31 Ekim 2012, Çarşamba 11:34:15

3. HAVALİMANI İÇİN 'ÇED' SÜRECİ...

İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için verilecek Çevresel Etki Değerlendirme(ÇED) Raporu'nun hazırlanmasında halkın görüşleri dikkate alınacak...
  • arnavutköyde ikamet ediyorum. 12 yıldır ne devlet tarafından ne de belediye tarafından hiçbir yatırım olmadı umarım haalanı gelmesi ile bölge halkının yatırım açısından yüzü güler....sanırım isabetli bir yatırım
  • o tarafta arsam var değerlenecek oraya yapılmasında bir mahsur yok bence :)..tabi hayırlısı olsun
  • 3. havalimanının yapılmasına ve özellikle de o bölgeye yapılmasına kim karar verdiyse, çed raporuna da o karar versin. bu tiyatro ne için?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü bu kapsamda ilk toplantısını 6 Kasım tarihinde İstanbul Arnavutköy'de gerçekleştirecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının öncülüğünde İstanbul'a yapılacak olan 3. havalimanı için ÇED süreci başladı. Proje alanı toplam 91 milyon 666 bin 158 metrekare olan projenin hayata geçmesinde ÇED raporu büyük önem taşıyor. İstanbul Bölgesi 3. havalimanı projesi ile ilgili olarak hazırlanan ÇED Başvuru Dosyası 19 Eylül tarihinde bakanlığa sunuldu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü ÇED raporunun hazırlamasından önce bölgede yaşayan halkın görüşlerini almak için halkın katılımı toplantısını Arnavutköy'de gerçekleştirecek.

Yatırım Bedeli 2 milyar 900 milyon Euro (6 milyar 757 milyon lira) olacak proje kapsamında, her biri 3 bin 800 m x 60 m boyutlarında 6 adet pist yapılacak. İlk kamulaştırma alanında 4 adet pist, 2. kamulaştırma alanında ise 2 adet pist yer alacak. Alanın yüzde 85'i orman, yüzde 15'i şahıs arazilerinden oluşuyor. İlk kamulaştırma 63 milyon 59 bin 706 metrekarelik alanda yapılacak, ikinci aşamada ise 28 milyon 606 bin 452 metrekarelik alan kamulaştırılacak. (Samanyoluhaber)

3. HAVALİMANI İÇİN 'ÇED' SÜRECİ...

Yorumlar

arnavutköy hlakı ~ 11 yıl önce
arnavutköyde ikamet ediyorum. 12 yıldır ne devlet tarafından ne de belediye tarafından hiçbir yatırım olmadı umarım haalanı gelmesi ile bölge halkının yatırım açısından yüzü güler....sanırım isabetli bir yatırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beğendim ~ 11 yıl önce
o tarafta arsam var değerlenecek oraya yapılmasında bir mahsur yok bence :)..tabi hayırlısı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hangi halk? ~ 11 yıl önce
3. havalimanının yapılmasına ve özellikle de o bölgeye yapılmasına kim karar verdiyse, çed raporuna da o karar versin. bu tiyatro ne için?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000