05 Kasım 2013, Salı 09:47:40

"3. HAVALİMANI PROJESİNİ GECİKTİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR!"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UHD) Bakanı Binali Yıldırım, "3. havalimanı projesini geciktirmeye var" dedi.
  • neden sayin bakan aciklama yapiyor anlayamadim, yap islet devret ile bu liman isletmesi verildi, alici, isletici neden parayi bulma plani yapmamis acaba? yada devlet yetkili kurumu bunu nasil bulacaksiniz diye bir garanti almamismi? gecikme dendigine gore coktan gecikti sanirsam. ayrica transfer merkezi konusunda bir iki cumle etmek isterim, kimse alan yapinca bu alan merkez olmaz. bu dogru degil, transferi ucaklar yapar. siz buraya alan yapinca TK transfer politikasi ile ucak almali, transfer yolcunun az alan ucreti odemesi ile bilet fiyatina bunu yansitmak vb gibi.
  • Bunu finanse edecek bir kuruluş yok çünkü mantık dışı ve bol rüzgar alan bir yer.Kışın inişlerin yüzde 80'i başka bir alana rüzgar yüzünden yönlendirilecekse neden uluslar arası mega hava limanı yapılsın ? Vah vah vah !! Hala farkında değiller .Ülkemizde bolca rüzgar alan ve verimli olmayan hava limanları ile doludur.
  • Yine mi mağdur oldunuz ya kıyamam :) Bence komple kurşun döktürün.
  • Dolar 2.03 TL'yi gordu, enflasyon beklentilerin ustunde. Acaba hangi mihraklar havaalaninin yapimini engellemeye calisiyor?
  • Biran önce yapımda taşeron işçilerin sırtından yandaş ihalelerle kurulan şirketler hemen kazanmaya başlasın nslsa tezgah hazır
  • rte havaalanının yeri sizce doğrumudur?
  • umalım da dediğiniz gibi olsun sn.bakan. yurtdışı bankalar da ellerindeki parayı ne yapacaklarını söylemenizi bekliyorlardı. 3.boğaz köprüsünde konsorsiyumda İtalyan şirketi Astaldi olduğu halde krediyi neden İtalyan bankalar vermedi de, bizim devlet bankaları öncülüğünde fonlandı acaba? talimatla ekonomi yönetimi olmuyor maalesef. en azından gerçek dünyada.
  • sorun var sorun. hiçbir güç 22 milyar avrocuk işe zart diye atlamaz. gene geziciler yüzünden geciktik diyecekler , görürsünüz.
  • Yıl olmuş 2013(hatta 2014 diyin siz), hala ağaçların köklenip çiçek gibi taşınabildiğini bilmeyen var yaa. Ağaçlar güzelce köklenip, kamyonlanarak taşınabilir, toprak kazılıp su ile doldurularak göl-gölet üretilebilir. Ama günümüz teknolojisi bir semti komple taşıyarak park ve taksi sıkıntısı yaşayan bir havalimanının 25 yıllık ihiyacı karşılayacak bir pist sağlayamaz. Mevcut havalimanları yetersiz, geliştirmek zahmetli. Ankara da sağ olsun bir siste direk iptal, orada da potansiyel yok. Tabi diğer ülkelerdeki havalimanları kıskanılır, kendi ülkesinde yapmaya kalkınca yaptırılmaz, sonra biz niye eziğiz havasına girilir. Bana tanıdık geliyor.
  • Helal bakanım inanıyoruz sana

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme (UHD) Bakanı Binali Yıldırım, dün akşam katıldığı bir televizyon programında İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yıldırım, projeyi kasıtlı olarak geciktirmeye çalışanların olduğunu ifade etti.

UHD Bakanı Binali Yıldırım, "Üçüncü havalimanı yapılırsa Avrupa'da transfer İstanbul'a kayacak. Kasıtlı haberler yaptıran var. Dünya bu krizin içinde iken para elde şişmiş iken böyle bir projeye vermeyip nereye verecekler. Bundan daha iyisi paranın turşusunu kurmak. Projeyi geciktirmeye çalışanlar var" dedi.

"3. HAVALİMANI PROJESİNİ GECİKTİRMEYE ÇALIŞANLAR VAR!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

mahmut ~ 10 yıl önce
neden sayin bakan aciklama yapiyor anlayamadim, yap islet devret ile bu liman isletmesi verildi, alici, isletici neden parayi bulma plani yapmamis acaba? yada devlet yetkili kurumu bunu nasil bulacaksiniz diye bir garanti almamismi? gecikme dendigine gore coktan gecikti sanirsam. ayrica transfer merkezi konusunda bir iki cumle etmek isterim, kimse alan yapinca bu alan merkez olmaz. bu dogru degil, transferi ucaklar yapar. siz buraya alan yapinca TK transfer politikasi ile ucak almali, transfer yolcunun az alan ucreti odemesi ile bilet fiyatina bunu yansitmak vb gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Kimse yeşermeyecek yere yatırım yapmaz..hele hele bu rakam 23 milyar dolar ise.bu paranın sahibi olan kişiler ya da konsorsiyumların akıl hocaları bizim politikacılarımızınkilerinden daha çevik,zeki ve çalışkandır. Yere basarlar .Bilimsel raporlara önem verirler.Fizibilite çalışmaların önemini çok iyi bilirler. Örneğin fay hattını haritadan silme gibi alışkanlıkları yoktur.Hayatta ki en hakiki mürşidin ilim olduğunu bilirler.
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Kimse yeşermeyecek yere yatırım yapmaz..hele hele bu rakam 23 milyar dolar ise.bu paranın sahibi olan kişiler ya da konsorsiyumların akıl hocaları bizim politikacılarımızınkilerinden daha çevik,zeki ve çalışkandır. Yere basarlar .Bilimsel raporlara önem verirler.Fizibilite çalışmaların önemini çok iyi bilirler. Örneğin fay hattını haritadan silme gibi alışkanlıkları yoktur.Hayatta ki en hakiki mürşidin ilim olduğunu bilirler.
kamyoncu ~ 10 yıl önce
Bunu finanse edecek bir kuruluş yok çünkü mantık dışı ve bol rüzgar alan bir yer.Kışın inişlerin yüzde 80'i başka bir alana rüzgar yüzünden yönlendirilecekse neden uluslar arası mega hava limanı yapılsın ? Vah vah vah !! Hala farkında değiller .Ülkemizde bolca rüzgar alan ve verimli olmayan hava limanları ile doludur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sefa ~ 10 yıl önce
Yine mi mağdur oldunuz ya kıyamam :) Bence komple kurşun döktürün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dolar ~ 10 yıl önce
Dolar 2.03 TL'yi gordu, enflasyon beklentilerin ustunde. Acaba hangi mihraklar havaalaninin yapimini engellemeye calisiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
Biran önce yapımda taşeron işçilerin sırtından yandaş ihalelerle kurulan şirketler hemen kazanmaya başlasın nslsa tezgah hazır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
rte havaalanının yeri sizce doğrumudur?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yıldız ~ 10 yıl önce
neresini isterdiniz haşmetleri ?
eagle ~ 10 yıl önce
meteorologlara + shgmye + pilotlara sorulmadan yer seçimi yapıldı haşmetleri......
umalım ~ 10 yıl önce
umalım da dediğiniz gibi olsun sn.bakan. yurtdışı bankalar da ellerindeki parayı ne yapacaklarını söylemenizi bekliyorlardı. 3.boğaz köprüsünde konsorsiyumda İtalyan şirketi Astaldi olduğu halde krediyi neden İtalyan bankalar vermedi de, bizim devlet bankaları öncülüğünde fonlandı acaba? talimatla ekonomi yönetimi olmuyor maalesef. en azından gerçek dünyada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hakan ~ 10 yıl önce
sorun var sorun. hiçbir güç 22 milyar avrocuk işe zart diye atlamaz. gene geziciler yüzünden geciktik diyecekler , görürsünüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
The Doctor ~ 10 yıl önce
Yıl olmuş 2013(hatta 2014 diyin siz), hala ağaçların köklenip çiçek gibi taşınabildiğini bilmeyen var yaa. Ağaçlar güzelce köklenip, kamyonlanarak taşınabilir, toprak kazılıp su ile doldurularak göl-gölet üretilebilir. Ama günümüz teknolojisi bir semti komple taşıyarak park ve taksi sıkıntısı yaşayan bir havalimanının 25 yıllık ihiyacı karşılayacak bir pist sağlayamaz. Mevcut havalimanları yetersiz, geliştirmek zahmetli. Ankara da sağ olsun bir siste direk iptal, orada da potansiyel yok. Tabi diğer ülkelerdeki havalimanları kıskanılır, kendi ülkesinde yapmaya kalkınca yaptırılmaz, sonra biz niye eziğiz havasına girilir. Bana tanıdık geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dr ~ 10 yıl önce
gecen Sabiha'daki sis yüzünden uçaklar divert etti. demek ki her yerde sis problemi olabiliyor. Ankara'da Anadolujet'in tüm Anadolu'dan topladığı yolcular yurtdışı merkezlere direk uçuş konması için yeterince potansiyeldir. bu sene sonu itibariyle toplam yolcu sayısında Istanbul Antalya ve Sabiha Gökçen'den sonra Ankara havalimanı gelmektedir. İzmir'i geçmiştir. Ankara bu ülkenin başkentidir. ve en azından 3-5 Avrupa merkezine direk uçuş başlatılmalıdır. zararına da olsa 3-5 uçak bu maksatla Esenboğa'da tutulmalıdır. Prestijdir.
allah allah ~ 10 yıl önce
bu nasıl bir teknoloji ki, ağaçları taşıyıp yeni ormanlar oluşturuyor, toprağı kazıp yeni göller yapıyor, kesilen ormanlarda yaşayan hayvanlara (burayı açıklamamış ama herhalde onlarıda yeniden üretiyordur) zarar vermiyor ama florya da ki bir bölgede evleri istimlak edip pist yapacak alan açamıyor. nasıl teknolojiymiş bu arkadaş, betona mı dokunamıyor sadece? yazma demiyorum, yaz tabii ama yandaş yorum yazacaksan da, inandırıcı şeyler yaz bari.
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Helal bakanım inanıyoruz sana

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000