17 Nisan 2016, Pazar 18:02:49

'3. Havalimanı açılınca Heathrow da hizaya gelecek'

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili havalimanının yapmının sürdüğü inşaat alanında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
  • Almanya'da bir bakan, bozuk motorsikletini tamire devletin kamyonetiyle götürdüğü ortaya çıkınca yaptığım etik değildi deyip istifa ediyor bizde de o çok övülen, tarihin en başarılı ulaştırma bakanı denilen adamın çocukları genç yaşta şirketler kuruyor, birsürü mal,mülk sahibi oluyor, babalarının makam gücüyle bankalardan krediler çekiyor,bir çok iş bağlantıları yapıyor, çocuklardan birinin kumarbaz olduğu ortaya çıkıyor ama ne utanılıyor ne sorgulanıyor ne hesap soruluyor ne umursanıyor sonra ülkemiz neden geri neden icat yapamıyor neden dışa bağımlı, Almanya da neden bu kadar ileri neden bu kadar gelişmiş neden bu kadar güçlü ve zengin diyoruz!
  • Bu adamdan hiç hoşlanmıyorum,ancak yaptığı iş ile oğlunun yaşantısını ilişkilendirmenize de bir anlam veremiyorum.Her koyun kendi bacağından asılır demiş atalarımız.
  • Ya hep aynı haberleri okumaktan daraldım daha ne kadar aynı satırları okuyacağız.Tamam dünyanın en büyüğü,150 milyon,çok hızlı yapılıyor,şubat 2018,v.s,v.s,v.s
  • sen önce kumar masasından kalkmayan oğlunu hizaya getir !
  • sayın bakan havalimanı inşaatını denetliyorken tonton oğlu da yurtdışında kumar masalarını denetliyor...
  • Bu adamlarin en cok cahillerin alttaki yorumlarda oldugu gibi yok alman kamyonu yok alman panzeri yok japon vinci amerikan ucagi gibi cahilane ve ikinci dunya savasiyla vazgecilmis elestiri tarzlarini yasatan insanlari umursamadan calisiyorlar ya gencler en cok bunu seviyorum be.gencler kendinizi gelistirin artik.ayni hikayeleri senelerce dinledik yeter baska seylerle gelin dinleyelim.uzaya mekikten once aklinizi gonderin hele bi bakalim.sonra mekige sira gelsin.milletin sirtina yuk olmayin gencler.cahillik kotu.
  • Başkaları konuşur, Ak Parti yapar...
  • Hangi teknoloji,bilim ve sanayinle kimi,nasıl hizaya getireceksin ? Hizaya gelecek dediklerinin arabalarını,uçaklarını,telefonunu bilmem nesini kullanırken onlar mı seni sen mi onları hizaya getiriyor acaba? Böyle atıp tutuyorsun,tribünlere oynuyorsun her zamanki gibi ve ne acı ki inanan ve kananlar çok !
  • Adamlar dünyanın en büyük havaalanını yapıyor, bu ülkede yaşayan herkes faydalansın diye, öldüklerinde yanında götürmeyecekler havaalanın, değer kıymet bilip şükredin
  • dikkaattt hizayaaa gelllll !!!

İstanbul'da yapımı devam eden 3. havalimanı ile ilgili havalimanının yapmının sürdüğü inşaat alanında bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın yanı sıra havalimanı yapım ve işletme ihalesini kazanan Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon Ortak Girişim Grubu'nun (OGG) temsilcileri katıldı.

Toplantıda 3. havalimanının takviminde bir değişiklik olmadığı vurgusu yapılarak çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.

YÜZDE 23'Ü TAMAMLANDI

Limak Holding'in patronu Nihat Özdemir toplantıda yaptığı açıklamada havalimanının yüzde 23'ünün tamamlandığını açıkladı. Özdemir; 'Daha önce de belirttiğim gibi havalimanını taahhüt ettiğimiz tarihte İnşallah Türk havacılığının hizmetine sunacağız' dedi.

Özdemir ayrıca '3. Havalimanı'na bugün itibariyle 1,7 milyar euro kaynak harcadık' ifadelerini kullandı.

İnşaat alanında bir basın toplantısı gerçekleştiren Binali Yıldırım ise; dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. Daha kârlı bir projesi olan varsa gelsin anatsın' dedi.

'LONDRA DA HİZAYA GELECEK'

Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü; Havalimanı 4 etapta tamamlanacak. İlk ve en büyük etabı Şubat 2018'de100 milyon yolcu kapasitesiyle hizmete girecek. İlk etabının açılması bile burayı dünyanın en büyük havalimanı yapacak. Diğer etapların tamamlanmasıyla toplamda 200 milyon yolcu kapasitesine çıkacak. Burayla ilgili bize çok haksızlık yaptılar, eleştirdiler. Ama çalışmaları görüyorsunuz. 60'den  fazla vinç, 3 binden fazla araç ve 14 bin civarında personel çalışıyor. 

Burası başlı başına adeta bir şehir olmuş durumda. Çalışan sayısı 35 bini geçecek. En büyük Suriyeli kampından daha büyük bir alana sahip. 24 saat esasına göre ve 3 vardiyalı olarak çalışılıyor. Burada yapılan işlerle orta ölçekli bir şehir inşa edilir. Havacılıkta elde ettiğimiz büyüme olmasaydı bu havalimanı yapılamazdı.

Atatürk Havalimanı geçen yılı 61 milyon yolcu ile kapattı. Bu kapasitesinin neredeyse 3 katı demek. Biz göreve geldiğimizde 14. sıradaydı ama şimdi Londra Heathrow ve Paris'ten sonra 3. sıraya çıktı. Seneye Fransa'yı da geride bırakacağız. Bir kaç yıl içinde hele ki burası hizmete açılınca Londra da hizaya gelecek ve arkamızda kalacak.

Burayı yapmamızdaki en önemli nedenlerden biri de transit yolcu. Şu anda 24 milyon transit yolcu var. O yüzden de dünyanın en büyüğünü yapmaya karar verdik. Ayrıca 3. havalimanının konumu da çok önemli. Çünkü hem 3. köprüye, hem Sabiha Gökçen'e hem de Çanakkale köprüsüne bağlantısı olacak.

Havacılık artık batıdan doğuya kayıyor. Çünkü zenginlik artık doğuya kayıyor' dedi.

'EN ÖNEMLİ İRADAYİ CUMHURBAŞKANI ORTAYA KOYDU'

Projenin hayata geçmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katkısına dikkat çeken Yıldırım; 'Bu projede en önemli iradayi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ortaya koymuştur. Yapılacak yer için çalışmalara devam ettiğimiz süreçte bizden günlük olarak rapor aldı. En sonunda da kararı verdik. Kendisine çok teşekkür ediyorum.

Bakanlığımız da fizibilte çalışmaları başta olmak üzere kredi sürecinde ve bir çok çalışma alanında büyük gayretler göstermiştir. Hepimiz bu projeyle gurur duymalıyız. 

Havalimanı işleticileri devlete her yıl 1.050 milyar Euro kira bedeli ödeyecekler. Ayrıca 35 katrilyon da harcama yapılacak. Toplamda 120 katrilyon liralık bir yatırımdan bahsediyoruz. Sırf laf olsun diye konuşanlar var. İşin özeti budur; çukur dolu araziyi teslim ettik ve cebimizden para vermeden 90 katrilyon ödeyecekler. Bonus olarak da 25 yıl sonra havalimanını geri alacağız. Daha kârlı bir iş bilen varsa gelsin anlatsın. Vatandaşlarımız kuru gürültüye kulak asmasın. 

Çalışmalar planlandığı gibi devam ediyor. Hiçbir aksama yok. Ben İGA grubuna, alt yapı firmalarına, mühendisinden işçisine kadar herkese teşekkür ediyorum' dedi.

Hatırlanacağı üzere Türkiye tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan 3. havalimanı projesinin ihalesi 3 Mayıs 2013 günü gerçekleştirilmiş ve ihaleyi 22 milyar 152 milyon Avro bedel ile Cengiz, Mapa, Limak, Kolin, Kalyon  Ortak Girişim Grubu kazanmıştı.

©AirportHaber















'3. Havalimanı açılınca Heathrow da hizaya gelecek'

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

zihniyet farkı ~ 8 yıl önce
Almanya'da bir bakan, bozuk motorsikletini tamire devletin kamyonetiyle götürdüğü ortaya çıkınca yaptığım etik değildi deyip istifa ediyor bizde de o çok övülen, tarihin en başarılı ulaştırma bakanı denilen adamın çocukları genç yaşta şirketler kuruyor, birsürü mal,mülk sahibi oluyor, babalarının makam gücüyle bankalardan krediler çekiyor,bir çok iş bağlantıları yapıyor, çocuklardan birinin kumarbaz olduğu ortaya çıkıyor ama ne utanılıyor ne sorgulanıyor ne hesap soruluyor ne umursanıyor sonra ülkemiz neden geri neden icat yapamıyor neden dışa bağımlı, Almanya da neden bu kadar ileri neden bu kadar gelişmiş neden bu kadar güçlü ve zengin diyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atol ~ 8 yıl önce
Bu adamdan hiç hoşlanmıyorum,ancak yaptığı iş ile oğlunun yaşantısını ilişkilendirmenize de bir anlam veremiyorum.Her koyun kendi bacağından asılır demiş atalarımız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 8 yıl önce
eğer adam bakansa tabii ki ilişkilendirilir! aklı başında ülkelerdeki bakan çocukları,20'li yaşlarda şirketler kurup,bankalardan krediler çekip,gemiler vs satın almayı,alenen kumar oynamayı,para sıfırlamayı bilmem neyi akıllarına bile getiremezler!
off ~ 8 yıl önce
Ya hep aynı haberleri okumaktan daraldım daha ne kadar aynı satırları okuyacağız.Tamam dünyanın en büyüğü,150 milyon,çok hızlı yapılıyor,şubat 2018,v.s,v.s,v.s

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sayın bakan ~ 8 yıl önce
sen önce kumar masasından kalkmayan oğlunu hizaya getir !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
denetleme ~ 8 yıl önce
sayın bakan havalimanı inşaatını denetliyorken tonton oğlu da yurtdışında kumar masalarını denetliyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyvah!!! ~ 8 yıl önce
Bu adamlarin en cok cahillerin alttaki yorumlarda oldugu gibi yok alman kamyonu yok alman panzeri yok japon vinci amerikan ucagi gibi cahilane ve ikinci dunya savasiyla vazgecilmis elestiri tarzlarini yasatan insanlari umursamadan calisiyorlar ya gencler en cok bunu seviyorum be.gencler kendinizi gelistirin artik.ayni hikayeleri senelerce dinledik yeter baska seylerle gelin dinleyelim.uzaya mekikten once aklinizi gonderin hele bi bakalim.sonra mekige sira gelsin.milletin sirtina yuk olmayin gencler.cahillik kotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eyvahhh ~ 8 yıl önce
asıl sen cahilsin !
açık ve net ~ 8 yıl önce
Başkaları konuşur, Ak Parti yapar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tayyip ~ 8 yıl önce
haklısın karadeş. ak partisi yandaşa yaptırmaya çalışır, yandaş yapamaz eline yüzüne bulaştırır, ak partisi yabancılara peşkeş çeker sonra.
açık ve net olarak ~ 8 yıl önce
tapelerde tüm dünya gördü kimin ne yaptığını ! arsızlık ve hesap soran da olmayınca isteyen istediğini yapıyor dün haber oldu, dindar! partinin dindar! bakanının dindar! oğlu kumar masalarında yakalansa bile umursanmıyor,gereken yapılmıyor!
ahmak bilimi ~ 8 yıl önce
Hangi teknoloji,bilim ve sanayinle kimi,nasıl hizaya getireceksin ? Hizaya gelecek dediklerinin arabalarını,uçaklarını,telefonunu bilmem nesini kullanırken onlar mı seni sen mi onları hizaya getiriyor acaba? Böyle atıp tutuyorsun,tribünlere oynuyorsun her zamanki gibi ve ne acı ki inanan ve kananlar çok !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laf değil İŞ ~ 8 yıl önce
Ahmaklara en iyi cevap Susmakmış!!!!!!
Kendin oyna ~ 8 yıl önce
Burada MEVZU Heatrow" kardeş,sen sepet havası çalmışsın.
Nankör olmayın ~ 8 yıl önce
Adamlar dünyanın en büyük havaalanını yapıyor, bu ülkede yaşayan herkes faydalansın diye, öldüklerinde yanında götürmeyecekler havaalanın, değer kıymet bilip şükredin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aaah ah ~ 8 yıl önce
Canım vatandaşım iyi hoş da nasıl bir fayda bekliyorsunuz havalimanından 22 milyar avro bu şirketin elinde yok. Olsa dünyanın en zenginleri listesinde olurlar zaten. Yatırım için yine kamu bankalarından kredi çekiliyor vakıf halk ve ziraatten bu çekilen para kamuya ait. İnşaatta kullanılan malzemeler ithal ediliyor örnek tüm altyapı kablolarına 25 yıl garanti istiyorlar ve ülkemizde bunu kimse sağlayamadığından yurtdışından alınıyor. Yapılan yerde yeni istihdam olacak deseniz atatürk havalimanı kapanınca o kadar insan işsiz kalacak zaten. Şirket, arsalar için devlete kira ödüyor ya, heh terminal içi dahil kiracı olduğu her yeri kendisi kiraya veriyor metrekaresi 20 ila 50 liradan. Simdi adamlar para koymadan yatırım yapıp türk şirketlerinden kira bedeli alıp bir kısmını devlete veriyor. Yatırımın belli kısmını da devletten istiyor. Bu havalimanı ülkenin ciğerlerini parçalarcasına milyon dönüm üzerine kuruluyor. Sökülen ağaçları bile satma hakları var. Arnavutköyden ileriye giderseniz kesilen ağaç miktarını yol kenarlarında görebilirsiniz. Sonuçta atatürk havalimanına yetmeyen 3 adet pist kapatılıp 2018 de 2 adet pist açılışı yapılıyor. Terminal büyüyor. Sen canım vatandaşım havalimanı ile yeşilköy arasını taksiyle ya da araçla trafiksiz halde 75 dakikada gidiyorsun. Trafik ve istihdam sonrası bu süre rahat 2 saat olacak. Bu kimin işine yarıyor söylerseniz gerçekten takdir edeyim.
Ebu cehalet'e ~ 8 yıl önce
Yeşilköydeki 3 pist aynı anda kullanılamıyor. 35L/R bağımsız kullanılamıyor neden mi senin zihniyetinin ne kadar cahil olduğunu göstermesi açısından bu iki pist tam bir anıt. 2 pist arası minimum 760 m olması lazım peki senin cahiller ne yapmış 250-300 m bırakmış sonrada utanmadan bağımsız pist olarak kullanmaya kalkmışlar Avrupa'nın otoritesi yermi? Ayrıca yeni havalimanı ilk etabında 3 pist olacak. Sen 3. Pisti al .....
eyy ingiltere ~ 8 yıl önce
dikkaattt hizayaaa gelllll !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000