23 Nisan 2013, Salı 12:45:03

3. HAVALİMANI AMERİKA'DA SES GETİRDİ!

İstanbul'da yapılması planlanan üçüncü havalimanı projesine ABD'den sürpriz bir talip geldi.
  • Arkadaslar massallah teori uretmekte ustinuze yok iki dakikada olayi THY ye baglissiniz tebrikler. Ama alakasi bile yok .
  • THY Houston'a ucus baslatti ve bunun karsiligi olarak Feto 3. havalimanini kapti. Tabiki Texas'li arkadaslariyla beraber. Ihale bu sefer TAV'a kalmaz. Ben bir tek LAX hatti karsilinda nelerin peskes cekildigini bulamadim. Hollywood biraz pahali, oyle bir havaalani ihalesiyle yedirmezler:)) Ermeni diasporasina birseyler garanti edildigine veya verildigine eminim ama bulamiyorum. Oyle Kobe Bryant'i parasini versende yedirmezler. Neyse bulunca paylasirim havaci arkadaslar :)
  • TAV IN KARŞISINDA HİÇ BİR ŞİRKET DURAMAZ HAYIRLI OLSUN DİYORUM.
  • Taşyapı alır kesin. Kim mi ? Ercana bakın
  • İadeyi ziyarete gelmis olmalular.hamdi topcuyla zafer cagliyan gecen hafta oraya gitmislerdi yanlis hatirlamiyorsam
  • Amerika'daki her havaalani her liman sehirlerin (belediye) malidir, yanliz Houston degil. Bir tuhaflik, sehir bir baska sehirde proje alamaz. Belediye baskani merkezi Houston'da bulunan bir insaat sirketini destekliyor sanirim, secimlerde yardim gordugu.
  • ihale büyük ihtimalle tav'ın olacak gibi duruyor bence
  • bir vermişsinizki bende sandım f.g ihaleye girecek :)
  • Hic merak etmiyorum kiminle girecegini. Cunku biliyorum. Hadi bakalim hayirlisi insallah.

İstanbul'a yapılacak olan ve ihale tarihi 3 Mayıs olarak belirlenen  7 milyar euroluk 3'üncü havalimanı projesine Teksas'tan talip var. Bir haftadır Türkiye'de temaslarda bulunan ABD Teksas Eyaleti Houston Belediye Başkanı Annise Parker, İstanbul'da projeye talip olduklarını söyledi.

Houston Uluslararası Havaalanını yapan, ADC &HAS şirketinin Ekvator ve Kostarika'daki havalimanlarını yeni bitirdiğini belirten Parker, "İstanbul çok büyük iş, rekabet çok fazla olacak ama bu işin nasıl yapılacağını iyi biliyoruz, sizin tabirinizle 'İnşallah' 3 Mayıs'taki ihalede iddialıyız. İhaleye, şartname alan gruplardan biriyle ortak gireceğiz" dedi.

Ortadoğu'ya açılan kapısınız

Türkiye'deki temasları hakkında Bugün Gazetesi'ne açıklamalarda bulunan Parker, TBMM KİT Komisyonu Başkanı Fahrettin Poyraz'la yaptıkları görüşmenin de çok faydalı geçtiğini söyledi. Houston'lu girişimcilerin Türkiye'deki özelleştirmelere ilgi duyduğunu belirterek, bu alandaki ihalelere de gireceklerini söyledi.

Türkiye'nin avukatlığını yapacağız

THY halen haftada 4 gün uçtuğu Houston seferlerini temmuzdan itibaren haftada 6 güne çıkaracak. Başkan Parker, direkt uçuşun ticaretteki bütün denklemi değiştireceğini belirterek, İstanbul'un Teksaslı girişimcilerin Ortadoğu'ya açılması için en önemli merkez olduğunu vurguladı.

ABD ile AB'nin serbest ticaret görüşmeleri Ankara'nın da gündeminde. Anlaşma olursa, Gümrük Birliği sebebiyle ABD malları Türkiye'ye gümrüksüz girecek ve Türkiye'nin ABD'ye verdiği dış ticaret fazlası artacak. Başbakan Erdoğan'ın Mayıs'taki ABD ziyaretinin gündem konularından biri de bu. Başkan Annise Parker, Türkiye ile ABD arasında serbest ticaret anlaşmasını desteklediklerini belirterek, "Washington nezdinde bu işin avukatlığını yapacağız" dedi.

Havaalanı ve limanlar belediyeye bağlı

Houston'da bulunan ve biri uzay araştırmaları için kullanılan 3 havaalanı ve ABD'nin en büyük ihraç ürünleri limanı konumundaki Houston Limanı, Houston Belediyesi'ne bağlı özel şirketler tarafından işletiliyor. İstanbul 3. Havalimanı ihalesine girecek ADC&HAS, 10 yıl önce kurulmuş ve anahtar teslim havalimanı yapan bir şirket. Teksas eyaletindeki toplam ticaretin yüzde 80'de Houston'da gerçekleşiyor.

3. HAVALİMANI AMERİKA'DA SES GETİRDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Yorumsuz ~ 11 yıl önce
Arkadaslar massallah teori uretmekte ustinuze yok iki dakikada olayi THY ye baglissiniz tebrikler. Ama alakasi bile yok .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOUSTON ~ 11 yıl önce
THY Houston'a ucus baslatti ve bunun karsiligi olarak Feto 3. havalimanini kapti. Tabiki Texas'li arkadaslariyla beraber. Ihale bu sefer TAV'a kalmaz. Ben bir tek LAX hatti karsilinda nelerin peskes cekildigini bulamadim. Hollywood biraz pahali, oyle bir havaalani ihalesiyle yedirmezler:)) Ermeni diasporasina birseyler garanti edildigine veya verildigine eminim ama bulamiyorum. Oyle Kobe Bryant'i parasini versende yedirmezler. Neyse bulunca paylasirim havaci arkadaslar :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
enes ~ 11 yıl önce
youtube dan izledigin videolarla yasiyorsun bilader...ac gozlerini biraz artik ac..
TAV A HAYIRLI OLSUN ~ 11 yıl önce
TAV IN KARŞISINDA HİÇ BİR ŞİRKET DURAMAZ HAYIRLI OLSUN DİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taş ~ 11 yıl önce
Taşyapı alır kesin. Kim mi ? Ercana bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iki houstion yolcusu ~ 11 yıl önce
İadeyi ziyarete gelmis olmalular.hamdi topcuyla zafer cagliyan gecen hafta oraya gitmislerdi yanlis hatirlamiyorsam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tuhaf ~ 11 yıl önce
Amerika'daki her havaalani her liman sehirlerin (belediye) malidir, yanliz Houston degil. Bir tuhaflik, sehir bir baska sehirde proje alamaz. Belediye baskani merkezi Houston'da bulunan bir insaat sirketini destekliyor sanirim, secimlerde yardim gordugu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mertborak ~ 11 yıl önce
ihale büyük ihtimalle tav'ın olacak gibi duruyor bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başlığı öyle ~ 11 yıl önce
bir vermişsinizki bende sandım f.g ihaleye girecek :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HOUSTON ~ 11 yıl önce
Dogru anlamissin. F.G belediye baskaniyla ortak ihaleye giriyor.EEEEE THY Houston'a ucus baslatti,bunun bir bedeli var.Sence ihaleyi kim alir.Bu sefer TAV tavlanacak :))
Kiminle girecek! ~ 11 yıl önce
Hic merak etmiyorum kiminle girecegini. Cunku biliyorum. Hadi bakalim hayirlisi insallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000