20 Haziran 2014, Cuma 09:50:30

3. HAVALİMANI İÇİN KREDİ ARAYIŞI

Denizbank CEO’su Hakan Ateş, 5’li konsorsiyumun 4.5 milyar Euro (6.1 milyar Dolar) kredi için bankalarla görüştüğünü söyledi.
  • Konuşunca muhalif diyorlar. Adamlarda kredi anlaşması bile yok. Nasıl soyundun sen bu işe? Neredeyse Tüm ülkenin muhalif olduğu bir havalimanına kim kredi verecek merak ettim.
  • 4 yıl ödemesiz tamam o havalimanını actın hemen para basıyomu en az 3 yıl sonra para gelir neyine güvendin 5 ortak ve ellerinde ne adam var nede para dur bakalım nerden gelecek o para :))
  • bu sicakta havuz ne guzel, hazine garantisi var, zaten sirket zarar da etse, hazine-yani hepimiz zarari odeyecegiz, bankalar tabiki simdi para verir, onda sorun cikmaz, koskoca 80 milyon bunun borcuna kefiliz diyor.. ihaleyi alirken 80 milyon kefil miydi? hayir, ihaleyi verdikten sonra hazine garantisi getirdiler, hani cebimizden 1 KURUS bile cikmayacakti.. ne diyordu o isadami? milletin ...na koyacagiz .. buyrun efendim,zamani gelince paranla pulunla insan icine bile utanctan cikamayacaksin
  • 4yil boyunca geri odemesizmis ohhhhhhh yeahhhhh come on babyyyy...:) yaahu oyle bisey varsa gercekten bende dahil olayim agzim fena sulandi. Bu kredi cikacak ve o havalimani yapilack bun eminim. Amma ve lakin o hava limaninda artik bir cay ve tost kc paraya satilack varin siz dusunun. Ben en alt objeden basladim butce degerlendirmesi yapmaya. Ordaki hersey artik luks olacak
  • AHL İÇHATLAR TERMİNALİ ACİLEN DIŞ HATLARA AÇILMALI KARGO TERMİNALİDE İÇ HATLARA VERİLMELİ
  • E bende gırseydım ıhaleye ılk 4 yıl odemezsızmıs havalımanını yapar sonrada odemeye baslardım yavv,dunyanın bu ekonomık durumunda bu topa kım gırer bılmıyorum bence oyle gorundugu kadar kolay degıl acıldıktan sonra ılk 3 yıl bıraz sakat gıbı gorunuyor en guzelı ...... Parayla yapmak sankı:)
  • Kredi saglanmamis,proje yapilmamis,ortada neoldugu belirsiz bir konsorsium ve milyarlarca dolarlik ihaleyi aliyor.!!! zemini dozerle düzeltip cakil döküp iki kulube koyup 3.havalimani diye acilismi yapicak ampul temsilcileri..!!!

Başbakan Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan İstanbul’daki 3. havalimanı için ihaleyi alan konsorsiyumun kredi için bankaların kapısını çaldığı bildirildi. Amerikan Bloomberg ajansına konuşan Denizbank CEO’su Hakan Ateş, 5’li konsorsiyumun 4.5 milyar euro (6.1 milyar dolar) kredi için bankalarla görüştüğünü söyledi.

Ateş, kredinin büyük ihtimalle, 3’ü kamu bankası olmak üzere 10 Türk bankasından geleceğini ve havalimanının ilk fazını finanse edeceğini söyledi. Ateş, “Konsorsiyum bankalarla birebir görüşüyor. Katılıp katılmayacağımızı inceliyoruz. Şartlar daha belli değil” dedi.

Bloomberg, ticari bankaların kredinin çoğunu üstleneceğini, ihracat kredisi kurumlarının da yüzde 20’sini sağlayabileceğini, 15 - 16 yıllık olması beklenen kredinin inşaatın süreceği 4 yıl ödemesiz olacağını bildirdi. 4.5 milyar Euro’luk kredi bir Türk şirketinin alacağı en büyük kredi olacak.

TÜRKİYE ÖN SAFLARDA YER ALACAK

3. havalimanı için kredi arayışının Irak nedeniyle jeopolitik risklerin arttığı bir döneme denk geldiğini yazan Bloomberg, Commerzbank gelişmekte olan piyasalar araştırma bölümü yöneticisi Simon Quijano - Evans’ın orta vadede jeopolitik durum sakinleştiğinde Türkiye’nin yine ekonominin ön saflarında yer alacağı görüşüne yer verdi.

3. HAVALİMANI İÇİN KREDİ ARAYIŞI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Konuşunca muhalif diyorlar. Adamlarda kredi anlaşması bile yok. Nasıl soyundun sen bu işe? Neredeyse Tüm ülkenin muhalif olduğu bir havalimanına kim kredi verecek merak ettim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
4 yıl ödemesiz tamam o havalimanını actın hemen para basıyomu en az 3 yıl sonra para gelir neyine güvendin 5 ortak ve ellerinde ne adam var nede para dur bakalım nerden gelecek o para :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sicakta havuz ~ 10 yıl önce
bu sicakta havuz ne guzel, hazine garantisi var, zaten sirket zarar da etse, hazine-yani hepimiz zarari odeyecegiz, bankalar tabiki simdi para verir, onda sorun cikmaz, koskoca 80 milyon bunun borcuna kefiliz diyor.. ihaleyi alirken 80 milyon kefil miydi? hayir, ihaleyi verdikten sonra hazine garantisi getirdiler, hani cebimizden 1 KURUS bile cikmayacakti.. ne diyordu o isadami? milletin ...na koyacagiz .. buyrun efendim,zamani gelince paranla pulunla insan icine bile utanctan cikamayacaksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasal tefeciler ~ 10 yıl önce
4yil boyunca geri odemesizmis ohhhhhhh yeahhhhh come on babyyyy...:) yaahu oyle bisey varsa gercekten bende dahil olayim agzim fena sulandi. Bu kredi cikacak ve o havalimani yapilack bun eminim. Amma ve lakin o hava limaninda artik bir cay ve tost kc paraya satilack varin siz dusunun. Ben en alt objeden basladim butce degerlendirmesi yapmaya. Ordaki hersey artik luks olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEŞİLKÖY ~ 10 yıl önce
AHL İÇHATLAR TERMİNALİ ACİLEN DIŞ HATLARA AÇILMALI KARGO TERMİNALİDE İÇ HATLARA VERİLMELİ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
E bende gırseydım ıhaleye ılk 4 yıl odemezsızmıs havalımanını yapar sonrada odemeye baslardım yavv,dunyanın bu ekonomık durumunda bu topa kım gırer bılmıyorum bence oyle gorundugu kadar kolay degıl acıldıktan sonra ılk 3 yıl bıraz sakat gıbı gorunuyor en guzelı ...... Parayla yapmak sankı:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sinan akerman ~ 10 yıl önce
Kredi saglanmamis,proje yapilmamis,ortada neoldugu belirsiz bir konsorsium ve milyarlarca dolarlik ihaleyi aliyor.!!! zemini dozerle düzeltip cakil döküp iki kulube koyup 3.havalimani diye acilismi yapicak ampul temsilcileri..!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000