17 Mart 2013, Pazar 09:04:22

3. HAVALİMANI İŞTAH KABARTTI

3. havalimanının Yeniköy ve Akpınar köyleri arasına yapılacağının açıklanmasıyla bölgede arsa fiyatları artarken, değerleme uzmanları da havalimanının çevresinde yeni bir şehrin oluşacağı konusunda fikir birliğine varıyor...
  • GOKTURK EVLERINI ARAYA SIKISTIRAN UYANIK EMLAKCI SANA SOYLUYORUM .. CHAKKALSIN YA ,, GOKTURK EVLERINI DE ARADA PAZARLADIN , HELAL SANA
  • arkadaş harlemde nüfus sayım memuru herhalde...gerçi bu işler artık internetten yapılıyor...sen new york ve istanbul nüfusu hakkında hiçbirşey bilmiyorsun...o verilen rakamlar doğru değil.geçen sene öğrenci olarak new yorka gidenlerin sayısı 3 milyon...şehir merkezide senin iphone veya samsung ile shuttle veya taksi ile giderken ölçtüğün mesafe değil.merkezi tam tamına 167 km...topkapı silivri arası 60 km buarada...sarıyerede 80 km...7 tepe şehir... dünyanın hiçbir eyaletinde veya şehirinde bukadar tepe yok istersen çık yola bak...frankfurt orada.zürih orada shangai orada moskova orada paris orada bunlar enayi merkeze yapmıyorlar.pekin orada.uzaklık süresi değil yapıların yakınlığından bahsediyoruz.ee işte gözünüze lazer tutarlar böyle...kediler köpekler girer.kuş sürüsü girer...uçak pistten çıkıp arabalara çarpar...adam havan topu atsa içeride...memleket memleket değil ki yorum yapanlar ....... olsun...
  • imardan tapudan araziden anlıyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz...neyi biliyorda neye yorum yapıyorsunuz...sorsan allah bilir istanbullu bile değiller...hangi arsa kime ait kim ne zorlukla yada zorla almış vermiş haberiniz bile yok...burası jfk değil.new york zaten türkiye büyüklüğünde.havalimanları şehir merkezine yapılmaz.ama senin yerin ters.dağlık taşlık tepe bir ülke ve şehirsin.şansın yok.diğer güzel tüm alanlarıda konsolosluklar ve askeriye almış.nato üssü var bukadar ozaman bizim üslere ne gerek var.bizim üsler çoksa ozamanbukadar nato üssüne ne gerek var...ahh demirel ahh özal ahh...sigarayıda sen getirdin bu ülkee insanları zehirledin rahat yat uyu sen...mezarını seviyim!!! senin
  • Haklısın. Bizde bu yerleşim işleri nedense farklı oluyor. Dediğin gibi insanlar havaalanlarından hatta şehir merkezlerinden uzak yaşamaya çalışırken bizde tam tersi oluyor.
  • yaa gozunuzu seveyimmmmm kucucuk bir sabihada bir hangar kac yildir suruyor bitmediii kaldirimi bozuk bir sokak bile 5 yilda tamamlaniyorr.. koskoca bir sehir ve havalani sizce 5-6 yilda bitebilirmi??? Hic bir havaalani sehirin bu kadar uzaginda is yapmazzz ...olucagi sonunda avrupanin en buyuk en merkezi kargo merkezi olur........ornekleri cokkkkkk Bakin JFK airport sehir merkezinden en fazla kac km uzakkk??
  • Ben de anlamıyorum gürültüyü ne kadar çok seviyoruz . Trafikte korna sesinden belli
  • ben anlamıyorum bütün avrupa şehirlerinde havaalanı şehrin dışına yapılır veya havaalnı etrafına yerleşim yapmazlar ama bizim ülkemizde havaalanı etrafında maşallah en pahalı binalar var.

İstanbul’da inşa edilecek 3. havalimanının Karadeniz’e yakın konumda bulunan Yeniköy ve Akpınar köyleri arasına yapılacağının yetkililer tarafından açıklanmasının ardından bölgede hareketlilik sürüyor.

Toplamda 90 kilometrekare alana yayılacağı düşünülen havalimanının dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacağı söylentisi de meraklı bir bekleyiş yaratıyor. Projenin ihale tarihi ise 3 Mayıs 2013 olarak belirtiliyor.

2013 yılı itibariyle toplam yolcu trafiğinin 144 milyon, uçak trafiğinin ise üst geçişlerle beraber 1,5 milyon olacağının tahmin edildiğini söyleyen EVA Gayrimenkul Değerleme Lisanlı Değerleme Uzmanı Zuhal Balsarı, küresel bir kent olarak dünyadaki diğer kentlerle yarış içinde bulunan İstanbul için 3. havalimanının önemli projelerden biri olduğunu söyledi.
Projenin İstanbul’un Arnavutköy İlçesine bağlı bulunan Yeniköy ile Eyüp İlçesi sınırlarında bulunan Akpınar köyleri Karadeniz’e ve İstanbul çevresindeki tatlı su rezervlerinin yaklaşık yüzde 22’sine sahip olan Terkos Gölüne yakın konumda yer aldığını vurgulayan Balsarı, “Bölgede havalimanı projesi öncesinde emlak piyasasının durgun olduğu ve arazi değerlerinin stabil bir seyir izlediği görülüyor” dedi.

Belirli bir nüfus gelecek

Öngörülen uçuş hacmi ile birlikte insan trafiği açısından yoğun bir transfer merkezi olacak havalimanının beraberinde belirli bir istihdamı ve yerleşik nüfusu bölgeye çekeceğini vurgulayan Balsarı, “Bu nüfus için bölgede yeni yerleşim alanları, günübirlik konaklama alanları ve ticari alanlar inşa edilecek. İstanbul’a inşa edilmesi düşünülen iki yeni şehrin Avrupa yakasında olan bölümünün yine bu bölgede projelendirilecek olması ile havalimanının ilişkili olduğu görülüyor” dedi.

Projenin hayata geçmesiyle  bölgeye karayolu ve raylı sistemler ile yüksek yolcu sirkülasyonunun da beklendiğini söyleyen Balsarı, “Bu bağlamda kentsel gelişmeyi tetikleyen en önemli unsurlardan olan ulaşımın, arsa taleplerini artırması bekleniyor” dedi.

Fiyatlar 6 kat arttı

Bölgeye talebin arttığını ifade eden Zuhal Balsarı, şunları söyledi: “ Projenin konumunun açıklanmasıyla bölgede  değer ve talep artışı yaşandı ve bu talebin devam edeceği düşünülüyor. Proje söylentileri öncesinde Yeniköy ve Akpınar Köylerinde 50 lira civarında seyreden tarla metrekare birim fiyatları mevcut durumda 300 ile 600 lira arasında değişiyor.”


İlk etap 2017’de tamamlanacak

Kademeli olarak 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacağı öngörülen 3. havalimanının ilk etabının 2017’de tamamlanması bekleniyor. 3 Mayıs’ta ihaleye çıkacak projeye yerli ve yabancı büyük grupların ilgi gösterdiği dile getiriliyor. 3. Köprü ile aynı sürede bitirilmesi hedeflenen projenin Arnavutköy-Göktürk-Çatalca yollarının birleştiği kavşaktaki 3 bin 500 hektarlık bölgeye yapılması ve 6 pistinin bulunması planlanıyor.

‘Metrekare fiyatları iki katına çıktı’

Yeni havaalanının yer seçiminde 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu’na yakınlığının etkili olduğunu ifade eden TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Hüsniye Boztunç da, İstanbul’a kurulması planlanan iki yeni şehir projesinden birinin bu bölgede olacağını aktardı.

Bölgenin yatırımcıların gözdesi haline geldiğinin altını çizen Boztunç, “3. köprü ve 3. havalimanının yakınlarında yer alan bölgelere ulaşımın kolaylaşmasıyla daha da değerlenecek. Bölgede şuanda bile metrekare fiyatları neredeyse iki katı oranında artmış durumda” şeklinde konuştu.


‘Otel yatırımı olur’

Yeni şehirle birlikte havaalanının maksimum bir milyon nüfuslu yeni bir kentle çevreleneceğini anlatan Boztunç, “Havaalanı gelişimleri incelendiğinde gelişimin beraberinde otel, ofis, alışveriş merkezi, konut, lojistik, hastane, eğlence, üniversite vb.  fonksiyonları bölgeye çekecek olması kaçınılmazdır” dedi.

Havaalanının özellikle otel, ofis ve alışveriş merkezi gibi yatırımları çekeceğini anlatan Boztunç, havaalanlarının iş ve konut alanlarına otoyollar ve toplu taşıma sistemleri ile entegrasyonunun sağlanması ve ulaşılabilirliğin olması gerektiğini vurguladı.

‘Göktürk merkezileşir’

Proje alanına en yakın yeni gelişim alanı olarak Kemerburgaz Göktürk mevkiinde de bir değişimin yaşanacağının altını çizen Hüsniye Boztunç, şunları dile getirdi:

“Göktürk kentsel gelişimi başlatan yeni yerleşim alanlarından biri. Kent merkezine yakın olmasına rağmen merkez ile entegrasyonunda kopukluk görülen Göktürk, özel araçlar ile ulaşımın sağlandığı bir yerleşim yeri. Bu yerleşim alanı ile kent merkezi arasında ulaşım bağlantılarını sağlayacak herhangi bir metro veya metrobüs hattı bulunmuyor. 3. havaalanı ile bölgede oluşacak kent merkezi olgusunun Göktürk’ü de canlandıracağı, bölgenin daha merkezi bir lokasyona sahip hale geleceği düşünülüyor.” (Milliyet)

3. HAVALİMANI İŞTAH KABARTTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

UYANIGIN BIRI ~ 11 yıl önce
GOKTURK EVLERINI ARAYA SIKISTIRAN UYANIK EMLAKCI SANA SOYLUYORUM .. CHAKKALSIN YA ,, GOKTURK EVLERINI DE ARADA PAZARLADIN , HELAL SANA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
önce bir arsa al ~ 11 yıl önce
arkadaş harlemde nüfus sayım memuru herhalde...gerçi bu işler artık internetten yapılıyor...sen new york ve istanbul nüfusu hakkında hiçbirşey bilmiyorsun...o verilen rakamlar doğru değil.geçen sene öğrenci olarak new yorka gidenlerin sayısı 3 milyon...şehir merkezide senin iphone veya samsung ile shuttle veya taksi ile giderken ölçtüğün mesafe değil.merkezi tam tamına 167 km...topkapı silivri arası 60 km buarada...sarıyerede 80 km...7 tepe şehir... dünyanın hiçbir eyaletinde veya şehirinde bukadar tepe yok istersen çık yola bak...frankfurt orada.zürih orada shangai orada moskova orada paris orada bunlar enayi merkeze yapmıyorlar.pekin orada.uzaklık süresi değil yapıların yakınlığından bahsediyoruz.ee işte gözünüze lazer tutarlar böyle...kediler köpekler girer.kuş sürüsü girer...uçak pistten çıkıp arabalara çarpar...adam havan topu atsa içeride...memleket memleket değil ki yorum yapanlar ....... olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özo ~ 11 yıl önce
imardan tapudan araziden anlıyormuş gibi yorumlar yapıyorsunuz...neyi biliyorda neye yorum yapıyorsunuz...sorsan allah bilir istanbullu bile değiller...hangi arsa kime ait kim ne zorlukla yada zorla almış vermiş haberiniz bile yok...burası jfk değil.new york zaten türkiye büyüklüğünde.havalimanları şehir merkezine yapılmaz.ama senin yerin ters.dağlık taşlık tepe bir ülke ve şehirsin.şansın yok.diğer güzel tüm alanlarıda konsolosluklar ve askeriye almış.nato üssü var bukadar ozaman bizim üslere ne gerek var.bizim üsler çoksa ozamanbukadar nato üssüne ne gerek var...ahh demirel ahh özal ahh...sigarayıda sen getirdin bu ülkee insanları zehirledin rahat yat uyu sen...mezarını seviyim!!! senin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
özo'ya ~ 11 yıl önce
Bi halt bildiğin yok internetten bak abd haritasına öğren new york Türkiye kadarmış :D
özo ya ~ 11 yıl önce
yuhh beeaa :) umarim imar iskanda fln calismiyorsun bi halt bildigin yok ...Simdi ben sana anlatim genel kulturu yuksek oldugnu sanan arkadas New York turkiyede kadar hee hahahsahhehahahee KJFK newyork ciyt de bulunur nufusu 9 000 000 milyon dur New York State icinde New york sehri vardir...nufusu istanbula gore 4 milyon daha azdir havaalani cok merkezi bir konumda olan jamaica nin hemen dibindedir.sehir merkezini 21 km olup etrafinda bir suru yasam alani evler mevcuttur.Bu arada zaten bizde yeni 3.havaalanini sariyer tepelerine istiyordukk..istanbulda hic duzluk yer yok yaa..onuda gectim bir suru avrupa dunya ulkesii zaten hic bir sey bilmiyorr havaalanlarini 1,5 - 2 saatlik uzaga yapmislarda bizde ornek aliyoruzz..
fydsz'e... ~ 11 yıl önce
Haklısın. Bizde bu yerleşim işleri nedense farklı oluyor. Dediğin gibi insanlar havaalanlarından hatta şehir merkezlerinden uzak yaşamaya çalışırken bizde tam tersi oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komikkk ~ 11 yıl önce
yaa gozunuzu seveyimmmmm kucucuk bir sabihada bir hangar kac yildir suruyor bitmediii kaldirimi bozuk bir sokak bile 5 yilda tamamlaniyorr.. koskoca bir sehir ve havalani sizce 5-6 yilda bitebilirmi??? Hic bir havaalani sehirin bu kadar uzaginda is yapmazzz ...olucagi sonunda avrupanin en buyuk en merkezi kargo merkezi olur........ornekleri cokkkkkk Bakin JFK airport sehir merkezinden en fazla kac km uzakkk??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ben de ~ 11 yıl önce
Ben de anlamıyorum gürültüyü ne kadar çok seviyoruz . Trafikte korna sesinden belli

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fydsz ~ 11 yıl önce
ben anlamıyorum bütün avrupa şehirlerinde havaalanı şehrin dışına yapılır veya havaalnı etrafına yerleşim yapmazlar ama bizim ülkemizde havaalanı etrafında maşallah en pahalı binalar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000