02 Ocak 2015, Cuma 08:10:56

3. HAVALİMANI İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA!

Hazırlanan kanun taslağıyla yönetmelik çıkarma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçirilmesi planlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (TMMOB) 3.Havalimanı için uyarı geldi.
  • Dikkat ettim de, hep Türkçesi bozuk bilgisiz kişiler bu havalimanını savunuyor. Bir nedeni var mı acaba ?
  • Hesaplanmadan yapılan herşeyin acısını vatandaş çeker. Kimse bir bilenden daha iyisini bilemez.
  • Yahu ne komiksiniz denizin ustune havalimani yapiliyor siz neden bahsediyorsunuz!!!
  • bu kadar acele ile yangindan mal kacirir gibi yaparsan boyle olur, ne hesap var ,ne kitap,ne kredi,hazine garantisi ile sonra geldi.. aga demis,burasi olsun..tamam demisler.. ..3 ayda baslanackti, 20 ay oldu bekliyoruz ,havuzun parasi pesin verildi,ona suphe yok,mutahitler telefonda agliyorlardi..
  • Türkiye kabına sığmıyor bu odalar hala 1930'lu yıllarda kalmış, denize havalimanı yapan teknolojiden haberleri yokmuş gibi; yok bataklık, yok kumul alan. Yemezler beyler yemezler..
  • Olaya ya pı la cak şeklinde siyasi yaklaşanlar, başka yeni bir h.limanı yapılmasın diye bir dert yok ki! Olay rant paylaşımı, istanbul ilinin master planına bakacak olursanız 3. Havalimanı silivri tarafında görünüyor. ACABA ne oldu da birden milyar dolarlık rantlar kuzeye kaydı, siz bırakın hikaye okumayı da buna cevap verin bi.. İş yağma, peşkeş, hortumlamak olunca birilerinden iyi yapan yok!
  • Herkesin bildiği gibi İstanbul'un bu havalimanına ihtiyacı var. Bu havalimanı yapılmalı. Kaçarı yok.
  • Alternatifler uretileceğine pes doğrusu yapilmamasi için be gerekiyirsa onu yapanlara ne denir.mimarlar ve çevre muhendisleri odalari var güçleri ile karşi çikiyorlar..elin arabi dubai da enizi dolduruyor havalani yapiyor hong kong da deniz dolduruldu tokyo da deniz dolduruldu.ojysnus yahu..biz de neymiş bataklikmiş kömur ocağiymiş olmazmiş yok ya..karşi çikanlar bu vatani sevmeyenler..
  • Bu havalimanı hiç bir zaman bitmeyecek ve çevreye verdiği zararlardan sonra kapanacaktır
  • Ne havalimaniymis be arkadas! Soylemlerin ardi arkasi kesilmiyor... Yormayin kendinizi, bu havalimani ya-pi-la-cak. O kadar!

Hazırlanan kanun taslağıyla yönetmelik çıkarma izni Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçirilmesi planlanan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nden (TMMOB) 3.Havalimanı için uyarı geldi.

TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, İstanbul’a yapılacak 3. havalimanı için 2.5 milyar metreküp dolgu yapılacağını belirterek, “Bu miktar İstanbul Boğazı’nı doldurur” uyarısında bulundu. Dolgunun yağmurun yeraltı suyuna karışmasını engelleyeceğini söyleyen Bozoğlu, “İstanbul susuz kalacak, domuzun kente girmesinden beter durumlar yaşanacak” dedi.

NİYE ÇED’E YAZMADILAR

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın, “Sahanın 4’te 3’lük bölümün bataklık olduğunu görüyoruz. Bataklığın kurutulması için özel kauçuk malzemeden oluşan ‘mebra drain’in toprağa gömülmesi yöntemini kullanıyoruz” sözlerini hatırlatan Bozoğlu, “Bataklığı kauçukla kurutacaklarsa bunu niye ÇED raporuna yazmadılar?” diye sordu. Kauçuk malzeme kullanılmasının ÇED raporunda yazması gerektiğini belirten Bozoğlu, alana 2.5 milyar metreküp toprak dolgu yapılacağını hatırlattı. Bozoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

PROJE ORTADA YOK

“Bunu yazmamaları ÇED raporunun sağlıklı hazırlamadığını gösteriyor. Bu dolgu malzemesi Kanal İstanbul’dan alınacaktı. Bu dolgu miktarı İstanbul Boğazı’nın tamamını dolduracak miktara denk gelir. Ancak Kanal İstanbul’un yapılıp yapılmayacağı bile belli değil. Terkos Gölü’nü, İstanbul’un su kaynaklarını yok edecek bir proje. Bu gerçekleri gözardı etmek için bataklık yaklaşımından hareket ediyorlar. Zemin çok kötü, kumul bir alan. Doğal güzelliğin olmadığını söylemek için nasılsa bataklık yaklaşımını yerleştirmeye çalışıyorlar. Ağaçları kesecekler, bu çevresel etkiler yaratacak. Ekosistem dengesi bozulacak. Üçüncü Köprü’de domuzlar     kente girmişti ama bundan daha beter olacak. 2.5 milyar metreküplük hafriyatı o doğal alanın üzerine beton olarak yapılması yağan yağmurun yeraltı suyuna karışmasını engelleyecek. Ayrıca bataklık olduğu için daha fazla dibe inmek zorunda kalacaklar. Sondajlar daha fazla olacak. Bu da yeraltı ve deniz ekosisteminin daha fazla etkilenmesine neden olacak.” (Hürriyet)

3. HAVALİMANI İLE İLGİLİ FLAŞ İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Dikkat ettim de, hep Türkçesi bozuk bilgisiz kişiler bu havalimanını savunuyor. Bir nedeni var mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hesaplanmadan yapılan herşeyin acısını vatandaş çeker. Kimse bir bilenden daha iyisini bilemez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu ne komiksiniz denizin ustune havalimani yapiliyor siz neden bahsediyorsunuz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ztk ~ 9 yıl önce
bu kadar acele ile yangindan mal kacirir gibi yaparsan boyle olur, ne hesap var ,ne kitap,ne kredi,hazine garantisi ile sonra geldi.. aga demis,burasi olsun..tamam demisler.. ..3 ayda baslanackti, 20 ay oldu bekliyoruz ,havuzun parasi pesin verildi,ona suphe yok,mutahitler telefonda agliyorlardi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Türkiye kabına sığmıyor bu odalar hala 1930'lu yıllarda kalmış, denize havalimanı yapan teknolojiden haberleri yokmuş gibi; yok bataklık, yok kumul alan. Yemezler beyler yemezler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Olaya ya pı la cak şeklinde siyasi yaklaşanlar, başka yeni bir h.limanı yapılmasın diye bir dert yok ki! Olay rant paylaşımı, istanbul ilinin master planına bakacak olursanız 3. Havalimanı silivri tarafında görünüyor. ACABA ne oldu da birden milyar dolarlık rantlar kuzeye kaydı, siz bırakın hikaye okumayı da buna cevap verin bi.. İş yağma, peşkeş, hortumlamak olunca birilerinden iyi yapan yok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Herkesin bildiği gibi İstanbul'un bu havalimanına ihtiyacı var. Bu havalimanı yapılmalı. Kaçarı yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Alternatifler uretileceğine pes doğrusu yapilmamasi için be gerekiyirsa onu yapanlara ne denir.mimarlar ve çevre muhendisleri odalari var güçleri ile karşi çikiyorlar..elin arabi dubai da enizi dolduruyor havalani yapiyor hong kong da deniz dolduruldu tokyo da deniz dolduruldu.ojysnus yahu..biz de neymiş bataklikmiş kömur ocağiymiş olmazmiş yok ya..karşi çikanlar bu vatani sevmeyenler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Bu havalimanı hiç bir zaman bitmeyecek ve çevreye verdiği zararlardan sonra kapanacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Ne havalimaniymis be arkadas! Soylemlerin ardi arkasi kesilmiyor... Yormayin kendinizi, bu havalimani ya-pi-la-cak. O kadar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000