13 Mart 2010, Cumartesi 07:59:59

200'e yakın uçak satacaklar

Rusya gelecek 40 yıl içerisinde ABD'nin, beşinci kuşak "F22 Raptor" hayalet avcı uçağına rakip 1000 hayalet uçak üretecek ve bunların yaklaşık 200'ü Hindistan'a satılacak.

Çin ve Pakistan'da kaygıya yol açan bu işbirliğine ilişkin bir açıklama yapan Rusya'nın uçak üretim firması Suhoy'un direktörü Mikhail Pogosyan, bu tür uçaklar için dünyada halihazırda 1000 uçaklık bir pazarlarının olduğunu belirtti.

Pogosyan, bu nedenle ABD ile sert bir rekabet ortamının bulunmadığını ifade etti.

Pogosyan, beşinci kuşak savaş uçağını dünyada sadece ABD ve Rusya'nın ürettiğini, Avrupa'nın bu alandan çekildiğini belirtti.

Çin'in bu alana girmeyi deneyeceğini ifade eden Pogosyan, "Ancak rekabet edebilmeleri için yapmaları gereken çok çalışma var" diye konuştu.

Pogosyan, Hindistan ziyaretini sürdüren Başbakan Vladimir Putin'in yanındaki heyette yer alıyor. Suhoy, T-50 olarak kodlanan, beşinci kuşak yeni savaş uçağını bir süre önce başarılı biçimde test etmişti.

Hindistan'a satılacak uçaklar ortak üretim ürünü olacak. Rus ordusu için de yapılacak olan üretimin yanı sıra uçaklara Libya ve Vietnam'ın da talip olduğu bildirildi.

(CNNTürk)

200'e yakın uçak satacaklar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000