11 Mayıs 2016, Çarşamba 10:05:31

3. havalimanı için 70 KM'lik metro geliyor

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor.
  • arkadaşlar maşallah hep olumsuz yorumlar. Bir hava alanı ne demek neden gerekli bunları öncelikle araştırın evet bişeyler eksik gidebilir fakat hiç gitmemesinden daha iyidir. Bu tip projeler 3 günlük işler degil 50 yıllık 100 yıllık pojelerdir. 3 yıl geç giden metro mu sorununuz oldu. Doğayı katlediliyormuş evet katlediliyor ama insanların doğayı katlettiği kadar hiç bir proje doğayı bu kadar katletmiyor. Çok doğa meraklısı iseniz istanbulda ne işiniz var gidin köyünüzde oturun. Büyüyen gelişen sektörde birileri pasta payını artırmak istemesi iş imkanı açması mı agır geldi hayır nedir bu kadar olumsuz gördüğünüz şeyler
  • Ekonomiyi kurtaracak proje olarak tanıtılıyor. Doğanın hesabını kimse sorgulamıyor. Yaşayarak, bedelini ödeyerek göreceğiz.
  • o metro oraya gitmesin ki birileri sürünsün, sonra minnet etsin. yok öyle hemen metro. rant bitsin ondan sonra.
  • önce üstyapıyı yap, sonra altyapıya başla!!! REZALET!
  • 3. Havalimani ulaşım sorunuyla birlikte dünyanın en büyük fiyaskosu olacak bitirilemeyecek kimse 70 km metroyu havalimanı acilisina yetistiremez. Ayrıca metroyu sen yaptıktan sonra nerde kaldı Havalimaninda ettiğin kar. Düz ray üstünde yapacaksan kara tren usulü orasını bilmem. Tünelle münelle imkansız. Allah sonumuzu hayır etsin.
  • ihale sonrası hemen başlanır yıl içinde açılır
  • Hat mutlaka Mecidiyeköye uğramalı ki, diğer 2 metro ile bağlantı sağlansın. Aksi halde yarım bir proje olur. Geç kalındığı söylense de, böyle kapasiteli bir alanın 2018'de açılma şansı çok az. 30 ayda devreye alınması için üstün gayret gerekli.
  • Çukur verdik tonla para alıcaz derken aklıma geldi. Metronun yapım ücretini kim ödeyecek? Oraya yapılan yolların parasını kim ödeyecek?
  • Yorum bayağı esprili olmuş. Devlet kimseye haksız kazanç temin ettirmez derken şaka yaptınız herhalde. Ülke haksız kazanç cenneti zaten. Yandaş olmayan bir iş yapabilir mi ? Yorum yaparken şaka yapmayalım komik olmayalım.
  • Metro'yu yine yabancılar yapacak .Hani vagon yapıyordun :? onları da satın alacaksın yavşak bari kapıları solda olsun. ....

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor. Havalimanı güzergâhında 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi.

İstanbul'un Yeni Havalimanı için metro ve hızlı tren çalışmalarına start veriliyor. Etüt çalışmaları 2015'te başlayan ve fizibilitesi tamamlanan raylı sistemin ihalesi önümüzdeki birkaç ay içerisinde yapılacak. Yeni hat, Gayrettepe ve Halkalı'dan havalimanına hızlı ulaşım imkânı sağlayacak.

70 KİLOMETRELİK HAT

İstanbul'da dünyanın en gözde projelerinden biri olarak hayata geçirilen Yeni Havalimanı ile kent içerisindeki ulaşımın kolayca sağlanabilmesi amaçlanıyor. Hattın yapımı için birkaç ay içerisinde ihaleye çıkılacak. Güzergâhlarda toplamda 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni metronun, mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi. Yeni Havalimanı tren istasyonu, yapımı süren Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden geçerek, gelecekte yeni bir hızlı tren hattının da kullanılmasına olanak sağlayacak şekilde dizayn edilecek. Ön etütlere göre Yeni Havalimanı raylı sistemi, Gayrettepe metro ve Halkalı tren istasyonlarına bağlanacak. Demiryolu hattı ise hızlı trenin havalimanından sonra devam ederek Halkalı İstasyonu'na ulaşmasını sağlayacak şekilde, "havalimanı ekspres treni ile hızlı trenin kullanabileceği" bir özellikte projelendirilecek.

VAGON ALIMI YAPILACAK

Projede kullanılacak trenler için de özel bir çalışma yapılacak. 120 kilometre hızla gidebilen özel araçların kabin görünüşü, yüksek hızlı tren silueti verecek, aerodinamik görünüşte olacak. Bu tanıma uyan 5 alternatif tasarım geliştirilecek. Araç iç mekan tertibinde engelliler için özel alan öngörülecek. Ayrıca bagajlı yolcuların pratik kullanımını sağlayacak düzenleme yapılacak. Metro hatlarının vagonları için alımlara bu yıl başlanacak.

METRO HATTI KAYAŞEHİR'E DE GİDECEK

İstanbul'un en büyük konut projesi hamlelerinden biri olarak hayata geçirilen Kayaşehir de metroya kavuşuyor. Avrupa'nın en büyük sağlık merkezinin de inşa edildiği bölgenin, ulaşım sorununu çözmek amacıyla yapımı kararlaştırılan metro hattına başlanıyor. Yenikapı'dan gelerek Başakşehir'e kadar uzanan metro hattı Kayaşehir'e uzatılacak. 2013'te hizmete giren Başakşehir metro hattının devamı niteliğinde olacak Kayaşehir metro hattı, 4 istasyondan oluşuyor. 6.5 kilometrelik uzunluğa sahip yeni hat sayesinde 10 dakikada Başakşehir'e ulaşım sağlanacak. Ayrıca Ataköyİkitelli metrosu ile yapılacak entegrasyon sayesinde Bakırköy sahil ile erişim sağlanacak. Yeni Havalimanı'na kolay ulaşım sağlayan hat, Başakşehir Metrokent istasyonu aracılığıyla havalimanına entegre edilecek. (Sabah)

3. havalimanı için 70 KM'lik metro geliyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Hep karamsar ~ 8 yıl önce
arkadaşlar maşallah hep olumsuz yorumlar. Bir hava alanı ne demek neden gerekli bunları öncelikle araştırın evet bişeyler eksik gidebilir fakat hiç gitmemesinden daha iyidir. Bu tip projeler 3 günlük işler degil 50 yıllık 100 yıllık pojelerdir. 3 yıl geç giden metro mu sorununuz oldu. Doğayı katlediliyormuş evet katlediliyor ama insanların doğayı katlettiği kadar hiç bir proje doğayı bu kadar katletmiyor. Çok doğa meraklısı iseniz istanbulda ne işiniz var gidin köyünüzde oturun. Büyüyen gelişen sektörde birileri pasta payını artırmak istemesi iş imkanı açması mı agır geldi hayır nedir bu kadar olumsuz gördüğünüz şeyler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekolojist ~ 8 yıl önce
Ekonomiyi kurtaracak proje olarak tanıtılıyor. Doğanın hesabını kimse sorgulamıyor. Yaşayarak, bedelini ödeyerek göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhammet ~ 8 yıl önce
Dogaya cok merakliysan karadenize git orda ormandan gecilmio
kolpa ~ 8 yıl önce
o metro oraya gitmesin ki birileri sürünsün, sonra minnet etsin. yok öyle hemen metro. rant bitsin ondan sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
türk mantığı ~ 8 yıl önce
önce üstyapıyı yap, sonra altyapıya başla!!! REZALET!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patladı gitti ~ 8 yıl önce
3. Havalimani ulaşım sorunuyla birlikte dünyanın en büyük fiyaskosu olacak bitirilemeyecek kimse 70 km metroyu havalimanı acilisina yetistiremez. Ayrıca metroyu sen yaptıktan sonra nerde kaldı Havalimaninda ettiğin kar. Düz ray üstünde yapacaksan kara tren usulü orasını bilmem. Tünelle münelle imkansız. Allah sonumuzu hayır etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumcu ~ 8 yıl önce
ihale sonrası hemen başlanır yıl içinde açılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 8 yıl önce
Tabi, boyacı küpüydü... Hatta dün açıldı çalışıyor haberin yok mu?
Mecidiyeköy ~ 8 yıl önce
Hat mutlaka Mecidiyeköye uğramalı ki, diğer 2 metro ile bağlantı sağlansın. Aksi halde yarım bir proje olur. Geç kalındığı söylense de, böyle kapasiteli bir alanın 2018'de açılma şansı çok az. 30 ayda devreye alınması için üstün gayret gerekli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Parası kimden çıkacak ~ 8 yıl önce
Çukur verdik tonla para alıcaz derken aklıma geldi. Metronun yapım ücretini kim ödeyecek? Oraya yapılan yolların parasını kim ödeyecek?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silivri ~ 8 yıl önce
Yorum bayağı esprili olmuş. Devlet kimseye haksız kazanç temin ettirmez derken şaka yaptınız herhalde. Ülke haksız kazanç cenneti zaten. Yandaş olmayan bir iş yapabilir mi ? Yorum yaparken şaka yapmayalım komik olmayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M:K ~ 8 yıl önce
Metro'yu yine yabancılar yapacak .Hani vagon yapıyordun :? onları da satın alacaksın yavşak bari kapıları solda olsun. ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Malı ~ 8 yıl önce
Bursada wagon yapıyoz ya,alcaz işte.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000