21 Ocak 2016, Perşembe 13:11:34

2016'da 6 yeni havalimanı hizmete girecek

Bakan Binali Yıldırım, bu yıl içerisinde 6 yeni havalimanı için proje çalışmalarına başlanacağını açıkladı.
  • Havalimanı yapacak yar kalmadı artık nere kaldı ki artık köylere mi yapacaklar havalimanlarını. Hem çoğu ölü yatırım zaten.Bir tek İstanbul ve Ankara'ya günde bir uçuş olacaksa hiç gereği yok.Ha Antalya gibi turizm bölgelerine yapılacaksa on sözüm yok.
  • rize ve batı Antalya dışındakilerin hiçbir gereği yok zarardan başka bişeye yaramaz
  • Aksarayda gurbetci potansiyeli fazla gerekli ve gecikilmis bir proje merakla bekliyoruz
  • Niğde havalimanı Niğde ve Ereğliye hitap eder, Aksaray Tuzköye daha yakın. Edirne Kırklareli şarttır. Batı Antalya yazın çalışır. Yozgat çalışmaz. Alaca olursa hem yozgata hemde Çoruma hitap eder. Merzifon kapanır, tokar havaalanı Turhala yapılır ve Amasyayada hitap eder. Artvin Rize en iyi işi yapar. Karaman Çalışmaz.Zaten Konyaya hızlı tren olacak.
  • Tokat'a hizmete gerek yok, bizimkilere soz verseniz yeter :)
  • Niğde havalimanı önceliğe alınmalıdır. Bu havalimanının temeli yıllar öncesinde atıldı ama nafile çivi çakılmadan projede kaldı. Umarım bu havalimanı ile niğde aksaray ve konya ereğli halkına gereken hizmet bir an önce ulaşır.
  • Tokat çantada keklik bi il. Adamlar ceket koysa aday diye seçiyosunuz. Ne diye yatırım yapsınki. Tokat'a müstehaktır. Hatta sonraki seçimlerde 5te 5 alacak akp buraya da yazıyorum...
  • TOKAT HALKI HER ŞEYE LAYIKTIR. AMA Bİ DAHAKİ SECİMDE BİRAZ DAHA GAYRET ETMELERİ LAZIM
  • Tokat 4 millet vekili verdi size ve hiç bir proje söz verildiği halde yapılamıyo söz konusu olmuyor ve yine yetim kaldı ama zaman geldiğindinde Bu halk Tokat attığında o zaman uykudan uyanırsınız ama iş işten geçmiş olur...
  • Trakya bölgesinde sadece çorlu-silivri hattına hizmet veren bir havalimanı var. Edirne, Kırklareli,Lüleburgaz nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerleri çorlu havalimanına pek yakın değil. Bu noktalara uygun uzaklıkta bir nokta seçilmeli. Babaeski-Havsa arası bu 3 yerleşim yeri açısından en uygun nokta olacaktır diye düşünüyorum, tabi ki coğrafi koşulları uygun mudur fizibilite çalışması yapılması gerekir.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Havayolu halkın yolu dedik. 2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Bunlar, Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı olacak" dedi.

Binalı Yıldırım'ın ağzından 'Türkiye'yi uçuracak ulaşım projeleri' şunlar:

Ulaştırma sektöründe en önemli mesafelerden birinin kat edildiği havacılık alanında da "havayolu halkın yolu" ilkesiyle hareket etmemizin yararlarını gördük. 2002'de Ankara-İstanbul-İzmir üçgenine sıkışmış, nefes almakta zorlanan sektör, yasal düzenlemeler, yeni yatırımlar ve Türkiye'nin bölgesel ve küresel vizyonuna uygun şekilde oluşturulan yeni stratejilerle büyük bir büyüme gerçekleştirdi. Türkiye, küresel vizyonuna uygun dış hat uçuşlarıyla havacılık sektörümüz dünyanın en hızlı büyüyen havacılık sektörü oldu. Atıl olan havaalanlarımızı tamamen aktif hale getirdik, şu an itibarıyla 55 tane havalimanımızda tarifeli sefer yapılır hale geldi.

Rize, Kırklareli, Yozgat, Aksaray, Karaman, Antalya'ya havaalanı

2016 yılı içinde de 6 yeni havalimanı ile ilgili proje çalışmaları yapacağız. Şu anda planlanan havalimanlarımız Artvin-Rize Havalimanı, Edirne- Kırklareli Havalimanı, Yozgat Havalimanı, Niğde Aksaray Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Batı Antalya Havalimanı. Ayrıca mevcut havalimanlarımızda da apron ve terminal yenileme çalışmalarına devam edeceğiz. 2019 yılında da havalimanı sayımızı 63'e yükseltmeyi hedefliyoruz. (Yeni Şafak)

2016'da 6 yeni havalimanı hizmete girecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

yer kalmadı ~ 8 yıl önce
Havalimanı yapacak yar kalmadı artık nere kaldı ki artık köylere mi yapacaklar havalimanlarını. Hem çoğu ölü yatırım zaten.Bir tek İstanbul ve Ankara'ya günde bir uçuş olacaksa hiç gereği yok.Ha Antalya gibi turizm bölgelerine yapılacaksa on sözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dördü lüzumsuz ~ 8 yıl önce
rize ve batı Antalya dışındakilerin hiçbir gereği yok zarardan başka bişeye yaramaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mous ~ 8 yıl önce
Aksarayda gurbetci potansiyeli fazla gerekli ve gecikilmis bir proje merakla bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çotanak ~ 8 yıl önce
Niğde havalimanı Niğde ve Ereğliye hitap eder, Aksaray Tuzköye daha yakın. Edirne Kırklareli şarttır. Batı Antalya yazın çalışır. Yozgat çalışmaz. Alaca olursa hem yozgata hemde Çoruma hitap eder. Merzifon kapanır, tokar havaalanı Turhala yapılır ve Amasyayada hitap eder. Artvin Rize en iyi işi yapar. Karaman Çalışmaz.Zaten Konyaya hızlı tren olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tokat ~ 8 yıl önce
Tokat'a hizmete gerek yok, bizimkilere soz verseniz yeter :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zafer Dincer ~ 8 yıl önce
Niğde havalimanı önceliğe alınmalıdır. Bu havalimanının temeli yıllar öncesinde atıldı ama nafile çivi çakılmadan projede kaldı. Umarım bu havalimanı ile niğde aksaray ve konya ereğli halkına gereken hizmet bir an önce ulaşır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alper ~ 8 yıl önce
Tokat çantada keklik bi il. Adamlar ceket koysa aday diye seçiyosunuz. Ne diye yatırım yapsınki. Tokat'a müstehaktır. Hatta sonraki seçimlerde 5te 5 alacak akp buraya da yazıyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OKTAY ~ 8 yıl önce
TOKAT HALKI HER ŞEYE LAYIKTIR. AMA Bİ DAHAKİ SECİMDE BİRAZ DAHA GAYRET ETMELERİ LAZIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dört millet vekili ~ 8 yıl önce
Tokat 4 millet vekili verdi size ve hiç bir proje söz verildiği halde yapılamıyo söz konusu olmuyor ve yine yetim kaldı ama zaman geldiğindinde Bu halk Tokat attığında o zaman uykudan uyanırsınız ama iş işten geçmiş olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüleburgaz ~ 8 yıl önce
Trakya bölgesinde sadece çorlu-silivri hattına hizmet veren bir havalimanı var. Edirne, Kırklareli,Lüleburgaz nüfusun yoğun olduğu yerleşim yerleri çorlu havalimanına pek yakın değil. Bu noktalara uygun uzaklıkta bir nokta seçilmeli. Babaeski-Havsa arası bu 3 yerleşim yeri açısından en uygun nokta olacaktır diye düşünüyorum, tabi ki coğrafi koşulları uygun mudur fizibilite çalışması yapılması gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memo München ~ 8 yıl önce
OGU HAVA LİMANI HALEN DÜZENLİ BİR UÇUŞU YOK HELE BİRDE ORDU İSTANBUL SEFERLERİ. THY DEVAMLI GECİKMELER VAR.
Hasan yıldız ~ 8 yıl önce
DEVAMLI müjdeler var. Düzenli uçuş lar yok
Ali yaran ~ 8 yıl önce
Ogu hava limanı nın uçuş düzeni yok halen berbat. Neymiş Rize Artvin boşuna konuşmalar. Bunları kale almayın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000