07 Aralık 2017, Perşembe 11:00:49

3. havalimanı kulesi 90 metreye ulaştı

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı’nın 'Lale' figüründen esinlenerek yapılan 'Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi.
  • Ben beylikdüzünde oturuyorum nasıl gidicem yeni havalimanına? METRO falan da bağlanmadı bildiğim kadarıyla
  • Laleden çok truncus cerebri'yi andırıyor
  • Kulenin tipi şeyin başına benziyor. Birilerine mesaj verilmek isteniyor herhalde.
  • 2018 sonunda 1.fazı açılacak olan İGA gerçekte 2028 yılında tam anlamıyla 4/4 lük hale gelecek.bkz igaport.com inşaat aşamaları metro ise ancak 2019 sonunda işletmeye başlar.zaten açılış göstermelik olacak.atatürk havalimanından alet edevatın oralara götürülüp kurulması öyle kolay değil.reis istedi diye 29 ekim 2018de bir uçak inecek o kadar.
  • 3. Havalimanı kulesi gezicilere gelsin :)
  • Arkadaşlar.Habere e bakın !!!!! Aldığım bilgi ile 3.Havalimanına ÇİN ve TAYLAND'dan İşçi getireceklermiş.Ucuz diye.!! Hadi bakalım....!!!!
  • Yaaaa Millet !! Allah aşkına ATATÜRK Havalimanı ve yakınında ikamet eden çalışanlar. Bu 3. HAVALİMANI'na ( Daha ismi de koyulamadı.nedense !!) nasıl gidip gelecek.Kaç kez yazıldı.Yorumlar söylendi.Bir Allah'ın kulu buna açıklık getiremedi.Nasıl gideceğiz.Daha Metro yok.Hiçbir hareket yok.Orası yapılaşmaya açıldı.2.ci bir İstanbul olacak.Nufus ve buna bağlı Araç Trafiği de çoğalacak.E-5 i arayacak duruma geleceğiz.!! Nasıl gidecek çalışan ve hele hele Yolcu.Bunu hiç düşünmeyecek mi yetkililer !!
  • Hergun ballandıra ballandıra yeni havalimanı haberleri yapıyorsunuz ama neden bitmeyen yollar baslamayan metro buraya kim nasıl gelecek ne olacak ulaşım sorunu nasıl çözülecek. Bununla alakalı bir haber dahi yapmıyorsunuz. Korkmayın sorunları dile getirmek sizi düşman yapmaz. Sadece övmek güzel yönlerini göstermek taraflı yapar.
  • Amma da istemeyen varmış ha. Dikkat edinde catlamayin sonra
  • Dizaynı pininfarina’ya ait

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul 3. Havalimanı’nın 'Lale' figüründen esinlenerek yapılan 'Hava Trafik Kontrol Kulesi havadan görüntülendi. 90 metre yüksekliğini tamamlayan Hava Trafik Kontrol Kulesinde lale figürünün silueti ortaya çıktığı görüldü.

3. Havalimanı inşaatında önemli bir yeri olan Hava Trafik Kontrol Kulesi 90 metre yüksekliğine ulaşıp lale figürünün ortaya çıkması havadan görüntülendi. Görüntülerde kulenin büyük bir kısmının bittiği ve lale figürünün ortaya çıktığı görülüyor. Vinçler yardımı ile kulenin etrafında çalışma yapan işçiler kaba inşaatın büyük bir bölümünü bitirdiği görülüyor. Çatısı tamamlanan Hava Trafik Kontrol Kulesinin en üst katındaki bazı pencerelerinde takıldığı görüldü. 3,5- 4 Kilometre uzunluğuna sahip pistlerin son durumu havadan çekilen görüntülerde gözler önüne serildi. İnşaatta çalışan araçlar pistlerin az kullanmaları için belirtilen güzergah havadan çekilen görüntülerde görülüyor.

Ödüllü Hava Trafik Kontrol Kulesi

Lale figürlü tasarımı ile 2016 Mimarlık ödülüne layık görülen kule 90 metre yüksekliğe sahip. 12 Katlı lale figürlü Hava Trafik Kontrol Kulesi Teknik Binası, Chicago Athenaeum: Mimarlık ve Dizayn Müzesi ve Mimari Sanat Tasarımı ve Kentsel Araştırmalar Avrupa Merkezi tarafından verilen 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü'nü kazanmıştı.

3. Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi iki kontrol katından oluşacak. Kontrol katlarında yansıma ve akustik konforun dikkate alındığı, 360 derece görüş olanağı sağlayan cam cephe sistemi yapılacak. Kulenin teknik bloğunda yemekhane, Spor salonu, ofisler, dinlenme odaları, seminer salonu ve toplantı odaları yer alacak.





3. havalimanı kulesi 90 metreye ulaştı

Yorumlar Tüm Yorumlar (51)

Km1 ~ 6 yıl önce
Ben beylikdüzünde oturuyorum nasıl gidicem yeni havalimanına? METRO falan da bağlanmadı bildiğim kadarıyla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Ozan ~ 6 yıl önce
Laleden çok truncus cerebri'yi andırıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BAŞ ~ 6 yıl önce
Kulenin tipi şeyin başına benziyor. Birilerine mesaj verilmek isteniyor herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başa baş ~ 6 yıl önce
Mesaj sana.
Asi ~ 6 yıl önce
Mesajı almışsın sanırım
kaptan onedon ~ 6 yıl önce
2018 sonunda 1.fazı açılacak olan İGA gerçekte 2028 yılında tam anlamıyla 4/4 lük hale gelecek.bkz igaport.com inşaat aşamaları metro ise ancak 2019 sonunda işletmeye başlar.zaten açılış göstermelik olacak.atatürk havalimanından alet edevatın oralara götürülüp kurulması öyle kolay değil.reis istedi diye 29 ekim 2018de bir uçak inecek o kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahah ~ 6 yıl önce
3. Havalimanı kulesi gezicilere gelsin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSİMSİZLER ~ 6 yıl önce
Arkadaşlar.Habere e bakın !!!!! Aldığım bilgi ile 3.Havalimanına ÇİN ve TAYLAND'dan İşçi getireceklermiş.Ucuz diye.!! Hadi bakalım....!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucuz diye degil ~ 6 yıl önce
Milleti provoke etme!! ucuz diye değil, türk kamyoncular firma ile sürekli sorun yaşadığı için zaten şu an orada çok fazla Vietnam li şoför çalışıyor gelenler de onlar gibi olacak, gidip eylem yapacaz diye az kalsın köprüyü yikacakti türk kamyoncular, aynı adamlar havalimanında iki günde bir eylem yapınca alındı bu karar.
ÇALIŞAN ~ 6 yıl önce
Yaaaa Millet !! Allah aşkına ATATÜRK Havalimanı ve yakınında ikamet eden çalışanlar. Bu 3. HAVALİMANI'na ( Daha ismi de koyulamadı.nedense !!) nasıl gidip gelecek.Kaç kez yazıldı.Yorumlar söylendi.Bir Allah'ın kulu buna açıklık getiremedi.Nasıl gideceğiz.Daha Metro yok.Hiçbir hareket yok.Orası yapılaşmaya açıldı.2.ci bir İstanbul olacak.Nufus ve buna bağlı Araç Trafiği de çoğalacak.E-5 i arayacak duruma geleceğiz.!! Nasıl gidecek çalışan ve hele hele Yolcu.Bunu hiç düşünmeyecek mi yetkililer !!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber! ~ 6 yıl önce
Hergun ballandıra ballandıra yeni havalimanı haberleri yapıyorsunuz ama neden bitmeyen yollar baslamayan metro buraya kim nasıl gelecek ne olacak ulaşım sorunu nasıl çözülecek. Bununla alakalı bir haber dahi yapmıyorsunuz. Korkmayın sorunları dile getirmek sizi düşman yapmaz. Sadece övmek güzel yönlerini göstermek taraflı yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇALIŞAN ~ 6 yıl önce
Ben kaç kez yazdım değerli kardeşim.İlgililer cevap vermiyor,vermeyecek.veremiyorlar. Aynen katılıyorum.Umurlarında değil.(((((
bik bik bik ~ 6 yıl önce
havalimanını yapan yolunu yapmasınıda bilir. Oturup oturup bahane üretmeyin..
Op ~ 6 yıl önce
Ustadim burasi Turkiye biz once binayi diker sonra yer alti calismalarina baslariz.. bunlar normal
Ula bu 3. Liman size ne etti ? ~ 6 yıl önce
Amma da istemeyen varmış ha. Dikkat edinde catlamayin sonra

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koza ~ 6 yıl önce
Dizaynı pininfarina’ya ait

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000