06 Eylül 2013, Cuma 09:17:00

3. HAVALİMANI İÇİN FİNANSMAN AÇIKLAMASI

3. havalimanı için ilk etapta gereken 7.2 milyar Euro’nun yüzde 20’si öz kaynaklardan karşılanacak. İhaleyi kazanan ortaklardan Limak Başkanı Özdemir “Kalan kısım zorlamaz. Finansman için gelen giden çok” dedi...
  • Madem paranız yok neden ihaleye girdiniz elin gavurundan destek almak kredi dilenmek neyin nesi yabancılara satarak bitiremediler bu ülkeyi ne zengin ülkeymişiz biz arkadaş kendi üretmiş olduğumuz bir uçağımız bile yokken hava limanı yapıyoruz lafa söze geldimi çok akıllı insanlarız mangalda kül bırakmayız soruyorum size avrupaya domates biber ihrac etmekten başka ne işe yarar bu ülke hava limanına para harcamak yerine kendi uçak ve otomobil fabrikamızı kursak kendi yolcu uçağımızı kendimiz yapsak daha iyi olmazmıydı???
  • Bu yoruma son cümle hariç aynen katılıyorum nede olsa şirketlerin batması demek en çok çalışanların zarar görmesi demektir ki bunu kimse istemez. Ucuz Kredi bulmak konusu ise tamamen hayal ürünü. Hazine garantisi sadece yolcu garantisinden ibaret ki bu garanti ile kiranı bile ödeyemezsin. Geriye kalan işletme masrafları + faiz giderleri ne olacak. Finastan azıcık anlayan birisi bu açıklamaları gülerek okuyacaktır. Çok zaman sonradan değil yılbaşından sonra başlarlar ağlamaya kıyaklar alabilmek için
  • Bırakın bu işleri. "Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ? " cevap verin.
  • abd de faizler 3% ü geçmiş, sen bu kimsenin desteklemediği fantastik havaalanı projenle, savaş ve belirsizliğin göbeğindeki türkiyede 10% dan daha düşük faizle biraz zor finansman bulursun. o faizle de 20 milyar dolar civarı bir finansmanın yıllık faizi bile 2 milyar dolar olur. böyle bir paraya hiç bir grubun sahip olmadığı aşikar. umarım konsorsiyum olarak cümleten batarsınız bu maliyetlerle.

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı ihalesini kazanan beş ortağın sözcüsü durumundaki Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, havalimanı projesinde gelinen son noktayı değerlendirdi. Özdemir “Finansman için yurt içi ve yurt dışından finans kuruluşlarıyla ön görüşmelerimiz devam ediyor. Bu noktada gelenimiz gidenimiz çok fazla. Ucuz maliyetli bir finansman bulacağız” dedi.

İlk etabın % 20’si özkaynaktan

Havalimanını 3 kademede inşa edecekleri bilgisini veren Özdemir “İlk aşamada 70 ile 90 yolcu, ikinci aşamada 120 ve üçüncü aşamada 150 milyon yolcu kapasiteli olarak inşa edeceğiz. 3. havalimanı sadece bir havalimanı projesi değildir, yeni bir şehir kuruyoruz” diye konuştu. Eylül ayı sonunda ekim ayı başında sözleşmeyi onaylayıp taraflara sunacaklarını vurgulayan Özdemir, projede hemen hemen sona geldiklerini kaydetti. Projenin maliyetine göre öz sermayenin dışında finansman aradıklarını aktaran Özdemir “İlk etapta 7.3 milyar Euro civarındaki kısım için finansman gerekiyor. Bunun yüzde 20’sini öz kaynaklardan karşılayacağız. Kalan yaklaşık 6 milyar Euro için finansman bulmakta zorlanmayız. Çünkü 6.3 milyar Euro’luk bir Hazine garantisi var. Ana hedefimiz yeni yıla üçüncü havalimanının finansmanını bitirmiş olarak girmek” dedi. Üstlendikleri Kahire Uluslararası Havalimanı’nın inşaatıyla ilgili de bilgi veren Nihat Özdemir “Orada yaşanan olaylardan dolayı çalışanlarımız sıkıntı yaşıyor fakat  idare işlerle aramız iyi. Projede bir sıkıntı gözükmüyor. Kahire havalimanını 1 yıl sonra açacağız” diye konuştu. (Star)

3. HAVALİMANI İÇİN FİNANSMAN AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

ALÇO ~ 11 yıl önce
Madem paranız yok neden ihaleye girdiniz elin gavurundan destek almak kredi dilenmek neyin nesi yabancılara satarak bitiremediler bu ülkeyi ne zengin ülkeymişiz biz arkadaş kendi üretmiş olduğumuz bir uçağımız bile yokken hava limanı yapıyoruz lafa söze geldimi çok akıllı insanlarız mangalda kül bırakmayız soruyorum size avrupaya domates biber ihrac etmekten başka ne işe yarar bu ülke hava limanına para harcamak yerine kendi uçak ve otomobil fabrikamızı kursak kendi yolcu uçağımızı kendimiz yapsak daha iyi olmazmıydı???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kredi ~ 11 yıl önce
Bu yoruma son cümle hariç aynen katılıyorum nede olsa şirketlerin batması demek en çok çalışanların zarar görmesi demektir ki bunu kimse istemez. Ucuz Kredi bulmak konusu ise tamamen hayal ürünü. Hazine garantisi sadece yolcu garantisinden ibaret ki bu garanti ile kiranı bile ödeyemezsin. Geriye kalan işletme masrafları + faiz giderleri ne olacak. Finastan azıcık anlayan birisi bu açıklamaları gülerek okuyacaktır. Çok zaman sonradan değil yılbaşından sonra başlarlar ağlamaya kıyaklar alabilmek için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PİLOTLAR ~ 11 yıl önce
Bırakın bu işleri. "Kaçırılan pilotlar için ne yapıldı, ne yapılacak ? " cevap verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bulursun bulursun ~ 11 yıl önce
abd de faizler 3% ü geçmiş, sen bu kimsenin desteklemediği fantastik havaalanı projenle, savaş ve belirsizliğin göbeğindeki türkiyede 10% dan daha düşük faizle biraz zor finansman bulursun. o faizle de 20 milyar dolar civarı bir finansmanın yıllık faizi bile 2 milyar dolar olur. böyle bir paraya hiç bir grubun sahip olmadığı aşikar. umarım konsorsiyum olarak cümleten batarsınız bu maliyetlerle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bu ne düşmanlık ~ 11 yıl önce
adam "umarım konsorsiyum olarak cümleten batarsınız bu maliyetlerle" demiş 10 kişi de beğenmiş. yuh artık bu ne düşmanlıktır kardeşim.. memleket kalkınmasın diye yapmayacağınız şey yok. yazıklar olsun..
Düşmanlık değil ~ 11 yıl önce
Arkadaşın yazdıkları düşmanlık değildir.Mantıksız ve hesapsız şekilde ihaleyi çığrından çıkaranlara duyulan öfkedir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000