03 Mayıs 2016, Salı 08:55:27

"3. Havalimanı benim arazime yapılıyor"

Ruznameci İbrahim Ağa’nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır “3’üncü Havalimanı’nın yeri benim” diyerek dava açmaya hazırlanıyor.
  • Sen o araziyi nerde getirdin Haklisiniz sizler bogazlari adalari. Turkiyenin sahilleri Parselleyip cevirir ken bizim dedelerimiz Kimi suriye de esir oluyor kimi korde. Gazi oluyor , ben sahsen kibris harekatina katildim Halisinis memleket sizlerindir bizim degil 34 sene devlet hizmetim var. hamd olsun uyduruk bir yazligim var allaha sukurler olsun Bunun disinda hic bir seyim yok ama fakir fukarayi gozetin. Ebedi dunyada cezasi cok agirdir,
  • Osmanlı çöktü yok artık osmanlı türkiye dönemie ait bir belgede yok ortada
  • Simdiye kadar nerdeydin aslinda tum turkiye aganinmis
  • Eskiden olsa al Üstünde piknik yap dede derdim ama şimdi yararlı bir iş için kullanılacak o arazi tüm dünyaya ve öncelikle Türkiye ye hizmet edicek. Anlayamadığım şey milyonların yaşadığı istanbulda tüm dünyanın kullanacağı bu araziyi tek başına sahiplenip senin ne yapacağın?
  • Hee Benim dedeminde var bu amca heralde uyuyor osmanli cöktü yok artikin bitti ona bakicak olursak bizim topraklar bulgarda yunanda makedoniaya var da var. Amcam gecmis olsun welcome to Tayips world.
  • Neydiki
  • Yürü be Tosun paşam :)
  • Aslında bir kaşık yok gibi
  • Bir defterdar maaşıyla olacak işmi canım sende :) herkes bi ucundan çalmış güzelim istanbulu
  • Dava açılması çok yerinde bir karar olur Oldu bittiye getirilen bir çalışmaya dur demek gerekiyor Hiç bir araştırma yapılmadan bu işe girişildiği böylece kanıtlanmış olmaktadır saygılarımla

Ruznameci İbrahim Ağa’nın torunu olduğunu söyleyen 80 yaşındaki Selahattin Çalışır , dedesinin dedesinden kaldığını iddia ettiği arazilerin peşinde. İddiasına göre İstanbul Kasımpaşa, Aynalıkavak Kasrı, Haliç Tersanesi ve Boğaz kıyıları, Üsküdar hep O’nun! Çalışır, “Karadeniz kıyılarından Kilyos’tan başlayıp Bulgaristan’ın içlerine kadar uzanan topraklar da dedemin. Şu anda 3. Havallimanı benim arazim üzerine yapılıyor” dedi.

RUZNAMECİ DEDE İDDİASI
Yeni Yüzyıl'ın haberine göre, Osmanlı’da hazineye girip çıkan eşya ya da paraların günü gününe işlediği deftere Ruzname, defter kaydını tutana da Ruznameci denirdi. Selahattin Çalışır ise Ruznameci İbrahim Efendi’nin torununun torunu olduğunu savunuyor.

Sultan Abdülmecit ve Abdülhamit dönemlerinde yaşayan Ruznameci İbrahim Efendi üçü kız, üçü erkek olmak üzere altı çocuk sahibiydi. Vefat ettikten sonra çocuklarının yararlanması için mülhak vakıf kurdu. Ömrünün son dönemlerinde Giresun’un Çamoluk ilçesine ailesi ile birlikte yerleşen Ruznameci İbrahim Efendi, Giresun’da öldü. Çocukları da babaları öldükten sonra Giresun’da yaşamaya devam etti.

Ancak Selahattin Çalışır, Erzincanlı… “Bu nasıl oluyor?” diye sorunca; “Bizim ailenin iki kolu var. Giresun’da da var Erzincan’da da. Ben 1954 yılında İstanbul’a geldim. Kasımpaşa’da dedemin arazilerini bir şekilde buldum ama baktım üzerinde donanma var, hastane var. O zaman hadi dedim devlet malı. Ama sonradan başka yerlerde de arazilerim çıktı. O zaman davalar açmaya başladım” diye anlatıyor.

Elindeki Osmanlıca yazılı belgeleri gösteren Çalışır’ın dava dosyaları artıkça, artıyor. Çünkü arazileri sürekli genişliyor, şimdi de 3’üncü Havalimanı sahasına kafayı takmış durumda. “O araziler de dedemden kaldı, ama bir araştırma bile yapmadılar. Dedemin kurduğu vakfın malına el koymak için vakti zamanında yüzlerce sahte vakıf kurmuşlar. İstedikleri gibi bina yapıyorlar” diye konuşuyor.

DAVALAR REDDEDİLİYOR
Açılan davaların çoğu reddedilmiş ama Çalışır, kararlı. Tapu dairelerinden, adliye koridorlarını adımlamaktan vazgeçmeye niyeti yok. İddiasına göre Silivri Cezaevi arazisi bile ağanın malı. Hatta Boğaz’da konaklar. Selahattin Çalışır 3 çocuk sahibi çiçekçilikten taksiciliğe kadar pek çok işi yapmış bir ticaret erbabı. “Benim malıma dünya şaşar. Koç gibi adam olurdum bu mallarla” diye hayıflanıyor.

"3. Havalimanı benim arazime yapılıyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

Siyaset ~ 8 yıl önce
Sen o araziyi nerde getirdin Haklisiniz sizler bogazlari adalari. Turkiyenin sahilleri Parselleyip cevirir ken bizim dedelerimiz Kimi suriye de esir oluyor kimi korde. Gazi oluyor , ben sahsen kibris harekatina katildim Halisinis memleket sizlerindir bizim degil 34 sene devlet hizmetim var. hamd olsun uyduruk bir yazligim var allaha sukurler olsun Bunun disinda hic bir seyim yok ama fakir fukarayi gozetin. Ebedi dunyada cezasi cok agirdir,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 8 yıl önce
Osmanlı çöktü yok artık osmanlı türkiye dönemie ait bir belgede yok ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gec o isi aga ~ 8 yıl önce
Simdiye kadar nerdeydin aslinda tum turkiye aganinmis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mortingen Ştratze ~ 8 yıl önce
Eskiden olsa al Üstünde piknik yap dede derdim ama şimdi yararlı bir iş için kullanılacak o arazi tüm dünyaya ve öncelikle Türkiye ye hizmet edicek. Anlayamadığım şey milyonların yaşadığı istanbulda tüm dünyanın kullanacağı bu araziyi tek başına sahiplenip senin ne yapacağın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dede ~ 8 yıl önce
Hee Benim dedeminde var bu amca heralde uyuyor osmanli cöktü yok artikin bitti ona bakicak olursak bizim topraklar bulgarda yunanda makedoniaya var da var. Amcam gecmis olsun welcome to Tayips world.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebebi ~ 8 yıl önce
Neydiki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 8 yıl önce
Yürü be Tosun paşam :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matrx ~ 8 yıl önce
Aslında bir kaşık yok gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dede ~ 8 yıl önce
Bir defterdar maaşıyla olacak işmi canım sende :) herkes bi ucundan çalmış güzelim istanbulu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilge ~ 8 yıl önce
Dava açılması çok yerinde bir karar olur Oldu bittiye getirilen bir çalışmaya dur demek gerekiyor Hiç bir araştırma yapılmadan bu işe girişildiği böylece kanıtlanmış olmaktadır saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adaletterazisi ~ 8 yıl önce
Sizin boyle acziyetinizi gormek ne buyuk mutluluk
Hava civa ~ 8 yıl önce
İsminin anlamını alamamışsın.
Boşbakkalterazisi ~ 8 yıl önce
Lan laz kafa git burdan.
Durum Şöyle ~ 8 yıl önce
Yarın bir proje daha çıksın bu amca gidip oranın yeride benim diyecek. Belki üçüncü köprünün hem havada hem karada olan bölümleri "dürdaneci" dedesinindir. Bence amcayı yakında yetenek sizsiniz türkiye de abuk subuk bişeyler yaparken görebiliriz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000