17 Ağustos 2015, Pazartesi 09:24:39

3. havalimanı erken bitebilir

3'üncü Havalimanı CEO'su Akçayoğlu, projeyi 2018'in ilk çeyreğinde tamamlayacaklarını belirterek, "Şu anda projede 7 bin 500 kişi çalışıyor" dedi
  • Milletimizin genel karakteri hep köstek olma yönünde, dünyanın en büyük hava limanını yapıyorlar, bu kadar hızlı büyüyen Türk Havacılık sektöründe önemli bir dönüm noktası olacak, sonuna kadar destekliyorum. Umarım proje aşamasında operasyonu bilen adamlarla çalışırlar. Sadece mimarlar ile bu iş olmuyor.
  • Bitebilir mi acaba? Ekonomik ve siyasi kriz vs... Göreceğiz bakalım
  • Ulen birinizde inş tamamlanır diyin!!!
  • Tav insaat`dan istifa ederek yada anlasarak ayrilar ve bu yeni projeye gecen ve gecmeye devam eden ve devam edicek olan ultrasuper knowhow, personel orayi bitirecektir. daha evvel TAV inssatda imza attiklari muhtesem projeler var nitekim dimi.. Ama isletme kulturu , yatirim vizyon malesef alamadilar. insaati bitiren ekiplerin isletmeye yapabilecegini mi saniyorlar..
  • Tamamlanmazsa proje kına yakarsınız!
  • Havaalanının resmi açılış tarihi bizzat dönemin başbakanı tarafından 29 ekim 2017 olarak açıklandı, kalkmış 2018 inilk çeyreğinde bitireceğiz erken bitiriyoruz diye açıklama yapmış, yahu hadi onu geçtik sen şunu 2020 nin ilk çeyreğinde aç yine de erken açtın sayacağız. :)
  • Bu kişiyi kim neden ve niçin konuşturuyor? Bu havalimanı bitmeyecek ve olası sorunlarla işleyemez hale gelecektir Bilimsel veriyi dinlemeyen hayal görür
  • 2018 ilk çeyreğinde yeniden bu habere bakalım : )
  • Sayın CEO, bunu daha öncede yazmıştım. Niye tüm basın organlarından temsilcileri çağırıp, ne yaptığınızı göstermiyorsunuz? Sadece laf kalabalığı. Finansman sorunu çözüldü mü? Bunlardan bahsedilmiyor. Sadece havada kalan laflar.......Sanki çok gizli bir proje.Bittiği zaman görebileceğiz.
  • Doha'da ve Riyad'da, sivil havacılığın kırmızı kart göstermediği, havalimanı yapmayı bilen birileri yok muydu?

Üçüncü Havalimanı'nın CEO'su Yusuf Akçayoğlu, inşaata planlandığı şekilde hızla devam ettiklerini belirterek, "Resmi inşaat tamamlanma süresi Ekim 2018 olsa da biz projeyi ilk çeyrekte tamamlamayı hedefledik. Tüm planlamalarımızı da bu yönde yaptık" dedi. Akçayoğlu'yla A'dan Z'ye havalimanını konuştuk.

Proje ne aşamada? Takvime uygun mu ilerliyor?

1 Mayıs itibarıyla yer teslimi yapıldı ve resmi süreç başladı. Birinci fazın ilk aşaması olan iki pist, 90 milyon yolcu kapasiteli terminal ve diğer destek binalarının inşa süreci 42 ayda tamamlanacak. İkinci aşaması ise yer teslimi tarihinden sonra 58 ay içinde tamamlanacak olan 3'üncü pist inşaatı. İstanbul sivil hava taşımacılık sektöründe son yıllarda gerçekleşen hızlı büyüme ve Atatürk ile Sabiha Gökçen Havalimanları'nın kapasite problemleri yaşanıyor. Dolayısıyla 3'üncü Havalimanı'nın resmi inşaat tamamlanma süresi Ekim 2018 olsa da biz projeyi 2018'in ilk çeyreğinde tamamlamayı hedefledik. Tüm planlamalarımızı bu yönde yaptık. Havalimanı revize master planı 22 Haziran 2015 itibarıyla onaylandı. Master plan onayı sonrası inşaat faaliyetlerine hız kazandıracak alt ve üstyapı proje onay süreçleri başladı. Şu anda problemsiz bir şekilde ilerliyor. Ulaştırma Bakanlığı ve DHMİ ile sürekli koordinasyon toplantıları düzenleniyor.

Bataklık bölümün ne kadarı kurutuldu?

Proje alanında çok yoğun toprak hareketleri söz konusu. Üst yapıların yer alacağı alanlarda, eski maden atıklarından oluşan kalitesiz toprak tamamen kaldırıldı. Aynı şekilde kot olarak yüksek olan sahalarda da hafriyat çalışmaları devam ediyor. Birinci fazda mevcut bataklığın çok büyük bölümünü kaldırdık. Bataklığın temizlendiği bölgelerde iyileştirme ve dolgu çalışmalarımız devam ediyor.

İhaleler tamamlandı mı?

İnşaatın başlayabilmesini sağlayacak her türlü tasarım ihalemiz tamamlandı ve dizayn firmaları çalışmalarına başladı. Ana taşeron, ekipman gibi ihaleler de büyük ölçekte tamamlandı. Tasarım işleri devam ederken onaylarına paralel olarak sahada inşaatın devam etmesi de sağlandı. 2015 yılı sonuna kadar yapım işi ile ilgili bagaj, köprü, ana enerji merkezi, cephe, çatı, çelik, asansör, yürüyen merdiven, yakıt gibi büyük sistemlerin siparişleri tamamlanacak.

UÇUŞ GÜVENLİĞİ EN ÜST NOKTADA

CEO Akçayoğlu, İstanbul'un yeni havalimanının açıldığında, uçuş güvenliğinin uluslararası standartlarda en üst seviyede, örnek bir havalimanı olacağını belirterek, "Bu amacın gerçekleşmesi için, şu anda mevcut ve geliştirilmekte olan yeni teknolojileri araştırmanın yanı sıra bilgi ve tecrübe açısından dünyanın dört bir tarafından uzmanlarla irtibatı sürdürüyoruz" dedi.
7 bin 500 kişi çalışıyor

Şu anda istihdam durumu nedir?

Şirketimizde 653 beyaz, 6 bin 846 mavi yaka olmak üzere toplam 7 bin 500 kişi çalışıyor. En yoğun inşaat aşamasında ise 30 bin kişiye istihdam sağlanacak.

Kaç kamyon çalıyor?
Şu anda bin 460 kamyon sayısına ulaştık.

KUŞ İÇİN ÖNLEM

Kuş haritasını çıkardık demiştiniz. ABD'deki havaalanlarını incelemişsiniz. Sistem oradan mı gelecek?
Detaylı kuş gözlem çalışmalarımız devam ediyor. Bunun içinde uçuş koridorlarının çıkarılması da var. Gerek Avrupa gerekse Amerika'daki sistemleri değerlendirdik.

10 MİLYON AĞAÇ

"Kesilen bir ağaç yerine beş ağaç dikeceğiz" sözünüze aktivistler tepki gösterdi. Kaç ağaç dikeceksiniz proje bittiğinde, şu ana kadar kaç ağaç kestiniz?

10 milyon ağaç dikim taahhüdü Orman Bakanlığı'na verildi. Kesilen ağaç sayısı hakkında net bir şey söylememiz mümkün değil. Doğrudan Orman Genel Müdürlüğü ve İstanbul Bölge Müdürlüğü'nün yürüttüğü bir süreç.(Sabah)

3. havalimanı erken bitebilir

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Aviator ~ 9 yıl önce
Milletimizin genel karakteri hep köstek olma yönünde, dünyanın en büyük hava limanını yapıyorlar, bu kadar hızlı büyüyen Türk Havacılık sektöründe önemli bir dönüm noktası olacak, sonuna kadar destekliyorum. Umarım proje aşamasında operasyonu bilen adamlarla çalışırlar. Sadece mimarlar ile bu iş olmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Bitebilir mi acaba? Ekonomik ve siyasi kriz vs... Göreceğiz bakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERCEK ~ 9 yıl önce
HIC BIR HAVALIMANI ISINI BITIREMEDIIII... HEPSINI HAKIKI HAVALIMANCILAR ARKASINDAN TEMIZLEDI, BITIRDIIII,,,
Nankör Çapulcular ~ 9 yıl önce
Ulen birinizde inş tamamlanır diyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Day Walker ~ 9 yıl önce
Biz insaat bitmez demiyoruz. "O" ekip ile baslamaz diyoruz... Ayrica hicbir isi de bitiremedi!
biter ~ 9 yıl önce
Tav insaat`dan istifa ederek yada anlasarak ayrilar ve bu yeni projeye gecen ve gecmeye devam eden ve devam edicek olan ultrasuper knowhow, personel orayi bitirecektir. daha evvel TAV inssatda imza attiklari muhtesem projeler var nitekim dimi.. Ama isletme kulturu , yatirim vizyon malesef alamadilar. insaati bitiren ekiplerin isletmeye yapabilecegini mi saniyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ice ~ 9 yıl önce
Tamamlanmazsa proje kına yakarsınız!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havaalanı ~ 9 yıl önce
Havaalanının resmi açılış tarihi bizzat dönemin başbakanı tarafından 29 ekim 2017 olarak açıklandı, kalkmış 2018 inilk çeyreğinde bitireceğiz erken bitiriyoruz diye açıklama yapmış, yahu hadi onu geçtik sen şunu 2020 nin ilk çeyreğinde aç yine de erken açtın sayacağız. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 9 yıl önce
Bu kişiyi kim neden ve niçin konuşturuyor? Bu havalimanı bitmeyecek ve olası sorunlarla işleyemez hale gelecektir Bilimsel veriyi dinlemeyen hayal görür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gün ola harman ola ~ 9 yıl önce
2018 ilk çeyreğinde yeniden bu habere bakalım : )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 9 yıl önce
Sayın CEO, bunu daha öncede yazmıştım. Niye tüm basın organlarından temsilcileri çağırıp, ne yaptığınızı göstermiyorsunuz? Sadece laf kalabalığı. Finansman sorunu çözüldü mü? Bunlardan bahsedilmiyor. Sadece havada kalan laflar.......Sanki çok gizli bir proje.Bittiği zaman görebileceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceo ~ 9 yıl önce
Doha'da ve Riyad'da, sivil havacılığın kırmızı kart göstermediği, havalimanı yapmayı bilen birileri yok muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ceo ??? ~ 9 yıl önce
TAV in rakiplerine attigi en buyuk kazik
anca karala ~ 9 yıl önce
desene eski firması kırmızı kart görmüş oluyor
Olki ~ 9 yıl önce
Yok kirmizi karti gordu, asil TAV'cilar geldi isleri bitirdi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000