21 Aralık 2009, Pazartesi 09:59:23

21 YIL ÖNCE FACİAYI YAŞADILAR!

Pan Am Havayolları'na ait B747 tipi yolcu uçağı bundan tam 21 yıl önce İskoçya'nın Lockerbie kasabasında düşmüştü...
  • Yakıt deposu nedeniyle düşen TWA Uçuş 800 dür. PanAm ın batma nedeni, kötü yönetim ile beraber petrol krizine elinde uçuramadığı bir sürü 747 ile yakalanmasıdır. Bu uçakların yerdeki bakım masrafları şirketin belini bir hayli bükmüş olmalı.
  • Yakıt deposu sorunuyla düşen TWA e aittir
  • Olan Pan-Am 'a oldu. Bir başka 747 sini yakıt tankı sorunu yüzünden okyanusta kaybedince şirket de ortadan silindi gitti. Bomba koyan kişiyi hastalık nedeniyle affetmişler. Ben kesinlikle bu tip insanların cezasını aynı şekilde çekmesi taraftarıyım. İdam bu tip teröristler insanlar için uygulanmalı.

Londra-New york seferini yapan Pan Am Havayolları'nın 103 sefer sayılı Boeing 747 uçağının 21 Aralık 1988 tarihinde havada infilak etmesi sonucu o güne kadar sakin ve huzur dolu bir kasaba olan Lockerbie faciayı en derinden yaşamıştı.

Kalkıştan 38 dakika sonra İskoçya'nın Lockerbie kasabasına düşen uçak içindeki 258 kişi ve kasabadaki 17 kişiyle birlikte toplam 275 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Semtex adlı patlayıcıyı uçağa yerleştirenlerin Libya uyruklu Abdelbaset Ali Mohmed Al Megrahi olduğunun anlaşılmasından sonra, Libya'dan tazminat talep edildi. Libya suçluları İskoçya'ya iade ederek kişi başı 10 milyon dolarla toplam 2.75 milyar dolar tazminat ödemişti.

275 kişinin öldüğü Olayın baş aktörlerinden Al Megrahi, geçtiğimiz günlerde sağlık sorunları nedeniyle affedilmiş ve Libya'ya geri gönderilmişti.

AirportHaber.com

21 YIL ÖNCE FACİAYI YAŞADILAR!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Yakıt deposu nedeniyle düşen TWA Uçuş 800 dür. PanAm ın batma nedeni, kötü yönetim ile beraber petrol krizine elinde uçuramadığı bir sürü 747 ile yakalanmasıdır. Bu uçakların yerdeki bakım masrafları şirketin belini bir hayli bükmüş olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakıt deposu sorunuyla düşen TWA e aittir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Olan Pan-Am 'a oldu. Bir başka 747 sini yakıt tankı sorunu yüzünden okyanusta kaybedince şirket de ortadan silindi gitti. Bomba koyan kişiyi hastalık nedeniyle affetmişler. Ben kesinlikle bu tip insanların cezasını aynı şekilde çekmesi taraftarıyım. İdam bu tip teröristler insanlar için uygulanmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000