakıncalı ve riskli bir konu... Ancak tersine örnekler var! Yani şehirden yani havalimanına gidecek trenlerin ik kalkış istasyonlarında check-in kontuvarları konulursa yolcular burada bagaj ve biniş kartı alma işlemlerini yaptırabilir ve sadece el bagajlarıyla trene binip havalimanına gidebilir; orada da doğrudan uçaklarına binebilirler. Bagajlarını da varış noktalarındaki havalimanlarında teslim alabilirler. Ancak, en azından başlangıç yıllarında, İstanbul'da böyle bir uygulama yapılabileceğini beklemek, hatta hayal edebilmek bile saflık olacaktır!
  • İstanbul anadolu yakası 2. ve 3. havalimanları ne zaman yapılacak biri yazsın artık yeter Saw çilesi ne daha ne kadar katlanacaz
  • Ülke batıyormuş...batmaması için o zaman çaba gösterin buraya boş boş yazmaktan ise..mademki çok biliyorsun herşryi iyi biliyorsunuz çıkın düzeltin..sizler hep dışardaki ülkeleri övüm kendi vatanınız ne kadar zor durumda olmuş olsa bile ilk terk eden olacak zihniyetler...türkiyede iş beğenmezler almanyaya gelip marketlerde alışveriş arabalarını sağdan sola itersiniz müşteri için...oraya gidip her işe girip ama memnun kalırdınız..Türkiyede bunları yapmazsınız maalesev bu bir gerçek ben görüyorum bunları...bu yüzden siz ne derseniz deyin...DURMAK YOK YOLA DEVAM....
  • Sallamaya devam ,aman boş bırakmayın.Geçen hafta % 40 tamamlanmıştı bu gün % 30 olmuş.Söylediklerinizi okuyun da öyle sallayın.
  • 3. Havalimanına gelen yolcuların valizleri direkt olarak hızlı trenlere transfer edilsin. Yolcu valiz taşımasın, ineceği durakta valizini trenin bagaj bölümünden alsın. Biri beni uyandırsın, rüya mı ne...
  • Kış ayıyla beraber lodos'lu günler başlıyor.. Lodos'lu havalarda uçak tam tepemizden geçiyor diyeceğim bir an önce bitirin şu havalimanını.
  • Valla haftada bir 3. Havalimanini öven haber olmasa olmuyor. Bu havalimani bitmeden ulke bitecek bu gidisle ;-(((
  • 250 şirket mi ? Uzun zamandır böyle komik bir espri duymamıştım helal olsun. Hayır amerikan firmaları bile teker teker çekildi kim gelecekmiş ki bunlara rağmen? Deltanın uçuşları iptal etme sebebi havalimanını beğenmemesi herhalde :D Pistler uzuyor 747 ler a380ler ile uçacaksınız diye reklam yapın da inandırıcı olsun en azından.
  • yalan

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul'un yeni havalimanına 250 ayrı havayolu şirketi uçacak.

2018'de açılması hedeflenen 3. havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Türkiye'nin en büyük inşaatı olan 3. havalimanına 250 ayrı havayolu şirketi uçacak.

İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, 3. havalimanının inşaat çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, özellikle yaz aylarında gece gündüz durmadan 3 vardiya çalıştıklarını anlattı.

Havalimanının ilk etabını, belirtilen tarih olan 26 Şubat 2018'e yetiştirmek için gecelerini gündüzlerine kattıklarını dile getiren Akçayoğlu, terminal binasının kaba inşaatını bir an önce bitirmek istediklerini söyledi.

Akçayoğlu, 90 milyon yolcu kapasiteli ilk etap için yapımı süren terminal binasının 1,3 milyon metrekare olacağını kaydederek, "Ben rahat bir şekilde 110 milyon yolcu kapasitesini kaldırabileceğimizi düşünüyorum. Çünkü şu anda yıllık 60 milyonun üzerinde yolcuyu ağırlayan Atatürk Havalimanı terminal binası 350-400 bin metrekarelerde" dedi.

"GÜNDE 2 BİN UÇAK İNİŞ VE KALKIŞ YAPABİLECEK"

Akçayoğlu, ilk etap için 6 milyar euro harcanacağını ifade ederek, halihazırda bunun KDV ile birlikte 2,4 milyar eurosunun harcandığını aktardı.

Havalimanının en zor etaplarının yapıldığını dile getiren Akçayoğlu, aylık yüzde 4 gibi bir ilerleme sağlamayı amaçladıklarını, şu anda fiziki olarak havalimanı inşaatının yüzde 30'unun tamamlandığını anlattı.

Akçayoğlu, pistlerin yapımının hızlı bir şekilde devam ettiğini kaydederek, 1 No.lu pistin ortaya çıktığını, yakında asfaltının başlayacağını söyledi.

Atatürk Havalimanında bayram tatilinin son günü olan 18 Eylül'de bir günde bin 500 uçak iniş kalkışıyla yeni bir rekor kırıldığını hatırlatan Akçayoğlu, "Biz ilk fazı hizmete açtığımızda günde 2 bin uçak iniş kalkış yapabilecek" diye konuştu.

350'DEN FAZLA UÇUŞ DESTİNASYONU, 250 HAVAYOLU ŞİRKETİ

Akçayoğlu, İstanbul yeni havalimanından dünyanın farklı noktalarında 350'den fazla destinasyona uçuş gerçekleştirileceğini belirterek, havalimanının böylece dünyanın en büyük HUB'larından biri olacağını vurguladı.

Havalimanı işletme yönetiminin dünyanın farklı noktalarında görüşmelerini sürdürdüğünü dile getiren Akçayoğlu, "Havalimanı, 250 havayolu şirketine hizmet verecek" bilgisini verdi.

Akçayoğlu, havalimanının 18 bin araç ile Avrupa'nın en büyük otoparkına sahip olacağının altını çizerek, şu anda 18 bin 500 olan çalışan sayısının gelecek yıl bu dönemde 30 bin kişiye ulaşacağını, işletmeye açıldığında 100 bin kişiye yeni direkt iş imkanı sağlayacağını bildirdi.

Hava Trafik Kontrol Kulesi'nin lale figüründen esinlenerek tasarlandığını aktaran Akçayoğlu, kulenin temelinin ekim ayında atılacağını söyledi. 

"ULAŞIMDA SIKINTI OLACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Akçayoğlu, havalimanına ulaşımın alternatifli olacağını dile getirerek, Gayrettepe-Yeni Havalimanı Metro Hattı'nın yakında ihalesinin yapılacağını anımsattı.

D-20 yeni karayolu ve Kuzey Marmara Otoyolu'ndan havalimanına çok rahat ulaşılabileceğini kaydeden Ayçayoğlu, buralardan bağlantı yollarının yapımının devam ettiğini belirterek, şehir merkezine hızlı bir şekilde ulaşılabileceğini bildirdi.
Akçayoğlu, havalimanına hızlı tren bağlantısının da olacağını hatırlattı.

3. havalimanına 250 havayolu uçacak

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

tlt ~ 8 yıl önce
Herşeyden önce ulaşımı iyi olmalı. Hızlı metro yapılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 8 yıl önce
3. Havalimanına inip de şehire (İstanbul'a) gelecek olan yolcu bagajlarının raylı sistemle taşınması teknik olarak mümkün değil. Dünya'da bunun uygulandığı bir sistem bildiğim kadarıyla yok. Zaten güvenlik açısından da son derece sakıncalı ve riskli bir konu... Ancak tersine örnekler var! Yani şehirden yani havalimanına gidecek trenlerin ik kalkış istasyonlarında check-in kontuvarları konulursa yolcular burada bagaj ve biniş kartı alma işlemlerini yaptırabilir ve sadece el bagajlarıyla trene binip havalimanına gidebilir; orada da doğrudan uçaklarına binebilirler. Bagajlarını da varış noktalarındaki havalimanlarında teslim alabilirler. Ancak, en azından başlangıç yıllarında, İstanbul'da böyle bir uygulama yapılabileceğini beklemek, hatta hayal edebilmek bile saflık olacaktır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter artık !!! ~ 8 yıl önce
İstanbul anadolu yakası 2. ve 3. havalimanları ne zaman yapılacak biri yazsın artık yeter Saw çilesi ne daha ne kadar katlanacaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YETER ARTIK ~ 8 yıl önce
HAKLISIN GARDAŞ HER İLÇEYE BİR HAVALİMANI ŞART
Havaalanı ~ 8 yıl önce
Ülke batıyormuş...batmaması için o zaman çaba gösterin buraya boş boş yazmaktan ise..mademki çok biliyorsun herşryi iyi biliyorsunuz çıkın düzeltin..sizler hep dışardaki ülkeleri övüm kendi vatanınız ne kadar zor durumda olmuş olsa bile ilk terk eden olacak zihniyetler...türkiyede iş beğenmezler almanyaya gelip marketlerde alışveriş arabalarını sağdan sola itersiniz müşteri için...oraya gidip her işe girip ama memnun kalırdınız..Türkiyede bunları yapmazsınız maalesev bu bir gerçek ben görüyorum bunları...bu yüzden siz ne derseniz deyin...DURMAK YOK YOLA DEVAM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Durmak yok ~ 8 yıl önce
Demek kafalar böyle çalışıyor. Sizin durum da vahim. Ayrıca Türkçe de neredeyse google tercüme ile yazılmış gibi. Bu kafayla devam
M:K ~ 8 yıl önce
Sallamaya devam ,aman boş bırakmayın.Geçen hafta % 40 tamamlanmıştı bu gün % 30 olmuş.Söylediklerinizi okuyun da öyle sallayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Combuster ~ 8 yıl önce
3. Havalimanına gelen yolcuların valizleri direkt olarak hızlı trenlere transfer edilsin. Yolcu valiz taşımasın, ineceği durakta valizini trenin bagaj bölümünden alsın. Biri beni uyandırsın, rüya mı ne...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ee ~ 8 yıl önce
Yok yok adresini verseniz direk eve gelse bagaj. .
Onur ~ 8 yıl önce
Onur Air da böyle bir uygulama var zaten kapıdan alıp kapıya bırakıyor.
tbt ~ 8 yıl önce
Kış ayıyla beraber lodos'lu günler başlıyor.. Lodos'lu havalarda uçak tam tepemizden geçiyor diyeceğim bir an önce bitirin şu havalimanını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İzmirli ~ 8 yıl önce
Emrin olur paşam
Hhh ~ 8 yıl önce
Valla haftada bir 3. Havalimanini öven haber olmasa olmuyor. Bu havalimani bitmeden ulke bitecek bu gidisle ;-(((

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rahat ol ~ 8 yıl önce
Merak etme sen ve senin gibilere ramen bu ulke batmaz o havalimanida biticek ama siz yine utanmadan bi bahane bulcaksinuz
Karşıyakalı ~ 8 yıl önce
250 şirket mi ? Uzun zamandır böyle komik bir espri duymamıştım helal olsun. Hayır amerikan firmaları bile teker teker çekildi kim gelecekmiş ki bunlara rağmen? Deltanın uçuşları iptal etme sebebi havalimanını beğenmemesi herhalde :D Pistler uzuyor 747 ler a380ler ile uçacaksınız diye reklam yapın da inandırıcı olsun en azından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 8 yıl önce
Aynen :)
mafaky ~ 8 yıl önce
Yusuf Akçayoğlu'nu ciddi bir yönetici olarak tanımıştım. Ama gerçekten de verdiği beyanatta, "3. Havalimanı'na 250 havayolu gelecek" demişse artık o da tribünlere oynamaya başladı diye üzülerek yorumlarım. Hangi 250 havayolu? İstanbul'a sefer açacak (hem yolcu potansiyeli hem de filo/uçak yeterliliği olarak) 250 havayolu mu var Dünya'da? Şu anda AHL'nına sefer yapan, karo şirketleri dahil 80 civarı havayolu var. Hadi yakın yıllarda gelip de gelmeyi kesenler, şunlar bunlarla 100 havayolu olsun! Halen, yine kargo havayolları dahil, Londra Heathrow'u kullanan havayolu sayısı dahi 100'ün biraz altında? Yusuf Bey ve IGA, fazladan 150 havayolunu nereden yaratacaklarmış; gerçekten merak ettim! :(((
Yy ~ 8 yıl önce
Gelecek 250 şirketin içinde banka ,ıto kiralama,turizm acentesi falan filan da var herhalde...
kısa ve öz ~ 8 yıl önce
yalan

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000