19 Temmuz 2010, Pazartesi 17:59:52

2050'DE BUNLARLA UÇACAĞIZ

”Mühendislerin hayal gücü” ‘2050 Yılı Yolcuları’nın beklentilerini karşılayacak uçakları resmediyor.
  • inşallah bir gün bu uçakları sürmek bizede nasip olur..
  • hayal ettikleri müddetçe yaşarlar.... keşke şu andaki beden ve akıl sağlığıyla 2050 yılında bu ve daha da gelişmiş huçaklarla sehayat edecek durumda olsaydım. 2050 hayal gibi; ama neden olmasın daha da iyisiii...
  • Ben ne diyorum sen ne diyorsun daha yaa. Ben düsüncemi belirtiyorum, ister begen ister begenme. tzzzz. Fraport
  • madem hala görüşünün arkasındasın bir tasarım yapda görelim hadi burayıda geçtik bir fason siteye ekle bize de link at, bizde değerlendirme yaparken iğrenç diyelim değerlendime kriterlerimizi senin gibi köreltip, önyargıyla, egoyla, ve bir sürü değişkeni sallamayarak.
  • Arkadaslar, ben tasarimciyim yazdim. Ama ucak tasarimcisiyim yazmadim. Cünkü birkac arkadasin dedigi gibi, ucak tasarlamak icin fizik bileceksin, aerodynamik bileceksin ve daha bircok faktör yüzey hesaplamalarina etki yapacak. Bunlarin hepsini zaten kullandiginiz Program sizin icin hesapliyor. Oda ayri bir konu. Ama dedigimin arkasindayim, ben ucak tasarlayamasamda Bu tasarlanan ucak güzel görünüme sahip degildir. Bundan kat kat güzelini tasarlamarini beklerdim. Tekrar söylüyorum. Igrenc bir tasarim olmus.
  • yahu ozaman tasarla bişeyler yada varsa paylaş herkezle patentini alıp. sadece yazmakla olmuyo bu işler....
  • Biz Türkler bir yerinden yakalamayı beceremediğimiz havacılık sektörüne rakip olarak ışınlanmayı icad eder, böylelikle bunları da batırırız! Hahahahaaa; intikamımız korkunç olacak! --Volvo--
  • Öyle konuşmakla olmuyor. Daha iyisini yap, paylaş, biz de beğenirsek hakkını veririz.
  • Boeing'den öte uçak tanımam tasarım,estetik,dizayn,performans,konfor,güven,sağlamlık....
  • UÇAK TASARLAMAKLA OBJE TASARLAMAK ÇOK FARKLI... AERO DINAMI DENEN BİRŞEY VAR... BU TASARIM BANA İLERDE UÇAK MOTORLARININ NE KADAR GÜÇLÜ OLACAĞI VE UÇAK MALZELEMERİNİN KALİTESİNİN KAT VE KAT ARTACAĞINI ANLATIYOR...
Uçak yolcuları bugün Farnborough Uluslararası Havacılık Fuarı’nda uçak üreticisi Airbus’ın Konsept Uçağı ile uçuşun geleceğine bir göz atma imkanına sahip olacaklar.

Çoğu tamamen hayal ürünü olan görseller 2050 yılında – teknolojik gelişmelerin hızına bağlı olarak 2030 yılında da gerçekleşebilir – hava taşımacılığının nasıl görüneceğini resmediyor. Airbus’ın malzemel, aerodinamik, kabin ve motor uzmanları bir araya gelerek gelecekte yolcuların isteklerine cevap verecek tamamen hayal ürünü olan bu tasarımı ortaya çıkardılar. Ultra uzun ve ince kanatlar, yarısı gövdeye gömülü motorlar, U biçiminde bir kuyruk ve hafif “akıllı” gövdesi ile uçağın daha çevreci ve eko-verimli olması amaçlanıyor. Bunun sonucunda da daha az yakıt ile emisyonu önemli miktarda azaltırken daha sessiz bir ortamda çok daha konforlu bir uçuş sağlıyor.

Airbus Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Charles Champion: “Airbus Konsept Uçağı, uzun vadede uçakların nasıl görüneceği ile igili mühendislerin hayallerini yansıtıyor. Bu gerçek bir uçak değil ve sahip olduğu tüm teknolojik özellikler, gerçekleştirilebilir olmakla birlikte, gösterildiği gibi uygulanmayabilir. Burada hayal gücümüzü çalıştırdık ve günlük sınırlarımızın dışına çıktık. Airbus Konsept Uçağı ile dünyanın dört bir yanından gençleri bizimle çalışmaya özendirerek hava taşımacılığının avantajlarından yaralanmayı sürdürürüken bir yandan da çevre üzerindeki etkilerini azaltmaya devam edebiliriz.”

Kısa süre once yapılan bir ankete gore 2050’nin yolcuları çevreye daha fazla duyarlı olacaklar ve hava taşımacılığının öneminin de daha fazla farkında olacaklar. 35 yaşın altındaki İngiliz halkı için ‘çevresel etkenler fiyatın ardından ikinci sırada yer alıyor’ 55 yaşın üstündekilere göre ise ‘havalimanına ulaşım kolaylığı, uçuş süresi ve konfor’ öncelikler arasında yer alıyor. 35 yaşın altındakiler aynı zamanda gelecekte daha fazla uçmak istiyorlar. Yüzde 40’dan fazlası bugün gerçekleşen her iki uçuş için 2050’de en az üç uçuş gerekeceğini düşünüyor. Onda biri ise bugünkünden en az iki kat daha fazla uçmayı bekliyor.

Numaraların arkasında yatan gerçek ise daha multi-kültürel bir dünyada yaşamaya başlayacağımız düşüncesi; Yüzde 68’ine göre arkadaşları ve aileleri evden uzakta olacak, yüzde 64’üne göre dünyamızı gezme ve uzak diyarları görme isteği artacak, yüzde 54’üne göre ev ve iş hayatı arasında gidip gelmek daha esnek şartlara sahip olacak. Ayrıca bağımsız tahmin raporları da dünya nüfusunun neredeyse iki katına çıkacağını ve 9 milyarı geçeceğini tahmin ediyor.

Önde gelen bağımsız fütüristlerden Robin Mannings: “Çoğumuz gerek yerde gerekse de havada trafik yoğunluğunun azalması ile birlikte daha rahat ve iyi koşullarda seyahat etmek istiyoruz, anketler de bunu doğruluyor. 2050’ye kadar aynı zamanda teknoloji ve uygulamalara da kesintisiz erişim istiyoruz. Ve ‘esneklik’ hava taşımacılığı için yeni mantra olacak ve biz yolcular hız ya da gökyüzünün cruise gemilerinde lüks seyahat arasında seçim yapabileceğiz.”



Airbus ayrıca gelecekte uçakların kabininde radikal değişiklikler olacağını tahmin ediyor. “The Future by Airbus”ta şirket kendi kendini temizleyen, ekolojik malzemelerden yapılmış ve rahat koltuklar, bir düğme ile transparan olan ve çevreyi 360 derece görme imkanı sağlayan duvarlar, holografik projektörlerce yaratılan sanal dekorlar ile yolculara kendilerini evlerinde, ofislerinde, yatak odalarında hatta bir Zen Bahçesindeymiş hissi verecek bir kabinden bahsediyor.

Yakıt hücreleri, güneş panelleri ve hatta kendi vücut ısımızın bile kullanılmasıyla elde edilen ‘yeşil’ enerji kaynkaları yarının uçağına enerji sağlayabilir. Havacılık mühendisleri doğadan ilham almaya devam ettiği sürece bu uçaklardan bazıları kuşlar gibi de uçmaya başlayabilir, böylece direnci azaltarak, yakıt kullanımı ve de böylece emisyonu da azaltmış olurlar.

Doğanın yanı sıra Airbus, önümüzdeki 40 yıllık yeniliklerinde 2050 yolcularının kendilerinden de ilham almak için araştırma yapıyor. Cuma günü fuarda ‘gelecek günü’ ve gençleri de içine alacak aktiviteler düzenlenecek. Airbus yeni jenerasyonun havacılıktan ne beklediğini öğrenmek için odak grupları oluşturuyor. Aynı gün Airbus’ın, dünyanın her yerinden üniversite öğrencilerini daha yeşil bir havacılık endüstrisi için yeni fikirler bulmaya teşvik ettiği “Fly Your Ideas” yarışmasının da kayıtları başlayacak. Yarışmanın birincileri 30,000€ ikincileri ise 15,000€yu paylaşacak.

2050'DE BUNLARLA UÇACAĞIZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Misafir ~ 14 yıl önce
inşallah bir gün bu uçakları sürmek bizede nasip olur..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
hayal ettikleri müddetçe yaşarlar.... keşke şu andaki beden ve akıl sağlığıyla 2050 yılında bu ve daha da gelişmiş huçaklarla sehayat edecek durumda olsaydım. 2050 hayal gibi; ama neden olmasın daha da iyisiii...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ben ne diyorum sen ne diyorsun daha yaa. Ben düsüncemi belirtiyorum, ister begen ister begenme. tzzzz. Fraport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
madem hala görüşünün arkasındasın bir tasarım yapda görelim hadi burayıda geçtik bir fason siteye ekle bize de link at, bizde değerlendirme yaparken iğrenç diyelim değerlendime kriterlerimizi senin gibi köreltip, önyargıyla, egoyla, ve bir sürü değişkeni sallamayarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaslar, ben tasarimciyim yazdim. Ama ucak tasarimcisiyim yazmadim. Cünkü birkac arkadasin dedigi gibi, ucak tasarlamak icin fizik bileceksin, aerodynamik bileceksin ve daha bircok faktör yüzey hesaplamalarina etki yapacak. Bunlarin hepsini zaten kullandiginiz Program sizin icin hesapliyor. Oda ayri bir konu. Ama dedigimin arkasindayim, ben ucak tasarlayamasamda Bu tasarlanan ucak güzel görünüme sahip degildir. Bundan kat kat güzelini tasarlamarini beklerdim. Tekrar söylüyorum. Igrenc bir tasarim olmus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yahu ozaman tasarla bişeyler yada varsa paylaş herkezle patentini alıp. sadece yazmakla olmuyo bu işler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biz Türkler bir yerinden yakalamayı beceremediğimiz havacılık sektörüne rakip olarak ışınlanmayı icad eder, böylelikle bunları da batırırız! Hahahahaaa; intikamımız korkunç olacak! --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Öyle konuşmakla olmuyor. Daha iyisini yap, paylaş, biz de beğenirsek hakkını veririz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing'den öte uçak tanımam tasarım,estetik,dizayn,performans,konfor,güven,sağlamlık....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
UÇAK TASARLAMAKLA OBJE TASARLAMAK ÇOK FARKLI... AERO DINAMI DENEN BİRŞEY VAR... BU TASARIM BANA İLERDE UÇAK MOTORLARININ NE KADAR GÜÇLÜ OLACAĞI VE UÇAK MALZELEMERİNİN KALİTESİNİN KAT VE KAT ARTACAĞINI ANLATIYOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000