28 Ocak 2014, Salı 08:10:16

2018 YILINDA TÜRK SEMALARINDA OLACAK

Radara yakalanmadığı için “hayalet uçak” olarak anılan 5. nesil savaş uçağı F-35’ler için, Türkiye sipariş kararı vermeye hazırlanıyor.
  • Bizim pilotlar,bunu havada aglatir be... Bu ucagin karizmasini ancak bizimiler cizer.. Hadi hayirlisi..
  • rus uçakları ucuz niye us made uçak alıyoruz diyen arkadaşlara maliyet denen şeyin ilk alım fiyatından ibaret olmadığını hatirlatirim. ucuz etin yahnisi yavan olur, az biraz araştırın total maliyet nedir nasıl hesaplanır.
  • Kodları alıp kime atış yapmayı planlıyorsun a uyanık oğlum? Bir kod hikayesidir tutturmus millet. Bunları yazanlarin yaşı kaç acaba?
  • Dost düşman tanıma tanıtma sistemi olarak bilinen IFF (Identification Friend and Foe) sistemin kodlarını vermek istemiyor Amerika !!!! Eğer Yunanistan yada israil ile kapışmaya kalksaydık elimizdeki F16 uçakları savaşamayan şahindi , çünkü kodları ABD vermedi.
  • Aynı F16 larda olduğu gibi IFF dost düşman tanıma sisteminin anahtar kodlarını vermiyor Sam Amca, problem burada. bu yüzden bazı ülkeler bu projeden ayrıldı. Yani sam amcanın istemediği düşmanının uçağını vuramazsın...
  • her birinin maliyeti ne kadar? neden yazmıyorsunuz?
  • Neden amerikan uçak alınıyor, anlamak mümkün değil. Almanya nın birisiyle savaşacağı falan yok, fakat adamlar da amerikan ve RUS uçakları var. Biz de malesef usa malı mevcut, yarın hepsi yerde kalırsa kimse üzülmesin....
  • Senin karşında 2010 yılında ilk ucusunu gerceklestirmis 5.nesil Sukhoi PAK FA dururken daha stabil olmayan bir F-35'e para gömmek ne kadar akıllıca?
  • Amsterdam kazası avukatlarına şok suçlama haberinin yorum kısmını neden kapattınız? İsmini vermek istemeyen fırsatçı yolcuya çok mu yüklendiler? Neden yorumları kapatıp insanların ifade özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz? Yorumları filtreleme işini siz zaten yapıyorsunuz, tamamen kapatmanıza bir anlam veremedik?
  • Bence gerek yok, siparis falan vermeyelim, bosuna masraf.. Zaten ucuracak pilot kalmadi, paşalarımın hepsi line'a nasıl kaçarım derdinde..

Radara yakalanmadığı için “hayalet uçak” olarak anılan 5. nesil savaş uçağı F-35’ler için, Türkiye sipariş kararı vermeye hazırlanıyor.

F-35 projesi kapsamında Türkiye’nin geçen yıl 5 Ocak’ta sipariş kararı verdiği 2 uçağın tedariki, daha sonra tekrar değerlendirilmek üzere ertelenmişti. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde toplanacak SSİK (Savunma Sanayii İcra Komitesi)’nde, hayalet uçağın alımına başlanması konusunda adım atacağı öğrenildi. Türkiye uçaklardan ABD Hava Kuvvetleri versiyonunda olanından sipariş verecek. Uçaklar, 2018’de Türk semalarında olacak. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da F-35 üs hazırlıklarını sürdürüyor.

‘Hayalet uçak’ için sanal eğitim!

Neden ertelenmişti?

Geçen yıl 5 Ocak’ta sipariş kararı verilen 2 uçağın tedariki ertelenmişti. Erteleme gerekçesi, “F-35’in harekat kabiliyetlerinin istenen seviyeye ulaşmada planlananın gerisinde kalması ile ABD ve diğer ortak ülkelerin siparişlerini ileriki yıllara ötelemesi sebebiyle artan uçak maliyetleri” olarak gösterilmişti. (Gazetevatan)

2018 YILINDA TÜRK SEMALARINDA OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Vay.Vay. ~ 10 yıl önce
Bizim pilotlar,bunu havada aglatir be... Bu ucagin karizmasini ancak bizimiler cizer.. Hadi hayirlisi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rusculara ~ 10 yıl önce
rus uçakları ucuz niye us made uçak alıyoruz diyen arkadaşlara maliyet denen şeyin ilk alım fiyatından ibaret olmadığını hatirlatirim. ucuz etin yahnisi yavan olur, az biraz araştırın total maliyet nedir nasıl hesaplanır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kodlar ~ 10 yıl önce
Kodları alıp kime atış yapmayı planlıyorsun a uyanık oğlum? Bir kod hikayesidir tutturmus millet. Bunları yazanlarin yaşı kaç acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Kodlar derken? iff sistemi cok kolay bir sistem saniyorsunuz herhalde? milli iff yapildi ve F16lara entegre edilirken Aselsanda intihar (!) eden 3 muhendislerimizi unuttunuz mu? ABD iff sistemini israile source code olarak verirken bize niye kapali vermekte? Yarin yunanistan'la savasa girersek F16'lardan tek fuze bile firlatilamayacagini biliyormusunuz?
IFF ~ 10 yıl önce
Dost düşman tanıma tanıtma sistemi olarak bilinen IFF (Identification Friend and Foe) sistemin kodlarını vermek istemiyor Amerika !!!! Eğer Yunanistan yada israil ile kapışmaya kalksaydık elimizdeki F16 uçakları savaşamayan şahindi , çünkü kodları ABD vermedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IFF ~ 10 yıl önce
Aynı F16 larda olduğu gibi IFF dost düşman tanıma sisteminin anahtar kodlarını vermiyor Sam Amca, problem burada. bu yüzden bazı ülkeler bu projeden ayrıldı. Yani sam amcanın istemediği düşmanının uçağını vuramazsın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eagle ~ 10 yıl önce
her birinin maliyeti ne kadar? neden yazmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YANIT ~ 10 yıl önce
115 MİLYON DOLAR
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Neden amerikan uçak alınıyor, anlamak mümkün değil. Almanya nın birisiyle savaşacağı falan yok, fakat adamlar da amerikan ve RUS uçakları var. Biz de malesef usa malı mevcut, yarın hepsi yerde kalırsa kimse üzülmesin....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fly ~ 10 yıl önce
Senin karşında 2010 yılında ilk ucusunu gerceklestirmis 5.nesil Sukhoi PAK FA dururken daha stabil olmayan bir F-35'e para gömmek ne kadar akıllıca?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
** ~ 10 yıl önce
Katılıyorum hantal ve dengesiz o kadar paraya mal olmuş bir uçak bir migin yaptıklarını dahi yapamıyor,bir mig 29 kesin manevra kabiliyeti bilinmiyor yani bir sınırı yok PAK FA keza aynı ama pnlar Amerikalıya aşığız biz millet olarak Amerikalılara Avrupalılara,al rusyadan bunlardan yükle yazılımını 115 milyon dollara 3 tane 4 tane alırsın.
fly ~ 10 yıl önce
Pak fa yani T-50'nin birim maliyeti 50 milyon $ civarı. Adamlar Hindistan'la anlaşma yaptı ortak üretecekler. Pak fa aslında iptal edilen SU-37'nin devamı niteliginde. Tek farkı yeni gelistirilen motorlardaki her nozul farklı yonlere itki yonlendirmekte. Karşılaştırma icin http://www.ausairpower.net/jsf.html
Yorum? ~ 10 yıl önce
Amsterdam kazası avukatlarına şok suçlama haberinin yorum kısmını neden kapattınız? İsmini vermek istemeyen fırsatçı yolcuya çok mu yüklendiler? Neden yorumları kapatıp insanların ifade özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz? Yorumları filtreleme işini siz zaten yapıyorsunuz, tamamen kapatmanıza bir anlam veremedik?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
Bence gerek yok, siparis falan vermeyelim, bosuna masraf.. Zaten ucuracak pilot kalmadi, paşalarımın hepsi line'a nasıl kaçarım derdinde..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gel ~ 10 yıl önce
Gel sen uçur F-35i. Savaş pilotluğu futbolculuk gibidir. Belli bir yaştan sonra performans düşer. Uçuşlar azaltılır. Doğal olarak o yaşlara gelen pilotlar havayollarını düşünür. Sizi rahatsız eden noktayı anlamak mümkün değil. En iyisi aynaya bakmak.
gel diyene ~ 10 yıl önce
he canım havayolunda aldıgı parayı alsalar da istifa ederlerdi demi .tamam
gel diyene gel diyen ~ 10 yıl önce
seni rahatsız eden ne? Adam mecburi hizmetini yapmış, arz/talep dengesine göre iş bulmuş, kendini ve ailesini daha iyi şartlarda yaşatmak istiyor. Empati yap. Sen olsan ne yapardın?
Hosgeldin. ~ 10 yıl önce
Sende gereken sartlari yerine getir. sag koltukta herkese yer var. Senu begendilerde kim almadi..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000