18 Ağustos 2012, Cumartesi 08:39:17

2012 DEĞİL 2013!

Berlin'de inşa edilen ve bu yıl bitirilmesi gereken Brandenburg Havalimanı 2013'te de tamamlanamayacağı açıklandı...
  • Almanlar bile havalimanini planladiklari tarihe yetistiremiyorlarsa bizimkiler nasil olacak da bitirecek ist. a 3. Havalimanini 3 sene icinde? Thy nin artik gercekleri gorerek Esenboga'da derhal 2. Bir ucus merkezi olusturmasi gerekmekte. Aksi halde onumuzdeki kis sistem fena cokecek.

Berlin'de inşa edilen ve bu yıl bitirilmesi gereken Brandenburg Havalimanı'nın açılışının gelecek yıla ertelenmesine karşın 2013'te de tamamlanamayacağının açıklanması tepkilere neden oldu.

Berlin'de yeni yapılan havaalanının 4 Haziran'da yapılması gereken açılışı, yangın tesisatında çıkan teknik sorunlar sebebiyle tekrar ertelenirken, bu aya açılış ertelendi.

Berlin Belediye Başkanı Klaus Wowereit, Mayıs ayında "Bugün Berlin ve Brandenburg Willy-Brandt için kötü bir gün. Bugün bu iki şehirde yaşayanlar için kötü bir gün. Bugün bir çok ziyaretçi için kötü bir gün" derken gözler bu aya çevrildi. Ancak, yapılan son açıklama açılışın bu aya yetişemeyeceği gibi havaalanının 2013'te de tamamlanamayacağının açıklanması şok etkisi yarattı. Alman'nın üçüncü en büyük havaalanı olacak Berlin- Brandenburg'un açılışının sürekli ertelenmesinden kaynaklanan maliyetin şu an bilinmediği bildirildi. Erken bilet satışı yapan birçok havayolu şirketi ise uçuşları farklı havaalanlarından gerçekleştireceklerini açıkladı.

Yeni havaalanı faaliyete geçtiğinde Berlin'e 20 kilometre uzaklıktaki Berlin Tegel havaalanı kapanacak. Daha önce yapılan hesaplamalarda 2.5 Milyar Euro'ya mal olan yeni havaalanını yılda 27 milyon yolcunun kullanmasının hedeflendiği açıklanmıştı.

Brandenburg Havalimanı projesinin yanı sıra Bonn'daki Dünya Konferans Merkezi ve Hamburg'daki konser binasının da yıllardır bitirilememesi üzerine Alman inşaat sektörünün neden sık hesap hataları yapmaya başlamasının da sorulmasına neden oldu. Projelerde sonradan yapılan değişikliklerin zamanın yanı sıra para kaybına da neden olduğu ifade edildi. (Haberler)

2012 DEĞİL 2013!

Yorumlar

İstanbula 3. Havalimani ~ 12 yıl önce
Almanlar bile havalimanini planladiklari tarihe yetistiremiyorlarsa bizimkiler nasil olacak da bitirecek ist. a 3. Havalimanini 3 sene icinde? Thy nin artik gercekleri gorerek Esenboga'da derhal 2. Bir ucus merkezi olusturmasi gerekmekte. Aksi halde onumuzdeki kis sistem fena cokecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000