05 Ekim 2015, Pazartesi 08:50:52

3. havalimanı tam gaz!

Yeni havalimanının kuşların göç yolu üzerinde olduğu eleştirilerine cevap veren Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, üçüncü havalimanının yakınındaki katı atık tesisisin taşınmasıyla ilgili de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle görüştüklerini söyledi.
  • Muhennnndis. Sen evde cay icmiyorsunda. Sarapmi iciyorsun. Fazla Ileri gidiyorsun. Hawaiiden gelirim Ona gore.
  • oraya gercekten havalimani yapmis, havacilik idarelerinden kirmizi kart yememis a dan z ye takim gerek. yoksa o kredi car cur olur.
  • Gelirler artmıyor diyen vatandaş Bunu iyi oku ... Büyük Düşünen Firmalar yatırımlarını 5 sene ve daha uzun süreli yaparlar küçük yatırımcı bile bir ev alacağı zaman topraktan girmeyi tercih ederken senin böyle düşünmen oldukça saçma Gelelim Havaalanları terminal yapılanmasına... Havaalanları bulundukları yer itibari ile oldukça büyük işletmelerdir çevresine oldukça canlılık getirirler bunların yani sıra Atatürk Havalimanı artık operasyonu kaldıramayacak durumda Bulunduğumuz coğrafi konum dünyanın bir çok yerine 3 saatlik uçuş mesafesinde Türk Havayolları müşterisi her geçen gün artmakta Gelişmeyi bekleyen Atlas jet onur air gibi şirketler sırada sen bence ufak tefek şeylere kafa yorma Ülken her geçen gün gelişiyor sen evde otur çay iç
  • "Martıları da buraya cezbeden bir nokta. Tesisin taşınması çözüme katkı sağlayacaktır." bu hayvanlar ve diğerleri karınlarını avm lerden parasını bastırıp doyurmuyorlar barı o çöp tesisini nereye taşıoyacaksanız tabelaya yazında martılar karınlarını doyurmak için oraya gelsinler. Doğa ile oynayın bakalım bir bir kuş bir arı nedir deriz ama tüm arıları öldürelim sonrası nı tahmin bile edemeyiz.
  • Her Sey planlandigi gibi
  • 3.havalimanina cok yakin sadexce genc ve guzel hosteslere ucuza kiralik sahibinden 2+1 daire
  • Ne kadar boş konuşan adam var. O havalimanını yapmak ve daha sonra işletip kar edebilmek için için, biri yabancı ortaklı üç ayrı grup 20 milyar euro üzeri teklif sundu, biri kazandı. Ayrıca Dhl ve Airbus yeni havalimanından yer istiyor. Lufthansanında ilgisi var sanırım. Şimdi, bir kuruşun hesabını tutan, çok karmaşık maliyet analizleri yapan, fizibilite raporları olan bu dev firmalar çok akılsız, hesap kitap bilmedikleri için milyar euroları dökmekten çekinmiyor. Bizim dahi yorumcu çok akıllı olduğu için buraya gelmiş, "cık, tutmaz bu proje" diyebiliyor. Yürü git işine...
  • devlete 10 milyar dolar kazık atılarak yapılan havalimanı
  • bu liman eminimki normal süresin den önce bitecek ve yine adım gibi eminimki şu anda amansız eleştirenler en başta koşa koşa bu limandan uçuş gerçekleştirecekler.
  • Cabin crew take of position. Yakınlarında ev tutmak lazım. İkinci Halkalı da orası olur.

Yeni havalimanının kuşların göç yolu üzerinde olduğu eleştirilerine cevap veren Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız, üçüncü havalimanının yakınındaki katı atık tesisisin taşınmasıyla ilgili de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle görüştüklerini söyledi.

Tamamlandığında 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyük havalimanı olacak 'İstanbul Yeni Havalimanı'nda çalışmalar tam gaz sürüyor. Projede merakla beklenen finansman sözleşmesi de bu ay içinde imzalanacak.

Havalimanındaki son durumu Limak'ın kazandığı IPRA Ödülü kapsamında Güney Afrika'nın Johannesburg kentinte bir araya geldiğimiz Limak Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Bacaksız'la konuştuk... Geçtiğimiz mayıs ayında yer tesliminin yapıldığını kaydeden Bacaksız, o günden bu yana çalışmaların da hızla devam ettiğini ifade ederken dünyayı kıskandıran projeyle ilgili şu mesajları verdi:

20 GÜNDE BİR ALKUMRU

- Şu an sahada günde bir milyon metreküplük toprak hareketi var. Bizim Limak olarak yaptığımız en büyük toprak işi Alkumru Barajı'ydı. Bunun toplamı 20 milyon metreküptü. Yani aslında her 20 günde bir Alkumru Barajı yapıyoruz burada...

'100 BİN'LİK İSTİHDAM

- Sahada bin 300 iş makinesi çalışıyor. Bunların her biri sınıfının en büyük kapasitesine sahip.
- 3 bin 500 kişi inşaatta görev yapıyor. Bu taşeronlar hariç rakam.
- Terminal binalarına geçildiği zaman bu rakam 10 bini geçecek.
- İşletmeye geçildiğinde 100 binin üzerinde istihdam yaratacak.

4.6 milyar euroluk paket

- Finansman tamalanmak üzere. Ekimde tören yapacağız. Finansmana katılan bankalar ; Ziraat, Halkbank, Vakıfbank,  Garanti, Denizbank ve Finansbank. Toplam 4.6 milyar euroluk bir finansman paketi.
- Yapı Kredi finansman paketinde yer almak istemedi. Bunun nedeni hukuksal. Bu proje Türkiye'de olduğu için tabi olunacak hukukun da Türk hukuku olmasını istedik. Sözleşme Türk Hukuku'yla düzenleniyor.

'Türkler yapmış' diyecekler

TL'deki kayıpların havalimanının maliyetini artırdığı eleştirileriyle ilgili de konuşan Bacaksız, "Kurdaki yükselişin negatif etkisi yok. Gelirlerimiz döviz cinsinden. Hatta aslında yarıyor" dedi. Bacaksız ayrıca havalimanının kalite standartları açısından dünyanın en iyilerinden olmasını istediklerini söyledi ve ekledi: "Bir zamanlar 'Japonlar yapmış' derdik ya artık 'Türkler yapmış' dedirtmek istiyoruz.

Kuşlar için 3 ayrı çalışma yapılıyor

- KUŞ yolları için ayrı çalışmalar yapıyoruz. İstanbul'un her yeri göç yolu.
- Bir yabancı tarafsız kuruluş, biz ve bir de Türkiye'de profesörler öncülüğünde başka bir grup çalışmalar yapıyor.
- Atık alanıyla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi'yle görüşmelerimiz var.
- Çok yakında bir çöp dönüşüm tesisi var.
Bunun taşınma talebimiz var. Görüşmelerimiz sürüyor. 
- Martıları da buraya cezbeden bir nokta. Tesisin taşınması çözüme katkı sağlayacaktır.

Ekvator prensiplerine uygun ÇED çalışması

- Türkiye'deki büyük projelere yabancı bankalar ilgi göstermiyor deniyor fakat buradaki özel bankaların tamamının merkezi yurtdışında. Biz kredi için Rusya, İspanya ve Yunanistan'dan onaylar aldık.
- Uluslararası kuruluşlar rahat hissetsinler diye bir zorunluluğumuz olmamasına rağmen uluslararası geçerliliği olan Ekvator Prensipleri'ne uygun bir ÇED çalışması yaptık.

Eleştiriler, şevkimizi artırıyor

Bacaksız, "Bu çok büyük bir proje. Eleştiri olması doğal. Haklıysa, gerekli değişiklikleri yaparız. Olumsuz yorumların tamamı bırakın olumsuz etkilemeyi, şevkimizi artırıyor. Bir an önce projeyi bitirip eleştirilere de en iyi cevabı vermeyi istiyoruz" dedi.

Dünyanın sorunu: Arazi...

Serdar Bacaksız, "Kimse İstanbul'un büyük bir havaalanı ihtiyacı olmadığını iddia edemez. Yeri tartışılır deniyor ama başka bir yer yok. Merkeze yakın olması gereken böyle bir yer yok. Dünyadaki havalimanlarının en büyük sorunu arazi" diye konuştu. (Akşam)

3. havalimanı tam gaz!

Yorumlar Tüm Yorumlar (35)

Hawaii ~ 9 yıl önce
Muhennnndis. Sen evde cay icmiyorsunda. Sarapmi iciyorsun. Fazla Ileri gidiyorsun. Hawaiiden gelirim Ona gore.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havalimaci ~ 9 yıl önce
oraya gercekten havalimani yapmis, havacilik idarelerinden kirmizi kart yememis a dan z ye takim gerek. yoksa o kredi car cur olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 9 yıl önce
Gelirler artmıyor diyen vatandaş Bunu iyi oku ... Büyük Düşünen Firmalar yatırımlarını 5 sene ve daha uzun süreli yaparlar küçük yatırımcı bile bir ev alacağı zaman topraktan girmeyi tercih ederken senin böyle düşünmen oldukça saçma Gelelim Havaalanları terminal yapılanmasına... Havaalanları bulundukları yer itibari ile oldukça büyük işletmelerdir çevresine oldukça canlılık getirirler bunların yani sıra Atatürk Havalimanı artık operasyonu kaldıramayacak durumda Bulunduğumuz coğrafi konum dünyanın bir çok yerine 3 saatlik uçuş mesafesinde Türk Havayolları müşterisi her geçen gün artmakta Gelişmeyi bekleyen Atlas jet onur air gibi şirketler sırada sen bence ufak tefek şeylere kafa yorma Ülken her geçen gün gelişiyor sen evde otur çay iç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adres ! ~ 9 yıl önce
"Martıları da buraya cezbeden bir nokta. Tesisin taşınması çözüme katkı sağlayacaktır." bu hayvanlar ve diğerleri karınlarını avm lerden parasını bastırıp doyurmuyorlar barı o çöp tesisini nereye taşıoyacaksanız tabelaya yazında martılar karınlarını doyurmak için oraya gelsinler. Doğa ile oynayın bakalım bir bir kuş bir arı nedir deriz ama tüm arıları öldürelim sonrası nı tahmin bile edemeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa ~ 9 yıl önce
Her Sey planlandigi gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plan ~ 9 yıl önce
haklisin. yakinda planlandigi gibi o ekibi komple degistirecekler
Gostny dvor ~ 9 yıl önce
3.havalimanina cok yakin sadexce genc ve guzel hosteslere ucuza kiralik sahibinden 2+1 daire

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabi tabi ~ 9 yıl önce
Ne kadar boş konuşan adam var. O havalimanını yapmak ve daha sonra işletip kar edebilmek için için, biri yabancı ortaklı üç ayrı grup 20 milyar euro üzeri teklif sundu, biri kazandı. Ayrıca Dhl ve Airbus yeni havalimanından yer istiyor. Lufthansanında ilgisi var sanırım. Şimdi, bir kuruşun hesabını tutan, çok karmaşık maliyet analizleri yapan, fizibilite raporları olan bu dev firmalar çok akılsız, hesap kitap bilmedikleri için milyar euroları dökmekten çekinmiyor. Bizim dahi yorumcu çok akıllı olduğu için buraya gelmiş, "cık, tutmaz bu proje" diyebiliyor. Yürü git işine...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim harciyor? ~ 9 yıl önce
Milyar dolar harciyan kim var ? Yandaş bir kaç iş adamı dışında kim var? Kredi bile vermedi avrupa ve dünyadaki bnkalar. Ne para harcamasından bahsesiyorsunuz? Kredi bulamadıkları için sözleşme gukukunu bile değiştirip devlet bankalarından kredi veriyorlar. İşi veren devlet, krediyi veren devlet, üzerinde hazine garantisi ve yolcu garantisi var işi yapan özel sektör öyle mi? Kimi kandırıyorsunuz...
tav63 ~ 9 yıl önce
devlete 10 milyar dolar kazık atılarak yapılan havalimanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
urfair ~ 9 yıl önce
bu liman eminimki normal süresin den önce bitecek ve yine adım gibi eminimki şu anda amansız eleştirenler en başta koşa koşa bu limandan uçuş gerçekleştirecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kızkedi ~ 9 yıl önce
Cabin crew take of position. Yakınlarında ev tutmak lazım. İkinci Halkalı da orası olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000