28 Nisan 2011, Perşembe 12:43:39

3. HAVAALANI 'YAPAY ADA'YA MI YAPILACAK?

Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı, Çılgın Proje'nin detaylarını veren eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım açılacak kanaldan çıkacak harfiyatla yapılacak çılgınlığı açıkladı.
  • Bence cok guzel bir proje ama tek korkum bu projeyi Amerikali, Arap vb. yabancilara peskes cekmeleri. Kanaldan gecis parali, kanalin uzerindeki kopruler parali vs,vs. Boylesine gelir getirebilecek birseyin yabancilara hizmet etmesine cok uzulurum.
  • İstanbul dökük binaları ile depremi bekliyor. Bey imin projesine bak. Vah benim memleketim.
  • Samsun'dan Adana'ya kanal teklif eden arkadaş. Hişşşt. İyi misin? Pasta mı kesiyorsun sen öyle. Türkiye'yi kuzeyden güneye kesmek kolay mı? Tövbe tövbe...
  • Hala bu palavralara inananlar var demek. Vay Türkiyem vay. Sen ne hallere gelmişin ?
  • ortaçağ karamlığından kalma papazlar gıbısın aynı,kayde değer bırsey yapında alkışlayalım be gardaş...sen yapay şeylerle yetin ben gerçeğini alayım mümkünse sen anladın onu anladın,ha anlamadıysan bırak gitsin zaten hiç anlamıyacaksın sen...
  • buna kargalar bile güler sn binali yıldırım......
  • Ada Havaalandan kalanlarla Trabzona 2. pist hatta denize doğru bir yarımada ve burada OR-Gİ havaalanı yapılacak.Artvin kıskanmasın diye artık Batuma gitmeyecekler ve Hopa havalimanıda inşa edilecek.Samsun ve Sinopa toprak kalmadı.onlar ise 2.kanalı bekleyecek
  • "Beni yapay adaya havaalani yapanlara emanet ediniz!"
  • Bu kadar hizmet eden hukumet, bunu da yapar elbet. Dubai deki yapilanlar eminim Turkiye de yapilmadan once soylenseydi, eminim yine cogu kisi hayal diyecekti. :)
  • bu saydığım yerlewrde bir istanbul gibi şehir yaratırsan yatırım ticaret madem ırak tarafında ticaret işliyor bunu neden kazandırmıyorsun ulkeme nedne doğudan vergını alamıyorsun batının sortına yukleyı benzını 4 tl uzerınden bana yukluyorsun şaşıyorum,buralarıda geliştir bir istanbul gıbı yap havalımanlarını bir istanbul gıbı kargo ustune dondur apayrı bır kargo havalalnı kur kaldır ataturk havalımanından kargo ustlerını ayrı bır havalıkmanıan taşı bunları yapn hukumetler kazanacak anadoluya yatırım yapan hukumetler kazanacak tarıhe geçecek yoksa istanbul uzerındne sıyaset yapnlar bırgun bıtmeye yok olmaya mahkumdur bu ulkede...(Enigma)

Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , 'Kanal İstanbul' projesi kapsamında açılacak 150 metre genişliğinde, 25 metre derinliğindeki 45 kilometrelik kanaldan çıkacak harfiyatla Karadeniz'e 5 kilometrelik bir ada yapılacağını ve buranın havaalanı ve serbest bölge olacağını açıkladı.  HaberTürk'e konuşan Binali Yıldırım proje hakkında şu detayları verdi: 

YATIRIMCI ŞİMDİDEN HAZIR

"Proje için devletin kesesinden tek kuruş çıkmayacak.Bu bir yap-işlet projesi olacak. Yatırımcı bulduk. Bu kanalda da Boğaz'daki gibi çift yönlü akıntı oluşacak. Marmara temizlenecek.

60 MİLYON YOLCU 

Harfiyatla bir ada yapılacak. 5 km'ye 5 km'lik, 25 bin dekarlık bir ada... Üzerinde yıllık 60 milyon kapasiteli bir havalimanı ve bir serbest bölge bulunacak." 

 

3. HAVAALANI 'YAPAY ADA'YA MI YAPILACAK?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bence cok guzel bir proje ama tek korkum bu projeyi Amerikali, Arap vb. yabancilara peskes cekmeleri. Kanaldan gecis parali, kanalin uzerindeki kopruler parali vs,vs. Boylesine gelir getirebilecek birseyin yabancilara hizmet etmesine cok uzulurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstanbul dökük binaları ile depremi bekliyor. Bey imin projesine bak. Vah benim memleketim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Samsun'dan Adana'ya kanal teklif eden arkadaş. Hişşşt. İyi misin? Pasta mı kesiyorsun sen öyle. Türkiye'yi kuzeyden güneye kesmek kolay mı? Tövbe tövbe...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hala bu palavralara inananlar var demek. Vay Türkiyem vay. Sen ne hallere gelmişin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ortaçağ karamlığından kalma papazlar gıbısın aynı,kayde değer bırsey yapında alkışlayalım be gardaş...sen yapay şeylerle yetin ben gerçeğini alayım mümkünse sen anladın onu anladın,ha anlamadıysan bırak gitsin zaten hiç anlamıyacaksın sen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
buna kargalar bile güler sn binali yıldırım......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ada Havaalandan kalanlarla Trabzona 2. pist hatta denize doğru bir yarımada ve burada OR-Gİ havaalanı yapılacak.Artvin kıskanmasın diye artık Batuma gitmeyecekler ve Hopa havalimanıda inşa edilecek.Samsun ve Sinopa toprak kalmadı.onlar ise 2.kanalı bekleyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
"Beni yapay adaya havaalani yapanlara emanet ediniz!"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu kadar hizmet eden hukumet, bunu da yapar elbet. Dubai deki yapilanlar eminim Turkiye de yapilmadan once soylenseydi, eminim yine cogu kisi hayal diyecekti. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu saydığım yerlewrde bir istanbul gibi şehir yaratırsan yatırım ticaret madem ırak tarafında ticaret işliyor bunu neden kazandırmıyorsun ulkeme nedne doğudan vergını alamıyorsun batının sortına yukleyı benzını 4 tl uzerınden bana yukluyorsun şaşıyorum,buralarıda geliştir bir istanbul gıbı yap havalımanlarını bir istanbul gıbı kargo ustune dondur apayrı bır kargo havalalnı kur kaldır ataturk havalımanından kargo ustlerını ayrı bır havalıkmanıan taşı bunları yapn hukumetler kazanacak anadoluya yatırım yapan hukumetler kazanacak tarıhe geçecek yoksa istanbul uzerındne sıyaset yapnlar bırgun bıtmeye yok olmaya mahkumdur bu ulkede...(Enigma)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000