06 Aralık 2018, Perşembe 00:31:56

3. Havalimanı işçilerinden 30’u tahliye edildi

İstanbul 3. Havalimanı'nda kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için 31 işçi tutuklanmış, toplamda 61 işçi hakkında, "İş ve çalışma hürriyetinin ihlali", "Görevi yaptırmamak için direnme", "Kamu malına zarar verme", "Toplantı ve yürüyüşlere silah benzeri aletlerle katılma (kazma, kürek)" suçlamasıyla dava açılmıştı.
  • Yorumsuz...
  • Malesef ki yeni adalet sistemi.. hakkını arıyorsan ya dayak yiyorsun, ya da paralel örgüt bağlantın var ve hapis.. iki ucu değnek.
  • Adalet nasılsa biraz yerini bulmuş. Umarım en sonunda hepsi beraat de eder.
  • hakkını aradıgın icin yargılanıyorsun kabile devletlerinde bile olacagini zannetmiyorum boyle bir olayın. yazık
  • CHP bu insanlarin hakkini savundu, ancak CHP bu iscilerden bir oy alamaz cunku memlekette egitimin civisi cikmis, bilinc yok insanlarda

İstanbul 3. Havalimanı’nda kötü çalışma koşullarını protesto ettikleri için aralarında sendikacıların da bulunduğu 31’i tutuklu 61 işçinin yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Gaziosmanpaşa Adliyesi 14. Asliye Ceza Mahkemesi, tutuklu 30 işçinin tahliyesine karar verdi. Tahliyesine karar verilen işçiler hakkında yurtdışı yasağı konularak pazar günleri karakola imza verme şeklinde adli kontrol tedbiri uygulandı.

BİR KİŞİ HÂLÂ TUTUKLU

Başka bir cezaevinde tutuklu bulunan Serhat Bilici’nin ise SEGBİS bağlantısının sağlanmaması nedeniyle sorgusunun yapılamadığı bu nedenle de tahliyesine karar verilmediği belirtildi. Mahkeme, 14 Ağustos’ta meydana gelen olaylara ilişkin tutanakta imzası bulunan kolluk güçlerinin tanık sıfatıyla dinlenmesine karar vererek duruşmayı 20 Mart’a erteledi.

GEREKÇE AÇIKLANDI

Mahkeme tahliye gerekçesi olarak, “Sanıkların sorgu ve delillerinin tespit olması, suçların yasadaki alt ve üst sınırı tutuklu kaldıkları süreye göre bu aşamada haklarında adli kontrol kararı verilmek suretiyle tahliye edilmelerinin ölçülü olacağının kanaatine varılmakla tüm tutuklu sanıkların ayrı ayrı tahliyelerine… ” açıklamasını yaptı.

3. Havalimanı işçilerinden 30’u tahliye edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Yorumum ~ 5 yıl önce
Yorumsuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni adalet sistemi ~ 5 yıl önce
Malesef ki yeni adalet sistemi.. hakkını arıyorsan ya dayak yiyorsun, ya da paralel örgüt bağlantın var ve hapis.. iki ucu değnek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 5 yıl önce
Adalet nasılsa biraz yerini bulmuş. Umarım en sonunda hepsi beraat de eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necmi ~ 5 yıl önce
hakkını aradıgın icin yargılanıyorsun kabile devletlerinde bile olacagini zannetmiyorum boyle bir olayın. yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MBA USA ~ 5 yıl önce
CHP bu insanlarin hakkini savundu, ancak CHP bu iscilerden bir oy alamaz cunku memlekette egitimin civisi cikmis, bilinc yok insanlarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BYetimFoAdayı ~ 5 yıl önce
aynen kardesim zaten okuyan arastiran sorgulayan biat etmeyen para makam mevkii icin salyayla gezmeyen kim kime oy verir ? cevabını biliyorsun zaten

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000