02 Ağustos 2015, Pazar 14:17:09

3. Havalimanı kuşlar konusunda AHL'den 10 kat güvenli

Cengiz-Mapa-Limak-Kolin-Kalyon ortaklığı ile kurulan İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu, ormanların zarar gördüğü yönündeki yaygın eleştiriye ilişkin “Dünyanın neresinde iş yaparsanız yapın, maalesef uygarlık ile doğanın çelişkisi var. Bunun önüne geçilemez” dedi.
  • yeni havalimanı ihtiyacı oldugu kesinde yeri neden degişti ne uğruna değişti kimler yararlandı bu işten
  • :-) Kuşlar la uğraşılcağına bataklıkları kurutmak lazım ilk önce.
  • İyi uymuş, tencereyle kapağı.
  • Bu projeyi çekemeyenleri gördükçe, gerçekten insan üzülüyor,AHL nin halini görmüyormusunuz arkadaşlar,
  • işte bizde böyledir, başarıyı çekemez hemen taşlarlar
  • Arkadaşlar proje ülke projesi, ve bu ülkenin en iyi türk mühendisleri tarafından, yönetiliyor,insaf edin. Ülkede Yusuf beyden daha iyi bu projeyi yönetecek kimse varmı?
  • Lafla peynir gemisi yürümüyor CEO bey birazda görsel birseyler paylaşsanizda çalışmalar ne durumda bi görelim . Sürekli yazılı demeç vermekle olmuyor biraz görüntü de paylaşın halkla ki neler oluyor bilelim. ..
  • Proje öncesi neden ÇED raporu hazırlanmadı. Kalan son ormanın içine devasa havaalanı yapılmasına OK çıkmayacaktı da o yüzden. Oldu bitti ile iş başlatıldı, kuklalar da kandırmaca söylemlerine başladı. Ne demişler, "MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLARMIŞ"...
  • çok çelişkili ifadeler var mesela; biz kendimizi kuş göç yollarına göre ayarlayacağız diyor, iyi de pistin directionları değişmeden onu nasıl yapacaksınız ? sonuçta uçaklar, pist eksenin de inip kalkarlar ve bu istikametler başından beri değişmedi. kimse kimseyi kandırmasın.
  • Şu çok sıcak günlerde bir ağaç altı arayan bir insan bile varsa ve onu bulamıyorsa, o kadar ağacın neden ve niçin kesildiğinin hesabını Yüce Allaha verecektir

Cumhuriyet gazetesinden Çiğdem Toker’in sorularını yanıtlayan İGACEO’su Yusuf Akçayoğlu, bataklık zeminden, Kuzey Ormanlarına tahribatına, haksız kazanç iddialarından projenin maliyetine değin bir dizi soruya muhatap oldu.

Akçayoğlu, Toker’in “Projenin, doğada, orman ve su kaynaklarında geri dönülemeyecek tahribat yaratacağı eleştirisinden başlayalım?” yönündeki sorusuna “Bütün STK’lara saygılıyız. Ama kaçı gelip bizimle konuşmak istedi? Bize ‘girdiler, talan ediyorlar, su kaynakları mahvediliyor’ diyorlar. Sokaktaki vatandaş olsam ben de inanırım” şeklinde yanıtladı. Akçayoğlu, göletlerin kurutulduğu yönündeki tartışmalara ilişkin ise “Maden ocakları çalışmaya başlamadan, coğrafi yapıda bir tane bile doğru dürüst göl yok. Maden ocakları burayı terk ettikten sonra 64 tane göl denen birikintiyi biz kuruttuk” şeklinde konuştu.

RİSKİ SIFIRA İNDİRDİK
Toker’in “Peki balçık zemin kurutulsa bile riskli değil mi?” yönündeki sorusuna ise Akçayoğlu’nun yanıtı  “Jeolojiyi çözdükten sonra, toprak hareketlerini küçültmek için master planda değişiklik yaptık. Eski planda kayma, kuzeye doğruydu. Güneye aldık; daha sağlam bölgeler. Terminalin yeri değişti. DHMİ onayladı. Şimdi hızlandık. Dolgu ve zemin iyileştirme metotları çözüldü. Dolgunun yapılacağı alan eski maden atıkları üzerinde. Biz önce çukurlardaki toprağın birazını atarak bazı yöntemlerle dolduralım diyorduk. Fakat baktık ki risk var, vazgeçtik. Komple çürüğü alıyoruz, söküyor, atıyor ve sıfırdan dolduruyoruz. Artık riski sıfıra indirdik. Terminal zaten kazıya oturuyor orada dolgu operasyonu yok. Sağlam zeminde çalışıyorsunuz” şeklinde oldu.

UYGARLIK İLE DOĞANIN ÇELİŞKİSİ...
Akçayoğlu, Toker’in “İstanbul’un akciğerleri denilen ormanların zarar görmesi size ne düşündürüyor?” yönündeki sorusuna ise “Dünyanın neresinde iş yaparsanız yapın, maalesef uygarlık ile doğanın çelişkisi var. Bunun önüne geçilemez. Mesele bunu minimuma çekmeye çalışmak. Çölde iş yaptığınızda, kertenkeleleri kaktüsleri yok ediyorsunuz. Burada da başka yerleri ağaçlandırarak, başka işler yaparak telafi etmeniz gerekir. Şunu belirteyim: Burada orman diye bahsedilen ağaçlar meşe. kısa ve ince gövdeli. Kesin rakam çıkarmak çok kolay değil. Yanısıra, madenci arkadaşlar endüstriyel ormanlar yapmış. Burada sökülen her ağacın karşılığını dikme taahüdümüz var zaten” şeklinde konuştu.

'KAYBI KARŞILAR DERSEM YALAN SÖYLEMİŞ OLURUM'
Akçayoğlu, açıklamasının devamında gelen “Ama Kuzey Ormanları bir tane. Başka yerlerde yapılacak dikim, buradaki kaybı nasıl karşılar?” yönündeki soruyu ise “Karşılar dersem yalan söylemiş olurum. Ama neler yaptığımızı anlatabilirim: 7 bin 650 hektarın, 2 bin 750 hektarı orman. 20 bin fidanı, saha dışındaki ağaçlandırma alanlarına bozmadan taşıdık zaten. Bir kısmını yok etmeden nakil yapacağız. bir kısmını mecburen proje sonrasında peyzaj anlamında. Bire beş taahhüdümüz var. Mecbur değiliz ama yapmak istiyoruz” şeklinde yanıtladı.

'SİZE NEFES ALDIRMAZLAR'
Akçayoğlu, “Kotun düşürülmesiyle ihaleye fesat karıştırıldığı iddiasına ne diyorsunuz?” yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi: “Bir kere düşürülen kot 75 değil, 93, 94 m. Daha önemlisi, kotun düşürülebileceği ihale sürecinde sorulmuş, kamu da teyit etmiş. İhale sırasında eski şirketimdeydim. Soruları ben gönderdim. İhale dökümanları incelenirse görülür. Oysa kamuoyuna tam tersi sunuldu. Bu iş kontratlarla yürüyor. İdare onayını almadan uçuş güvenliğini sağlamadan hiçbir şey yapamazsınız. Üyesi olduğumuz ciddi kurumlar size nefes aldırmazlar”

‘KUŞ YOLLARI DEĞİŞMEYECEK’
Akçayoğlu, önemli tartışmalara konu olan ‘kuş yollarının değişeceği’ yönündeki açıklamalara ilişkin soruya ise “Şundan emin olun. Dünyada kuşlarla ilgili bu kadar detaylı araştırma yapmış bir başka proje olmadı. Yanlış algıyı da düzeltelim. Kuş göç yollarını değiştirmek diye birşey yok. Biz kuşların, operasyonu etkilemeyecek şekilde yönetilmesinin peşindeyiz. Kuşlar her zaman olacak. Kuş haritasını çıkardık. Yılın belli aylarında kuş göçleri oluyor. şu anda o dönemlerin detaylı çalışmaları yapılıyor. Kuş göç yolu buraya has değil, Atatürk Havalimanı’nda da var. Burası oradan 10 kat güvenli olacak. Bir yıllık datayı topladık. 10 ornitolog çalışyor. En gelişmiş radarları aldık. Uzmanlarımız ABD havaalanlarını bir ay gezdi. Oradaki en gelişmiş sistemlerden yararlanma imkânı yakalıyoruz. Sonuçta, biz kendimizi kuş göç yoluna göre ayarlayacağız” şeklinde yanıt verdi.

3. Havalimanı kuşlar konusunda AHL'den 10 kat güvenli

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

adem ~ 9 yıl önce
yeni havalimanı ihtiyacı oldugu kesinde yeri neden degişti ne uğruna değişti kimler yararlandı bu işten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
:-) Kuşlar la uğraşılcağına bataklıkları kurutmak lazım ilk önce.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havuz ve Yavuz ~ 9 yıl önce
İyi uymuş, tencereyle kapağı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kör gözüm parmağına ~ 9 yıl önce
Bozacının şahidi şıracı
THY ~ 9 yıl önce
Bu projeyi çekemeyenleri gördükçe, gerçekten insan üzülüyor,AHL nin halini görmüyormusunuz arkadaşlar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklısın ~ 9 yıl önce
almanya bu proje yüzünden ekonomik olarak çöktü, büyüme 10% dan 1% e düştü , eyyy almanyaaaa bekle biziii
Yandaş ~ 9 yıl önce
Sürü psikolojisi ile oy veren insanlar global düşünemediği için böyle enteresan yorumlar yazıyor. Evet almanya yakında iflas ediyormuş. Komik olmayın akıllı olun
AHL ~ 9 yıl önce
işte bizde böyledir, başarıyı çekemez hemen taşlarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ipone uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar proje ülke projesi, ve bu ülkenin en iyi türk mühendisleri tarafından, yönetiliyor,insaf edin. Ülkede Yusuf beyden daha iyi bu projeyi yönetecek kimse varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmem ~ 9 yıl önce
yusuf beyden daha iyi yöneteck var mı bilemem ama yusuf bey senden daha yalakasını kesin bulamaz:)
yook artık ~ 9 yıl önce
Lafla peynir gemisi yürümüyor CEO bey birazda görsel birseyler paylaşsanizda çalışmalar ne durumda bi görelim . Sürekli yazılı demeç vermekle olmuyor biraz görüntü de paylaşın halkla ki neler oluyor bilelim. ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇED Raporu ~ 9 yıl önce
Proje öncesi neden ÇED raporu hazırlanmadı. Kalan son ormanın içine devasa havaalanı yapılmasına OK çıkmayacaktı da o yüzden. Oldu bitti ile iş başlatıldı, kuklalar da kandırmaca söylemlerine başladı. Ne demişler, "MİNAREYİ ÇALAN KILIFINI HAZIRLARMIŞ"...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çalmak! ~ 9 yıl önce
çalmak derken, bak bu kelime bize hiç yakışıyor mu:)
Hiiiiiiç... ~ 9 yıl önce
:)))) Bizde hiç böyle şeyler olmaaaaaaz...
ist ~ 9 yıl önce
çok çelişkili ifadeler var mesela; biz kendimizi kuş göç yollarına göre ayarlayacağız diyor, iyi de pistin directionları değişmeden onu nasıl yapacaksınız ? sonuçta uçaklar, pist eksenin de inip kalkarlar ve bu istikametler başından beri değişmedi. kimse kimseyi kandırmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Meteo ~ 9 yıl önce
Şu çok sıcak günlerde bir ağaç altı arayan bir insan bile varsa ve onu bulamıyorsa, o kadar ağacın neden ve niçin kesildiğinin hesabını Yüce Allaha verecektir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000