03 Ocak 2013, Perşembe 14:02:17

3. HAVALİMANI MOLOZLARDAN İNŞA EDİLECEK

İstanbul'da kentsel dönüşümde ortaya çıkan inşaat atıkları, geri kazanım tesislerinde yeniden işlenerek üçüncü havaalanı ve İstanbul Boğazı'na yapılması planlanan köprünün inşasında dolgu malzemesi olarak kullanılacak.
  • Bu işi alacak olan yandı. Zira o işler dolguyla filan olmaz. Oradaki maden ocaklarının tümüyle islah edilmesi gerekir ki herhalde en iyi yöntem beton enjeksiyonu olur. Bunun maliyetinden bahsetmeye gerek yok. Sanki belediyeye yol yaptırıyorlar, çökerse üstüne bir daha asfalt atarız mı diyecekler? Memleketimizde her alanda her iş böyle idare ediliyor, daha doğrusu edilemiyor. Biri çıkıp bir şey diyor, sonra iki tane soru soruyorsun, cevap veremiyor.
  • Eski aylari da kirpip kirpip yildiz yapacaklarmis
  • Vay haline o piste inecek uçaklara.... Bu uçakların inişte cm2'ye ne kadar bir ağırlık vereceğini bu insanlar hesaplamış mı? o maden ocaklarını gidip görmüşler mi? taşıma maliyetlerinden haberleri var mı? Diyelim bizim mahalleye yaptıkları gibi abuk sabuk bir köprülü kavşak gibi yaptıklarını farzedelim, bu yapılacak havaalanı mevcut havaalanının yaklaşma ve kalkış rotasını ihlal edeceğinden bu meydanı yani Atatürk Havalimanını kullanılamaz hale getireceğini de mi bilmezler... yazık yazık... devletin paraları saçılacak.... Ha bizim mahallenin köprülü kavşağı gibi yan yolu dubalarla gerekçesiz kapattıkları gibi ATATÜRK Havalimanını da kapatıp, RESIDANCE ve MALL yapacaklarsa o başka.... durmak yok maluma devam... Buraya kadar okuyupta sadece eleştiri yapıyor diyenler için çözümümü söyleyeyim. Bir havaalanı için son derece önemli olan bağlantı yolları; E5,TEM ve tren yolunun kesiştiği, yıllarca meterolojik raporları ortada olan bir yer var.Diğerlerini atıl duruma düşürmeyecek;ÇORLU evreka!
  • Diyorki 3. Havalimani cumhuriyetin 200. Yilina insaAallaaah, yaaaniii 2123
  • Bu projeyi planlayan onaylayan molozlarla doldursunlar o cukurlari ! Dusuncesel Donusume katkisi olur VATANİMİZA HAYİRLİ OLUR !
  • Ucuncu havaalani tumuyle bir rant/insaatan para kazanma projesi. Kanal hikayeleri ile iliskili. Amac Trakya'nin daha bakir kalmis Karadeniz kiyisini insaat yatirimina acmak. Yapilacak ucuncu kopruye bir sebep bulmak, unutmayin kimse ucuncu kopruyu yapmak istemiyor su anda. Ucuncu kopru yapilirsa Anadolu tarafinda Karadeniz'e yakin bolgede acilacak insaatlara.
  • Butik açıklamalar bunlar. Laf salatası anca. İstanbul 3. havalimanı da 2018'den evvel bitmeyecek. Ankara Esenboğa'ya da göya 2. paralel pisti yapacaklar. 7 sene oldu kamulaştırmasına dahi başlayamadılar. Hızlı tren yatırımları da yavaşladı. 2007 den beri yatırım programında yer alan Halkalı Kapıkule hızlı tren hattına da başlayamadılar. Şimdi tutmuşlar nüfusun %50 sini oluşturan 15 ili birbirine bağlayacağız diyorlar. Zaten İstanbul'u kendine bağlasan yeter. Nüfusun %25'i orda yaşıyor. Sadece Ankara'ya bağla %35 olsun. Matematik ancak bu kadar siyasete alet edilir. Kanal İstanbul'a hiç girmiyelim. O zaten tam film proce. Petrol kralı arap liderlerine bile ağır gelir. Biz Çin'den hızlı tren için 2010 yılından beri göya gelecek 30 milyar dolar kredinin daha 3 milyar dolarını alamadık. Biraz karamsar bir yorum diyebilirsiniz ama lafla peynir gemisi yürümüyor. 7 senedir aynı filmi izliyoruz.
  • Göstermelik 2-3 bina yıkıldı onlarlamı doldurcaklar bizde yedik çevreciyizya kuzeydeki ormanları yok etmeye başla ama biz ÇEVRECİYİZ vay be HADİ YEDİK
  • Yeni havalimanı yapılması düşünülen arazideki çukurları doldurmak için İstanbul'daki tüm mevcut yapıları yıkmanız lazım.. Yani o kadar moloz lazım.. Düşünün yapılacak yatırımın kaçta kaçı çukur doldurmak için kullanılacak. Buna da yatırım diyorlar... :)
  • Yok artık!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 20 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüştürülerek, kullanılmasını teşvik edecek. Geri dönüştürülecek malzemeler, yol ve diğer altyapı işlerinde dolgu malzemesi, beton parke, bahçe ve yol bordür taşı, bisiklet, yürüme yolu ve tenis kortu alt malzemesi olarak kullanılabilecek.

Yıkımlar sırasında ortaya çıkan hafriyat atığındaki organik toprak, park ve bahçe düzenlemelerinde, çok büyük miktarlarda olması halinde ise tarımsal faaliyetlerde değerlendirilebilecek. Böylece uzun sürede oluşan ve kıymetli olan organik toprağın hafriyatla karışıp heba olması önlenecek.

Geri kazanım tesisi kurulmasının teşvik edilmesi amacıyla, inşaat geri dönüşüm malzemelerinin pazarı oluşturulacak. Bu kapsamda, inşaat atıklarından elde edilen geri dönüşüm malzemelerinin kullanım alanları belirlenerek, bunların değerlendirilmesinin önü açılacak. Bakanlık, kamu kurum ve kuruluşlarına, kentsel dönüşüm kapsamında ortaya çıkan inşaat atıklarından elde edilen geri dönüşüm malzemelerini kullanma zorunluluğu getirecek. Belediye, il özel idareleri gibi kurumlar, yapacakları inşaat faaliyetlerinde bu malzemeleri değerlendirecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da yıkılacak binaların molozlarından elde edilen malzemeler de Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3 bin 500 hektarlık bölgeye yapılacak üçüncü havaalanında da kullanılacak. Havaalanı pistlerinin altındaki zayıf betonlarda, bu malzemeler değerlendirilecek. Karayollarının kenarlarında koruyucu beton olarak da kullanılabilen bu malzemeler, İstanbul'da Garipçe- Poyrazköy arasında yapılması planlanan üçüncü boğaz köprüsünün yan yollarında dolgu malzemesi olarak kullanılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da Eskişehir yolunda yapılacak yeni binasının uygun yerlerinde geri dönüşüm malzemesi kullanarak, kurumlara örnek olacak. Hafriyat toprağı da bakanlık binasının bahçe düzenlemelerinde değerlendirilecek. İnşaat yıkıntı atıklarının geri dönüşümü ve hafriyat toprağı kullanımıyla, bunların depolanarak çevreyi kirletmesi de önlenmiş olacak.

Bakanlık, inşaat atıklarının, geri dönüşüm merkezleri dışına götürülmesi ve istenmeyen yerlere dökülmemesini, getireceği sıkı tedbirlerle önleyecek. Bu kapsamda, sarı olmasına karar verilen taşıma araçları, üzerlerine yerleştirilecek cihazlarla uydudan takip edilecek. Atıkların, belirlenen alanların dışına çıkarılması durumunda firmaya, kanun uyarınca ceza verilecek. (Haber7)

3. HAVALİMANI MOLOZLARDAN İNŞA EDİLECEK

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

HPM900 ~ 11 yıl önce
Bu işi alacak olan yandı. Zira o işler dolguyla filan olmaz. Oradaki maden ocaklarının tümüyle islah edilmesi gerekir ki herhalde en iyi yöntem beton enjeksiyonu olur. Bunun maliyetinden bahsetmeye gerek yok. Sanki belediyeye yol yaptırıyorlar, çökerse üstüne bir daha asfalt atarız mı diyecekler? Memleketimizde her alanda her iş böyle idare ediliyor, daha doğrusu edilemiyor. Biri çıkıp bir şey diyor, sonra iki tane soru soruyorsun, cevap veremiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam kokan hareketler ~ 11 yıl önce
Eski aylari da kirpip kirpip yildiz yapacaklarmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yani ne diyeyim... ~ 11 yıl önce
Vay haline o piste inecek uçaklara.... Bu uçakların inişte cm2'ye ne kadar bir ağırlık vereceğini bu insanlar hesaplamış mı? o maden ocaklarını gidip görmüşler mi? taşıma maliyetlerinden haberleri var mı? Diyelim bizim mahalleye yaptıkları gibi abuk sabuk bir köprülü kavşak gibi yaptıklarını farzedelim, bu yapılacak havaalanı mevcut havaalanının yaklaşma ve kalkış rotasını ihlal edeceğinden bu meydanı yani Atatürk Havalimanını kullanılamaz hale getireceğini de mi bilmezler... yazık yazık... devletin paraları saçılacak.... Ha bizim mahallenin köprülü kavşağı gibi yan yolu dubalarla gerekçesiz kapattıkları gibi ATATÜRK Havalimanını da kapatıp, RESIDANCE ve MALL yapacaklarsa o başka.... durmak yok maluma devam... Buraya kadar okuyupta sadece eleştiri yapıyor diyenler için çözümümü söyleyeyim. Bir havaalanı için son derece önemli olan bağlantı yolları; E5,TEM ve tren yolunun kesiştiği, yıllarca meterolojik raporları ortada olan bir yer var.Diğerlerini atıl duruma düşürmeyecek;ÇORLU evreka!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tru ~ 11 yıl önce
Çok bilmiş reloaded
Yani ne diyor? ~ 11 yıl önce
Diyorki 3. Havalimani cumhuriyetin 200. Yilina insaAallaaah, yaaaniii 2123

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NoMad ~ 11 yıl önce
Bu projeyi planlayan onaylayan molozlarla doldursunlar o cukurlari ! Dusuncesel Donusume katkisi olur VATANİMİZA HAYİRLİ OLUR !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3. havaalani ~ 11 yıl önce
Ucuncu havaalani tumuyle bir rant/insaatan para kazanma projesi. Kanal hikayeleri ile iliskili. Amac Trakya'nin daha bakir kalmis Karadeniz kiyisini insaat yatirimina acmak. Yapilacak ucuncu kopruye bir sebep bulmak, unutmayin kimse ucuncu kopruyu yapmak istemiyor su anda. Ucuncu kopru yapilirsa Anadolu tarafinda Karadeniz'e yakin bolgede acilacak insaatlara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
alçaktan uçun ~ 11 yıl önce
Butik açıklamalar bunlar. Laf salatası anca. İstanbul 3. havalimanı da 2018'den evvel bitmeyecek. Ankara Esenboğa'ya da göya 2. paralel pisti yapacaklar. 7 sene oldu kamulaştırmasına dahi başlayamadılar. Hızlı tren yatırımları da yavaşladı. 2007 den beri yatırım programında yer alan Halkalı Kapıkule hızlı tren hattına da başlayamadılar. Şimdi tutmuşlar nüfusun %50 sini oluşturan 15 ili birbirine bağlayacağız diyorlar. Zaten İstanbul'u kendine bağlasan yeter. Nüfusun %25'i orda yaşıyor. Sadece Ankara'ya bağla %35 olsun. Matematik ancak bu kadar siyasete alet edilir. Kanal İstanbul'a hiç girmiyelim. O zaten tam film proce. Petrol kralı arap liderlerine bile ağır gelir. Biz Çin'den hızlı tren için 2010 yılından beri göya gelecek 30 milyar dolar kredinin daha 3 milyar dolarını alamadık. Biraz karamsar bir yorum diyebilirsiniz ama lafla peynir gemisi yürümüyor. 7 senedir aynı filmi izliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇEVRECİYİZ ~ 11 yıl önce
Göstermelik 2-3 bina yıkıldı onlarlamı doldurcaklar bizde yedik çevreciyizya kuzeydeki ormanları yok etmeye başla ama biz ÇEVRECİYİZ vay be HADİ YEDİK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moloz ~ 11 yıl önce
Yeni havalimanı yapılması düşünülen arazideki çukurları doldurmak için İstanbul'daki tüm mevcut yapıları yıkmanız lazım.. Yani o kadar moloz lazım.. Düşünün yapılacak yatırımın kaçta kaçı çukur doldurmak için kullanılacak. Buna da yatırım diyorlar... :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sca ~ 11 yıl önce
Yok artık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000