25 Eylül 2014, Perşembe 08:45:38

3. HAVALİMANI İÇİN ÖZEL ÖNLEM

İniş ve kalkışlar sırasında uçakların kabusu olan kuş sürülerine karşı, İstanbul’un 3. Havalimanı’nın inşa edildiği bölgede yeni bir yöntem geliştirildi.
  • OLMAZ O İŞ
  • Hava trafiği İstanbul'un üzerinden akacak. Medeni ülkelerin hükümetleri, vatandaşları rahatsız olmasın diye gece meydanları kapatıyor. Frankfurt, Münih gibi. Bizim kapatmamız söz konusu olamaz. Meydan Silivri taraflarına yapılsaydı şehir nüfusu rahatsız olmazdı. Ayrıca uçuş emniyetini tehdit ediyor diye kuşları, binlerce yıldır konakladıkları yerlerinden uzaklaştırmak zorunda kalacaksınız. Yazıktır günahtır. Bu dünya bizden çok hayvanlara aittir. Onları Dünya'ya zarardan çok faydaları var. Bizim öyle mi?
  • Kus gercegini nasil da gormezden geldiler.
  • Doga ile uyumlu avcı uçak :) doğaya uygun şekilde kuşları öldürecek anlaşılan bu uçak..
  • bahsedilen kuş miktarı 3-5 tane değil, milyonlarca kuşun rotası üzerinde bir havalimanı yapmayı planlıyoruz, kuşları değil de kendimizin yerini değiştirsek ?
  • Boyle buyuk bir sektorde insan yapacagi projeyi ilk once bir arastirir bakar ben buraya havalimani yapacagim ama burasi doga icin elverisli mi? Ucuslarimi etkileyecek bir durum olur mu? diye. Ama ne yazik ki bizim ulkemizde 'Dene-Gör' ile isler yurudugu icin boyle sacmaliklari gormek sasirtmiyor.
  • Bu habere ancak kargalar gülmez. Çünkü model uçaktan tek kaçacak olan onlar olacak. Gece konaklaması ve beslenme için yere inmiş leylek sürüsünü de artık uzaktan kumandalı model araba maketiyle kovalarsınız. Umarım şöyle bir haber okumayız: "Motoruna kuşları kovmak için kullanılan model uçak kaçan B777, acil iniş yaptı". :)
  • biz de inandık....

Kuşları havalimanlarından uzak tutmak için dünyada denenmiş 35 farklı yöntem içinden doğa ile en uyumlusunu bulmak için çalışan İBB İSTAÇ A.Ş., avcı kuş balonları ve 2.5 saat uçuş süresiyle dünyanın havada en uzun kalan model uçağıyla kuşları bölgeden uzaklaştırmayı başardı.

2.5 saat uçuş süresi

Zira kuşların beslenme alanı olan İSTAÇ’ın depolama alanlarının 3. havalimanına yakın olması oluşturuyor Buna önlem almak amacıyla çalışan yetkililer, ses sinyali sisteminden bitkisel ilaçlara kadar onlarca yöntem denedi. Bunlardan sonuç alamayan yetkililer, dünyada yaygın bir kullanıma sahip avcı kuş balonları ve model uçakta karar kıldı. Yetkililer, “2.5 saatle Türkiye’nin en uzun süre havada kalan model uçağı üretildi. Uçuşa uygun hava şartlarında ümit verici sonuçlar alındı” dedi. (Star)

3. HAVALİMANI İÇİN ÖZEL ÖNLEM

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

OLMAZ ~ 10 yıl önce
OLMAZ O İŞ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Hava trafiği İstanbul'un üzerinden akacak. Medeni ülkelerin hükümetleri, vatandaşları rahatsız olmasın diye gece meydanları kapatıyor. Frankfurt, Münih gibi. Bizim kapatmamız söz konusu olamaz. Meydan Silivri taraflarına yapılsaydı şehir nüfusu rahatsız olmazdı. Ayrıca uçuş emniyetini tehdit ediyor diye kuşları, binlerce yıldır konakladıkları yerlerinden uzaklaştırmak zorunda kalacaksınız. Yazıktır günahtır. Bu dünya bizden çok hayvanlara aittir. Onları Dünya'ya zarardan çok faydaları var. Bizim öyle mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kus gercegini nasil da gormezden geldiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DOGA SEVER IBB ~ 10 yıl önce
Doga ile uyumlu avcı uçak :) doğaya uygun şekilde kuşları öldürecek anlaşılan bu uçak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 10 yıl önce
bahsedilen kuş miktarı 3-5 tane değil, milyonlarca kuşun rotası üzerinde bir havalimanı yapmayı planlıyoruz, kuşları değil de kendimizin yerini değiştirsek ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Boyle buyuk bir sektorde insan yapacagi projeyi ilk once bir arastirir bakar ben buraya havalimani yapacagim ama burasi doga icin elverisli mi? Ucuslarimi etkileyecek bir durum olur mu? diye. Ama ne yazik ki bizim ulkemizde 'Dene-Gör' ile isler yurudugu icin boyle sacmaliklari gormek sasirtmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 10 yıl önce
Bu habere ancak kargalar gülmez. Çünkü model uçaktan tek kaçacak olan onlar olacak. Gece konaklaması ve beslenme için yere inmiş leylek sürüsünü de artık uzaktan kumandalı model araba maketiyle kovalarsınız. Umarım şöyle bir haber okumayız: "Motoruna kuşları kovmak için kullanılan model uçak kaçan B777, acil iniş yaptı". :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
biz de inandık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000