21 Mart 2017, Salı 12:10:01

3. havalimanı gecikecek mi?

İlk olarak Ekim 2018’de açılacağı açıklanan, sonrasında Şubat olarak revize edilen 3. havalimanında tarih yaklaştıkça, endişeler arttı.
  • Yazılanlara baktım da... Yazık! Ne diyeyim? Bu CHP'liler heykel dikmekten başka yatırımdan anlamaz, Türk düşmanlarının ağzıyla konuşur, yapılanı engellemek için ellerinden geleni yaparlar. Çünkü beyinle işleri olmaz! Bunların en akıllısı başlarına lider diye seçtikleri Kılıçdaroğlu. Gerisini varın siz düşünün! "He" deyip geçin! Alıştık artık...
  • bu tarz projelerde, yoneticilerin orada burada kisisel reklam, konusma, lobi kisisel kariyer gelismi, eglence , fabrika gezisi, site demonstration gezileri biterse. Egolari birakim, ben onun adamiyim ben bunun adamiyimi kapatip calisabilirler ise biter. yoksa gun gecsin maas ciksin , gezelim goreluim ogrenelim :)) gittigi yere kadar :) mantigi peojenin canina okur.
  • Iga AHL esnafini dukkan yerleri icin çağırıp görüşüyor Verdikleri birifingde açılış yani tamanen işletmeye alma tarihi kasım 2018 olarak tebliğ ediliyor Sembolik açılış şubatta olabilir. Ama sizler kasımda yeni yerlerinize geçeceksiniz diyorlar
  • sanki kendi ceplerinden harcıyormuş gibi havalimanı,köprü,yol vs yapmayı marifet sayan,bununla övünen, bu inşaatlarda ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan,besleyen ülkelere ihale veren,onların ekipmanlarını kullanan yani onları zengin eden, ayrıca onların arabalarından başka arabalara binemeyen, gerçek ve doğru eğitime,teknoloji,bilim,ilime,sanayiye,kendi yandaşları hariç istihdama önem vermeyen, göçü önlemeyen ve buna paralel bir şehrin ve bir bölgenin nüfusunun 20 milyonu geçmesine sebep olan ve yatırımların çoğunu bu bölgeye yapan zihniyetle mi ileri gideceğiz ? gidemiyoruz apaçık ortada ama hala akıllanmıyoruz ! yarın aç kalırsak köprüleri,yolları mı yiyeceğiz ?
  • Insallah rayli sistem direk terminallerin altindan gececek sekilde planlanmistir. Yoksa bavullarla yüklerle terminalden metroya yarim saat yürümek zor oluyor.
  • Şubatta bitmezse aynı yıl ekimde biter.Niye bu kadar tatava yapıyorsunuz beyhude?...Kimin neyi eksilir,neyiniz kaybolur 6 ay gecikse.Bir bardak suda fırtına kopartma meraklısı çok var bu alemde, biliyoruz.
  • Biz gidelim istim arkadan gelsin.
  • Kahrolsun abd
  • RTE'nin doğum gününde zamanında açılacaktır. bir senede yolcular sıkıntı çeker gider, gelirken.
  • Tav'in sozlesmesi 2021 yilinda bitiyor. Bu tarihe kadar bitmesi zaten soz konusu degildir. Erken tarih vermek elbette azim saglamak bakimindan yararlidir. Tahminim 2021 yilinda ilk etap acilir. Tamamen buraya tasinma 2030 civari olur. Bu havaalani insaati ulke icin mecburiydi. Yalniz verilen surelerde bitmesi zaten imkansiz. Boyle mega projeler 10'larca yil surer. Hatta bittiginde yillarca bu kadari fazlaymis hissi uyandirir. Asil degeri 1 nesil sonra anlasirir.

İlk olarak Ekim 2018’de açılacağı açıklanan, sonrasında Şubat olarak revize edilen 3. havalimanında tarih yaklaştıkça, endişeler arttı. Havalimanının hedeflenen tarihte açılamayabileceğini belirten uzmanlar, ÇED raporu geciken metro inşaatında da benzer sorunların bulunduğunu açıkladı.

Gelecek yılın Şubat ayında ilk etabı açılması planlanan 3. havalimanında ulaşım sorununun baş göstermesinden endişe ediliyor. Özellikle raylı ulaşım sistemlerinde çalışmaların beklenenden yavaş ilerlediğini iddia eden uzmanlar, 34 kilometre uzunluğunda Gayrettepe-Yeni Havalimanı ile 31 kilometre uzunluğunda Halkalı-Yeni Havalimanı olmak üzere toplam 65 kilometre olarak planlanan raylı sistem hattının yapımına geç kalındığı görüşünde. Konuyu Karar’a değerlendiren uzmanlar, birinci aşaması olarak belirlenen Gayrettepe-Yeni Havalimanı kesimine ilişkin projenin, ÇED Belgesi ve fizibilite etüdü işlerinin tahmin edilenden geç tamamlandığını, bu nedenle 3. havalimanının raylı sistem olmadan faaliyete geçme riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade ediyor. Söz konusu hattın yapımının Bakanlıkça üstlenilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı ise 1 Eylül 2016 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlandı. 3. havalimanı raylı sistem bağlantı projesi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yapılıyor. Kent merkezi ile 3. havalimanı arasında ulaşım metro hattı ile 30 dakika olacak.

7 Haziran 2014’te temeli atılan 3. havalimanı ile bölgede oteller, yerleşim merkezleri açılacak olması nedeniyle de geniş bir toplu ulaşım ağına ihtiyaç olacak. Bu nedenle metro ağının zamanında tamamlanması hem havalimanının verimli kullanımı, hem de bu bölgede oluşacak yaşamın sağlıklı işleyişi açısından kritik öneme sahip.

3’üncü havalimanının yapımını ve 25 yıllığına işletilme ihalesini kazanan Limak-Cengiz-Kolin-Mapa-Kalyon Ortak Girişim Grubu’nun kurduğu İGA, inşaat çalışmalarını tüm hızıyla sürdürse de ilk etabın önümüzdeki yıl Şubat ayında açılıp açılamayacağı yönünde endişeler bulunuyor.

Resmi inşaat tamamlanma süresi Ekim 2018 olan olan projenin açılışı, aynı yılın şubat ayına çekilmişti. Fakat uzmanlar, inşaat sektöründe en verimli tarihler olan ilkbahar ve yaz aylarının tamamlanma tarihindeki revize nedeniyle kaybedilmiş olmasının projenin hedeflenen tarihte tamamlanamama riskini doğurduğunu belirtiyor. Hatta takvimin gerisinde kalan İGA’nın, operasyon birimlerinden bu gecikme nedeniyle eleman çıkardığı, maaşını zamanında alamayan taşeron işçilerin de iş yavaşlatlatma eylemi yaptığı ifade ediliyor.

RAKAMLARLA DEV PROJE

* Proje alanı toplam 76,5 milyon metrekare.

* Yeni havalimanının ilk etap, Atatürk Havalimanı’nın 3 katı büyüklüğünde.

* İlk açılışta 90 bin yolcu kapasite ile hizmet verecek olan projenin tamamı bitiğinde 200 milyon yolcuya hizmet verilecek.

* Günlük toplam uçak hareket kapasitesi 3 bin 500 olacak.

* Ana terminal binası inşaat alanı 1.3 milyon metrekare.

* 700 bin metrekare katlı otopark sayesinde 18 bin araç park sorunu yaşamayacak.

* Kapalı inşaat alanı toplamı 3.5 milyon metrekare bu Monaco’nun 1,7’sine yani yaklaşık olarak iki katına tekabül ediyor.

* Terminal binasında 1 milyon metreküp beton kullanılacak bu Empire State Building’de kullanılanın 1,4 katı.

* Terminal binasında 180 bin ton demir kullanıyor ki bununla 24 tane Eiffel Kulesi yapılabilir.

* Terminal çatı alanı 450 bin metrekare bu alan İtalya’daki Colloseum’un 23 katı büyüklüğünde.

* Terminalin cephe alanı 500 bin metrekare.

* Yıllık yolcu kapasitesi 1. etapta yıllık 90 milyon kişi, nihai fazda ise yıllık 200 milyon kişi olacak.

* 350 destinasyona uçuş yapılacak.

* Şu anda Türkiye’deki en büyük işçi çalışan şantiye burası. 13 bin kişi çalışıyor.

* Projede çalışan araçlar günde 800 bin litre mazot yakıyor.

* İşletmeye açıldığında İstanbul’un üçüncü havalimanı 100 bin kişiye yeni iş imkanı sağlayacak, dolaylı etkilerle 1,5 milyon kişiye gelir kaynağı olacak. (Karar)

3. havalimanı gecikecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Engin Su ~ 7 yıl önce
Yazılanlara baktım da... Yazık! Ne diyeyim? Bu CHP'liler heykel dikmekten başka yatırımdan anlamaz, Türk düşmanlarının ağzıyla konuşur, yapılanı engellemek için ellerinden geleni yaparlar. Çünkü beyinle işleri olmaz! Bunların en akıllısı başlarına lider diye seçtikleri Kılıçdaroğlu. Gerisini varın siz düşünün! "He" deyip geçin! Alıştık artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
calisirlarsa biter ~ 7 yıl önce
bu tarz projelerde, yoneticilerin orada burada kisisel reklam, konusma, lobi kisisel kariyer gelismi, eglence , fabrika gezisi, site demonstration gezileri biterse. Egolari birakim, ben onun adamiyim ben bunun adamiyimi kapatip calisabilirler ise biter. yoksa gun gecsin maas ciksin , gezelim goreluim ogrenelim :)) gittigi yere kadar :) mantigi peojenin canina okur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tmm ~ 7 yıl önce
Iga AHL esnafini dukkan yerleri icin çağırıp görüşüyor Verdikleri birifingde açılış yani tamanen işletmeye alma tarihi kasım 2018 olarak tebliğ ediliyor Sembolik açılış şubatta olabilir. Ama sizler kasımda yeni yerlerinize geçeceksiniz diyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komedi ~ 7 yıl önce
sanki kendi ceplerinden harcıyormuş gibi havalimanı,köprü,yol vs yapmayı marifet sayan,bununla övünen, bu inşaatlarda ülkemiz aleyhine ne varsa koruyan,besleyen ülkelere ihale veren,onların ekipmanlarını kullanan yani onları zengin eden, ayrıca onların arabalarından başka arabalara binemeyen, gerçek ve doğru eğitime,teknoloji,bilim,ilime,sanayiye,kendi yandaşları hariç istihdama önem vermeyen, göçü önlemeyen ve buna paralel bir şehrin ve bir bölgenin nüfusunun 20 milyonu geçmesine sebep olan ve yatırımların çoğunu bu bölgeye yapan zihniyetle mi ileri gideceğiz ? gidemiyoruz apaçık ortada ama hala akıllanmıyoruz ! yarın aç kalırsak köprüleri,yolları mı yiyeceğiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Komedi sin ~ 7 yıl önce
Evet yapılan hicbirseyi beğenmeyen bir zihniyet ile ileri gideceğiz. ..
Vatansever ~ 7 yıl önce
Sen cok fazla konusma icimizdeki almanlardan biri kalkmis biseyler yazdigini sanmis! Begenmedigin ulkeden defolup git size bu ulkenin ekmegi suyu haram!! Hadi baska kapiya!!
Vatansevere ~ 7 yıl önce
Bu ülke bizim. Çağdaş ülke sizlere göre değl. Buradan gidecek birileri varsa onlarda arap sevdalılarıdır. Hadi yolunuz açık olsun. Türkiye Türklerindir. Arabistan arapseverlerindir. Byeee
karşı fikir ~ 7 yıl önce
Adam kendince gayet güzel yorum yapmış,yazdıkları yalan da değil göç önlenemedi mesela,fikir öne sürmüş bazıları da akıllarınca cevap yazmışlar ama karşı fikir üretmeden sadece defol git ya da yapılan hiçbir şeyi beğenmiyorsun falan gibi. Varsa karşı fikriniz,tezleriniz adam gibi onları yazın yoksa böyle saçmalamayın daha da komik oluyorsunuz,zeka düzeyiniz daha da ortaya çıkıyor.
Yolcunun biri ~ 7 yıl önce
Insallah rayli sistem direk terminallerin altindan gececek sekilde planlanmistir. Yoksa bavullarla yüklerle terminalden metroya yarim saat yürümek zor oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 7 yıl önce
aynen tarif ettiğiniz gibi metrodan sonra otoparkın içinden geçecek şekilde yarım saat yürünecek..
Bilirkişi ~ 7 yıl önce
Şubatta bitmezse aynı yıl ekimde biter.Niye bu kadar tatava yapıyorsunuz beyhude?...Kimin neyi eksilir,neyiniz kaybolur 6 ay gecikse.Bir bardak suda fırtına kopartma meraklısı çok var bu alemde, biliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilmezkişi ~ 7 yıl önce
kime ne katılır bitmeyecek işi illa Şubat 2018 açacağız demek. Bu iktidar hangi projeyi zamanında açmış? Ama görünen o ki, bu proje ihale şartı olan yer teslimi + 42 ay da bile açılamıyor. İlaveten yer teslimine kadar olan 2013-2015 arası çalışmalar da süreden sayılmıyor, hatırlatırım. Hep yalan dolan.
Çok bilir kişi ~ 7 yıl önce
Peki şubatta bitmedi ekimde bitti diyelim? Metro yetişmezse yaşanacak sıkıntıyı da biliyor musun bilirkişi?
Raylı S. ~ 7 yıl önce
Biz gidelim istim arkadan gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs-thy ~ 7 yıl önce
Kahrolsun abd

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gnd ~ 7 yıl önce
RTE'nin doğum gününde zamanında açılacaktır. bir senede yolcular sıkıntı çeker gider, gelirken.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He yaaaa ~ 7 yıl önce
200 milyon kişi sıkıntı çekiversin nolcak..
Global ~ 7 yıl önce
Tav'in sozlesmesi 2021 yilinda bitiyor. Bu tarihe kadar bitmesi zaten soz konusu degildir. Erken tarih vermek elbette azim saglamak bakimindan yararlidir. Tahminim 2021 yilinda ilk etap acilir. Tamamen buraya tasinma 2030 civari olur. Bu havaalani insaati ulke icin mecburiydi. Yalniz verilen surelerde bitmesi zaten imkansiz. Boyle mega projeler 10'larca yil surer. Hatta bittiginde yillarca bu kadari fazlaymis hissi uyandirir. Asil degeri 1 nesil sonra anlasirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru tespit ~ 7 yıl önce
1 nesil ve sonrasını görebilmeye de vizyon ve öngörü gerekir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000