22 Haziran 2018, Cuma 11:44:41

3. havalimanın adı ne olacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'yla ilgili önemli açıklamalar yaptı.
  • Bahsettiğiniz zatın kimleri zengin ettiğini tapelerde tüm dünya gayet iyi gördü !
  • Ülkemizi kuranlara ayyaş diyen, oğluyla paraları sıfırlayan, askerliği parayla satan, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık deyip koltuk sallanınca çıkar için bir anda milliyetçi olan,para,oy ve koltuk için suriyelileri ülkemize doldurup,pkklıları ve fetocuları şımartan, palazlandırıp iş ve makamları yandaşları ile kardeşçe paylaştıran, ne istediniz de vermedik, kandırıldım mevlam affetsin deyip sonra siyaset hayatımda ne kandırdım ne de kandırıldım diyen, insanları ayırıp kutuplaştıran, birbirine düşman eden,torpil ve hemşehriciliği rezalet boyutuna getirip damadını bakan yapan, yahudilere laf söylüyormuş gibi görünüp kaçak saray'da onlarla görüşüp ihaleler veren, 20 milyon dolar karşılığında mavi marmara davasını düşüren, ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkelere boyuna iş verip, vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin veren,halkımıza gelire göre dünyanın en pahalı benzin, araba, dogalgaz, elektrik, et, pasaportunu satan, vatandaşlarını iyice borçlandıran ve daha birçok şey yapan birinin adı yeni havalimanına verilemez !
  • İşinize gelen yorumları yayınlayıp işinize gelmeyenleri çok az yayılıyorsunuz
  • Bırakın, Türklere devlet görevi bile vermeyen Osmanlı çığırtkanlığını. Karnınızı duyurduğunuz bu memlekete ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkın biraz. Bence sadece İSTANBUL yeterli, devşirme ve cariye çocuğu isimlerden var geçin.
  • Referandum yapamazlar. Macalari yemez. Cunku yagcılıkta bir numaralar. Ataturk olmasini sindiremiyorlar. Yazık
  • Bay M.İNCE beyefendi gelirse o karar verir.Yıkmazlarsa tabi
  • Yeni havalimanının adı ATATÜRK olmalı Eski Atatürk meydanının zaten orjinal adı YEŞİLKÖY dür Öyle kalmalı ve orada iş adamları Hava taksi yapan firmalar veya uçuş okullarının uçakları ile bazı bakım merkezleri faaliyetlerini sürdürmelidir Orası ayni zamanda Yeni Atatürk SAW Yenişehir ve Çorlu nun yedek meydanı olmalıdır Allah korusun akla gelmeyen bir acil durumda Yenin Atatürk e inemeyenler Yeşilköye inebilir Bazı Turboprop küçük yolcu uçakları da burdan sefer yapabilirler
  • Kılıçdaroğlu airport
  • Havalimanı kodu IST olarak alındığına göre adı da aynen korunmalı ve Atatürk olmalı. Cumhuriyetin en önemli insanı Atatürk olduğuna göre adı bu büyük eserde yaşamalı
  • RTE veya FSM olmalı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'yla ilgili önemli açıklamalar yaptı. Bakan Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nda başlangıçta 100 bin kişi çalışacağını, 2023'te ise bu sayının 225 bine çıkacağını söyledi. Bakan Arslan, havalimanının isminin ne olacağı sorusuna ise 'Recep Tayyip Erdoğan niye olmasın? Ancak takdir cumhurbaşkanımızın' diye konuştu.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk oldu ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakan Arslan'ın açıklamaları şöyle:

225 BİN KİŞİ ÇALIŞACAK, TÜPRAŞ'IN 45 KATI

"İstanbul Yeni Havalimanı bizim için de dünya için de farklı anlamlar taşıyor. Birinci anlamı şu, ülkemizin en büyük fabrikalarından devlerinden biri TÜPRAŞ. 5 bin kişinin altında çalışan var. Şu anda İstanbul Yeni Havalimanı'nda 35-36 bin kişi çalışıyor. Bittiğinde başlangıçta 100 bin kişi çalıştıracak. İnşallah 2023'e geldiğimizde diğer fazlar devreye girdiğinde 225 bin kişi çalışacak. TÜPRAŞ'ın 45 katı. Dolaylı olarak 1,5 milyon insana istihdam sağlanacak. İşte dünyanın niye üçüncü havalimanından rahatsız olduğunun en büyük göstergesi. Muhteşem bir proje, Türkiye için marka projedir. Türkiye'nin istihdamına ve ekonomisine büyük katkı verecek bir projedir.

İstanbul'da tabi Anadolu Yakası'ndaki Sabiha Gökçen Havalimanı, Kılıçdaroğlu şey demişti "Tuz Gölü'ne çiçek ekmeye benzer" Daha önce yapılmıştı, Allah razı olsun ama kullanılmıyordu. Ama şimdi 30 milyonun üzerinde yolcu taşır hale geldik. İkinci pisti bitirip oranın da kapasitesini artıracağız. Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen'in ortak hava trafiği var. Biz elbette genel havacılığa yönelik hizmet versin dedik ama, sayın Cumhurbaşkanı'nın daha önce bir ifadesi vardı herkesin şu söylemine karşı... "Tayyip orayı bina yapacak, AVM yapacak, birilerine peşkeş çekecek, birilerini zengin edecek" Evet Tayyip birilerini zengin ediyor, ülke vatandaşını zengin ediyor. Ya yaptıklarıyla zengin ediyor ya da Atatürk Havalimanıyla ilgili verdiği kararla hem çevrecilik boyutuyla hem nefes alma boyutuyla zengin ediyor. Söylemişti "Burayı İstanbul'a nefes aldıracak hale getireceğim" demişti, bu da bize talimattı.

ETAP ETAP TAŞINACAĞIZ

Şimdi çok netleşti, gerçekten millet bahçesi olacak. Biz başlangıçta etap etap yeni havalimanına taşınacağız. İki günde yolcu taşımacıları yeni havalimanından verilecek. Havadaki işlemlerle ilgili süreç bir zaman alacak. Yaklaşık 2 yıl içinde hem tamamen seyrüsefer hizmetlerinin verilmesi hem de park haline getirilmesiyle ilgili çalışmaları yürütüyoruz.

YENİ HAVALİMANI'NIN ADI NE OLACAK?

İsim konusuna gelince Recep Tayyip Erdoğan niye olmasın? Son 16 yıldır başbakan ve cumhurbaşkanı olarak yaptıklarına, ondan önceki 8 yıl belediye başkanlığı da dahil yaptıklarına bakarsanız niye olmasın? Ancak elbette ki takdir cumhurbaşkanımızın, karar merci o.

Dün akşam şöyle bir ifade kullandılar. Dediler ki, "Bu havalimanını yapmak adına 5 ortak çok ciddi bir yükün altına girerek bu işi yapıyorlar." O yük ne? 10 milyar 240 milyon euro'nun üzerinde. Türk lirasına çevirriseniz 50 katrilyondan bahsediyoruz; sadece yapımı. Ve yine 25 yıllık işletme döneminde de 22 milyon euronun üzerinde kira bedeli verecekler. Görevli şirketler elbette ki isim hakkıyla ilgili öneriler getirebilirler. Ve açıldığı dönemde de isim konmuş olur." (Hürriyet)

3. havalimanın adı ne olacak?

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Ahmet beyyy ~ 6 yıl önce
Bahsettiğiniz zatın kimleri zengin ettiğini tapelerde tüm dünya gayet iyi gördü !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küfürbaz marrem ~ 6 yıl önce
Marrem im küfür seansı tapeleride çıktı. Kendi milletvekiline taciz skandalıda ortaya çıktı ama fetöcü savcı ferhat sarıkaya sümen altı etti.
Muharrem bey ~ 6 yıl önce
Hiç değilse paraları sıfırlamadı, statlarda ona hırsız diye koro halinde onbinlerce insan bağırmadı...
!!! ~ 6 yıl önce
Ülkemizi kuranlara ayyaş diyen, oğluyla paraları sıfırlayan, askerliği parayla satan, Türk diye bir şey yoktur, Türklük faşistliktir, Türk demeyelim Türkiye'li diyelim, milliyetçiliği ayaklar altına aldık deyip koltuk sallanınca çıkar için bir anda milliyetçi olan,para,oy ve koltuk için suriyelileri ülkemize doldurup,pkklıları ve fetocuları şımartan, palazlandırıp iş ve makamları yandaşları ile kardeşçe paylaştıran, ne istediniz de vermedik, kandırıldım mevlam affetsin deyip sonra siyaset hayatımda ne kandırdım ne de kandırıldım diyen, insanları ayırıp kutuplaştıran, birbirine düşman eden,torpil ve hemşehriciliği rezalet boyutuna getirip damadını bakan yapan, yahudilere laf söylüyormuş gibi görünüp kaçak saray'da onlarla görüşüp ihaleler veren, 20 milyon dolar karşılığında mavi marmara davasını düşüren, ülkemiz aleyhine ne varsa yapan ülkelere boyuna iş verip, vatandaşlarını kimlikle ülkemize sokup vergisiz ev, arsa almalarına izin veren,halkımıza gelire göre dünyanın en pahalı benzin, araba, dogalgaz, elektrik, et, pasaportunu satan, vatandaşlarını iyice borçlandıran ve daha birçok şey yapan birinin adı yeni havalimanına verilemez !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarafsınız ~ 6 yıl önce
İşinize gelen yorumları yayınlayıp işinize gelmeyenleri çok az yayılıyorsunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cahil özentiler ~ 6 yıl önce
Bırakın, Türklere devlet görevi bile vermeyen Osmanlı çığırtkanlığını. Karnınızı duyurduğunuz bu memlekete ve Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkın biraz. Bence sadece İSTANBUL yeterli, devşirme ve cariye çocuğu isimlerden var geçin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MuhammedEnes ~ 6 yıl önce
Referandum yapamazlar. Macalari yemez. Cunku yagcılıkta bir numaralar. Ataturk olmasini sindiremiyorlar. Yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yıkım ekibi ~ 6 yıl önce
Bay M.İNCE beyefendi gelirse o karar verir.Yıkmazlarsa tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seneca 3 ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanının adı ATATÜRK olmalı Eski Atatürk meydanının zaten orjinal adı YEŞİLKÖY dür Öyle kalmalı ve orada iş adamları Hava taksi yapan firmalar veya uçuş okullarının uçakları ile bazı bakım merkezleri faaliyetlerini sürdürmelidir Orası ayni zamanda Yeni Atatürk SAW Yenişehir ve Çorlu nun yedek meydanı olmalıdır Allah korusun akla gelmeyen bir acil durumda Yenin Atatürk e inemeyenler Yeşilköye inebilir Bazı Turboprop küçük yolcu uçakları da burdan sefer yapabilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 6 yıl önce
Kılıçdaroğlu airport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birmilyon ~ 6 yıl önce
Havalimanı kodu IST olarak alındığına göre adı da aynen korunmalı ve Atatürk olmalı. Cumhuriyetin en önemli insanı Atatürk olduğuna göre adı bu büyük eserde yaşamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkisi de olur ~ 6 yıl önce
RTE veya FSM olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RTE mi ~ 6 yıl önce
O kim ki....
)) ~ 6 yıl önce
yok ..))) bence hacivat yada karagöz daha uygun ...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000